.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+26
Beatrice Lightwood
Sauron the Great
Arcturus Regulus Black
Half Blood Princess
geowizard
Katherine Black
Tom Marvolo Riddle
aimilia potter
Μia Melanie Hawkins
Alicia Spinnet
mjhp4ever
Harry Potter Black
Maria Granger
Isabelle Lightwood
radiopalmos
Laverne de Montmorency
Leonie Vernier
Beedle the Bard
anthian9
Cassandra Black
Madame Maxime
lily_potter
Elohim Meth
Amycus
Lily Luna Potter
Persival Nick 777
30 απαντήσεις

Παρελάσεις

geowizard
    geowizard
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Αριθμός μηνυμάτων : 3125
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2014

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought:

Παρελάσεις - Σελίδα 3 Empty Απ: Παρελάσεις

Δημοσίευση από geowizard Πεμ Αυγ 21, 2014 4:26 pm

Amycus έγραψε:Κοίτα,συμφωνούμε στο πρώτο. Δεν είναι και φωστήρες αλλά ούτε και άχρηστους θα τους πω (πέρα απο την πλάκα που έκανα στο post). Κάποιο σκοπό θα εξυπηρετούν,τι διάολο;

Αλλά και ο τρίτος που όπως λες,θα έπρεπε να κάνει την διαφορά, ούτε και αυτόν φωστήρα τον λες. Αντίθετα, δεν βλέπω και τρομερές διαφορές. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς σπουδάζουν στις στρατιωτικές σχολές αλλά σίγουρα δεν διαβάζουν Λιακόπουλο. Αυτός πάλι διαβάζει. Ε,τι διάολο! Άνθρωπος είμαι και κολάζομαι με κάτι τέτοια!

Για να σου λύσω και τις απορίες (μιας και ουσιαστικά αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των φόρουμ), ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) υποτίθεται πως δημιουργήθηκε ώστε να καλύψει το κενό που υπήρχε στα κατώτερα στελέχη (Εν ολίγοις, σαν να μας λένε ότι η ιεραρχία δεν γίνεται από τον απλό στρατιώτη να πηγαίνει κατευθείαν στον απόφοιτο Στρατιωτικής Σχολής Υπαξιωματικών, και ότι έπρεπε να χώσουν ενδιάμεσα κάποιους). Σαν θεωρία, έχει κάποια βάση (μοιράζονται οι ευθύνες, δημιουργούνται περισσότερες ειδικότητες κτλ), παρ' όλα αυτά, στην πράξη είναι απλά ένας παραπάνω τρόπος για να βολέψουν γνωστούς τους οι υψηλά ιστάμενοι.

Οκ, κι εγώ έχω γνωστό Φυσικό (απόφοιτος του ΕΜΠ μάλιστα) που διαβάζει Λιακόπουλο, αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι όλοι οι Φυσικοί είναι έτσι, ούτε ότι το ΕΜΠ παράγει τέτοιους, ούτε τίποτα άλλο. Απλά είναι κάποια άτομα με χαμηλή (έως ανύπαρκτη) κριτική ικανότητα.

Υ.Γ. Είχα γράψει πολύ καλύτερο post με παραδείγματα κτλ, αλλά με το που πάτησα "Υποβολή" το site έλεγε πως δεν μπορούσε να συνδεθεί. =/

Geowizard
    Amycus
    Amycus
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29797
    Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Δημοσίευση από Amycus Πεμ Αυγ 21, 2014 4:42 pm

Εντάξει, δεν τους τσουβαλιάζω όλους απλά είναι να απορείς πως κάποιος τρώει αμάσητες θεωρίες περί Ελοχίμ και Νεφελίμ. Αλλά και πάλι θα συμφωνήσω, δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις. Razz 

Και πάλι,στο post που παρέθεσα απόσπασμα που δημοσίευσες,έκανα και λίγη πλάκα,μπορείς να το πεις και καφρίλα. Δεν είχα σκοπό να θίξω ούτε τους στρατιωτικούς ούτε και την οικογενειά σου.Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αλλά καμιά φορά γίνομαι αγενής και το αντιλαμβάνομαι εκ των υστέρων. Very Happy 

Υ.Γ. Όταν κάνεις μεγάλες δημοσιεύσεις,κάνε πρώτα "αντιγραφή" πριν το δημοσιεύσεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν κάτι πάει στραβά. Razz 

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    ---------------------------------------
    Παρελάσεις - Σελίδα 3 Gg10
    geowizard
    geowizard
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από geowizard Πεμ Αυγ 21, 2014 4:54 pm

Amycus έγραψε:Εντάξει, δεν τους τσουβαλιάζω όλους απλά είναι να απορείς πως κάποιος τρώει αμάσητες θεωρίες περί Ελοχίμ και Νεφελίμ. Αλλά και πάλι θα συμφωνήσω, δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις. Razz 

Σε αυτό συμφωνώ.

Amycus έγραψε:Και πάλι,στο post που παρέθεσα απόσπασμα που δημοσίευσες,έκανα και λίγη πλάκα,μπορείς να το πεις και καφρίλα. Δεν είχα σκοπό να θίξω ούτε τους στρατιωτικούς ούτε και την οικογενειά σου.Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αλλά καμιά φορά γίνομαι αγενής και το αντιλαμβάνομαι εκ των υστέρων. Very Happy 

Το κατάλαβα, απλά επειδή έχω ακούσει πολλούς να λένε σοβαρά κάτι τέτοια, έπρεπε να βεβαιωθώ. :P 

Amycus έγραψε:Υ.Γ. Όταν κάνεις μεγάλες δημοσιεύσεις,κάνε πρώτα "αντιγραφή" πριν το δημοσιεύσεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν κάτι πάει στραβά. Razz 

Την έχω πάθει πολλές φορές, αλλά δεν λέω να αλλάξω. :P Παραλίγο την προηγούμενη φορά να χάσω ολόκληρη εργασία μηνών.

Geowizard
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Πεμ Αυγ 21, 2014 4:57 pm

Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να ξαναγράφεις. :P 

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    geowizard
    geowizard
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από geowizard Πεμ Αυγ 21, 2014 5:05 pm

Amycus έγραψε:Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να ξαναγράφεις. :P 

Σωστός. up 

Geowizard
    Beatrice Lightwood
    Beatrice Lightwood
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 1762
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/12/2015

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Today's thought: -You're weird. -Sorry. -it was a compliment.

Δημοσίευση από Beatrice Lightwood Κυρ Δεκ 06, 2015 7:00 pm

Τις συχαίνομαι, τις μισώ , τις απαιχθανομαι απλά. Μας τραβολογουν όλη μέρα για να περπατήσουμε 500 μέτρα και να φάμε στη μάπα όλα τα σχόλια και τις κριτικές από όλες τις κατινες που στήνονται εκεί πρωι πρωί για να κουτσομπολευσουν. Nah ,τέτοια παρέλαση να μου λείπει :down:

Yes, I'm a shadowhunter ♥

Παρελάσεις - Σελίδα 3 Rhphd3
    -I saw Galaxies in your eyes.

♡:
    Apple2012
    Apple2012
    Δευτεροετής στην Σχολή
    Δευτεροετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 34
    Ημερομηνία εγγραφής : 19/10/2016

Δημοσίευση από Apple2012 Σαβ Ιαν 14, 2017 10:16 pm

Λατρεύω τις παρελάσεις .
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Παρ Αυγ 04, 2017 2:18 pm

Πολύς ο λόγος για την σημαία. Ειδικά τα τελευταία χρόνια και την αντιπαράθεση που γίνεται για το αν θα πρέπει να την σηκώνουν μαθητές άλλων εθνικοτήτων. Το τι έχουν διαβάσει τα μάτια μας δεν λέγεται πλέον, η λεκτική αντιπαράθεση έχει φτάσει σε επίπεδα βόθρου.

Και τώρα καινούργιο debate για τον άριστο μαθητή.
    Και πάλι από την αρχή.
    Και ξανά οι απανταχού Έλληνες-υπερασπιστές των ιερών και των οσίων.

Έγινε η σημαία ανταμοιβή του "καλού μαθητή". Λες και το σχολείο στο σύνολό του δεν είναι δομημένο ακριβώς πάνω σε αυτό. Στην ανταμοιβή του καλού και στην εξουθένωση του κακού μαθητή. Λες και δεν ξέρουμε την νοοτροπία των καθηγητών και την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι αδύναμοι μαθητές. Λίγες φωτεινές εξαιρέσεις αλλά και αυτές δεν φτάνουν.

Όπως και η κοινωνία. Κοινωνία άριστων. Κοινωνία που κοιτάζει το εκκαθαριστικό σημείωμα περισσότερο απο τον άνθρωπο. Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Αν τελικά η σημαία είναι σύμβολο ΟΛΩΝ των Ελλήνων και όχι μόνο των άριστων, τότε προς τι η αντιπαράθεση; Αν είναι για όλους, τότε όλοι έχουν δικαίωμα στο να την κρατούν στις παρελάσεις. Οπότε ναι, ας γίνεται και με κλήρωση.

Αν είναι ανταμοιβή για τον άριστο, να συνεχίσει ως έχει. Να έχουν μιά σημαία/τρόπαιο για να ανταμοίβουν την μελέτη και την επιμέλεια, να τους χτυπούν και φιλικά στον ώμο και να τους κλείνουν το μάτι για τις επιτυχίες τους. Έτσι δεν συνηθίζεται μεταξύ των άριστων;

Καλός μαθητής δεν υπήρξα. Μέτριος ναι. Βαθμούς δεν κυνήγησα, αριστεία δεν πήρα, σημαίες δεν σήκωσα. Κανέναν δεν ήθελα να κάνω υπερήφανο, γονείς, φίλους, συγγενείς. Δεν με ενδιέφερε, δεν έχασα τον ύπνο μου για τέτοιες κενοδοξίες. Ζω ήσυχα και αφτιασίδωτα.

Έπαρση και υποστολή σημαίας. Σε ποιό δημόσιο σχολείο γίνονται ακριβώς; Δουλευόμαστε και μεταξύ μας δηλαδή; Μια προσευχή, δυό ανακοινώσεις και τροχάδην για το πρώτη, μισοκοιμισμένη ώρα μέχρι να βαρέσει το κουδούνι. Σε άλλη χώρα ζω;

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Dragon The Grey
    Dragon The Grey
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 832
    Ημερομηνία εγγραφής : 07/06/2015

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Blood Status: Squib
    Today's thought: Ours is the Fury

Δημοσίευση από Dragon The Grey Παρ Αυγ 04, 2017 2:55 pm

Θα σου πω εμένα ποια είναι η γνώμη μου σ αυτό. Εγώ κάθε χρόνο συμμετείχα στην παρέλαση, όχι πάντα ως παραστάτης ή σημαιοφόρος. Εγώ ήμουνα και είμαι κοντός, όχι απλά κοντός, ο φρόντο το χόμπιτ μου ρίχνει λίγους πόντους. Κάθε φορά λοιπόν που δν ήμουνα στην σημαία ή παραστάτης, ήμουνα τέρμα θεό τελευταία σειρά. Ήθελα να είμαι πρώτη γραμμή, αλλά λόγω ύψους ήμουνα τελευταίος. Αν λοιπόν όλοι έχουν δικαίωμα να σηκώσουν την σημαία, γιατί να μην έχουν όλοι δικαίωμα να μπούνε πρώτη γραμμή αν και κοντοί; Δεν θα κρίνω την μαθητική παρέλαση ως θεσμό, πιθανόν να είναι και λανθασμένο να βάζεις παιδιά να παρελάζουν σαν σε στρατιωτικό άγημα, ωστόσο εφόσον ακόμα υπάρχει, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τηρούνται. Το να βάζεις τους μαθητές ανά ύψος και να βάζεις τους άριστους στην σημαία είναι κάτι εδραιωμένο. Υπάρχουν εκατομμύρια άλλα πράγματα στα οποία η κυβέρνηση μπορεί να το παίξει νεωτεριστής, δν χρειάζεται πιστεύω να είναι η πρωινή προσευχή ή η παρέλαση. Πριν ένα χρόνο ήθελε να καταργήσει τις παρελάσεις. Τώρα τις κρατάει αλλά αλλάζει το τρόπο της σημαίας; Και προσωπικά το θέμα δν είναι η σημαία αυτή καθ αυτή. Ποτέ δν διάβαζα με σκοπό την σημαία, ήτανε απλά επακόλουθο λόγω των επιδόσεων μου. Οι μαθητές του δημοτικού είναι πιο πορωμένοι απότι όλοι οι άλλοι, πίστεψε με, το θυμάμαι πιο ζωντανά, ο ανταγωνισμός στο δημοτικό είναι περισσότερος απ ότι στο γυμνάσιο λύκειο, όλα τα παιδιά θέλουν να είναι καλύτερα ή να πάρουν την σημαία, στο γυμνάσιο δν το θυμάμαι αυτό τόσο έντονα. όταν λοιπόν καλώς ή κακώς υπάρχει η πεποίθηση ότι για να πάρεις την σημαία πρέπει να διαβάσεις και να γίνεις καλός μαθητής, και εσύ σαν κυβέρνηση λες ότι παιδιά δν χρειάζεται να κουραστείς για την σημαία, αλλά μπορεί να προκύψει μέσω κλήρωσης, δν δίνεις κ'ινητρο για να διαβάσει ο μαθητής, το θέμα δν είναι η σημαία, είναι να δίνεις κίνητρα, όποια κι αν είναι αυτά. Αυτά που λέω είναι η γνώμη μου μέσα από όλα αυτά τα σχολικά χρόνια. Ίσως αν ήμουνα χειρότερος μαθητής να υποστήριζα θερμά αυτήν την ιδέα, όμως προσωπικά όταν ήθελα την σημαία, απλά την έπαιρνα με βαθμό και όχι με κλήρωση. Δν θα κατηγορήσω όμως και κανέναν που το να φτάσει τέτοια επίδοση είναι πέρα από τις δυνατότητες του και απλά θέλει την σημαία, προς θεού. Απλά για μένα που ζορίστηκα για να κάνω αυτό, μου κακοφαίνεται να το κάνει και κάποιος που δν ζορίστηκε για αυτό. Το θέμα είναι λεπτό, και δέχομαι ότι το λογικό θα είναι οι μεν να υποστηρίζουν την μία άποψη και οι δε την άλλη. Κάθε μία είναι σωστή. Εγώ όμως θα πω ότι θεωρώ μεγάλο ατόπημα να προσπαθείς να αλλάξεις πράγματα όπως η προσευχή ή οι παρελάσεις, που καλώς ή κακώς είναι βάση συντάγματος τομείς της παιδείας του ατόμου. Δεν είμαι προγονοπληκτικός αλλά ούτε και προοδοπληκτικός. Από σεβασμό δεν θα έπαιζα με τέτοιες έννοιες, όταν έχω χίλια δυο άλλα να ανανεώσω σε μια στενόμυαλη ελλάδα. Αλήθεια τι έχουνε κάνει για τους LGBT ? μόνο το σύμφωνο? so what? ας κάνει η κυβέρνηση κάτι καλό και νεωτεριστικό για άλλα προβλήματα που βασανίζουν το μυαλό του ελληνάρα.

And as we wind on down the road
    Our shadows taller than our soul.
    There walks a lady we all know
    Who shines white light and wants to show
    How everything still turns to gold.
    And if you listen very hard
    The tune will come to you at last.
    When all are one and one is all
    To be a rock and not to roll.

And she's buying a stairway to heaven.

Houses:
    Evie Frye
    Evie Frye
    Administrator
    Head of D.M.L.E.
    Administrator Head of D.M.L.E.

Αριθμός μηνυμάτων : 5580
    Ημερομηνία εγγραφής : 30/08/2015

Magical Identity
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Mathematics is not about numbers, equations, computations, or algorithms; it is about understanding.

Δημοσίευση από Evie Frye Παρ Αυγ 04, 2017 3:03 pm

Αυτό με το για το αν πρέπει να σηκώνουν μαθητές άλλων εθνικοτήτων την σημαία είναι σκέτη βλακεία.Αν είναι έτσι,να διώξουμε τον Καλάθη και τον Νίνη από τις Εθνικές και να σταματήσουμε να λέμε τον Αντετοκούνμπο The Greek Freak Razz

Θεωρώ πως εξουθένωση του κακού μαθητή δεν ορίζεται καθώς οι "κακοί" μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο μόνο για τον χαβαλέ και δεν καταβάλουν καμία προσπάθεια στο χώρο του σχολείου.Εξουθένωση του μέτριου μαθητή,ναι,υπάρχει.

Έπαρση και υποστολή σημαίας μόνο στο στρατό και στις κατασκηνώσεις ξέρω πως υπάρχει  :P

Σχετικά με την κλήρωση της σημαίας,θα επεκταθώ και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης και όχι μόνο στα δημοτικά (γιατί αργά ή γρήγορα,με κλήρωση θα γίνεται και στα Γυμνάσια/Λύκεια αν συνεχίσει έτσι ο υπουργός)
    Στο δημοτικό ήδη γίνεται με κλήρωση  Razz .Σε ένα τμήμα 12 παιδιών,τουλάχιστον τα μισά είναι άριστα.
    Τώρα στο Γυμνάσιο/Λύκειο,η παρέλαση είναι προαιρετική και όσοι πηγαίνουν,πηγαίνουν για να χάσουν μάθημα (εκτός εξαιρέσεων).Άρα η παρέλαση χάνει το νόημά της.Αν συμφωνώ με την κλήρωση της σημαίας στη δευτεροβάθμια δεν ξέρω αν συμφωνώ.Εγώ ήθελα να είμαι σημαιοφόρος επειδή το γούσταρα βρε παιδί μου,το ένιωθα και θεωρώ πως καλό θα ήταν να δινόταν αυτή η ευκαιρία σε άλλα παιδιά που ξέρουν την αξία της σημαίας (του λεγόμενου εθνικού συμβόλου).Βέβαια,αν γίνεται κλήρωση,θα γίνει μεταξύ 60 παιδιών,που τα περισσότερα γραμμένη έχουν την παρέλαση,άλλοι δεν ξέρουν πότε είναι οι εθνικές μας εορτές,άλλοι είναι επαναστατικά πνεύματα και ψευτοαναρχικοί.Άρα αν επιλεγεί κάποιος από αυτούς,χάνεται η αξία της σημαίας.Ο σημαιοφόρος πρέπει να ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του και τι είναι αυτό που κάνει.

^Κάνουν "αλλαγές" για να αποσπάσουν την προσοχή και μετά *μπαμ* να ένας κόφτης.

Σπόιλερ:

Παρελάσεις - Σελίδα 3 Wixyzk10

Stuff and Thangs:
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Παρ Αυγ 04, 2017 6:03 pm

Γιάννη, έπαψα χρόνια να προσπαθώ να πείσω για το οτιδήποτε. Αν μου αρέσει κάτι πλέον είναι η συζήτηση, αν έχω απέναντί μου κάποιον που μπορεί να συζητήσει βέβαια. Είναι πολύ πιο σπουδαίο να ακούς πλέον παρά να έχεις ατέλειωτους μονολόγους. :P

Δεν καταλαβαίνω όμως για ποιόν λόγο να υπάρχει κίνητρο στην μάθηση όπως λες. Η μάθηση πρέπει να είναι αυτοσκοπός, να αποκτάς την γνώση που έχει συλλεχθεί στην πορεία των αιώνων και να προσθέτεις σε αυτή. Οι κοινωνίες εξελίσσονται βασισμένες στην γνώση, όχι στην ιδέα που αποδεικνύεται πυροτέχνημα και αν θες την γνώμη μου φρενάρει την γνώση. Δεν το θεωρώ ορθό να γίνει η μάθηση ανταποδοτικό τέλος. Έμαθες, διάβασες, ανταμείφθηκες. Δεν χρειάζονται να εξαργυρώνονται τα πάντα. Την θεωρώ άκρως επικίνδυνη νοοτροπία.

Περί κοντών και ψηλών. Να σου πω ότι και αυτό εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του τι είναι καλό και τι κακό στην κοινωνία; Τι εκτιμά ως αρετές και τι θεωρεί ως ελαττώματα; Και ότι αυτοί οι διαχωρισμοί ξεκινούν ακριβώς απο το σχολείο που γίνονται τα πάντα στρατόπεδα και απο την ένα έχουμε την Αρία φυλή των υπέροχων και επιτυχημένων και απο την άλλη το στρατόπεδο του κατιμά; Βλέπεις τον φαύλο κύκλο που επιμένει να οριοθετεί και να απορρίπτει κάθε τι που δεν ταιριάζει σε ό,τι έχει θεσπίσει; Ο ψηλός μπροστά, ο κοντός πίσω. Ο καλός την σημαία, ο κακός στο σπίτι του.Ο αθλητικός τον θαυμασμό, ο χοντρός την λύπη μας. Έτσι έχουν δομηθεί οι κοινωνίες και οι δομές αυτές χτίζουν θεμέλια στον χώρο εκείνο που θα έπρεπε να είναι ανοιχτός και δεκτικός σε όλους.

Ιωάννα όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο περίεργες συνθήκες. Ταυτιζουμε τον καλό μαθητή με αυτόν που εκτιμά την αξία της σημαίας και θεωρούμε a priori ότι καλός μαθητής = άξιος Έλληνας. Όμως, πώς προκύπτει αυτή η εξίσωση; Γιατί θεωρούμε άξιο Έλληνα κάποιον που έχει καλές επιδόσεις στα μαθήματα; Ή γιατί να θεωρούμε κάποιον ανάξιο επειδή τυγχάνει να μην έχει εξαιρετικές επιδόσεις; Άρα, σε κάποιο στερεότυπο κολλάει όλη η προβληματική μας. Άλλο πράμα η αναγνώριση της αξίας του εθνικού συμβόλου που μπορούμε να συναντήσουμε και σε αμόρφωτους ανθρώπους και άλλο η σχολική επίδοση. Το δεύτερο είναι η απόδειξη. Μπορούμε να μιλάμε για πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων; Πώς μπορούμε να ελέγξουμε αν κάποιος είναι άξιος να σηκώσει σημαία; Οδηγείται σε επισφαλή νερά το όλο ζήτημα.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Arcturus Regulus Black
    Arcturus Regulus Black
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 24400
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Παρ Αυγ 04, 2017 6:57 pm

Νομίζω και γω ότι γίνεται πολύ συζήτηση για το θέμα χωρίς λόγο. Ένα μέτρο που θα εφαρμόζεται μόνο στα δημοτικά, όπου ούτως ή άλλως η λέξη αριστούχος δεν μπορεί καν να οριστεί με τα μισά+ άτομα του τμήματος να έχουν μέσο όρο δεκάρι.

Αν και γενικά είμαι της άποψης ότι θα έπρεπε να συζητούμε για τα πάντα που γίνονται γύρω μας και όχι μόνο για όσα μας αφορούν άμεσα και να αγνοούμε τα υπόλοιπα (κάτι που γίνεται συνήθως) , το συγκεκριμένο θέμα είναι τόσο επουσιώδες που ακόμη και το να πάρω θέση μου φαίνεται σπατάλη ενέργειας κατά το πάτημα πλήκτρων. Razz Ίσως μάλιστα να αποπροσανατολίζει και από το πιο ουσιώδες ερώτημα: Εξυπηρετούν σε κάτι οι παρελάσεις;

*
    *
    *
    *
    *
    *

Παρελάσεις - Σελίδα 3 Image
    Dragon The Grey
    Dragon The Grey
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Magical Identity

Δημοσίευση από Dragon The Grey Παρ Αυγ 04, 2017 6:59 pm

Amycus έγραψε:Γιάννη, έπαψα χρόνια να προσπαθώ να πείσω για το οτιδήποτε. Αν μου αρέσει κάτι πλέον είναι η συζήτηση, αν έχω απέναντί μου κάποιον που μπορεί να συζητήσει βέβαια. Είναι πολύ πιο σπουδαίο να ακούς πλέον παρά να έχεις ατέλειωτους μονολόγους. :P

Δεν καταλαβαίνω όμως για ποιόν λόγο να υπάρχει κίνητρο στην μάθηση όπως λες. Η μάθηση πρέπει να είναι αυτοσκοπός, να αποκτάς την γνώση που έχει συλλεχθεί στην πορεία των αιώνων και να προσθέτεις σε αυτή. Οι κοινωνίες εξελίσσονται βασισμένες στην γνώση, όχι στην ιδέα που αποδεικνύεται πυροτέχνημα και αν θες την γνώμη μου φρενάρει την γνώση. Δεν το θεωρώ ορθό να γίνει η μάθηση ανταποδοτικό τέλος. Έμαθες, διάβασες, ανταμείφθηκες. Δεν χρειάζονται να εξαργυρώνονται τα πάντα. Την θεωρώ άκρως επικίνδυνη νοοτροπία.

Περί κοντών και ψηλών. Να σου πω ότι και αυτό εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του τι είναι καλό και τι κακό στην κοινωνία; Τι εκτιμά ως αρετές και τι θεωρεί ως ελαττώματα; Και ότι αυτοί οι διαχωρισμοί ξεκινούν ακριβώς απο το σχολείο που γίνονται τα πάντα στρατόπεδα και απο την ένα έχουμε την Αρία φυλή των υπέροχων και επιτυχημένων και απο την άλλη το στρατόπεδο του κατιμά; Βλέπεις τον φαύλο κύκλο που επιμένει να οριοθετεί και να απορρίπτει κάθε τι που δεν ταιριάζει σε ό,τι έχει θεσπίσει; Ο ψηλός μπροστά, ο κοντός πίσω. Ο καλός την σημαία, ο κακός στο σπίτι του.Ο αθλητικός τον θαυμασμό, ο χοντρός την λύπη μας. Έτσι έχουν δομηθεί οι κοινωνίες και οι δομές αυτές χτίζουν θεμέλια στον χώρο εκείνο που θα έπρεπε να είναι ανοιχτός και δεκτικός σε όλους.

Ατέλειωτους μονόλογους κάνω πάντα, ανεξάρτητα αν συζητάω ή όχι. Και γενικά ακούω, άσχετα αν αλλάξω γνώμη ή όχι :P

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, απλά θεωρώ ότι δν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων. Πρέπει κάπως να ξεχωρίζει ο καλός από τον κακό πιστεύω, κι αν αυτό βρήκανε, την σημαία, ας είναι. Συμφωνώ ότι αυτή η νοοτροπία δν είναι καλή, αλλά σε μια καπιταλιστική κοινωνία, το παιδί πριν ακόμα πάει σχολείο έχει μπει στο πνεύμα της ανταπόδοσης ανταμοιβής, αν είσαι καλό παιδί θα φας σοκολάτα, αν είσαι κακό παιδί θα σε κλειδώσω στην τουαλέτα Razz το παιδί μαθαίνει να κάνει κάτι καλό, μόνο και μόνο για την ανταπόδοση. πως περιμένεις να διαβάσει το παιδάκι, κάτι που του είναι τελείως βαρετό, χωρίς ανταμοιβή; :P Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά του δημοτικού σε τέτοια ηλικία σκέφτονται θα διαβάσω για να αποκτήσω την γνώση, όχι θα διαβάσω γτ θα μου πάρουν playstation ή θα περάσω τον Μιχάλη και θα πάρω την σημαία Razz Δεν λέω πως είναι σωστό, αλλά αν πάρεις από τα μικρά παιδιά το κίνητρο, απλά δν θα θέλουν να προοδεύσουν, δυστυχώς πιστεύω έτσι είναι η κατάσταση.

Καλά ναι αυτά είναι στερεότυπα και απόψεις με τις οποίες κακώς έχουν δομηθεί οι κοινωνίες. Δεν θα ακούσεις πολλούς να σου λένε ναι είμαι στούπης και μου λείπει και μισός σπόνδυλος αλλά στα @@ μου Razz , προσωπικά δν μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι εκ πείρας. Είδες όμως; Το πρόβλημα είναι γενικά στην κοινωνία, στην δόμηση της, όχι απλά στην σημαία. Με μία αλλαγή, καταφέρνουν να δημιουργήσουν αμφιβολίας στην δομή ολόκληρης της κοινωνίας. Δες από την παρέλαση καταλήξαμε να μιλάμε για τα κοινωνικά στερεότυπα. καλώς ή κακώς υπάρχουν και θα υπάρχουν, είναι φυσικό επακόλουθο της ανθρώπινης σκέψης. Ο άνθρωπος πάντα θα ξεχωρίζει τον καλό από τον κακό, γενικά, όπως τα ζώα υποσυνείδητα επιλέγουν το ισχυρό από το αδύναμο, και μεις ζώα είμαστε πάνω κάτω. Η διάκριση θα υπάρχει πάντα.

Houses:
    Isabelle Lightwood
    Isabelle Lightwood
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36189
    Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
    Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Παρ Αυγ 04, 2017 7:51 pm

Θα μπω σφήνα αλλά θέλω να σχολιάσω κάτι, συναρτήσει όσων είπε στο τελευταίο του ποστ ο Θάνος.

Dragon The Grey έγραψε: Ίσως αν ήμουνα χειρότερος μαθητής να υποστήριζα θερμά αυτήν την ιδέα, όμως προσωπικά όταν ήθελα την σημαία, απλά την έπαιρνα με βαθμό και όχι με κλήρωση. Δν θα κατηγορήσω όμως και κανέναν που το να φτάσει τέτοια επίδοση είναι πέρα από τις δυνατότητες του και απλά θέλει την σημαία, προς θεού. Απλά για μένα που ζορίστηκα για να κάνω αυτό, μου κακοφαίνεται να το κάνει και κάποιος που δν ζορίστηκε για αυτό.

Κι εγώ πήρα τη σημαία όπως καταλαβαίνω κι εσύ. Και; Ουσιαστικά απλά θα μπορώ να λέω για καμιά εικοσαριά χρόνια ακόμη πως είχα την σημαία. Εγώ και άλλοι 200 στην πόλη μου κάθε φορά, καμιά 40αριά στο ίδιο σημείο παρέλασης.
    Ένιωσα κάποια συγκίνηση που κράτησα το εθνικό μας σύμβολο; Καμία. Θα έφευγα από την χώρα χθες αν είχα την δυνατότητα. Αντιθέτως εσύ (παραδειγματικά) και ίσως τόσοι άλλοι "κακοί" μαθητές να θεωρούν "τιμή" να σηκώσουν την ελληνική σημαία. Ποιος το δικαιούται περισσότερο;

Evie Frye έγραψε:Εγώ ήθελα να είμαι σημαιοφόρος επειδή το γούσταρα βρε παιδί μου,το ένιωθα και θεωρώ πως καλό θα ήταν να δινόταν αυτή η ευκαιρία σε άλλα παιδιά που ξέρουν την αξία της σημαίας (του λεγόμενου εθνικού συμβόλου).Βέβαια,αν γίνεται κλήρωση,θα γίνει μεταξύ 60 παιδιών,που τα περισσότερα γραμμένη έχουν την παρέλαση,άλλοι δεν ξέρουν πότε είναι οι εθνικές μας εορτές,άλλοι είναι επαναστατικά πνεύματα και ψευτοαναρχικοί.Άρα αν επιλεγεί κάποιος από αυτούς,χάνεται η αξία της σημαίας.Ο σημαιοφόρος πρέπει να ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του και τι είναι αυτό που κάνει.
    Συμφωνώ στην τελευταία φράση σου. Ότι ο σημαιοφόρος πρέπει να ξέρει και να εκτιμά τον ρόλο της σημαίας. Πώς συνεπάγεται ότι αυτές οι "αρετές" πάνε πακέτο με το διάβασμα; (Γιατί ας μην γελιόμαστε, ο "πρώτος" δεν είναι ούτε ο καλύτερος άνθρωπος, ούτε ο πιο έξυπνος -φαίνεται και μετά το σχολείο εξάλλου- είναι αυτός που βάζει το κ*λαράκι του κάτω και διαβάζει.)
    Εξάλλου κανείς δεν είπε να γίνει κλήρωση μεταξύ των 60 παιδιών που λες αλλά μεταξύ όλων όσοι το θέλουν.

Παρελάσεις - Σελίδα 3 Ypo
    Severus John Snape
    Severus John Snape
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 6404
    Ημερομηνία εγγραφής : 10/06/2013

Magical Identity
    Today's thought: The question is... Stay or leave... because at the end nobody cares...

Δημοσίευση από Severus John Snape Παρ Αυγ 04, 2017 8:42 pm

Εγώ πάλι έζησα την "τιμωρία" της κλήρωσης και θεωρώ αυτό το πράγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Δεν μπορεί να είμαστε τρεις στο σχολείο με 19,8 και επειδή ο κανόνας λέει ένας το πρώτο εξάμηνο, ο άλλος το δεύτερο να γίνεται κλήρωση ανάμεσα σε 3 και να μένει κάποιος εκτός. Είναι απαράδεκτο. Η σημαία πάει σε αυτόν με τον υψηλότερο βαθμό. Όχι γιατί είναι σημαία αλλά ως ανταμοιβή γι' αυτό που στερήθηκε ώστε να φτάσει εκεί που έφτασε. Και ναι η σημαία είναι η ανταμοιβή των άριστων μαθητών.

Παρελάσεις - Σελίδα 3 Sign10
    Evie Frye
    Evie Frye
    Administrator
    Head of D.M.L.E.
    Administrator Head of D.M.L.E.

Αριθμός μηνυμάτων : 5580
    Ημερομηνία εγγραφής : 30/08/2015

Magical Identity
    Today's thought: Mathematics is not about numbers, equations, computations, or algorithms; it is about understanding.

Δημοσίευση από Evie Frye Παρ Αυγ 04, 2017 9:16 pm

Όμως,ο άριστος θεωρεί τη σημαία μια ανταμοιβή των κόπων του?Ή απλά του είναι μια υποχρέωση?

Παρελάσεις - Σελίδα 3 Wixyzk10

Stuff and Thangs:
    Severus John Snape
    Severus John Snape
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 6404
    Ημερομηνία εγγραφής : 10/06/2013

Magical Identity
    Today's thought: The question is... Stay or leave... because at the end nobody cares...

Δημοσίευση από Severus John Snape Παρ Αυγ 04, 2017 9:25 pm

Σε εμάς ήταν ανταμοιβή... δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα ώστε να το θεωρεί εξαναγκασμό....

Παρελάσεις - Σελίδα 3 Sign10
    Dragon The Grey
    Dragon The Grey
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Magical Identity

Δημοσίευση από Dragon The Grey Παρ Αυγ 04, 2017 11:49 pm

Το απουσιολόγιο εγώ το πήρα δευτέρα γυμνασίου, μέχρι και το τέλος του γυμνασίου ήτανε ανταμοιβή για μένα, μετά σε όλο το λύκειο ήτανε εξαναγκασμός και αγγαρεία, σε σημείο που μουτζούρωνα πάνω ή έκανα βλακείες μπας και μου το πάρουν αλλά τίποτα. Η σημαία για μένα ήτανε τιμή και σεβασμός, δν το είχα σαν σκοπό, αλλά σγρ το θεώρησα ως ανταμοιβή και δν ήτανε αγγαρεία για μένα.

Houses:

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 5:54 am