^ Ρίξε της κρύο νερό την επόμενη φορά.
Σήμερα κάναμε προφορικά με τον Επαμεινώνδα και τον Γιάννη στο φροντιστήριο για τον τρόπο εξέτασης του ΕCPE. Για όσους δεν ξέρουν, στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της εξέτασης είναι δύο εξεταστές και δύο με τρεις υποψήφιοι. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση έβγαλε κάτι βιβλία, και ανάμεσα σε αυτά ήταν και ένα που έλεγε για το speaking, το οποίο συμπεριλάμβανε ένα DVD. Ο ένας εξεταστής, με το όνομα Μάικλ Ονούσκο ή κάπως έτσι, στα 3 πρώτα στάδια έκανε τη γλάστρα.
Και τώρα αρχίζει το καλό..
Κ : Και τώρα θα αρχίσουμε το speaking. Υποψήφιε #1 θα μπορούσες να ξυπνήσεις; ( ο Επαμεινώνδας μισοκοιμόταν στην καρέκλα). Και υποψήφια #2 θα μπορούσες να σταματήσεις να ζωγραφίζεις anime?
Μπαίνει μέσα ο Γιάννης μετά από 10'.
Γ : Α! Αρχίσατε;! Δεν πειράζει, εγώ θα κάνω τη γλάστρα! *Κοιτάζει εμένα* Κατάλαβες ποιον λέω! Τον Ονούσκο!
Ή προφέρεται Ονούτσκο;
Καθηγήτρια : Καλά, flower pot, σκάσε τώρα και κάτσε κάτω.
Γ : Μάλιστα.
Τελειώνουμε το speaking με τον Επαμεινώνδα και έρχεται ο Γιαννάκης στη θέση του.
Αφού έχουμε κάνει τα 4 πρώτα στάδια χτυπάει το κινητό της καθηγήτριας κι εκείνη το σηκώνει.
Γ * ψιθυρίζει σε εμένα* : Έχεις λεφτά μαζί σου; Εγώ έχω ένα πενηντάρικο.
Εγώ *ψιθυρίζοντας* : Τα διπλά, αλλά πως σου 'ρθε;
Γ : Στο τέλος δεν κάνουν μια χειραψία οι εξεταζόμενοι και οι εξεταστές; Ε, θα δώσουμε ένα tip στην "εξετάστρια" για να μας περάσει πιο εύκολα.
Τελειώνουμε το speaking και με τον Γιάννη, κάνει τη χειραψία και δίνει το πενηντάρικο στην καθηγήτρια.
Εντάξει, λιώσαμε.-
Χθες καθώς κάναμε πάλι το βιβλίο του speaking με την καθηγήτρια, έγραφε μέσα για μια υποψήφια για εργασία που ήταν ήρεμη και υπομονετική, ωστόσο μπορεί να μην ήταν διεκδικητική και ανταγωνιστική, άρα δεν ήταν κατάλληλη για τη δουλειά.
*Μεταφρασμένο κείμενο
*
Κ : Εδώ θα πεις με λίγα λόγια -ΞΥΠΝΑ ΕΙΡΗΝΗ!-
Ε : Αμάν πια.. Όλο φωνές και γκρίνια...
Κ : Εδώ θα πεις με λίγα λόγια πως αφού έχει αυτές τις αρετές μέσω της εξέλιξης και της παρόδου του χρόνου θα γίνει και ανταγωνιστική και από όλα.
Ε : Θα εξελιχθεί;
Κ : Ναι.
Ε : Σαν τα Pokemon?!
Κ : Τα anime σου μέσα...
Ε : Πφ... Πάλι γκρινιάζει...