.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+10
anthian9
FLEUR258
SiMoS
Maria Lovegood
Arcturus Regulus Black
Amycus
Minerva McGonagall
Hecate
Morgan le Fay
Phineas Nigellus Black
14 απαντήσεις

Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία

Venam Artis
    Venam Artis
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 443
    Ημερομηνία εγγραφής : 16/05/2013

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: In the end, who's gonna tell your story?

Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία - Σελίδα 2 Empty Απ: Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία

Δημοσίευση από Venam Artis Σαβ Μάης 18, 2013 1:18 pm

Εγώ πιστεύω ότι αυτό το θέμα αναλύεται μόνο σε συγκεκριμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Στην περιοχή μου, τα περισσότερα άτομα μόνο μιλούν. Δεν έχουν κάνει τίποτα και είναι αρκετά φοβισμένοι για να κάνουν. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και συμφωνώ με την προλαλήσασα πως τα παιδιά πρέπει να ενημερώνονται από πολύ νωρίς και συνεχόμενα για το θέμα. Όχι μόνο για να γνωρίζουν τι συμβαίνει γύρω τους, αλλά και στο σώμα τους. Ξέρω πολλά άτομα που μου έχουν εκμυστηρευτεί πως είναι ομοφυλόφιλοι ή κάποιες αμφιβολίες. Ομολογώ πως το έχω σκεφτεί κι εγώ για τον εαυτό μου. Πιστεύω όλοι μας το έχουμε σκεφτεί. Πιστεύω πως αυτό το θέμα πρέπει να αφεθεί στον χρόνο και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Αυτό όμως δεν το ξέρουν οι περισσότεροι και καταπιάνονται με αυτό το θέμα για πολύ καιρό. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. (ξέρετε τι εννοώ).

Η γνώμη μου για τα σχολεία είναι εδώ και πολύ καιρό κατεστραμμένη και το θεωρώ άσκοπο να ζητάω κάτι τόσο απλό όσο μια ενημέρωση στα σχολεία από το κράτος. Στο δικό μου σχολείο μέσα στα 3 χρόνια έγινε μια και μόνο ενημέρωση κι αυτή ολιγόλεπτη με θέματα μόνο προφύλαξης, που δεν λέω, είναι σημαντικά, όμως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα ανάλυσης πάνω στην σεξουαλική ζωή του κάθε ανθρώπου, τα οποία αφορούν όλο του το είναι.

Σπόιλερ:

The best things in life, come with a price..
    The star that burnt so bright, faded the fastest..

Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία - Σελίδα 2 10msp6w
    We're bored to death in heaven
    And all alone in hell
    We only want to be ourselves
    Katherine Black
    Katherine Black
    Αλχημιστής
    Αλχημιστής

Αριθμός μηνυμάτων : 5614
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2013

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Today's thought: It is important to remember that we all have magic inside us...

Δημοσίευση από Katherine Black Σαβ Οκτ 19, 2013 2:01 pm

περα απο αυτα ξερετε οτι υπαρχουν 12χρονα που το εχουν κανει? χωρις να ξερουν κατι γι αυτο...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Katherine Black στις Παρ Ιαν 17, 2014 8:20 pm, 1 φορά

Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία - Σελίδα 2 Demi%20k%20kitty%20disney%20upo2_zpsfuiueaue
    Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία - Σελίδα 2 Photo

Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία - Σελίδα 2 2vjof7q
    Beauxbatons:

It's Hufflepuff time :
    @RtVaVa
    @RtVaVa
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 10225
    Ημερομηνία εγγραφής : 20/04/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: lalala

Δημοσίευση από @RtVaVa Κυρ Ιαν 12, 2014 2:13 pm

anthian9 έγραψε:Προσωπικά γνωρίζω από την πρώτη ή την δευτέρα δημοτικού για την σεξουαλική πράξη, γιατί είχα ρωτήσει την μητέρα μου πως γίνονται τα παιδιά και εκείνη απλά μου εξήγησε. Σίγουρα έπαιξε  σπουδαίο ρόλο και ότι η μητέρα μου είναι γιατρός. Πάντως την ευχαριστώ γι αυτό, που ποτέ δεν χρειάστηκε να ακούσω για πελαργούς, μελισσούλες και λουλουδάκια ή ό,τι άλλο.

Εγώ είχα δει ένα ντοκιμαντέρ στο νηπιαγωγείο για την γέννηση και δεν χρειάστηκε να ρωτήσω.  Laughing

Και εμείς είχαμε φτιάξει ομάδα σεξουαλικής αγωγής στο γυμνάσιο, στην οποία μαζευόμασταν οι ενδιαφερόμενοι (λίγοι είμασταν, 7-8 το πολύ, και μου έκανε εντύπωση erimi) και συζητούσαμε διάφορα θέματα. Επικεντρωθήκαμε κυρίως σε αντισύλληψη και ΣΜΝ. Είχαμε φτιάξει και ερωτηματολόγια για όλη την τάξη, απ' τα οποία βγήκε συμπέρασμα ότι υπάρχει πάρα πολλή άγνοια σε σχέση με αυτά τα θέματα και η επαρκής ενημέρωση είναι απαραίτητη. Στο τέλος της χρονιάς το σχολείο κάλεσε και μία ειδική Οικογενειακής Συμβουλευτικής ειδική στην Σεξουαλική Αγωγή, η οποία εντάξει, μας ενημέρωσε επαρκώς, μα ένιωσα ότι μας εκφόβισε σε κάποιο βαθμό (μας ανέφερε τις πιο ακραίες περιπτώσεις που είχε συναντήσει μάλλον Razz). Δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησε το σεμινάριο αυτό το σύνολο της τάξης, πάντως νομίζω ότι θα ήταν το μίνιμουμ που θα έπρεπε να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία.
    Και φυσικά η ελλιπής ενημέρωση και η παραπληροφόρηση οφείλεται κατά βάσιν στην έλλειψη επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά και στην συστολή τους για το θέμα. Αλλά, έστω ότι η επικοινωνία αυτή είναι σε κάποιες περιπτώσεις ανέφικτη, τα παιδιά θα ήταν καλό να καθοδηγούνταν ως προς την πηγή πληροφόρησής τους από το σχολείο ή από άλλον φορέα.

We will always be so much more human than we wished to be.
    Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία - Σελίδα 2 A66886f5f2317df58aaa293295815e55

They're taking the Hobbits to Isengard!:

Κάνε μια παύση.
    anthian9
    anthian9
    Member of Order Of Merlin 1st
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 20262
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought:

Δημοσίευση από anthian9 Πεμ Ιαν 16, 2014 3:18 pm

Katherine Black έγραψε:περα απο αυτα ξερετε οτι υπαρχουν 12χρονα που το εχουν κανει?ελεος πια
    Κοίτα, το θέμα δεν είναι το πότε ξεκινάει κάποιος την σεξουαλική του ζωή (αν και φυσικά στις μικρότερες ηλικίες, αυξάνονται οι κίνδυνοι λόγω ελλειπούς ενημέρωσης πάνω στο θέμα), αλλά το πως. Δηλαδή, με τι εφόδια. Ξέρεις τι σημαίνει ασφαλές σεξ για εσένα και για τον σύντροφό σου; Ξέρεις να αναγνωρίζεις τα συμπτώματα των ΣΜΝ και που πρέπει να απεθυνθείς όταν τα εντοπίσεις; Και άλλα πολλά ερωτήματα των οποίων τις απαντήσεις πρέπει να γνωρίζεις.
    Αν τις γνωρίζεις, ξεκίνα όποτε θέλεις την σεξουαλική σου ζωή.
    Αν όχι...  unsure

♩ - ♫

Warriors don't show their heart
    until the axe reveals it.
    Katherine Black
    Katherine Black
    Αλχημιστής
    Αλχημιστής

Αριθμός μηνυμάτων : 5614
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2013

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Today's thought: It is important to remember that we all have magic inside us...

Δημοσίευση από Katherine Black Παρ Ιαν 17, 2014 8:19 pm

anthian9 έγραψε:
    Katherine Black έγραψε:περα απο αυτα ξερετε οτι υπαρχουν 12χρονα που το εχουν κανει?ελεος πια
    Κοίτα, το θέμα δεν είναι το πότε ξεκινάει κάποιος την σεξουαλική του ζωή (αν και φυσικά στις μικρότερες ηλικίες, αυξάνονται οι κίνδυνοι λόγω ελλειπούς ενημέρωσης πάνω στο θέμα), αλλά το πως. Δηλαδή, με τι εφόδια. Ξέρεις τι σημαίνει ασφαλές σεξ για εσένα και για τον σύντροφό σου; Ξέρεις να αναγνωρίζεις τα συμπτώματα των ΣΜΝ και που πρέπει να απεθυνθείς όταν τα εντοπίσεις; Και άλλα πολλά ερωτήματα των οποίων τις απαντήσεις πρέπει να γνωρίζεις.
    Αν τις γνωρίζεις, ξεκίνα όποτε θέλεις την σεξουαλική σου ζωή.
    Αν όχι...  unsure

έχεις δίκιο...Βασικά ξέρω καποια παιδιά τα οποια ειναι τελειως κ εχουν κανει...κ μιλαγα για συγκεκριμενη κοπελα (γνωστη μου) ειναι λιγο μπερδεμα η κατασταση

Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία - Σελίδα 2 Demi%20k%20kitty%20disney%20upo2_zpsfuiueaue
    Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία - Σελίδα 2 Photo

Σεξουαλική Αγωγή στα Σχολεία - Σελίδα 2 2vjof7q
    Beauxbatons:

It's Hufflepuff time :

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 5:30 am