Βασική και κύρια παραξενιά είναι ότι δεν θέλω να τρώνε από το πιάτο μου, δεν σιχαίνομαι αλλά το θεωρώ αγένεια. Αν μου ζητήσουν να πάρουν κάτι οκ αλλά αν απλώσουν χέρι/πηρούνι χωρίς να με ρωτήσουν θυμώνω πολύ
Δεν τρώω ψάρια εκτός από δυο-τρία είδη: φαγγρί, κουτσομούρα και μπακαλιάρο μόνο τηγανητό. Εννοείται μια στις τόσες αλλά δεν μπορώ ούτε την μυρωδιά τους ειδικά αν είναι ωμά.
Με τα χέρια σε δημόσιο χώρο τρώω μόνο την πίτσα, δηλαδή μου φαίνεται πολύ χαζό να την φάω με μαχαιροπήρουνο αλλά αν είναι να με κοιτάνε περίεργα αναγκάζομαι και συμορφώνομαι
Παϊδάκια ή κοτόπουλο αν δεν είμαι σπίτι μου δεν τα τρώω με τα χέρια γιατί μετά όσο και να πλυθώ νομίζω πως μυρίζω
Αν είμαι σπίτι μου όμως τα σαρώνω, είμαι ο εχθρός τους σκύλου.
Δεν πίνω από το μπουκάλι, εκτός αν είμαι πχ για ψώνια και έχω κορακιάσει
και δεν θέλω να πίνουν άλλοι από το μπουκάλι που θα πιω κι εγώ
Μου αρέσουν οι ζύμες δηλαδή περισσότερο τρώω ένα γλυκό όσο το φτιάχνω παρά όταν είναι έτοιμο, το ίδιο συμβαίνει και με τη ζύμη του ψωμιού, την μπεσαμέλ και την κρέμα για το γαλακτομπούρεκο.
Μου αρέσουν φαγητά που πολλοί σιχαίνονται, πχ πατσάς
, βραστός όχι κοκκινιστός, όταν είναι να φάω σουβλιστό κρέας το πρώτο που θα φάω είναι το μυαλό, η γλώσσα και η ουρά. Επίσης τρώω τη ζύμη για τους κεφτέδες, όχι σκέτο τον κιμά αλλά με αυτά που βάζουν μέσα: αυγά, ψωμί, δυόσμο κτλ.
Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά κυρίως όμως τα παγωτά, όσο κι αν έχω σκάσει από το φαγητό πάντα υπάρχει χώρος για παγωτό.
Μεγάλη γουρουνιά είναι αυτή που είπε κι ο Θάνος με το παγωτό την οποία προσπαθώ να αποφεύγω
και παλιότερα ήταν η μερέντα ή η νουτέλα. Τις άλειφα στα μπισκότα αλλά δεν με χάλαγε να τις τρώω και σκέτες.
Δεν τρώω κινέζικο, ιαπωνικό, βιετναμέζικο και ο,τιδήποτε προέρχεται από αυτές τις χώρες.
Αποφεύγω να τρώω δημοσίως μιλφέιγ, αν και μ' αρέσει πολύ, γιατί δεν ξέρω πως μετά είμαι γεμάτη άχνη: στα μαλλιά, στο πρόσωπο, στα ρούχα, παντού
Τα μακαρόνια θέλω να είναι al dente, ούτε άβραστα να κάνουν κρατς κρουτς, ούτε παραβρασμένα, είναι σαν φαγητό για παπάκια.
Γενικά δεν είμαι ιδιαίτερα σιχασιάρα όμως δεν αντέχω να μου μιλάνε ενώ τρώνε, είναι αηδία. Αν το κάνουν τους μιλάω χωρίς να τους κοιτάζω, αν όμως είναι φίλοι, γνωστοί κτλ τους λέω να το σταματήσουν. Δεν το αντέχω
Δεν θέλω αγγούρι στη σαλάτα γιατί αυτό το πράγμα είναι βόμβα νερού και νερουλιάζει τη σαλάτα. Δεν τρώω ποτέ βερύκοκα, ροδάκινα και τη φλούδα του μήλου, με ανατριχιάζουν
Τέλος έχω μεγάλο θέμα με τα μαχαιροπήρουνα, θέλω να είναι με τη σωστή σειρά στο τραπέζι όχι όπως νά 'ναι