τι τελειο τοπικ!
Λοιποον, εμεις οταν ημασταν μικρά χωριζαμε τα παιχνιδια αναλογα με το μερος και πορωνομασταν αναλογα.
Το αγαπημενο μου ητασν το σκοτεινο δωματιο
Ηταν τε-λει-ο
Το παιζαμε παντα μεσα στο στο σπιτι οταν ειχαμε παρτυ/γενεθλεια/βαρετες μαζωξεις μεγαλων και τα παιδακια δεν ειχαμε τι να κανουμε, οποτε καιγομασταν απο οταν φταναμε μεχρι να φυγουμε. Αξιοσημείωτες κρυψώνρες ήταν μέσα στην πάνω δεξια ντουλάπα του τοιχου (σκαρφαλωνεις στα ραφια, μπαινεις μεσα, κλειδωνεις την πορτα
) και στο σκαμπο-κωμοδινο για τα πιο μικρα που χωραγανε.
Λατρευα να "τα φυλάω" και να μπαίνω μεσα στο σκοτάδι, να εχει απολυτη ησυχία και να προσπαθω να ακουσω κατι για να μην ψαχνω "στα τυφλα".
Ηταν το αγαπημενο μου παιχνιδι, τελος
Μετα ηταν φυσικα τοοοο.. κρυφτο, κλασικα, το πιο διαδεδομενο παιχνιδι στις γειτονιες. Ειδικα οταν βραδιαζε, ηταν υπεροχο. Βεβαια, παντα υπηρχε αυτο το παιδακι που ηθελε να κρυβεται αλλά όχι να φυλάει.
Ή παιξε κανονικά ή μην παιξεις καθολου.
Πραγματικά, ουτε "λουκουμακι" να ηταν.
(Τα ¨λουκουμακια" ετσι τα λεγατε? τα περιπτερακια/αεροπλανακια κτλ? Πωω, σχεδον τα εχω ξεχασει!)
Οι ψειρες, κι'αυτο αγαπημενο, το μονο που μου αρεσε να τρεχω :p και φυσικά επαιζα μονο και μονο για τα παρατσουκλια και τις χωρες-γλοσσωδετες.
Γιατι ποιος ο λογος να εισαι "Γαλλια" οταν μπορείς να είσαι "Αρζεμπαϊτζαν/ Τζατζικιστάν/Χονολουλου."
Στο σχολειο παιζαμε πιο πολυ "γατα-γατουλα" (
γατα γατουλα τι προτειμας πες ενα χρωμα χωρις να κοιτας αλλιως θα τις φας! :p:hurrah: ), κυνηγιτο
, θαλασσα-στερια
και αλλα. Πολλα απο αυτα "οπως γατα γατουλα, αλατι χοντρο-αλατι ψηλο ή όπως αλλιως το λεγανε :p) τα παιζαμε στη γυμναστιικη (1-2α δημοτικου :p). Aκομα θυμαμαι την πρωτη φορα που επαιξα γατα-γατουλα. Για κάποιο λογο
ήξερα τι επρεπε να κάνω, αλλά δεν το έκανα ποτε. Το "ασπρο" που σκεφτομουνα να ξεφουρνισω αλλα δεν ξεφουρνιζα επειδη φοβομουν μην πω βλακεια, δεν το είπα ποτε, τα παιδάκια με κοιτουσαν παραταγμένα σε σειρα στα ποσα μετρα σα να τα πηγαιναν για εκτελεση και εγω να ημουνα ο εκτελεστης που δεν ηξερε τι να κανει, η ώρα περνουσε μεσα στη σιωπή και ομολογουμένως ηταν απο τις πιο περιεργες και ψιλοτρομακτικες στιγμες της ζωης μου μεχρι να ερθει η κυρια να με παρει απ'τον ωμο και να με πάει στη θεση μου στη σειρά εκτέλεσης, βαζοντας για γατα ενα άλλο παιδακι το οποιο μολις τελειωσαμε το τραγουδάκι ειπε "ΑΣΠΡΟ" και αρχισε να τρεχει.
Αυτά ηταν που παιζαμε περισσοτερρο. Το σκινακι (ακους εκει λαστιχακι :p) ;αργησαμε λιγο να το ανακαλυψουμε, μιας και ημασταν στις τελευταιες ταξεις του δημοτικου τοτε που ειχε γινει μοδα, με αποτελεσμα να φτασουμε 1 γυμνασιου και να το θυμομαστε αραια και που
Αγαλματακια ακουνητα επαιζα λιγοτερο γιατι τα ψιλοβαριομουν.
ΑΑΑΑ! Κοκορομαχίες!