Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνουν οι αφιερώσεις στην αρχή κάθε βιβλίου του Χάρι Πότερ; Σε αυτό το τόπικ θα βρείτε τις απαντήσεις!
* Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Στη Τζέσικα, που αγαπάει τις ιστορίες, στην Ανν, που τις αγαπά κι αυτή και στην Ντι που πρώτη άκουσε αυτή την ιστορία.
Επεξήγηση: Η Τζέσικα είναι η κόρη της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η Ανν ήταν η μητέρα της Τζόαν η οποία, δυστυχώς, πέθανε από πολλαπλή σκλήρυνση στις 30 Δεκεμβρίου το 1990. Η Ντιάν, ή Ντι, είναι η νεότερη αδερφή της Τζόαν και είναι η πρώτη που διάβασε τη Φιλοσοφική Λίθο προτού το στείλει για ανάλυση.
* Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά
Στον Σον Π.Φ. Χάρις, οδηγό αποδράσεων και φίλο στους δύσκολους καιρούς.
Επεξήγηση: Η Τζο συνάντησε τον Σον στο γυμνάσιο της, το Wyedean, όταν ήταν έντεκα χρονών. Από το JKR.com: Ήταν από τους πρώτους μου φίλους που έμαθαν να οδηγούν, κι αυτό το τιρκουάζ και λευκό αυτοκίνητο σήμαινε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ότι δεν έπρεπε να ξαναζητήσω από τον πατέρα μου να με πετάξει κάπου, που είναι το χειρότερο πράγμα γι' αυτούς που ζουν στην επαρχία όταν είναι έφηβοι. Μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές των εφηβικών μου χρόνων, περιλαμβάνουν το να κυκλοφορείς στο σκοτάδι με το αυτοκίνητο του Σον. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο συζήτησα σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνω συγγραφέας και ήταν επίσης ο πρώτος άνθρωπος που είπε ότι θα είχα επιτυχία με αυτό, που σήμαινε τόσα πολλά για εμένα.
* Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν
Στην Τζιλ Προύετ και την Έιν Κίλι,νονά του Σουίνγκι, και η μία και η άλλη.
Επεξήγηση: Η Τζιλ Προύετ και η Έιν Κίλι ήταν οι συγκάτοικοι την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ όταν ζούσε στην Πορτογαλία. Συνήθιζαν να επισκέπτονται ένα κλαμπ/εστιατόριο που το ονόμαζα Σουίνγκι. Επειδή περνούσαν πολύ χρόνο εκεί, η Τζο τις ονόμασε νονές του.
* Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς
Στον Πίτερ Ρόουλινγκ, στη μνήμη του κυρίου Ρίντλεϊ και στη Σούζαν Σλάντεν, που βοήθησε τον Χάρι να βγει στο φως του κόσμου.
Επεξήγηση: Ο Πίτερ Ρόουλινγκ είναι ο πατέρας της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Το "κύριος Ρίντλεϊ" αναφέρεται στον Ρόναλτ Ρίντλεϊ, παλιό φίλο των Ρόουλινγκ. Το όνομα αυτού ήταν έμπνευση για το όνομα του Ρόναλντ Ουέσλι. Δεν είναι ακριβώς γνωστό για το ποια είναι η Σούζαν Σλάντεν, αλλά μπορεί να είναι η Σούζαν για την οποία μίλησε κάποια στιγμή η Τζο σε συνέντευξη της, λέγοντας για τη γυναίκα που φρόντιζε την κόρη της Τζέσικα όταν η Τζο δούλευε πάνω στα βιβλία του Χάρι Πότερ.
* Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα
Στον Νιλ, στην Τζέσικα και στον Ντέιβιντ, που κάνουν τον κόσμο μου μαγικό...
Επεξήγηση: Ο Δρ. Νιλ Μάρεϊ είναι ο σύζυγος της Τζο, η Τζέσικα είναι η κόρη της και ο Ντέιβιντ ο γιος της.
* Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ
Στη Μακένζι, την πανέμορφη κόρη μου, αφιερώνω το δίδυμο αδελφάκι της από χαρτί και μελάνι!
Επεξήγηση: Η Μακένζι Τζιν Ρόουλινγκ Μάρεϊ, το τρίτο παιδί της Τζο, γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου το 2005. Σύμφωνα με το JKR.com: "Είναι φρικτά όμορφη, αν και υποθέτω ότι έχω παρασυρθεί". Η Μακένζι και το έκτο βιβλίο έγιναν τον ίδιο χρόνο και τελείωσαν σχεδόν ταυτόχρονα.
* Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου
Η αφιέρωση αυτού του βιβλίου διαιρείται σε επτά μέρη: στον Νιλ, στην Τζέσικα, στον Ντέιβιντ, στην Κένζι, στην Ντι στην Αν και σ΄εσένα, αν έχεις μείνει «κολλημένος» με τον Χάρι ως το τέλος.
Επεξήγηση: Η διαίρεση του βιβλίου σε εφτά μέρη αναφέρεται σε όσους έχει μοιραστεί τη ζωή της η Τζο καθώς έγραφε τον Χάρι: στον Δρ. Νιλ Μάρεϊ, τον άντρα της, στους Τζέσικα, Ντέιβιντ και Μακένζι, τα τρία παιδιά της, στην Ντι, την αδερφή της, στην Ανν, τη μητέρα της που πέθανε στα 45 της από πολλαπλή σκλήρυνση (αν και η μητέρα της Τζο δε γνώριζε για τα βιβλία) και η τελευταία αφιέρωση είναι σε όλους τους φαν της που έκαναν μοναδικό το ταξίδι του Χάρι.