από Morfin Gaunt Παρ Δεκ 21, 2012 11:37 pm
Έχω την εντύπωση πως οι μορφές που παίρνουν οι Μεταμορφωμάγοι δεν είναι καθόλου μόνιμες και σταδιακά μπορούν να επανέρχονται πάλι στην κανονική τους μορφή!Θέλω να πω,δεν είναι σαν τους ζωομάγους!Οι ζωομάγοι(όπως ο Πέντικριου)εάν το επιθυμούσαν μπορούσαν να πάρουν μορφή ζώου και για το υπόλοιπο της ζωής,χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως δυσκολία...Αντιθέτως οι μεταμορφωμάγοι αποτελούν διαφορετική περίπτωση!Δεν εκτελούν κανένα πολύπλοκο ξόρκι,όπως οι ζωομάγοι,αλλά απλά μια ικανότητα που την έχουν απο την στιγμή που γεννιούνται...Φτάνει να συγκεντρωθούν για να μπορέσουν να πάρουν μια άλλη μορφή...Όμως τα κανονικά τους προφίλ δεν μπορώ να πιστέψω ότι χάνονται ποτέ,είτε επειδή οι μεταμορφωμάγοι χρειάζεται να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν και αν αποσυγκεντρωθούν αρχίζουν σταδιακά να αποκτούν τον αρχικό τους εαυτό(δική μου υπόθεση)ή ίσως αν βιώσουν κάποια έντονη συναισθηματική κατάσταση(όπως πχ η απόρριψη που έφαγε η Τονκς απο τον Λούπιν και την ξανάκανε κανονική)...
Δεν ξέρω αν ένας μεταμορφωμάγος θυμάται ή δεν θυμάται τον κανονικό του εαυτό,πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απαλλαγεί οριστικά απο αυτόν,κάποια στιγμή θα αποκτήσει θέλοντας και μη την κανονική του μορφή(όπως και συναίβει είπαμε στο 5ο βιβλίο)...
Τώρα αν ήμουν μεταμορφωμάγος το σίγουρο είναι πως θα έκανα αρκετά συχνά αλλαγές τον εαυτό μου!!Γιατί όχι;Στο κάτω κάτω ένα ταλέντο δεν είναι και αυτό;Και οι επιδράσεις του δεν είναι μόνιμες...Ανάλογα με τα κέφια μου θα παίρνω και όποια μορφή θέλω(πιο τρομαχτική,πιο όμορφη κλπ)!Αυτό βέβαια μόνο εφόσον ήταν να ξαναποχτήσω κάποια στιγμή την αληθινή μου όψη...γιατί όπως και να το κάνουμε θα ήταν κάπως βαρετό και ίσως και απελπιστικό να έχω όλην την ώρα ένα ασταθές σώμα,ένα σώμα που δεν είναι και δεν νοιώθω ουσιαστικά δικό μου,και το χειρότερο,να μην θυμάμαι πως ήταν το κάποτε δικό μου για να το ξαναποχτήσω...