Δεν θα μπορούσα να τα διατυπώσω καλύτερα!Fleur Delacour έγραψε:Τι ακριβώς πιστεύετε δηλ. για τη Μακεδονία; Ότι όλα αυτά γίνονται μόνο και μόνο για εθνικούς ή εθνικιστικούς λόγους; Οι χάρτες των Σκοπίων που φτάνουν ως τον Όλυμπο αυτό δείχνουν εθνικισμό ή δείχνουν τη διάθεσή τους να εντάξουν στην χώρα τους τη Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της; Δεν είναι εθνικοί οι λόγοι, είναι εμπορικοί και οικονομικοί. Άλλωστε συνήθως οι προστριβές μεταξύ κρατών για αυτούς τους λόγους γίνονται κυρίως.
Επιπλέον όλα αυτά που εσείς θεωρείτε γελοία, τη χρήση του όρου Μακεδονία, μακεδονικός κτλ, πρέπει να σκεφτείτε ότι για να έχετε το δικαίωμα να τα χρησιμοποιείτε πολέμησαν και σκοτώθηκαν άνθρωποι για αυτό. Από τους προπαππούδες μου έχω φωτογραφίες τους από τους Βαλκανικούς Πολέμους, όπου ποζάρουν με τα άρματά τους περήφανοι για αυτά που κατάφερε ο ελληνικός στρατός. Λοιπόν εσείς μπορεί να τους θεωρείτε προδότες ή φονιάδες, εγώ τους θεωρώ ήρωες και δεν χαρίζω σε κανέναν χρυσαυγίτη και σε καμιά αριστερά του καναπέ και της μπουρδολογίας την πατρίδα μου γιατί έχουν πολεμήσει δικοί μου άνθρωποι για να μπορώ εγώ και όλοι μας να είμαστε ελεύθεροι. Εσείς πάλι αν αισθάνεστε έτσι μπορείτε να πάτε στο άγαλμα του Παύλου Μελά και να γράψετε πως ήταν ιμπεριαλιστής ή νούμερο ή εθνικιστής που ξεκίνησε τον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Τούρκους.
Επιπλέον θέλω να πω πως προσωπικά τα μαθηματικά δεν μου χρησίμευσαν ποτέ, υπάρχουν κομπιουτεράκια, ούτε η φιλοσοφία, ούτε η βιολογία, να τα καταργήσουμε κι αυτά λοιπόν. Η Ρεποιύση και η αριστερά γενικά, έχει υποβιβάσει την θρησκεία σε ιδεολογία και έχει εξυψώσει την ιδεολογία της σε θρησκεία. Δεν συμφωνούμε όμως όλοι σε αυτό. Οι περισσότεροι ως θρησκευτικά νομίζουν το σήριαλ ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ και ό,τι θυμούνται από το Δημοτικό. Δεν είναι όμως έτσι. Για τη θρησκεία αυτή σκοτώθηκαν άνθρωποι όχι γιατί είχαν φανατιστεί με κάποια ιδέα αλλά γιατί δεν δέχονταν να απορρίψουν την αλήθεια. Δεν υπερασπίζονταν ιδέες αλλά αλήθειες. Πώς να έλεγε κάποιος ότι δεν υπάρχει Χριστός όταν είχε δει να γίνονται θαύματα από τους μαθητές Του; Και δεν το λέω εγώ, το λέει η Καινή Διαθήκη, το λένε άνθρωποι όπως ο Μέγας Βασίλειος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος που ίσως να μην είναι του βεληνεκούς σας και δεν τους καταδέχεστε να τους διαβάσετε. Πώς λοιπόν απορρίπτεται κάτι χωρίς να το έχουμε διαβάσει σοβαρά;
Τέλος αυτά λέγονται απλά για να γίνει ντόρος και να ασχοληθεί κάποιος με την κακομοίρα τη Ρεπούση μήπως και πάρει καμιά ψήφο παραπάνω. Ποιος θα ασχολούνταν μαζί της αν δεν έλεγε και έκανε όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια;
Να τα πει κάποιος και στην Καλογεροπούλου γίνεται;
Η συγκεκριμένη εκτός τον άλλων και καλός η κακώς είναι ΦιλόΤουρκοι με ότι συνεπάγεται αυτό.
έστι μέν ούν Ελλάς και η Μακεδονία.
+1 από εμένα Well said.