Amycus έγραψε:Κοίτα,συμφωνούμε στο πρώτο. Δεν είναι και φωστήρες αλλά ούτε και άχρηστους θα τους πω (πέρα απο την πλάκα που έκανα στο post). Κάποιο σκοπό θα εξυπηρετούν,τι διάολο;
Αλλά και ο τρίτος που όπως λες,θα έπρεπε να κάνει την διαφορά, ούτε και αυτόν φωστήρα τον λες. Αντίθετα, δεν βλέπω και τρομερές διαφορές. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς σπουδάζουν στις στρατιωτικές σχολές αλλά σίγουρα δεν διαβάζουν Λιακόπουλο. Αυτός πάλι διαβάζει. Ε,τι διάολο! Άνθρωπος είμαι και κολάζομαι με κάτι τέτοια!
Για να σου λύσω και τις απορίες (μιας και ουσιαστικά αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των φόρουμ), ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) υποτίθεται πως δημιουργήθηκε ώστε να καλύψει το κενό που υπήρχε στα κατώτερα στελέχη (Εν ολίγοις, σαν να μας λένε ότι η ιεραρχία δεν γίνεται από τον απλό στρατιώτη να πηγαίνει κατευθείαν στον απόφοιτο Στρατιωτικής Σχολής Υπαξιωματικών, και ότι έπρεπε να χώσουν ενδιάμεσα κάποιους). Σαν θεωρία, έχει κάποια βάση (μοιράζονται οι ευθύνες, δημιουργούνται περισσότερες ειδικότητες κτλ), παρ' όλα αυτά, στην πράξη είναι απλά ένας παραπάνω τρόπος για να βολέψουν γνωστούς τους οι υψηλά ιστάμενοι.
Οκ, κι εγώ έχω γνωστό Φυσικό (απόφοιτος του ΕΜΠ μάλιστα) που διαβάζει Λιακόπουλο, αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι όλοι οι Φυσικοί είναι έτσι, ούτε ότι το ΕΜΠ παράγει τέτοιους, ούτε τίποτα άλλο. Απλά είναι κάποια άτομα με χαμηλή (έως ανύπαρκτη) κριτική ικανότητα.
Υ.Γ. Είχα γράψει πολύ καλύτερο post με παραδείγματα κτλ, αλλά με το που πάτησα "Υποβολή" το site έλεγε πως δεν μπορούσε να συνδεθεί.