Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
For Jessica, who loves stories, for Anne, who loved them too, and for Di, who heard this one first.
Η Τζέσικα είναι η δωδεκάχρονη κόρη της Ρόουλινγκ. Η Αν ήταν η μητέρα της, που δυστυχώς πέθανε από σκλήρυνση κατά πλάκας στις 30 Δεκεμβρίου του 1990. Η Dianne, ή "Di" είναι η μικρότερη αδερφή της Τζο που διάβασε την Φιλοσοφική Λίθο πριν σταλθεί για την έκδοση.
Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά
For Sean P.F. Harris, getaway driver and foulweather friend
Η Τζο γνώρισε τον Sean στο σχολείο της, Wyedean, όταν ήταν 11. Από το JKR.com: "Ήταν ο πρώτος από τους φίλους μου που έμαθαν να οδηγούν και εκείνο το τιρκουαζ-λευκό αυτοκίνητο σήμαινε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, και ότι δεν χρειαζόταν πια να ζητάω από τον πατέρα μου να με πάει κάπου, που είναι το χειρότερο πράγμα για έναν έφηβο που ζει στην επαρχία. Κάποιες από τις πιο χαρούμενες αναμνήσεις από τα εφηβικά μου χρόνια περιλαμβάνουν το να τρέχουμε γρήγορα μέσα στο σκοτάδι με το αμάξι του Sean. Ήταν το πρώτο πρόσωπο με το οποίο συζήτησα πραγματικά την σοβαρή μου φιλοδοξία να γίνω συγγραφέας, και ήταν επίσης το μόνο πρόσωπο που νόμιζε πως θα πετύχω σε αυτό, κάτι που σήμαινε πολλά περισσότερα για μένα από όσα του είπα τότε."
Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν
To Jill Prewett and Aine Kiely, the godmothers of Swing
Η Jill Prewett και η Aine Kiely ήταν οι συγκάτοικοι της Τζο όταν έμενε στην Πορτογαλία. Συνήθιζαν να επισκέπτονται ένα κλαμπ-ρεστοράν που ονομαζόταν "Swing" τακτικά. Επειδή ξόδευαν πολύ χρόνο εκεί, η Τζο αποκαλούσε τις τρεις του "νονές" του.
Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς
To Peter Rowling, in memory of Mr Ridley and to Susan Sladden, who helped Harry out of his cupboard
Ο Peter Rowling είναι ο πατέρας της JK Rowling. Το "Mr Ridley" είναι μία αναφορά στον Ronald Ridley, έναν οικογενειακό φίλο των Ρόουλινγκ. Το όνομα αυτού του ανθρώπου ήταν η έμπνευση για το όνομα του Ρόναλντ Ουέσλι. Δεν είμαστε σίγουροι ποια ακριβώς είναι η Susan Sladden, αλλά θα μπορούσε να είναι η Susan στην οποία μια φορά είχε αναφερθεί η Τζο σε συνέντευξή της, η γυναίκα δηλαδή που κρατούσε την κόρη της όταν αυτή έγραφε τα βιβλία Χάρι Πότερ.
Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα
To Neil, Jessica and David, who make my world magical
Ο Neil Murray είναι ο άντρας της Τζο, η Jessica είναι η κόρη της και ο David ο γιος της.
Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκηψ
To Mackenzie, my beautiful daughter, I dedicate her ink and paper twin
Η Mackenzie Jean Rowling Murray, το τρίτο παιδί της Rowling, γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2005. Σύμφωνα με το JKR.com "Είναι όμορφη σε σημείο αηδίας, αν και υποθέτω πως μπορεί να είμαι προκατειλημμένη"
Σύμφωνα με τον Emerson, που είδε την Mackenzie όταν επισκέφτηκε την Τζο στο σπίτι της για να της πάρει συνέντευξη "Είναι μια χαριτωμένη ροζ μπάλα".
"Της αφιερώνω το δίδυμο αδερφάκι της από χαρτί και μελάνι" - Η Mackenzie και το έκτο βιβλίο "φτιάχτηκαν" περίπου τον ίδιο καιρό, και ολοκληρώθηκαν (γεννήθηκε/εκδόθηκε κατ' αντιστοιχία) σχεδόν ταυτόχρονα.
Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου
The dedication of this book is split seven ways: to Neil, to Jessica, to David, to Kenzie, to Di, to Anne, and to you, if you have stuck with Harry until the very end.
Το χώρισμα σε εφτά μέρη αναφέρεται σε κάποιους με τους οποίους η Τζο έχει μοιραστεί τη ζωή της απο τότε που γράφει τον Χάρι. ο Dr Neil Murray είναι ο άντρας της. Ο David και η Mackenzie είναι τα παιδιά της. Η Di είναι η μικρότερη αδερφή της Τζοαν. Η Anne είναι η μητέρα της, που πέθανε στα 45 της απο σκλήρυνση κατά πλάκας (Αν και η μητέρα της δεν διάβασε τα βιβλία της, η Τζο είχε πει πως ο θάνατός της είχε μία προφανή επιρροή στον τρόπο με τον οποίο γράφτηκαν τα βιβλία), και η τελευταία αφιέρωση είναι σε όλους τους θαυμαστές που έχουν οικειοποιηθεί το ταξίδι του Χάρι.