.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+12
Roxanne Derwent
Leonie Vernier
Maria Granger
Beatrice Baudelaire
Isabelle Lightwood
anthian9
Romilda Vane
Phyllida Spore
Maria Lovegood
Amelia Blackfoot
Jace Wayland
Madame Maxime
16 απαντήσεις

MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών

Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 55431
    Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2008

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Somebody mixed my medicine. :S

MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Empty MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών

Δημοσίευση από Madame Maxime Κυρ Φεβ 13, 2011 2:23 pm

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (επίσης γνωστό ως «Μοντέλο UN» ή απλά "MUN") είναι ένα εκπαιδευτικό συνέδριο - προσομοίωση των οργάνων και των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτό οι συμμετέχοντες μαθητές ή φοιτητές αναλαμβάνουν το ρόλο διπλωματών διαφόρων κρατών-μελών του ΟΗΕ, ερευνούν τα διεθνή ζητήματα της επικαιρότητας και στα πλαίσια των επιτροπών και οργάνων του ΟΗΕ, δημιουργούν συμμαχίες και προτείνουν λύσεις με μορφή "ψηφισμάτων". Η θεμελιώδης ιδέα του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών είναι ότι «η πολιτική δραστηριότητα πρέπει να βιώνεται και όχι μόνο να παρατηρείται».

Ουσιαστικά, οι μαθητές παίρνουν το ρόλο ξένων διπλωμάτων και εκπροσωπούν μία χώρα που τους δίνεται. Συνήθως συμμετέχουν στο General Assembly (Γενική Συνέλευση) όπου συζητούν θέματα: Οικονομίας, Πολιτικής, Παγκόσμιας Ασφάλειας, Ανθρώπινα Δικαιώματα. Επίσης υπάρχει πάντα Special Conference για τα ποιο επίμαχα και πρόσφατα θέματα. Φέτος στο AMUN (το ΜUN της Αθήνας) το Special Conference αφορά την πυρηνική ενέργεια, τη διαχείριση και εκμετάλλευσή της και τον έλεγχο και περιορισμό των πυρηνικών όπλων.

Είναι μία καταπληκτική εμπειρία όπου οι μαθητές μπορούν να βιώσουν τι πραγματικά συμβαίνει στον πολιτικό τομέα των κρατών. Κι όμως, οι περισσότεροι νέοι δεν έχουν ιδέα για αυτό το θεσμό. Αυτοί που γνωρίζουν τα περισσότερα για τον θεσμό αυτό, είναι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων. Όχι, αυτό το τόπικ δεν είναι θέμα τσακωμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Razz
    Ο ίδιος θεσμός ισχύει και για φοιτητές αλλά στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει μόνο στη Θεσσαλονίκη. =/

Θα θέλατε να βιώσετε μία τέτοια εμπειρία;
    Πιστεύετε πως πράγματι βοηθάει τους νέους;
    Έχετε συμμετάσχει σε MUNs; Αν ναι, σε ποια;

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Madame Maxime στις Παρ Μάης 20, 2011 5:00 pm, 1 φορά

MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών 2w13
    C. Addicts for the win.
    Jace Wayland
    Jace Wayland
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 11954
    Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010

Magical Identity
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: Friends share secrets. That's what keeps us close.

MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Empty Απ: MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών

Δημοσίευση από Jace Wayland Κυρ Φεβ 13, 2011 2:29 pm

Εγω εμαθα για αυτον τον οργανισμο απο την Λιζα Razz
    Θελω να συμμετεχω παρα πολυ και θα το προτεινω μολις παω λυκειο! Very Happy
    Αυτος ο οργανισμος βοηθαει παρα πολυ τους νεους διοτι τους κανει να καταλαβουν και να μαθουν πολλες καταστασεις και συμφεροντα που διαδραματιζονται αυτην την στιγμη σε διαφορα μερη του κοσμου!!!!!! Very Happy

Να τους σκισεις Λιζααααααα! Very Happy

MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Jace-sig

Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Κυρ Φεβ 13, 2011 2:33 pm

^Ακριβώς. Razz
    Εγώ φέτος είμαι υπεύθυνη για το Special Conference οπότε δε θα είμαι στο GA (General Assembly) αλλά έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα για την πυρηνική ενέργεια, για τα συμφέροντα που παίζουν, τους κανονισμούς της ΝΡΟ και τις συμμαχίες των χωρών.

C. Addicts for the win.
    Amelia Blackfoot
    Amelia Blackfoot
    Λύτης Κατάρων
    Λύτης Κατάρων

Αριθμός μηνυμάτων : 20437
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/07/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: And Iʼve been looking at the stars for a long, long time, Iʼve been putting out fires all my life. Everybody wants a flame, they donʼt want to get burnt and today is our turn.

Δημοσίευση από Amelia Blackfoot Κυρ Φεβ 13, 2011 5:14 pm

Εγώ έχω συμμετάσχει σε ένα, στο AMUN του 2009 θα πήγαινα και σε άλλα αλλά με συνεπήρε ένα παρόμοιο πρόγραμμα, το EYP.

Θεωρώ πως είναι ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα, προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στο να υποστηρίζουν τις απόψεις τους.

Κρίμα όμως που δεν προωθείται πιο πολύ. =/
    Maria Lovegood
    Maria Lovegood
    Member of Order of Merlin 3rd
    Member of Order of Merlin 3rd

Αριθμός μηνυμάτων : 19672
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Today's thought: Touching the starlight....

Δημοσίευση από Maria Lovegood Κυρ Φεβ 13, 2011 7:58 pm

Μόλις κατάλαβα τι είναι. Razz Οκέι, στο σχολείο μας δεν μας ενημερώνουν ούτε για το Euroschola. Αλλά θα προτείνω στο Λυκειάρχη να το κάνουμε, ποτέ δεν ξέρεις. unsure

Λιζάκι, καλά να περάσεις, να το διασκεδάσεις και σκίστους! buttrock

you were there for me on the days I rained nothing but pain yet when you left I became a hurricane and you are no where to be found

something hidden...:
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Κυρ Φεβ 13, 2011 8:54 pm

Amelia Blackfoot έγραψε:Εγώ έχω συμμετάσχει σε ένα, στο AMUN του 2009 θα πήγαινα και σε άλλα αλλά με συνεπήρε ένα παρόμοιο πρόγραμμα, το EYP.
    Γκουχ, γκουχ... Ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα; Razz
    Maria Lovegood έγραψε:Μόλις κατάλαβα τι είναι. Razz Οκέι, στο σχολείο μας δεν μας ενημερώνουν ούτε για το Euroschola. Αλλά θα προτείνω στο Λυκειάρχη να το κάνουμε, ποτέ δεν ξέρεις. unsure

Λιζάκι, καλά να περάσεις, να το διασκεδάσεις και σκίστους! buttrock
    Υπάρχουν 4 MUN στην Ελλάδα. Ένα στη Θεσσαλονικη (TMUN), ένα στην Αθήνα (AMUN), ένα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DSAMUN) και ένα του κολλεγίου Ανατόλια (ACMUN). Λογικά για να συμμετάσχετε θα πρέπει να πληρώσετε αρκετά λεφτά για τη διαμονή σας σε κάποιο ξενοδοχείο, για τη συμμετοχή κτλ. =/

Ευχαριστώ! Razz
    hurrah

C. Addicts for the win.
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Πεμ Φεβ 24, 2011 7:25 pm

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας πάνω σε μία ιδέα που μου ήρθε.

Πρέπει να φτιάξω ένα σύνολο κανονισμών που θα ψηφιστεί υπέρ ή κατά από όλες τις χώρες.
    Φυσικά σε αυτούς τους κανονισμούς πρέπει να υπάρχουν ορισμένοι που θα είναι beneficial για τη χώρα μου (Δανία).
    Έχω τον τομέα της πυρηνικής ενέργειας (όπως έχω πει εκατό φορές). Η Δανία δεν πολυτρελαίνεται για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας αλλά τα 'χει πλακάκια με την Αμερική οπότε σίγουρα θα υποστηρίξει τις ιδέες της.
    Τώρα, για να γίνουν δεκτοί οι κανονισμοί μου, πρέπει να συμφωνήσουν οι 5 μεγάλες χώρες (Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Αμερική) οπότε πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί που θα συμφέρουν και τους αντιπάλους μου με έξυπνο τρόπο.

Για να μη μου έρθει καμία Κίνα και μου χαλάσει τα σχέδια, σκέφτηκα να προτείνω:
    Περαιτέρω έρευνα πάνω στις χρήσεις της πυρηνικής τεχνολογίας
    Έρευνα πάνω στη χρήση της στην ιατρική
    Χρήση όλων των πυρηνικών εργοστασίων για τα επόμενα πέντε χρόνια (τόσο μπορούν να διατηρηθούν γιατί παίζουν άλλα θέματα τώρα)

^Για το τελευταίο τώρα. Σίγουρα ένα από τα θέματα που θα παίξουν πολύ, είναι η δημιουργία καινούργιων πυρηνικών εργοστασίων στα επόμενα πέντε χρόνια που θέλουν πολλά λεφτά. Σκέφτομαι να προτείνω ποσοστιαία χρήση της πυρηνικής ενέργειας μετά τα επόμενα πέντε χρόνια έως 50% στην παραγωγή ηλεκτρισμού σε κάθε χώρα και αναπλήρωση του άλλου 50% από την ενέργεια που θα παράγεται σε αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά.

Πώς σας φαίνεται; Ποια είναι τα αρνητικά σε αυτές τις προτάσεις;
    Πείτε όσα μπορείτε να σκεφτείτε, ακόμη κι αν σας φαίνονται χαζά. Θα με βοηθήσετε πολύ. ^__^

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. oh!

C. Addicts for the win.
    Amelia Blackfoot
    Amelia Blackfoot
    Λύτης Κατάρων
    Λύτης Κατάρων

Magical Identity
    Today's thought: And Iʼve been looking at the stars for a long, long time, Iʼve been putting out fires all my life. Everybody wants a flame, they donʼt want to get burnt and today is our turn.

Δημοσίευση από Amelia Blackfoot Παρ Φεβ 25, 2011 9:29 pm

Madame Maxime έγραψε:
    Amelia Blackfoot έγραψε:Εγώ έχω συμμετάσχει σε ένα, στο AMUN του 2009 θα πήγαινα και σε άλλα αλλά με συνεπήρε ένα παρόμοιο πρόγραμμα, το EYP.
    Γκουχ, γκουχ... Ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα; Razz

Είναι σαν το MUN μόνο που υποστηρίζεις τις δικές σου απόψεις και όχι άλλων χωρών. Για να το καταλάβεις καλύτερα, αυτή που το ίδρυσε τα χάλασε λίγο με τους συνεργάτες της (εδώ δε ξέρω τι ακριβώς έγινε) και αφού αποχώρησε από το EYP έφτιαξε το MUN. Razz

Τώρα για το τελευταίο σου ποστ.

Γενικά, δεν έχει τύχει να ασχοληθώ πολύ με τα πυρηνικά αλλά θα σου πω ένιγουεϊ και με διαφωτίζεις λέιτερ. Razz

Πρώτον, οι 5 μεγάλες δυνάμεις συμφωνούν μεταξύ τους? Γιατί αν έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα είναι λίγο δύσκολο να συμφωνήσουν.

Τώρα για τις προτάσεις σου, συμφωνώ σε όλες, είναι ενδιαφέρουσες απλά να είσαι σίγουρη ότι θα θίξεις το θέμα της τεχνογνωσίας και της ασφάλεις, just in case. Wink

Θα ψάξω σε resolutions από παρόμοια θέματα μήπως βρω κάτι άλλο και σου λέω.
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Παρ Φεβ 25, 2011 9:49 pm

^Love ya! hurrah

Το δεύτερο θέμα μου είναι review στο conference του 2010 στη Νέα Υόρκη όπου το κατέχω το θέμα. Razz Βρήκα τις δηλώσεις της υπουργού της Δανίας μία μέρα μετά τη συνάντηση οπότε ξέρω τι υποστηρίζει. Επίσης, έχω κατεβάσει το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι το 2050 της Δανίας (η γλυκιά μου, είναι η πρώτη χώρα που έβγαλε κάτι τέτοιο hurrah )

Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Αμερική:
    Γαλλία: Το 80% του ηλεκτρισμού της προέρχεται από την πυρηνική ενέργεια των εργοστασίων. Έχει σπάσει ρεκόρ η Γαλλία. Razz Αυτή δεν τη συμφέρει να πέσει στο 50% αλλά μπορεί να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια.
    Μεγάλη Βρετανία: Τα 'χει πλακάκια με τη Δανία και είναι οι δύο χώρες που προσπαθούν πολύ να χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους εκμετάλλευσης ενέργειας.
    Ρωσία: Εδώ έχω προμπλέμο γιατί σίγουρα θα κατσουφιάσει ο εκπρόσωπός της επειδή έχω καλές σχέσεις με την Αμερική. Δεν ξέρω ακόμη πως θα την πείσω. =/
    Κίνα: Την έχω στο τσεπάκι μου. Razz Βασικά, βασίζομαι και στις γνώσεις των άλλων χωρών για την Κίνα και τις κινήσεις της προς πυρηνικά όπλα. Razz
    Αμερική: Θα τα βρούμε. hurrah

C. Addicts for the win.
    Phyllida Spore
    Phyllida Spore
    Βάρδος
    Βάρδος

Αριθμός μηνυμάτων : 9260
    Location : Απο εναν κοσμο που δεν υπαρχει...και που παραλληλα υπαρχει
    Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2010

Magical Identity
    Today's thought: Let me be free. Let me fly!

Δημοσίευση από Phyllida Spore Σαβ Φεβ 26, 2011 2:34 pm

Εεεμ βασικα αυτο ειναι λαθος...Για το MUN της Γερμανικης τα παιδια φιλοξενουνται απο παιδια του σχολειου ειτε τα τελευταια συμμετεχουν ειτε οχι εκτος και αν οι συμμετεχοντες που δε μενουν στην Αθηνα επιλεξουν το ξενοδοχειο...

Βασικα πιστευω οτι το MUN ειναι μια μεγαλη ευκαιρια για τα παιδια που θελουν να ασχοληθουν με το διπλωματικο σωμα ή να καλλιεργησουν τις αποψεις τους πανω σε παγκοσμια θεματα ή να βελτιωσουν τα Αγγλικα τους...Επειδη εχω δει πως οργανωνεται ενα MUN ειναι πραγματικα συναρπαστικο...Θα ηθελα ΠΑΡΑ πολυ να συμμετασχω αλλα δυστυχως δε γινεται γιατι την ιδια ωρα που γινεται η AG του MUN στο σχολειο ,εχω προπονηση στην οποια δε γινεται να μην παω... Αρα χλωμο το βλεπω να γινω κατι αλλο εκτος απο Admin... plz

Και μερικα sites με πληροφοριες...:

So, good night unto you all.
    Give me your hands, if we be friends,
    And Robin shall restore amends.
    Amelia Blackfoot
    Amelia Blackfoot
    Λύτης Κατάρων
    Λύτης Κατάρων

Magical Identity

Δημοσίευση από Amelia Blackfoot Σαβ Φεβ 26, 2011 4:27 pm

Madame Maxime έγραψε:^Love ya! hurrah

Το δεύτερο θέμα μου είναι review στο conference του 2010 στη Νέα Υόρκη όπου το κατέχω το θέμα. Razz Βρήκα τις δηλώσεις της υπουργού της Δανίας μία μέρα μετά τη συνάντηση οπότε ξέρω τι υποστηρίζει. Επίσης, έχω κατεβάσει το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι το 2050 της Δανίας (η γλυκιά μου, είναι η πρώτη χώρα που έβγαλε κάτι τέτοιο hurrah )

Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Αμερική:
    Γαλλία: Το 80% του ηλεκτρισμού της προέρχεται από την πυρηνική ενέργεια των εργοστασίων. Έχει σπάσει ρεκόρ η Γαλλία. Razz Αυτή δεν τη συμφέρει να πέσει στο 50% αλλά μπορεί να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια.
    Μεγάλη Βρετανία: Τα 'χει πλακάκια με τη Δανία και είναι οι δύο χώρες που προσπαθούν πολύ να χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους εκμετάλλευσης ενέργειας.
    Ρωσία: Εδώ έχω προμπλέμο γιατί σίγουρα θα κατσουφιάσει ο εκπρόσωπός της επειδή έχω καλές σχέσεις με την Αμερική. Δεν ξέρω ακόμη πως θα την πείσω. =/
    Κίνα: Την έχω στο τσεπάκι μου. Razz Βασικά, βασίζομαι και στις γνώσεις των άλλων χωρών για την Κίνα και τις κινήσεις της προς πυρηνικά όπλα. Razz
    Αμερική: Θα τα βρούμε. hurrah

Εντάααξει, δεν είναι δύσκολο να τις συντονίσεις όλες. Βασικά, όλα θα παιχτούν στο lobbying οπότε εκεί θα δεις κατά ποσο ταυτίζονται τα resolutions σας. awesome

Από εκεί και μετά, απλά υποστηρίζεις τις προτάσεις σου.

Έχεις δει με ποιες άλλες μπορείς να κάνεις συμμαχία?

Σπόιλερ:
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Σαβ Φεβ 26, 2011 10:55 pm

Έψαξα να βρω το τετράδιό μου που έχω σημειώσει τους συμμάχους μου αλλά δεν το βρήκα. crying

Απ' όσο θυμάμαι πάντως είναι αυτές οι χώρες σταντέ: Αυστρία, Τσεχία (?), Ιρλανδία, Νορβηγία, Γερμανία, Φινλανδία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία, Ην. Βασίλειο, Σουηδία, Ουγγαρία.
    Κοίτα πως το σκέφτηκα: Οι πρώτες χώρες είναι αυτές που βίωσαν πολλές τραγωδίες λόγω του Τσέρνομπιλ οπότε θίγοντας όλα τα αρνητικά της πυρηνικής ενέργειας, κάνοντας γλυκά ματάκια και με παθιάρικη διάθεση, θα τους πείσω. Razz
    Οι άλλες χώρες είναι αυτές που έχουν δείξει έντονη δυνασχέτηση με τη χρήση πυρηνικών. Razz

Βέβαια, κοίτα τι γίνεται τώρα.
    Μέσω φμπ, ένας καμμένος άρχισε καμπάνια για να βρει συμμάχους. Δύο από αυτούς είναι η Αμερική και η Κίνα. erimi

edit: Η Αμερική μέσω φμπ δέχτηκε τη συνεργασία μας. Cool
    Σπόιλερ:

C. Addicts for the win.
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Τρι Μαρ 01, 2011 6:15 pm

εμμ να ρωτησω κατι αυτες οι προτασεις παιρνονται υπ οψην απο τις χωρες ή ειναι απλα ενας διαγωνισμος?

(οκ βλακεια πεταξα μαλλον)

ghgh
    hhg
    hy
    MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Τρι Μαρ 01, 2011 6:21 pm

Είναι μία προσομοίωση οπότε όχι, δε λαμβάνονται υπόψην από τις χώρες. Αυτό το πρόγραμμα τρέχει σε όλες τις χώρες που ανήκουν στα Ηνωμένα Έθνη. Στόχος του είναι η κατανόηση της πραγματικής εκλογής νόμων από τους νέους. Razz

Την Κυριακή το πρωί είχα το δεύτερο debate μου ως Νορβηγία, πάνω στο θέμα της εγκατάστασης πυρηνικά ουδέτερης περιοχής στη Middle East. Παλούκι θέμα. Θα το έχω και στο AMUN και έχω αρχίσει να ανησυχώ. =/

C. Addicts for the win.
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Τρι Μαρ 01, 2011 6:33 pm

καλη επιτυχια σου ευχομαι! Happy

ghgh
    hhg
    hy
    MUN: Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών 2yv6ngk
    Reveal your secrets:
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Τρι Μαρ 01, 2011 9:52 pm

Ευχαριστώ! ^__^

Πήραμε τηλεφωνο στη Πρεσβεία της Δανίας για να κανονίσουμε συνάντηση και να τους κάνουμε ερωτήσεις πάνω στην πολιτική της χώρας πάνω στους τομείς που μας ενδιαφέρουν. 😂 Είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Αυτοί με τους οποίους μιλήσαμε, ήταν επίσης ενθουσιασμένοι που ένα δημόσιο σχολείο ενδιαφερόταν για την πολιτική της χώρας. Razz

C. Addicts for the win.
    Phyllida Spore
    Phyllida Spore
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity

Δημοσίευση από Phyllida Spore Τετ Μαρ 02, 2011 7:59 pm

Madame Maxime έγραψε:Είναι μία προσομοίωση οπότε όχι, δε λαμβάνονται υπόψην από τις χώρες. Αυτό το πρόγραμμα τρέχει σε όλες τις χώρες που ανήκουν στα Ηνωμένα Έθνη. Στόχος του είναι η κατανόηση της πραγματικής εκλογής νόμων από τους νέους. Razz
    Βασικα στο MUN της Χαγης οι τελικες αποφασεις στελνονται στον Ο.Η.Ε.

Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Τετ Μαρ 02, 2011 8:51 pm

Της Χάγης, όπου συμμετέχουν παιδιά μόνο με ειδική πρόσκληση μετά από τουλάχιστον 6 MUNs για εμπειρία. Razz

C. Addicts for the win.
    Amelia Blackfoot
    Amelia Blackfoot
    Λύτης Κατάρων
    Λύτης Κατάρων

Magical Identity

Δημοσίευση από Amelia Blackfoot Τετ Μαρ 02, 2011 9:30 pm

Madame Maxime έγραψε:Ευχαριστώ! ^__^

Πήραμε τηλεφωνο στη Πρεσβεία της Δανίας για να κανονίσουμε συνάντηση και να τους κάνουμε ερωτήσεις πάνω στην πολιτική της χώρας πάνω στους τομείς που μας ενδιαφέρουν. 😂 Είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Αυτοί με τους οποίους μιλήσαμε, ήταν επίσης ενθουσιασμένοι που ένα δημόσιο σχολείο ενδιαφερόταν για την πολιτική της χώρας. Razz

Έκτακτα! awesome

Χα, η Κίνα είναι από εμάς. Razz
    Όπως και ο Καναδάς. Η κοπέλα του Καναδά, που την ξέρω φατσικά, είναι πολύ καλή, θα τη συμπαθήσεις. Wink
    Ο αυτός της Κίνας είναι λίγο "τα ζώα μου αργά" όπως τον είδα στην προετοιμασία που κάναμε στους delegates εγώ και η κολλητή μου.

Δε σε φοβάμαι, θα τους πείσεις όλους. Cool
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Τετ Μαρ 02, 2011 9:33 pm

^Αυτόν της Κίνας τον είδα στο φμπ! Απάντησε στην έκλειση βοήθειας της Νέας Ζηλανδίας. Razz

Ο Καναδάς είναι με το μέρος της Αμερικής άρα θα πρέπει να κάνω conne μαζί της.

Τους κάνετε προετοιμασία; 😂

C. Addicts for the win.
    Phyllida Spore
    Phyllida Spore
    Βάρδος
    Βάρδος

Magical Identity

Δημοσίευση από Phyllida Spore Τετ Μαρ 02, 2011 9:55 pm

Madame Maxime έγραψε:Της Χάγης, όπου συμμετέχουν παιδιά μόνο με ειδική πρόσκληση μετά από τουλάχιστον 6 MUNs για εμπειρία. Razz
    Πηγε η αδερφη μου προπερσι νομιζω με 4 MUNs και δεν ξερω κατι για ειδικη προσκληση...Αλλα μπορει να εχεις και δικιο...

Amelia Blackfoot
    Amelia Blackfoot
    Λύτης Κατάρων
    Λύτης Κατάρων

Magical Identity

Δημοσίευση από Amelia Blackfoot Πεμ Μαρ 03, 2011 2:16 pm

Madame Maxime έγραψε:^Αυτόν της Κίνας τον είδα στο φμπ! Απάντησε στην έκλειση βοήθειας της Νέας Ζηλανδίας. Razz

Ο Καναδάς είναι με το μέρος της Αμερικής άρα θα πρέπει να κάνω conne μαζί της.

Τους κάνετε προετοιμασία; 😂

Σε τι σε βοηθάει το φαψεβοοκ τελικά. Laughing

Πήγαμε μια φορά αλλά δεν ήταν όλοι, απλά μας είπαν αυτοί που ήρθαν μια παρουσίαση του θέματος, αν είχαν απορίες κλπ. Η Κίνα δεν ήξερε καν απ' έξω τα θέματά της για να καταλάβεις. Razz

Πάντως, και στο MUN και στο EYP δεν νομίζω να παίρνουν στα σοβάρα τα resolutions. Τυπικά, στέλνονται αλλά πάω στοίχημα ότι για ανακύκλωση τα στέλνουν. whistling
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Πεμ Μαρ 03, 2011 3:43 pm

Amelia Blackfoot έγραψε:Σε τι σε βοηθάει το φαψεβοοκ τελικά. Laughing

Πήγαμε μια φορά αλλά δεν ήταν όλοι, απλά μας είπαν αυτοί που ήρθαν μια παρουσίαση του θέματος, αν είχαν απορίες κλπ. Η Κίνα δεν ήξερε καν απ' έξω τα θέματά της για να καταλάβεις. Razz

Πάντως, και στο MUN και στο EYP δεν νομίζω να παίρνουν στα σοβάρα τα resolutions. Τυπικά, στέλνονται αλλά πάω στοίχημα ότι για ανακύκλωση τα στέλνουν. whistling
    Από τη φωτό του μου φάνηκε λίγο γκάου. Razz

Oh God. erimi
    Τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εμείς του Special Conference είναι:
    α) να μάθουμε τι λέει το NPT
    β) να καταλάβουμε γιατί δε θέλουμε να παράγονται πυρηνικά όπλα (και φυσικά όχι επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι Razz )
    γ) να θυμόμαστε πως το Ισραήλ και το Ιράν τυπικά δεν παράγουν πυρηνικά όπλα.
    δ) να ξέρουμε τις μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις
    ε) να ξέρουμε τις χρήσεις της πυρηνικής ενέργειας.
    Αυτά. Razz

Φυσικά και δεν τα παίρνουν. Wink Και τα ίδια τα resolutions αν προσέξουμε, είναι γεμάτα με ρήματα τύπου: Proposes, Encourages, Expresses its hope, Further Invites, Notes, Supports. Τίποτα... ισχυρό. Razz

C. Addicts for the win.
    Madame Maxime
    Madame Maxime
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Magical Identity

Δημοσίευση από Madame Maxime Σαβ Μαρ 05, 2011 2:59 pm

Αύριο έχω meeting με την Advisor μου (Angie) για να φτιάξουμε ένα προσχέδιο των resolutions. Έχω τόσο διάβασμα αυτό το τριήμερο, δεν ξέρω πότε θα προλάβω να διαβάσω για να φτιάξω τα resolutions. =/
    Πάντως έχω εκτυπώσει τα άρθρα του NPT, τη διαδικασία απόφασης των resolutions του περσινού NPT, τις απόψεις της Δανίας πάνω στα άρθρα αυτά και το πλάνο εξοικονόμησης ενέργειας της Δανίας για το δεύτερο θέμα.
    Για το πρώτο θέμα έχω μεγάλο πρόβλημα.

Peaceful uses of Nuclear Technology:
    b. future scientific and technological outlook

Παρακαλώ; erimi

C. Addicts for the win.
    Amelia Blackfoot
    Amelia Blackfoot
    Λύτης Κατάρων
    Λύτης Κατάρων

Magical Identity

Δημοσίευση από Amelia Blackfoot Σαβ Μαρ 05, 2011 4:10 pm

Madame Maxime έγραψε:
    Φυσικά και δεν τα παίρνουν. Wink Και τα ίδια τα resolutions αν προσέξουμε, είναι γεμάτα με ρήματα τύπου: Proposes, Encourages, Expresses its hope, Further Invites, Notes, Supports. Τίποτα... ισχυρό. Razz

Αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι δεν μπορείς και να χρησιμοποιήσεις ρήματα πιο ισχυρά. Razz

Madame Maxime έγραψε:
    Για το πρώτο θέμα έχω μεγάλο πρόβλημα.

Peaceful uses of Nuclear Technology:
    b. future scientific and technological outlook

Παρακαλώ; erimi

Shocked
    Τι γράφεις εκεί? Razz

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 8:32 am