από Hecate Πεμ Ιαν 12, 2012 3:46 pm
Κατ' αρχήν ας βγάλουμε από την συζήτηση κάθε Μαγκλ θεωρία και επιστήμη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα. Από τη στιγμή που αποδεχόμαστε ότι υπάρχει μαγεία πετάμε από το παράθυρο όλους τους νόμους και τις αρχές της φυσικής και της χημείας. Η καημένη η Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας τι να πει που έχει καταπατηθεί επανειλημμένα απ' όλους όσους έχουν περάσει από την τάξη της ΜακΓκόναγκαλ;
Πιστεύω, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, πως αν χρησιμοποιούνταν τρίχα ή άλλο υλικό μεταμορφωμάγου σε πολυχημικό φίλτρο αυτός που θα το έπινε θα έπαιρνε την αρχική μορφή του μεταμορφωμάγου. Απ' ότι έχω καταλάβει από την περιγραφή τους στα βιβλία δεν είναι πχ. σαν τους shapeshifters στους Χ-Μen που μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την εμφάνιση τους και να την κρατήσουν αλλαγμένη για όσο χρόνο θέλουν. Οι μεταμορφωμάγοι απλώς αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και το χρώμα των μαλλιών και των ματιών τους, έχουν όμως μια κύρια, αρχική μορφή που πάνω σε αυτήν βασίζονται οι αλλαγές που κάνουν.
Επίσης είμαι 100% σίγουρη πως στα βιβλία το πολυχημικό φίλτρο δεν αλλάζει μόνο την εξωτερική εμφάνιση αλλά και τη φωνή. Απλώς στις ταινίες αφήσανε έξω αυτό το κομμάτι γιατί πίστευαν πως θα μπερδευόταν το κοινό με το ποιος είναι μεταμορφωμένος σε ποιον.
έντιτ: Ναι, έχω δίκιο :blasé:
Από το δεύτερο βιβλίο, όταν o Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη πίνουν το πολυχημικό φίλτρο:
Then he realized that his glasses were clouding his eyes because Goyle obviously didn't need them - he took them off and called, "Are you two okay?" Goyle's low rasp of a voice issued from his mouth.
"Yeah," came the deep grunt of Crabbe from his right.Έχουν πάρει και τις φωνές!