RemousLoupin έγραψε:
Πιστευω οτι ο πραγματικος εαυτος καποιου βρισκεται μεσα του... Αποκλειστικα μεσα του... Και δεν εχει σχεση με την εξωτερικη του εμφανιση (η οποια πολλες φορες αντικατροπτιζει συναισθηματα και διαθεση) .
Εδω για πρωτη φορα θα διαφωνησω μαζι σου αγαπητε Ρεμους....Φυσικα δεν αντιλεγω στο γεγονος πως το υλικο μας σωμα δεν ειναι αυτο που αντιπροσωπευει τον εαυτο μας....παρολ'αυτα 3 πραγματα ειναι που
συνιστουν την υπαρξη μας στην γη....Η Υλη,το Πνευμα και η Ψυχη....
Το σωμα ειναι πολυ,πολυ ,πολυ σημαντικο για την ανθρωπινη υπαρξη....πολυ απλα διοτι ειναι αυτο που φυλαει μεσα του τα αλλα δυο ανωτερα συστατικα μας....
Ειναι ο φυλακας και ο προστατης του Πνευματος και της Ψυχης....
Και σαν να μην εφτανε ευτο ειναι το μεσο που κανει αισθητη την παρουσια μας σε αυτον τον κοσμο....Ειναι το κυριο μεσο επιβιωσης μας....το μεσο
που σου υπενθιμιζει ενα και μοναδικο πραγμα....οτι
εισαι ανθρωπος.....
Το σωμα με το οποιο γενιεσαι παρο'ολα τα λαθη και τις ανωμαλιες του,πιστευω οτι παιζει εναν πολυ σημαντικο ρολο στον σκοπο υπαρξης μας....Θεωρω οτι οταν ενα γερο,δυνατο πνευμα με μια καλοσυνατη,αγγελικη ψυχη ενσωματωθουν σε ενα υλικο σωμα λιγοτερο ''τελειο'' απο αυτο που τους αξιζει,τοτε το πνευμα εχει την ευκαιρια να ανεβει ενα σκαλοπατι παραπανω....πολυ απλα διοτι αυτη η ατελης εμφανηση του υπενθιμιζει πως δεν πρεπει να σταματησει να προσπαθει...πως εχει ακομα πραγματα να βελτιωσει....
του διδασκει να μην ειναι αυταρεσκο...
Και ακομα το σωμα ταυτιζεται πολλες φορες με το πνευμα.......Λοιπον ξερω οτι ξεφευγω λιγο,και ανεβαζω τωρα το πυγχη ψηλα....η παρατηρηση μου δεν εχει να κανει τοσο πολυ με τους μεταμορφομαγους,οσο με το σχολιο σου....επανερχομαι λοιπον....θα σε παω λιγο στα θρησκευτικα....
Αληθεια θυμασαι Ρεμους,την Αναληψη του Ιησου????Ο Χριστος ως τελειος ανθρωπος και τελειος Θεος πηρε μαζι του στον ''παραδεισο'' και το σωμα του,σε αντιθεση με τους ανθρωπους που κατα τον θανατο τους το αφηνουν πισω τους......Γιατι συνεβει αυτο????
Διοτι ψυχη πνευμα και υλη καταφεραν να ενωθουν.....να γινουν ενα.....οχι δεν ειμαι θρησκευομενο ατομο....παρολ'αυτα βρισκω πως η Αγια Γραφη εχει πολλες ιδιες τις οποιες με λιγη αναλυση σε βοηθουν να καταλαβεις τα πραγματα γυρω σου....
Ο Ιησους λοιπον,πηρε μαζι του και το σωμα....το επιγηο σωμα που του δοθηκε....διοτι χωρις εμμονες και υπερβολικη εμαφαση σε μια απο τα 3 συστατικα του (ψυχη πνευμα σωμα) ο Χριστος καταφερε να ενωθει με την πραγματικη του φυση...με ολο του το ειναι
.....τον πραγματικο του εαυτο...Με αλλα λογια
η σαρκα ειναι και θα παραμενει μερος του εαυτου μας....οι κινησεις μας,ο τροπος που μιλαμε,που εκφραζομαστε,που γελαμε,που φθονουμε,που θαυμαζουμε που αγαπαμε,τα παντα εκφραζουν τις ιδεες του Πνευματος μας και τα αισθηματα της ψυχης μας.....οταν ενα απο αυτα τα 3 συστατικα λυπει η εχει αλλοιωθει,εγω προσωπικα νιωθω πως εχω κανει την υπερβαση στον εαυτο μου....τον εχω αλλαξει,τον εχω μεταποιησει......πως ετσι οπως αμα καποιος ποτιζε την ψυχη μου με μισος θα αλλαζε την 'καλη Νατασα'' την οποια αντιπροσωπευω,ετσι αμα αλλαξω καποιο μερος του σωματος μου (πιγουνι μετοπο,πλατες,γενικα...) εχω αλλαξει την πραγματικη Νατσα
Δεν ξερω γιατι νιωθω ετσι.....Γενικα συμφωνα με γνωμες και κουτσιμπολια που ακουω ειμαι εμφανησημη κοπελα....παρολ'αυτα υπαρχουν πολλα πραγματα τα οποια θα επιθυμουσα βαθια μεσα μου να ηταν διαφορετικα....αλλα οταν βαζω τον εαυτο μου στη σκεψη πως ''σημερα μπορεις να τα αλλαξεις'' αισθανομαι τυψεις.....ασχημα....
νιωθω πως χανω την αυθεντικοτητα μου....Καλα δεν μιλαω για μικροαλλαγες.....ας πουμε αν γινομουν ΜεταμορΓωμαγος θα πειραματιζομουν σιγουρα με τα μαλλια μου....Δεν ξερω...μαλλον το γεγονος πως οι τριχες στο κεφαλι μου ειναι οι ιδιες με αυτες που ειχα,εχουν ιδια υφη και υλικο απλα τωρα εχουν αλλο σχημα και χρωμα με καθυσηχαζει....
αλλο να βαφεις τα μαλλια σου και αλλο να τα ξεριζωνεις και να βαζεις καινουργια......
Εγω παντος δεν θα ηθελα να ειμαι μεταμορφωμαγος.....και ο λογος ειναι πως θα με εβαζε σε πειρασμους.....ειμαι σιγουρη πως αμα γινομουν δεν υπηρχε περιπτωση να ΜΗΝ αλλαξω ορισμενα πραγματα.....αμα παρεις την εξουσια στα χερια σου και γευετεις την γλυκα ειναι δυσκολο να την πεταξεις στα σκουπιδια......γι αυτο αν ειχα επιλογη θα ελεγα ΟΧΙ!!!!