ΔΩΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!
+12
Roxanne Derwent
Leonie Vernier
Maria Granger
Beatrice Baudelaire
Isabelle Lightwood
anthian9
Romilda Vane
Phyllida Spore
Maria Lovegood
Amelia Blackfoot
Jace Wayland
Madame Maxime
16 απαντήσεις
MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών
Madame Maxime- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 55431
Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2008
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Somebody mixed my medicine. :S
- Δημοσίευση Ν°226
Απ: MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών
Ήταν της Ιταλίας, στο πρώτο του συνέδριο!
ΔΩΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!
ΔΩΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!
C. Addicts for the win.
Isabelle Lightwood- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 36189
Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010
Magical Identity
Blood Status: Pureblood
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.
- Δημοσίευση Ν°227
Στο humanitarian; Ψηλός και καστανόξανθα μαλλιά, με γνώμη για τα πάντα;
Οι εντυπώσεις είναι στο μπλογκ μου, μόλςι τελείωσα!
Παραθέτω αν είναι την συγκεκριμένη ανάρτηση κι εδώ αν και δεν είναι επεξεργασμένη στο σπόιλερ!
Οι εντυπώσεις είναι στο μπλογκ μου, μόλςι τελείωσα!
Παραθέτω αν είναι την συγκεκριμένη ανάρτηση κι εδώ αν και δεν είναι επεξεργασμένη στο σπόιλερ!
- kind of triwizard tournament...:
Κλείνω τη πόρτα πίσω μου και αφήνω στο τραπέζι το ντοσιέ μου, γεμάτο χαρτούρα. Θα μπορούσα να κλαίω, μα δε κλαίω, γελάω. Γελάω δυνατά χωρίς να ακούγομαι. Είμαι ευτυχισμένη γιατί παρόλο που τελείωσε, υπήρξε. Έμειναν οι όμορφες αναμνήσεις.
Για όσους δεν το ξέρετε, ή δεν σας το έχω πει, ή δεν σας έχω πρήξει, το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, έλαβε χώρα στο σχολείο μου το δεύτερο συνέδριο MUN aka Model United Nations aka Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών. (MUN βλ. http://ps-mun.gr/psmun.html )
Δεν θα κάτσω να λέω στον καθένα εντυπώσεις μπλαμπλαμπλα και εξάλλου θέλω να τα έχω κάπου να τα θυμάμαι αναλυτικά και εγώ! Υπήρξε ένα από τα πιο όμορφα τριήμερα και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα για το επόμενο! Η ανάρτηση περιέχει τόσα κενά αλλά πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχει τάξη! Είναι τόσος ο ενθουσιασμός ούτως ή άλλως! Βουαλά λοιπόν...
Nα σας συστήσω λοιπόν με τον κυρίως εχθρό μας στο συνέδριο: τον χρόνο. Για τα πάντα υπήρχε πρόγραμμα, τρία τέταρτα μεσημεριανό, δέκα λεπτά τσάι... Αλλά αποδείχτηκε "εθχρός" κυρίως γιατί επέφερε μαζί του και κούραση. Κάθε μέρα κλείναμε δεκάωρα στο σχολείο και οι σκληρές καρέκλες δεν βοηθούσαν και πολύ.
Να τα πάρουμε από την αρχή όμως!
Μέρα #1
dresscode: Επίσημο και διακριτικό.
Στυλιστικέ επιλογές: Μαύρο παντελόνι, μαύρο πουκάμισο, μαύρα παπούτσια, σκουρόχρωμα νύχια και ίσια μαλλιά.
Δυστυχώς δεν διασώθηκαν φωτογραφικά ντοκουμέντα.
FRIDAY, March 2nd, 2012
08:30 - 09:30 Staff briefing
09:00 - 09:30 Chair briefing09:30 - 10:15 Registration - Reception: Πλησιάζοντας την είσοδο του σχολείου, βασικά αγχώθηκα. Είχα πάρει μαζί μου ό,τι χρειαζόμουν; Θα τα πήγαινα καλά; Θα ήταν και άλλοι αρχάριοι; Έδειχναν καλά τα μαλλιά μου; Και αν...
Αρχικά δεν ήξερα που να πάω μόλις έφτασα. Ακούγεται γελοίο εφόσον ήμουν στο σχολείο ΜΟΥ, αλλά αν δεν ήταν θα ήταν πιο εύκολο γιατί θα ρωτούσα οποιονδήποτε χωρίς να ακουστώ ηλίθια.
Ρώτησα τελικά μια κοπέλα μια τάξη μεγαλύτερή μου με όμορφα μαύρα μαλλιά και γλυκό πρόσωπο, που μάλλον ήταν η πρώτη φορά που μιλούσαμε. Όπως αποδείχτηκε ήταν και η δικιά της πρώτη χρονιά που λάμβανε μέρος στο συνέδριο και ούτε κι εκείνη ήξερε τι να κάνουμε. Με τα πολλά πολλά περιμέναμε με την αδερφή μου να έρθουν και τα άλλα τρία κορίτσια, συμμαθήτριές και φίλες μας, που γνωριζόμασταν για να πάμε μαζί να δούμε τι να κάνουμε. Ήρθε η πρώτη και μετά από ώωωρα ήρθε και η δεύτερη. Πήγαμε λίγο στον 2ο όροφο, αφήσαμε διάφορα ντοσιέ στα ντουλάπια μας, σχολιάσαμε τα εικοσιπεντάποντα που δεν μπορούσαν να περπατηθούν (=.=') και στο τέλος η αναμονή μας έληξε με την πολυπόθητη ανακοίνωση στο μεγάφωνο (που ακόμη δεν ξέρω ποιος μιλούσε ) όλοι οι delegates να κατέβουν στο κεντρικό σαλόνι. Κατεβήκαμε κι εμείς και ΜΕΙΝΑΜΕ. ΟΥΑΟΥ, πόσος κόσμος είχε μαζευτεί; Ρίξαμε μια ματιά τριγύρω, ελάχιστοι γνωστοί... Για την ώρα! Δεν είχαμε παρατηρήσει ακόμη την ουρά που περιμεναν για να πάρουν τα ντοσιέ τους οπότε χαζέψαμε λίγο γύρω γύρω, εντοπίσαμε όσους έκαναν μπαμ: πχ σκουρόδερμοι Αιθίοπες, κατάλευκοι Άγγλοι κλπ. Αφού τελικά καταλάβαμε πως έπρεπε να σταθούμε στην ουρά και ρίξαμε τις αβάντες για το κόσμο και για τις αργέεες κινήσεις, φτάσαμε επιτέλους μπροστά! Οι υπεύθυνοι φαίνεται να τα χαν παίξει κι αυτοί και με το δίκιο τους. Αφού τους είπαμε ότι είμαστε ντέλεγκεητς μας ρώτησαν αν κάναμε τσεκ-ιν. Δηλαδή τη φίλη μου ρώτησαν και όταν εκείνη ήθελε να μου μεταφέρει το μήνυμα (αφού πήγαμε παραπέρα χωρίς τα ντοσιέ) συνειδητοποίησε πως ούτε εκείνη ήξερε τι έπρεπε να κάνουμε. Άντε πάλι στην ουρά! Φτάνει πάλι η σειρά μας, οι υπεύθυνοι μας λένε να πάμε να ρωτήσουμε αν είμαστε στη λίστα. Χαζό από μέρους μας, αντί να πούμε απλά πως ναι και πως είναι οκ με τα λεφτά, ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ'''. Με αποτέλεσμα μετά το "απρόβλεπτο ναι" να πρέπει να περιμένουμε πάλι στην ουρά που όλο και μεγάλωνεε. Για άλλη μια φορά έρχεται η σειρά μας και οι υπεύθυνοι κουρασμένοι πια μας λένε πως τώρα δέχονται μόνο αμπάσσαντορς της κάθε χώρας και πως εκείνοι θα μας έδιναν τα ντοσιέ μας. ΓΚΡΡΡΡ. Ευτυχώς η δικιά μου αμπάσσαντορ ήταν εκεί κοντά και της είπα να πάει να πάρει τα δικά μας και εντάξει, η κοπέλα είναι λατρεία και τέλος πάντων ξεμπέρδεψα εγώ! Πήρα το σούπερ-ουάου ντοσιέ μου, με στυλό, μπλοκάκι, καρτελάκ-καρφίτσα, καρτέλα χώρας, εγχειρίδιο μπλαμπλαμπλα. Οι άλλες παιδεύτηκαν λίγο παραπάνω για να βρουν τις αμπάσσαντόρς τους αλλά εντάξει τέλος καλό όλα καλά! Έλα όμως που η τρίτη φίλη μου δεν είχε έρθει ακόμη και η αμπασσαντόρ της δίνει σε μας το φάκελό της να της το δώσουμε, ενώ ταυτόχρονα μας ενημερώνουν πως πρέπει να ανέβουμε σιγά σιγά στις αίθουσές μας. Με την ευθύνη του ντοσιέ κλπ, αρχίζουμε τα τηλεφωνήματα, αναπάντητες κλήσεις παντούυυυυυ! Φυσικά απάντηση δεν πήραμε και τελικά τη πετύχαμε πολύυυ αργότερα έξω από τη τάξη μας, τρελές από άγχος. Και μπήκαμε στη τάξη μας να αρχίσουμε...
10:15 - 12:15 Lobbying: Διαβαίνοντας το κατώφλι της τάξης μας λέω: ΟΠΑ?! Πού πήγε η τάξη μας;
Είχανε φτιάξει σειρέεεες θρανίων όπως στις αίθουσες διαλέξεων και στη πλάτη κάθε καρέκλας υπήρχε και ένα χαρτί με τυπωμένη κι από μία χώρα επάνω. 45 καρέκλες, 45 χώρες.... (Δηλαδή 50+ καρέκλες, αλλά μερικοί φυσικά δεν μας τίμησαν... ).
Ψάχνω τη δικιά μου και την εντοπίζω στη δεύτερη σειρά προς το κέντρο. ΦΤΟΥ, σκέφτομαι, ΣΤΗ ΜΕΣΗ, αν και τελικά αποδείχτηκε μεγάλο πλεονέκτημα. Η τάξη σχεδόν άδεια και στη παραδίπλα κατέκλα, η κοπέλα της Dominican Republic μου χαμογελά. "Πώς σε λένε; " Αφού γνωριστήκαμε λιγάκι και λοιπά έμαθα πως είναι το 2ο MUN της, έρχεται από τη Γερμανική Σχολή και πάει Α' Λυκείου. Ξαφνικά η συνειδητοποίησε έρχεται αναπόφεκτα στο μυαλό μου...
"Ξέρεις έναν Γ. Μ.;"
"Ναι, φυσικά! Είμαστε συμμαθητές!"
"Είναι ξάδερφός μου!"
~Ένα ζεστό κλίμα και μια μεγάλη συμπάθεια προς τη κοπέλα αρχίζει να αναπτύσσεται...~
Σιγά σιγά η αίθουσα γέμισε, γνώρισα τις κοπέλες δίπλα μου (ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ!) και σιγά σιγά αρχίσαμε! Η chair και ο co-chair άρχισαν να συστήνονται και να μας εξηγούν τι παίζει, ακολούθησε το roll call, που φωνάζουν τη χώρα σου και σηκώνεις το πλακάτ σου λέγοντας "πρέζεντ" και σιγά σιγά το λομπυνγκ άρχισε...
Είχαμε ένα δίωρο λοιπόν να συνάψουμε συμμαχίες πάνω στο πρώτο θέμα: Integration and demographic control in a world of global migration and population imbalance. Εγώ βέβαια τη περισσότερη ώρα έκανα δημόσιες σχέσεις, οπότε στο τέλος υπέγραψα κι εγώ στην ισχυρότερη συμμαχία, με μέην σαμπίτερ την Αμερική. geez, ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΠΕΡΉΦΑΝΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ USA?
12:15 - 13:15 Lunch: Το φαγητό ήταν αδιαμφησβήτητα μια πολύ ωραία ώρα της ημέρας, καθώς αποτελούσε ένα ευχάριστο διάλειμμα, έβλεπες τους φίλους σου από άλλα κομίτι ή από σταφς πιθανώς, ευκαιρία για χαβαλέ. Το φαγητό ήταν...εχμ... απαίσιο σχεδόν αλλά χαλάλι! Η εμπειρία ήταν τόσο καλή που τους το συγχωρούμε!
Το μενού περιλαμβάνει: Σαλάτα με μαρούλια και λοιπά πράσινα.
Παστίτσιο με περισσότερες πιπεριές από μακαρόνια.
Κρεμ μπρουλε, που δεν θύμιζε κρεμ μπρουλέ.
Αν και αν κρίνουμε από το ότι τους φάνηκαν καλύτερα από τα περυσινά θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένη, ε;
13:15 - 13:30 Seating in the theatre: Ένα τέταρτο ουσιαστικά για να τακτοποιηθούμε στις θέσεις μας (πάλι ανά χώρα) και σιγά σιγά να αρχίσει η τελετή έναρξης...
13:30 - 15:30 Opening Ceremony: Το πρώτο καλωσόρισμα και η γνωριμία με τους οργανωτές. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ενδιαφέρον το κομμάτι που ακολούθησε που μιλούσαν οι πρέσβεις (οι πραγματικοί εννοώ, του εξωτερικού ) άλλον χωρών, εάν εξαιρέσεις το Κύπριο που μιλούσε απελπιστικά αργά, τον Ιαπωνέζο που δεν καταλάβαινες εάν μιλούσε αγγλικά ή ιαπωνέζικα και τον Αμερικάνο που μας κοιτούσε με ένα υπεροπτικό υφάκι. Ακολούθησε ένας χορός μαθήτριας, πολύ όμορφος.
Ambassadors' speeches: Των παιδιών-αμπάσσαντορς. Ένα δίωρο που το μόνο που σκεφτόσουν ήταν το πόσο είχες πιαστεί. MERCYYYYY GOD.
15:30 - 17:00 Lobbying: Λόμπυνγκ για το δεύτερο θέμα αυτή τη φορά: The unavoidable link between globalization-international trading regime and the enjoyment of human rights. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε με τις φίλες μου να αρχίσουμε εμείς μια συμμαχία που αν και δεν το περιμέναμε είχε μεγάλη επιτυχία τελικά! Σιγά σιγά μαζεύτηκαν οι χώρες που χρειάζονταν και όοολα καλά. Μαζί μας και η κοπέλα με τα όμορφα μαύρα μαλλιά και το γλυκό πρόσωπο, καλή μου φίλη πλέον!Το συγκεκριμένο λόμπυινγκ θα συνεχίζονταν και την επόμενη μέρα...
Το τελευταίο μισάωρο ήρθε ένας καθηγητής και μας μίλησε περί migration. Όσο βαρετή και κουραστική περιμέναμε την ομιλία του τόσο έξω πέσαμε! Δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα, τα έλεγε τόσο εκφραστικά, απλά κι ωραία. ME APPROOOOVES!
17:00 - 17:30 Chair Debriefing
Μέρα #2.
Στυλιστικές επιλογές: ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ μαύρο φόρεμα και μπαναρινούλες με λαστιχάκι που έδενε στον αστράγαλο.
Δυστυχώς δεν διασώθηκαν φωτογραφικά ντοκουμέντα.
SATURDAY, March 3rd, 2012
09:00 - 10:00 Staff briefing
10:00 - 11:30 Lobbying: Εντάξει, λόμπυνγκ, τα'παμε αυτά!
11:30 - 11:40 Indoor Tea Time: Το οποίο τελικά ΔΕΝ κάναμε -.-'
11:40 - 14:00 Committees, SC, ECOSOC in session: Ντιμπέεεεεητ! Ήτανε ΥΠΕΡΟΧΑ! Σηκώθηκα και μίλησα δύο φορές προσπαθώντας να μεταφέρω τα επιχειρήματα των αναπτυσσόμενων χωρών για να πάμε ενάντια στο ρεζολούσιον της Αμερικής. Τελικά έπεισα μερικούς πάντως.
Όταν πρωτοσηκώθηκα είχα ετοιμάσει στο μυαλό μου πολύ προσεκτικά τι θα πω, όμως δεν μου έκοψε λίγο να τα σημειώσω! Όταν στάθηκα μπροστά και είδα όλον αυτόν τον κόσμο σάστισα και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου να ξεκινήσει. Όταν ξαφνικά ξεκίνησα ανακάλυψα πως ΕΤΡΕΜΑ, ουάου, ναι, και όχι πολύ διακριτικά. Τέλος πάντων, μετά από πολύ τρέμουλο και αφού η φωνή μου άθελά μου έσβησε πολλές φορές και παρέλειψα αρκετά δυνατά πόιντς, οι άλλοι μου είπαν ότι τα είπα καλά. Οκεεεευ. Το 'φχαριστήθηκα πάντως κι ένοιωσα περήφανη που είχα το θάρρος να σηκωθώ και να πω τη γνώμη μου που ήταν αντίθετη με όλους όσους είχαν σηκωθεί μέχρι τότε και μπράβο μου!
14:00 - 14:45 Lunch: Το μενού περιλαμβάνει:
Μπούτι (άψητου) κοτόπουλου και πατάτες νιανια.
Ωραία σαλάτα με οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς μα νόστιμη!
Ένα ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ προφιτερόλ! Πραγματικά το καταβρωχθήσαμε ήταν τέλειο και είχαμε πεθάνει της πείναααας!
14:45 - 17:30 Committees, SC, ECOSOC, ICJ in session, Debating: Κι άλλο ντιμπέητ και μιας και είχαμε πάρει μια γεύση κύλησε καλύτερα και με περισσότερη ενέργεια <3.
17:30 - 17:45 Chair Debriefing
22:00 - 01:00 Party (Da Vinci Club): Εντάξει, θα μπορούσα να αφιερώσω μια ολόκληρη ανάρτηση σε αυτό! Όλο το διήμερο που προηγήθηκε λέγαμε ποιοι θα πάνε στο πάρτυ πως θα ειδωθούμε εκεί κλπ. Εντυπώσεις; Σύντομα: ΗΤΑΝ ΓΑΜΑΤΑ. Πότε πήγε μιαμιση η ώρα και ήρθαν να μας περιμαζέψουν; Χαμπάρι δεν πήρα. Είδα εκεί συμμαθητές, ξένους, σύμμαχους, εχθρούς. Μιλούσα με όλους και για όλα. Γενικώς έκανα ό,τι εάν κάμποσο καιρό έβλεπα να κάνει κάποια άλλη, θα την χαρακτήριζα "τσόλι" . Αλλά ήταν μια υπέροχη βραδιά και αυτό μετράεειιι! Λεπτομέρειες πολλές δεν θα πω εδώ γιατί έχουμε και ένα επίπεδο και θα ξεφτυλιστούμε! .
Μέρα #3.
Στυλιστικές επιλογές: Ροζ ΥΠΕΡΟΧΟ φόρεμα, που απέσπασε πολλά κοπλιμέντα μπορώ να πω!
Φωτογραφικά ντοκουμέντα available.
SUNDAY, March 4th, 2012
08:30 - 09:30 Staff Briefing
09:30 - 12:30 GA Committees, SC, ECOSOC in session: Νύστααααααααααααα.
Αλλά το ντιμπέητ εξακολουθεί να είναι λατρεία.
12:30 - 13:15 Lunch: Το μενού περιλαμβάνει:
Κρέας με σοππόουζντ του μπι ρύζι.
Χωριάτικη σαλάτα.
Για επιδόρπιο τι; ΧΑΧΑΧΑΧΑ, νομίζατε πως θα μας έκαναν κάτι γευστικό λόγω τελευταίας μέρας; ΧΑΧΑΧΑΧΑ, ας φάμε τα φρουτάκια μας!
13:15 - 16:15 General Assembly: Που ήταν ουσιαστικά ντιμπέητ στο θέατρο με μικρόφωνα και καμιά 400αριά άτομα από όλα τα κομμίτιζ. Σε κάποια στιγμή, στα πολίτικαλς νομίζω, σταμάτησα να παρακολουθώ γιατί ήμουν κουρασμένη και πήγα σε μια θέση πίσω-πίσω και συνδέθηκα στο ίντερνετ της βιβλιοθήκης. Συγγνώωωωμη, αλλά λίγη κατανόηση βρε παιδιά, τρεις ώρες εκεί μέσα!
16:30 - 18:00 Closing Ceremony: ...που τελικά κράτησε τουλάχιστον μια ώρα παραπάνω. Οκέυ ήτανε και τα λάιβ τραγουδάκια μας ακούσαμε και όλα! Μιααα χαράααα αν και κουτουλάγαμε από νύστα ΚΑΙ πείνα.
Γενικώς ήταν τόσο ΟΜΟΡΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
Μπορεί σε κάποια σημεία να ακούγομαι γκρινιάρα, αλλά απλώς δεν μπορώ να λέω συνέχεια ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία. Πλας, ακούω την προφορά μου τις τελευταίες μέρες και δεν την αναγνωρίζω. :Ο
Ή μάλλον συγχωρείστε με, μήπως θα έπρεπε να πω πως υπάρχει βρετανική προφορά; Αααααα, ουαου! <3
Επίσης εκτυπώσαμε και δύο (2) εφημεριδούλες! Διαβάζοντας τα χάιλάιτς λύνεσαι στα γέλια!
Με άλλους ντέλιγκέητς ανταλλάσσαμε συνεχώς νόουτς και χαρτάκια. Πρέπει να είχαμε σπάσει τα νεύρα στο άντμιν σταφ, αλλά τιιιι να κάνουμε; Κια για ξεκάρφωμα γράφαμε πχ, να μας δώσει το φμπ και βάζαμε και κάτι σχετικό με το ντιμπέητ. Οπότε ήταν έγγυρο και δεν μπορούσε να μην το πάει, σωστά;
Έχουμε με όλα τα παιδιά ανταλλάξει φέισμπουκς και εμάιλς κλπ και σίγουρα με κάποιους δεν θα χαθούμε! Επίσης γίναμαι φίλοι και με παιδιά από το σχολείο που δεν μιλούσαμε. Με την κοπέλα με τα μαύρα μαλλιά και το γλυκό πρόσωπο είμαστε πολύ καλές φίλες πλέον. Κάθε μέρα ανταλλάσσουμε αγκαλιές και φιλιά όταν βλεπόμαστε, τη λατρεύω! :')
Ευχαριστώ MUN που μου χάρισες μια τόσο καλή φίλη <3.
Μεγάλη λατρεία αποτελεί επίσης και μια 17χρονη κοπέλα από Κων/πολη, που ΟΥΑΟΥ τη κατασυμπάθησα!
Προσωπικά καταλαβαίνω τη εννοούσε η Λίζα όταν έλεγε πως της λείπει. see you this december guys :')
ΕΜΓΙΟΥΕΝ Σ'ΑΓΑΠΑΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.
Phyllida Spore- Βάρδος
- Αριθμός μηνυμάτων : 9260
Location : Απο εναν κοσμο που δεν υπαρχει...και που παραλληλα υπαρχει
Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Let me be free. Let me fly!
- Δημοσίευση Ν°228
ΘΈΛΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΙΙΙΙΙΕΕΕΕΕΣ. Σε περιμένω τον Οκτώβρη στη ΓΣΑ. ΌΠΩΣΔΉΠΟΤΕ!
So, good night unto you all.
Give me your hands, if we be friends,
And Robin shall restore amends.
Magical Identity
Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.
- Δημοσίευση Ν°229
^ ΘΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙΙΙΣ.
Έρχεται και το σχολείο μου τον Οκτώβρηηη; οσοοομ.
Έρχεται και το σχολείο μου τον Οκτώβρηηη; οσοοομ.
Phyllida Spore- Βάρδος
- Αριθμός μηνυμάτων : 9260
Location : Απο εναν κοσμο που δεν υπαρχει...και που παραλληλα υπαρχει
Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Today's thought: Let me be free. Let me fly!
- Δημοσίευση Ν°230
Νομίζω πως έρχεται. Βασικά είχες πει ότι στη φωτογραφία είχες δει την κυρία σας.
So, good night unto you all.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°231
Όχι τη δικιά μας, την υπεύθυνη του mun.
Συγκεκριμένα:
Συγκεκριμένα:
Amelia Blackfoot- Λύτης Κατάρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 20437
Ημερομηνία εγγραφής : 29/07/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Today's thought: And Iʼve been looking at the stars for a long, long time, Iʼve been putting out fires all my life. Everybody wants a flame, they donʼt want to get burnt and today is our turn.
- Δημοσίευση Ν°232
Άααχου Μαράκι, πόσο ωραίο;
Είναι όντως κολλητικό, απλά δεν μπορείς να κάνεις μόνο ένα MUN.
Επίσης, ανέκαθεν το φαγητό ήταν χάλια.
Περιμένω να δω φωτογραφικό υλικό και εννοείται όταν έρθεις από τα μέρη μου στο DSAMUN, μπορεί και να περάσω. :blasé:
Είναι όντως κολλητικό, απλά δεν μπορείς να κάνεις μόνο ένα MUN.
Επίσης, ανέκαθεν το φαγητό ήταν χάλια.
Περιμένω να δω φωτογραφικό υλικό και εννοείται όταν έρθεις από τα μέρη μου στο DSAMUN, μπορεί και να περάσω. :blasé:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°233
Aαα, σόου τρου το πρώτο.
Χαχαχα ελεγαν οτι το φετινο ηταν πολυ καλυτερο απο το περσινο, δεν θελω να φανταστω πως ηταν τις αλλες χρονιες .
Τζιζ, δυσφημουν την ελληνική κουζίνα.΄Στη τελική παραγγείλτε, είμαστε φέιμους για τα τζατζίκια μας.
Ερώτηση: Στη Γερμανική πας (πήγαινες) ;
Χαχαχα ελεγαν οτι το φετινο ηταν πολυ καλυτερο απο το περσινο, δεν θελω να φανταστω πως ηταν τις αλλες χρονιες .
Τζιζ, δυσφημουν την ελληνική κουζίνα.΄Στη τελική παραγγείλτε, είμαστε φέιμους για τα τζατζίκια μας.
Ερώτηση: Στη Γερμανική πας (πήγαινες) ;
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°234
Αυτή την κοπέλα την είχα δει στο AMUN όπου είμασταν αντίπαλες χώρες.Isabelle Lightwood έγραψε:Όχι τη δικιά μας, την υπεύθυνη του mun.
Συγκεκριμένα:
Μαράκι θέλω κι εγώ φωτογραφίες!
Ξέρω πως το σχολείο σας έχει το καλύτερο φαγητό από τα MUNs της Αθήνας. Αυτό μου είπε μία κοπέλα που πήγε και στο περσινό συνέδριό σας!
ΜΑΝΤΕΨΤΕ! Έστειλα mail στο DSA και μπορώ να συμμετάσχω και φέτος στο συνέδριο αν και θα κλείσω τα 18! Hooray! Also, στο CGSMUN, Secretary general θα είναι η chair μου από το AMUN οπότε μέσω συζήτησης μου έστειλε ήδη private invitation so hooray²! Δεύτερο συνέδριο ενώ θα είμαι 18!
C. Addicts for the win.
Magical Identity
Today's thought: And Iʼve been looking at the stars for a long, long time, Iʼve been putting out fires all my life. Everybody wants a flame, they donʼt want to get burnt and today is our turn.
- Δημοσίευση Ν°235
Ναι ρε Λίζα!
Τέλεια, τέλεια! Delegate θα πας;
Μαράκι, εγώ σε ένα πήγα, δεν κάνω πλέον MUN, μετάάλλαξα πορεία.
Τέλεια, τέλεια! Delegate θα πας;
Μαράκι, εγώ σε ένα πήγα, δεν κάνω πλέον MUN, μετάάλλαξα πορεία.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°236
OYAOY TEΛΕΙΟΟ!!!
Κι ως τι θα μας έρθεις δηλαδής;
Φαντάσου να΄ρθω και γω. Φανταστείτε να πάμε και οι τρεις. Γαμάουα;
Κι ως τι θα μας έρθεις δηλαδής;
Φαντάσου να΄ρθω και γω. Φανταστείτε να πάμε και οι τρεις. Γαμάουα;
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°237
Σαν επίτιμη καλεσμένη στο GA σας.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°238
Επίτιμη, μμμμμ.
Σοβαρά, γίνεται αυτό; Ή μας δουλεύεις;
Σοβαρά, γίνεται αυτό; Ή μας δουλεύεις;
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°239
Σαν guest μπορείς να έρθεις καλέ, το επίτιμη είναι δική μου τσαχπινιά.
Είχα έρθει και στο πρώτο της Λίζας σαν γκεστ.
Είχα έρθει και στο πρώτο της Λίζας σαν γκεστ.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°240
Ναι παιδάκι μου, αυτό με το γκεστς λέω δεν κατάλαβα. .
Σοβαρά? Δεν είχα πάρει χαμπάρι.
Σοβαρά? Δεν είχα πάρει χαμπάρι.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°241
Μόνο στο GA μπορείς να έρθεις όμως, όχι γενικά, αν θυμάμαι καλά.
Οπότε καλά θα κάνεις να πας.
Οπότε καλά θα κάνεις να πας.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°242
Eχμ... ουάου?!
Α, α, ερώτηση, όταν λες σαν γκεστ εννοοείς μέσα στην αίθουσα; Δηλαδή να παρακολουθήσεις και το ντιμπέητ και αυτά;
Άμα στείλει το σχολείο μου ΦΥΣΙΚΑ και θα'ρθωωω.
Α, α, ερώτηση, όταν λες σαν γκεστ εννοοείς μέσα στην αίθουσα; Δηλαδή να παρακολουθήσεις και το ντιμπέητ και αυτά;
Άμα στείλει το σχολείο μου ΦΥΣΙΚΑ και θα'ρθωωω.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°243
Ναι, κανονικά, θα μπαινοβγαίνω.
Όχι πως θα κάθομαι μαζί σας αλλά θα παρακολουθώ τα πάντα.
Να στείλει, να στείλει.
Έχει συμμετάσχει ξανά σε DSAMUN;
Όχι πως θα κάθομαι μαζί σας αλλά θα παρακολουθώ τα πάντα.
Να στείλει, να στείλει.
Έχει συμμετάσχει ξανά σε DSAMUN;
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°244
Nαιιιι!
Σήμερα είχαμε πάει σε μια αίθουσα της αριστερής πτέρυγας (εμείς κάνουμε σχεδόν όλα τα μαθήματα στη δεξιά ) και είδα στον τοίχο κορνιζαρισμένα κάτι χαρτιά για επιβεβαίωση συμμετοχή σε MUNs άλλων σχολείων! ήταν και dsamun εκεί!
Αλλά τα πιο πρόσφατα ήταν του '08 και '09
Ας πούμε τον Δεκέμβριο που πέρασε δεν πήγαμε στο dsa, πήγαμε Κωστέα Γείτονα.
Σήμερα είχαμε πάει σε μια αίθουσα της αριστερής πτέρυγας (εμείς κάνουμε σχεδόν όλα τα μαθήματα στη δεξιά ) και είδα στον τοίχο κορνιζαρισμένα κάτι χαρτιά για επιβεβαίωση συμμετοχή σε MUNs άλλων σχολείων! ήταν και dsamun εκεί!
Αλλά τα πιο πρόσφατα ήταν του '08 και '09
Ας πούμε τον Δεκέμβριο που πέρασε δεν πήγαμε στο dsa, πήγαμε Κωστέα Γείτονα.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°245
Ε τότε, ντάξει, λίγο πρέσουρ και ενδιαφέρον και θα πάτε.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°246
Εμάς το σχολείο μας δεν έχει πια μεγάλη υποστήριξη στα συνέδρια γιατί μερικοί γονείς παραπονιούνται πως μόνο λίγοι μαθητές προωθούνται or something οπότε κάθε μέρα που φεύγουμε για συνέδρια, παίρνουμε απουσίες.
Μπορείς να είσαι guest και τις 3 μέρες, σε όποιο committee θες. Μόνο κατά τη διάρκεια του voting, σε διώχνουν.
Σαν delegate θα πάω στο DSA αλλά σκέφτομαι στου Κωστέ Γείτονα να δηλώσω για chair.
Μπορείς να είσαι guest και τις 3 μέρες, σε όποιο committee θες. Μόνο κατά τη διάρκεια του voting, σε διώχνουν.
Σαν delegate θα πάω στο DSA αλλά σκέφτομαι στου Κωστέ Γείτονα να δηλώσω για chair.
C. Addicts for the win.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°247
First day of AMUN has already ended... and Liz is not there.
C. Addicts for the win.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°248
Κοριτσάρες του ΕΥΡ!
Χρειάζομαι μερικές πληροφορίες.
Πόσα συνέδρια ΕΥΡ τον χρόνο γίνονται στην Ελλάδα; Παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με το MUN; Μπορεί μία άσχετη, σαν εμένα, να συμμετάσχει με προϊστορία στο MUN; Αν ναι, πρέπει να συμμετάσχω με το σχολείο μου;
Χρειάζομαι μερικές πληροφορίες.
Πόσα συνέδρια ΕΥΡ τον χρόνο γίνονται στην Ελλάδα; Παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με το MUN; Μπορεί μία άσχετη, σαν εμένα, να συμμετάσχει με προϊστορία στο MUN; Αν ναι, πρέπει να συμμετάσχω με το σχολείο μου;
C. Addicts for the win.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°249
Ήρθα!
Λοιπόν, κάθε χρόνο στο Ελλάντα γίνονται 2 εθνικές συνδιασκέψεις (National Selection Conference), μία στη Σαλόνικα κάπου στα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου και μία στην Άθενς στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Εκτός από αυτές, έχουμε και καλοκαιρινά forums, όπως πχ το International Forum στην Κέρκυρα αυτό το καλοκαίρι.
Με το MUN είναι πολύ κοντά, δηλαδή σκοπός και πάλι είναι να φτάσεις σε ένα resolution το οποίο θα υπερψηφιστεί ή θα καταψηφιστεί στην Γενική Ολομέλεια αλλά έχει και σημαντικές διαφορές, όπως το γεγονός ότι εκπροσωπείς τον εαυτό σου και όχι κάποια χώρα, με τα μέλη της επιτροπής σου έχετε κοινό στόχο και το ότι, duh, έχουμε τα υπερτέλεια teambuilding games!
Τώρα, ως προς τη συμμετοχή σου, φυσικά και μπορείς, ο οποιοσδήποτε μπορεί αλλά επειδή δεν ξέρω αν μπορείς να έρθεις σαν delegate μόνη σου (νομίζω δηλώνεις σαν σχολείο) θες να στείλεις ένα μεϊλάκι να ρωτήσεις σε αυτή τη διεύθυνση: gio.panagiotaropoulou[at]eypgreece.org ;
Επιβάλλεται να γίνεις EYPer, αυτό σου λέω μόνο.
Λοιπόν, κάθε χρόνο στο Ελλάντα γίνονται 2 εθνικές συνδιασκέψεις (National Selection Conference), μία στη Σαλόνικα κάπου στα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου και μία στην Άθενς στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Εκτός από αυτές, έχουμε και καλοκαιρινά forums, όπως πχ το International Forum στην Κέρκυρα αυτό το καλοκαίρι.
Με το MUN είναι πολύ κοντά, δηλαδή σκοπός και πάλι είναι να φτάσεις σε ένα resolution το οποίο θα υπερψηφιστεί ή θα καταψηφιστεί στην Γενική Ολομέλεια αλλά έχει και σημαντικές διαφορές, όπως το γεγονός ότι εκπροσωπείς τον εαυτό σου και όχι κάποια χώρα, με τα μέλη της επιτροπής σου έχετε κοινό στόχο και το ότι, duh, έχουμε τα υπερτέλεια teambuilding games!
Τώρα, ως προς τη συμμετοχή σου, φυσικά και μπορείς, ο οποιοσδήποτε μπορεί αλλά επειδή δεν ξέρω αν μπορείς να έρθεις σαν delegate μόνη σου (νομίζω δηλώνεις σαν σχολείο) θες να στείλεις ένα μεϊλάκι να ρωτήσεις σε αυτή τη διεύθυνση: gio.panagiotaropoulou[at]eypgreece.org ;
Επιβάλλεται να γίνεις EYPer, αυτό σου λέω μόνο.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°250
Θέλω να πάω σε τουλάχιστον ένα ΕΥΡ. Έχω συνηθίσει να εκπροσωπώ τις απόψεις μίας χώρας (MUN) ή μίας ιδέας που μου θέτουν (debate club) οπότε θα 'χει πλάκα το να εκπροσωπήσω τον εαυτό μου.
Όταν λέμε Γενική Ολομέλεια εννοούμε General Assembly, right? Υπάρχουν Committees με βάση τα topics ή χωρίζονται διαφορετικά τα θέματα;
Μπορώ να βρω κάπου τα rules of procedure ή διαφέρουν σε κάθε συνέδριο;
Όταν λέμε Γενική Ολομέλεια εννοούμε General Assembly, right? Υπάρχουν Committees με βάση τα topics ή χωρίζονται διαφορετικά τα θέματα;
Μπορώ να βρω κάπου τα rules of procedure ή διαφέρουν σε κάθε συνέδριο;
C. Addicts for the win.