από Romilda Vane Παρ Σεπ 28, 2012 12:05 am
Léonie Vernier έγραψε:Καλά, ας γίνουν πρώτα οι καθηγητές σωστοί εκπαιδευτικοί και μετά μιλάμε για τον ιδανικό εκπαιδευτικό.
Μετά από κάνα μήνα και κάτι ψιλά στο φροντιστήριο (yaaayz!), αποφάσισα να κάνω μια σύγκριση ανάμεσα στους καθηγητές του σχολείου και στους εκπαιδευτικούς στο φροντιστήριο. Μετά τη λίστα με τα υπέρ και τα κατά των δύο ομάδων, μπορώ να πω πως οι καθηγητές του σχολείου έφαγαν τη σκόνη των άλλων και είπαν κι ευχαριστώ στο τέλος.
Κοιτα... Συμφωνω σε αυτα που λες για τους καθηγητες του φροντιστηριου, συνηθως θα ενδιαφερθουν περισσοτερο, αλλα δε το κανουν επειδη ειναι καλυτεροι απο τους καθηγητες των σχολειων. Το κανουν γιατι ετσι ειναι τα πραγματα στο φροντιστηριο. Αυτη ειναι η δουλεια τους, αυτος ειναι ο σκοπος του φροντηστηριου και ειναι λογικο να μας φαινεται οτι βρηκαμε τον παραδεισο των καθηγητων.
Ομως αυτο δε σημαινει οτι οι καθηγητες των σχολειων ειναι για τα μπαζα- τουλαχιστον οχι ολοι, γιατι πολλοι, ναι ειναι.
Αλλά εχω πετυχει αρκετους καθηγητες και στο σχολειο που ειναι αριστοι στη δουλεια τους. Και εχω πετυχει και αλλους που μπορει να ειναι αριστοι στη δουλεια τους αλλα δεν μπορουν να δουλεψουν σωστα ακριβως επειδη ολοι οι μαθητες τους θεωρουν αποτυχμενους και δεν δινουν καμια σημασια στα μαθηματα του σχολειου γιατι πανε φροντηστηριο και γιατι εχει επικρατησει η γνωμη οτι 'στο σχολειο δε γινεται δουλεια, οποτε ας γραψουμε την παραδοση και ας λυσουμε καμια ασκηση για το φροντηστηριο". Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα,γιατι και γω τα έκανα. Αλλα δε μπορω να πιστεψω οτι οι ιδιοι καθηγητες που μου εκαναν μαθημα στο σχολειο, αμα πανε σε φροντιστηριο θα γινουν ξαφνικα ξεφτερια και θα τους ερθει η θεια φωτιση.
Φταιει η αντιμετωπιση που εχουμε απενταντι στο σχολειο και απεναντι στο φροντιστηριο, οχι μονο οι καθηγητες, ουτε μονο εμεις, οι μαθητες.
Και σ'αυτο πιστευω φταινε πολυ και τα φροντιστηρια... γιατι αντι να βοηθανε με τα κενα του σχολειου, στην ουσια δημιουργουν αυτη την κατασταση και υποβαθμιζουν τα σχολεια, ασχετα αν σε βοηθανε με τα μαθηματα. Με αυτη τη λογικη ουσιαστικα δεν υπαρχουν σχολεια και ολη η δουλεια γινεται στα φροντιστηρια. Εντωμεταξυ, εχουμε δωρεαν εκπαιδευση, αλλα τα σχολεια ειναι ανυπαρκτα.
Αν ειναι ετσι, γιατι δεν τα καταργουμε, να μην κοροϊδευόμαστε?