^Το μόνο που γνωρίζω με βεβαιότητα πλέον είναι ότι τώρα ξέρω ποιος κουτσός (ο μάγειρας ) εικονίζει το παλιό σκισμένο βιβλίο της μητέρας μου με τίτλο 'Το Νησί (Νασσάου) του χαμένου θησαυρού (Χρυσός του Ούρκα)
+6
Morgan le Fay
Mirabelle Salvatore
Mr. Ollivander
Vesper
anthian9
@RtVaVa
10 απαντήσεις
Black Sails (2014)
Mirabelle Salvatore- Βιβλιοθηκάριος
- Αριθμός μηνυμάτων : 14394
Ημερομηνία εγγραφής : 06/02/2012
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: 'HAIL HYDRA'
- Δημοσίευση Ν°51
Απ: Black Sails (2014)
♔ THE DARK PRINCE & THE SCAVENGER ♔
“I've never felt so alone.”
“You're not alone.”
“Neither are you. It's not too late.”
“You're not alone.”
- "Let the past die."~ K.R. :
HOUSE TYRELL
Growing Strong
Romelza Snicket- Hogwarts Professor
- Αριθμός μηνυμάτων : 1806
Ημερομηνία εγγραφής : 07/09/2015
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: You know the Chinese curse: May you live in interesting times.
- Δημοσίευση Ν°52
χαχαχαχαχα μάλιστα! ενδιαφέρον ακούγεται το βιβλίο!
- proud raven:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°53
^Ρε ναι, αν δεν είχε τόσες σκισμένες σελ. θα το διάβαζα αλλά κάποιος δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός όταν ήταν μικρός, πάλι καλά που δεν τις έφαγα... που να'ξερα πως χρόνια μετά θα το χρειαζόμουν για να μου λυθούν αναπάντητα ερωτήματα.
“You're not alone.”
“You're not alone.”
HOUSE TYRELL
Growing Strong
Romelza Snicket- Hogwarts Professor
- Αριθμός μηνυμάτων : 1806
Ημερομηνία εγγραφής : 07/09/2015
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Today's thought: You know the Chinese curse: May you live in interesting times.
- Δημοσίευση Ν°54
χαχαχαχ κατάλαβα! εγώ πάντως διάβασα στο ιντερνετ κάποιες πληροφορίες! οι περισσότεροι χαρακτήρες που έχει η σειρά ήταν υπαρκτά πρόσωπα και πολλά από αυτά που δείχνει η σειρά έχουν γίνει!
- proud raven:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°55
Xμ... ενδιαφέρον! Όταν ολοκληρωθεί ο 3ος κύκλος θα τον πιάσω σίγουρα.
“You're not alone.”
“You're not alone.”
HOUSE TYRELL
Growing Strong
Morgan le Fay- Βάρδος
- Αριθμός μηνυμάτων : 33267
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.
- Δημοσίευση Ν°56
Έχω να πω ότι η Άρτεμις είναι μεγάλο μπασταρδάκι που με εψησε να δω αυτή τη σειρά.
Το τελείωσα όλο μέσα σε 5 μέρες.
Αυτή η σειρά νόμιζα ότι θα έχανε το ενδιαφέρον της μετά το τέλος της τρίτης σεζόν, λόγω των γεγονότων που συνέβησαν και πόσο κάτω φορά πήρε στα μάτια μου. Μιλώ φυσικά για τον θάνατο του Charles Vane. Απλά μου φάνηκε ότι μετά από δύο υπέροχες σεζόν δολοπλοκιας και πλιάτσικου, αφού μπήκε ο Ρότζερς στην υπόθεση, το πράμα έπαιρνε κατήφορο. Το πώς έπεφτε το Νασσαου όπως το ξέραμε,
η ζωή του νησιού όπως την ξέραμε με την Ελενορ Γκάθρι σαν κυβέρνητης στην ουσία... όμως κάπου εκεί το γύρισε εκεί που έπρεπε να είναι, στο πόση δύναμη έχει μια ιστορία, το πώς την κατασκευάζεις και την εγκαθιδρυεις στον λαό. Λάτρεψα αυτή τη σειρά για αυτό. (Και για το γεγονός ότι πέντε έξι μερακλήδες σκηνοθέτες που ήξερα απλά έβγαλαν από την τσέπη τους για να παράγουν αυτό που γουστάρουν ). Εν πασει περιπτώσει that's what piracy is all about, how you tell a story and how you go down in history. Τώρα, στα δικά μας.
Πολλή ψυχανάλυση έπεσε σε αυτή τη σειρά, και οι καλές σειρές για μένα πάντα είναι ανθρωποκεντρικές, οπότε λυπάμαι που δεν θα συνεχιστεί. Αλλά τα καλά πρέπει να έχουν ένα τέλος αλλιώς χάνουν την αξία τους. Farewell σε μια ευφυέστατη και ευστοχοτατη σειρά που θα μου μείνει αξέχαστη!
Plunder on
Το τελείωσα όλο μέσα σε 5 μέρες.
Αυτή η σειρά νόμιζα ότι θα έχανε το ενδιαφέρον της μετά το τέλος της τρίτης σεζόν, λόγω των γεγονότων που συνέβησαν και πόσο κάτω φορά πήρε στα μάτια μου. Μιλώ φυσικά για τον θάνατο του Charles Vane. Απλά μου φάνηκε ότι μετά από δύο υπέροχες σεζόν δολοπλοκιας και πλιάτσικου, αφού μπήκε ο Ρότζερς στην υπόθεση, το πράμα έπαιρνε κατήφορο. Το πώς έπεφτε το Νασσαου όπως το ξέραμε,
η ζωή του νησιού όπως την ξέραμε με την Ελενορ Γκάθρι σαν κυβέρνητης στην ουσία... όμως κάπου εκεί το γύρισε εκεί που έπρεπε να είναι, στο πόση δύναμη έχει μια ιστορία, το πώς την κατασκευάζεις και την εγκαθιδρυεις στον λαό. Λάτρεψα αυτή τη σειρά για αυτό. (Και για το γεγονός ότι πέντε έξι μερακλήδες σκηνοθέτες που ήξερα απλά έβγαλαν από την τσέπη τους για να παράγουν αυτό που γουστάρουν ). Εν πασει περιπτώσει that's what piracy is all about, how you tell a story and how you go down in history. Τώρα, στα δικά μας.
- Σπόιλερ:
- έχω ένα κακό ας το πούμε να κρίνω τους ρόλους από την εμφάνιση και τις πρώτες ατάκες τους. Τέλος πάντων εγώ νόμιζα ότι ο βεην θα ήταν ένας κλασσικός μαλακας πιρατης που θα μας έσπαγε μπαλιδια κ θα ήταν ο μαμιας της γειτονιάς, αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν χαρακτήρας με βάθος και σοβαρές επιλογές. Παρόλο που φαινόταν reckless, διακρίνω μέσα από τις επιλογές του ένα ήθος, έναν κώδικα τιμής και αυστηρά όρια για το μέχρι που θα πήγαιναν τα πράγματα. Φοβήθηκα ότι η σχέση του με την Ελενορ ίσως να γινόταν το κλισέ της κάθε σειράς, ότι θα γινόταν προσωπικό με την ρομαντική, παθολογική έννοια του όρου, ακόμα κι αν οι σκηνές τους ήταν μετρημένες, κι ας ήλπιζα ότι στο τέλος θα καταλήξουν μαζί. Παρόλο όμως που η Ελενορ σέρβιρε τον Βεην σε πιατέλα για όλο το Νασσαου ακόμα περίμενα κάποιο δάκρυ να πέσει, κάποιο γράμμα, κάποια ανάμνηση, ακόμα κι όταν παντρεύτηκε τον ροτζερς, ακόμα και στην τελευταία της πνοή, περίμενα να δω κάτι. Μια αναλαμπή, μια ανάμνηση της, κάτι που θα μου αποδείκνυε πως όντως τον αγάπησε και έκανε μια δυσκολη επιλογή για να σώσει το Νασσαου έτσι όπως αυτή θεώρησε σωστό, ότι της λείπει, ότι το μετάνιωσε. Τζιφος. Υποθέτω ότι τελικά η Ελενορ παρέμεινε παθολογικά παντρεμένη με το wellbeing του Νασσαου. Ή απλά οι σεναριογράφοι δεν ήθελαν η σειρά να είναι περί ενός ρομάντζου μεταξύ μιας υψηλού επιπέδου και ενός ρεμαλιου πειρατή.
Το οποίο με κάνει να περάσω στον Φλιντ και τα δικά του ρομάντζα.
Τα δικά του ήταν πιο σημαντικά και καταλυτικά στην εξέλιξη της σειράς, μα γενικά, ότι έκανε ο Φλιντ ήταν σημαντικότερο όλων των άλλων πλοκων, ακόμα και όταν οι χαρακτήρες που τον έκαναν σημαντικό τον έκαναν cast aside και diminish. Ο Τζον Σίλβερ σε κάποια φάση στο 2ο κύκλο θαρρώ ή 3ο έλεγε στον Μπίλι ότι ο Φλιντ έχει την ικανότητα ότι φαντάζεται και νιώθει μέσα του να το κάνει πράγματικοτητα. Έχει πχ θυμό μέσα του, μας ρίχνει στην καταιγίδα. Θέλει να πάει εκεί, θα μας φέρει όλους στα μέτρα του. Και είχε δίκιο.
Παρά τον εγωισμό του, την περηφάνια του, την αλαζονεία του, την χειριστικοτητα του, δεν μπορώ να του προσδώσει λάθη, να τον πω μαλακα ή κακό και υπαίτιο των κακων που ακολούθησαν. Ο Φλιντ κουβαλούσε το βάρος του να έχεις πάντα δίκιο, να είσαι καλύτερος από τους άλλους. Η αλαζονεία του ήταν που δεν του επέτρεψε να μην θέλει πάντα να είναι ο καπετάνιος, ο ηγέτης, και για να το κάνει θα χειριζοταν τους πάντες και τα πάντα προς όφελος του. Δεν μπορώ όμως να τον κατηγορήσω ούτε για αυτό. Μπροστά μου έβλεπα έναν άνθρωπο κινούμενο από την εμπάθεια και την θλίψη για όσα του στερήθηκαν στον δρόμο. Με πρώτο και σημαντικότερο την απώλεια του Τόμας Χάμιλτον. (εντωμεταξυ δεν περίμενα με την καμμία ότι η απώλεια του ήταν και ρομαντικής φύσης, όταν είδα το φάσωμα μεταξύ τους ήμουν ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΟΧΙ).
Το μόνο ελάττωμα που δικαιολογώ να δώσει κάποιος στον Φλιντ είναι η εμπάθεια λοιπόν, αν και δεν το ασπαζομαι. Για μένα είχε δίκιο στα πάντα που έκανε, πάντα έβρισκα ότι ο τρόπος που χειριζοταν τις καταστάσεις ήταν ο σοφότερος και για μένα είμαι μαζί του σε όλα. Με έπεισε, μου το απέδειξε, με κέρδισε πως το λένε
Μάλλον επειδή θεωρώ την εμπάθεια άξιο συναίσθημα βάσει του οποίου μπορείς να πράξεις Ταυτίζομαι πολύ μαζί του και παραμένει ο αγαπημένος μου χαρακτήρας.
Όσον αφορά τον Σίλβερ, νομίζω τα λόγια είναι περιττά. Ο Σίλβερ είναι ο καθένας που το βάζει στόχο να επιζήσει, να χωθεί σε καταστάσεις, απλά στην πορεία βρήκε το σπίτι του με τους πειρατές. Βρήκε τον δικό του κώδικα ηθικής και τον σέβομαι πολύ για αυτό.
Από την άλλη, στο τέλος μας έμεινε ο Ρακαμ και θυμήθηκα μια από τις ευστοχοτερες ατάκες τις σειράς, δια στόματος Τσαρλς Βεην: Είτε θα σας σκοτώσουμε (Ρακαμ και Ανν) είτε μια μέρα όλοι μας θα δουλεύουμε για εσάς.
Και εν τέλει έτσι έγινε
Πολλή ψυχανάλυση έπεσε σε αυτή τη σειρά, και οι καλές σειρές για μένα πάντα είναι ανθρωποκεντρικές, οπότε λυπάμαι που δεν θα συνεχιστεί. Αλλά τα καλά πρέπει να έχουν ένα τέλος αλλιώς χάνουν την αξία τους. Farewell σε μια ευφυέστατη και ευστοχοτατη σειρά που θα μου μείνει αξέχαστη!
- και κάτι ακόμα:
- charles vane, γ@μω το κέρατο μου το τραγιο θα σε κλαίω μια ζωή. Θα ήμουν εντάξει με το να σε δω βασιλιά δίπλα στην ελενορ, αλλά η γκόμενα σου με απογοήτευσε φουλ. Ένα αστέρι έφυγε
Plunder on
Oh, the skies, tumbling from your eyes
So sublime, a chase to end all time
Seasons call and fall, from grace and uniform
Anatomical, metaphysical
Oh, the dye, a blood red setting sun
Rushing through my veins, burning up my skin
I will survive, live and thrive
Win this deadly game
Love crime
I will survive, live and thrive
I will survive