Ναιιιιιιιιιιιιιιι,ανηκει στον Παλιμπαιδισμο
.Και να φανταστεις σημερα συζηταγαμε αυτο το θεμα με την φιλη μου.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Ακολουθει μεγαλο και καμμενο ποστ
:
Λοιπον,λοιπον
: .
Απο τα πιο αγαπημενα το κρυφτο.Ισως και το καλυτερο.Παντα ηθελα να βρισκω την πιο τελεια κρυψωνα ή να κανω"φτου ξελευθερια για ολους"
: .Βεβαια στο σχολειο δεν παιζαμε τοσο συχνα γιατι ηταν τεταστειο,οποτε τα πιο τελεια μερη για κρυφτο ηταν ενα σπιτι ή οι κουνιες
.
Δεν δισταζω να πω πως ακομα και στα γενελθια μου οταν μας εποιασε η χαζομαρα παιξαμε κρυφτο.
:P .
Μια φορα μικρη θυμαμαι επαιζα με την μαμα μου και την αδερφη μου
και κρυφτικαν πριν φυλαξω.
Και τις φωναζα αλλα δεν εβγαιναν.
Και απο την τρομαρα εβαλα τα κλαματα γιατι να φωναζω σε ενα σπιτι μεγαλο και να μην ανταποκρινεται κανεις ηταν σοκ :P .Οκ,εκτος απο αυτο αγαπουσα κρυφτο!
Μετα αγαπημενο ειναι το σκοτεινο δωματιο. :P
Ειδα για χειμωνα που δεν μπορουσαμε να παιξουμε τιποτε αλλο.
Ειχε τοοοοοοοοσο γελιο.
Παντα σχεδον με εβρησκαν γιατι γελαγα
.Γελαγα ακομα πιο πολυ οταν φυλαγα εγω
: .Επεφτα και πανω σε επιπλα
.Φυσικο να μην γελαω?
Τεσπα...λατρεια.
Αλλα οταν παιζαμε ηθελα να ειμαστε λιγα ατομα,γιατι αλλιως γινοταν χαμος μεσα σ'ενα σκοτεινο δωματιο με παιδια
: .Ειδικα στα παρτι
: .Μια φορα ειχα πεσει και καταλαθος πανω σ'ενα παιδι ομορφο
,και οταν αναψε το φως αναρωτιοταν ποιος επεσε πανω του.
Κυνηγητοοοοοοοοοο
.Τελειο αλλα επρεπε να εχεις γερες αντοχες
Δηλαδη το πρωτο 20' ετρεχα πολυ....μετα ημουν ψοφια.
:
Το πιο ωραιο κυνηγητο γινοταν στο σχολειο,και ειδικα οταν ηταν κοριτσια εναντια αγοριων ή και το αντιστροφο.
Ενας κυκλος ηταν η φυλακη.Καποια παγκακια το σπιτι. :P
Και τρεχαμε μεχρι να μας ποιασει καποιος και να μας βαλει στην φυλακη
.Γενικα το τρεχαλιτο σ'ολο το προαυλιο του σχολειου ηταν ολα τα λεφτα.
Θυμαμαι αλλο αγαπημενο το "Αγαλματακια ακουνιτα αμηλιτα αγελαστα,τι μερα ειναι?
: "
Πολυ πλακα
.Το παιζαμε και μ'εναν δικο μας τροπο εμεις αλλα βαριεμαι να σας το περιγραψω τωρα
Θυμαμαι το μπανανα ξε μπανανα.
:
Παντα οταν πηγαιναν να με ποιασουν ελεγα φραουλα
.Τωρα δεν θυμαμαι...αυτος που ερχοταν να μας σωσει ελεγε ξε-φραουλα ή ξε-μπανανα?
Θυμαμαι το"Αλατι χοντρο,αλατι ψηλο" :P Το παιζαμε σ'εναν απο τους κυκλους του σχολειου.Οποιος δεν το ξερει του το εξηγω.
"Περνα περνα η μελισσα" δεν το παιζαμε τοσο συχνα...αλλα μου αρεσε
.
ααααααα,ψειρες παιζαμε συχνα
Παντα ημουν η Ισπανια.
Καλα ειχαμε βρει κατια παρατσουκλια γι'αυτους που ειχαν 5 ψειρες...αλλο πραγμα
.
Πατητοοοοοοοο
Ωραιο αλλα φοβομουν
Με παταγαν δυνατα
.Αλλα ειχε πλακα.
Τυφλομυγα
.
Την παιζαμε συνηθως σε παρτι που τοτε βρησκαμε συνηθως μαντιλια.Ειχε πλακα σ'αυτο το παιχνιδι ακομα και να φυλας.
Θυμαμαι οτι το επαιζα και με τον μπαμπα μου
.Ουρλιαζα βασικα οταν το επαιζα μαζι του γιατι οταν με εψαχνε το σκηνικο ηταν φανταστικο και τρομακτικο ταυτοχρονος
.
Ειχαμε επισης εμεις το"Παππουλης".Ο παππουλης ηταν γυρισμενος σ'ενα τοιχο και οταν γυρναγε οι αλλοι επρεπε να σκεφτουν καποιο φαι :P .Και ελεγε αναλογα με το φαι που του αρεσε"Εσυ κανε 5 βηματα,εσυ 3."Οποιος εφτανε πρωτος στον τοιχο κερδιζε :P .
Το γατα-γατουλα το παιζαμε και αυτο καμια φορα :P.Αλλα μου την εδινε οταν ελεγαν χρωματα οπως"Τιρκουαζ".Που να το βρω το τιρκουαζ μεσα στην αυλη του σχολειου
?
Αααααααααααα,πως ξεχασα μηλα?
Ηταν τελειο
Αλλα παλι φοβομουν την μπαλα
Επισης αλλο που παιζαμε ηταν το γερακια και πουλια. :P Απο την μια ηταν 5 ατομα(ή και παραπανω εαν θεαλαμε),το ιδιο και απο την αλλη.Στην μεση καποιο πανι.Καποιος ελεγε τον αριθμο πχ"3",και ετρεχαν αυτοι που ειχαν τον αριθμο 3.Ο πρωτος που θα εποιανε το πανι κερδιζε η ομαδα του :P .Δεν ξερω αν καταλαβατε
Ακομα θυμαμαι που μια φορα ειμασταν με ισους βαθμους,και ηταν ο τελευαταιος γυρος,και ειπαν τον αριθμο μου,και πηρα πρωτη το πανι
.Ολοι στην ομαδα μου μετα με κατεκλεισαν σε μια αγκαλια
.
αχ...παιδικες ωραιες εποχες.
Θυμαμαι και ενα αλλο με κατι στρουμφακια,αλλα δεν θυμαμαι του κανονες
.
Τελικα τι ειναι το 3,2,1 κοκκινο φως?
: