Ότι καλύτερο, τι βγάλαν οι άνθρωποι ρε.
Gravity 0/10
Δεν ξέρω πως αυτό το πράγμα έκανε επιτυχία είναι ότι χειρότερο έχω δει εδώ και πολλά πολλά πολλά χρόνια. Παίζει και η αγαπημένη μου Bullock, πραγματικά δεν έχω λόγια.
Minerva McGonagall έγραψε:1984 10/10. Υπέροχη, δεν πίστευα ότι τα στάδια από τα οποία σε κάνει να περνάς το βιβλίο και τα συναισθήματα που βιώνεις μαζί με τους πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να αποτυπωθούν ποτέ, έστω και στο βαθμό που αποτυπώθηκαν, στην οθόνη. Και το εν δέκατο επιτυχία θα το θεωρούσα, και η συγκεκριμένη ταινία είχε παραπάνω. Το μοναδικό μου παράπονο είναι ότι έλειπε σημαντικό ποσοστό του πρώτου μέρους του βιβλίου που περιέγραφε ακριβώς τις συνθήκες του καθεστώτος, έτσι ώστε να καταλαβαίνει ο θεατής περί τίνος πρόκειται και να μην αντιλαμβάνεται μόνο μια ζοφερή ατμόσφαιρα γύρω από τους πρωταγωνιστές. Ο κατά τα άλλα πιστός στον Όργουελ, Ράντφορντ, επέλεξε να εστιάσει περισσότερο στη ζωή του Γουίνστον αφήνοντας τα μηνύματα που περνά το βιβλίο να πλανώνται συγκεχυμένα γύρω από τους πρωταγωνιστές, και εξηγώντας ελλειπώς έννοιες όπως η διπλή σκέψη, η νέα γλώσσα και η τα εγκλήματα σκέψης. Ας είναι, μάλλον πολύ παραπονέθηκα αφού μου άρεσε τόσο, πολύ συναισθηματική και με έξυπνη σκηνοθεσία