anthian9 έγραψε:
Δεν τους έδωσε κανείς, καμία εξουσία να πιέζουν και να αποθαρρύνουν. Γι αυτό και τους έχω επιεικώς γραμμένους. Αν θέλω την συμβουλή και την άποψή τους, θα τους την ζητήσω η ίδια, δεν ντρέπομαι, ούτε φοβάμαι την απάντηση. Και ξέρω πολύ καλά ποιους αξιόλογους-το τονίζω- θα ρωτήσω. Όταν απλά με ρωτάνε "τι θα δηλώσεις;" και από την απάντησή μου παίρνω μονάχα ένα λυπηρό νεύμα του κεφαλιού και μια (ρητορική άραγε; ) ερώτηση "και νομίζεις ότι έτσι θα βρεις δουλειά,ε;", ευχαριστώ πολύ, δεν θα πάρω. Διαφωνώ επίσης καθέτως στην εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς μισθού. Αυτό είναι πολύ σχετικό και αβέβαιο-εξαρτάται από την ζήτηση της κάθε εποχής. Κανείς δεν ξέρει τι θα χρειάζεται ο πλανήτης όταν θα έχω ολοκληρώσει αισίως τις σπουδές μου. Και στο κάτω-κάτω, ίσως για άλλους να αποτελεί ένα κριτήριο στο οποίο εγώ δεν μπορώ να παρέμβω και να το κρίνω, αλλά προσωπικά δεν θα το ενστερνιζόμουν. Δεν τα φοβάμαι τα λεφτά ή την έλλειψή τους. Έχω ζήσει και πλήρη αφραγκία και οικονομική άνεση και μεσαία κατάσταση και τα βγάλαμε οικογενειακώς-και θα τα βγάλω ατομικά- πέρα σε κάθε περίπτωση. Δεν με ενδιαφέρει η οικονομική ασφάλεια. Όσον αφορά το μέλλον και την δημιουργία οικογένειας, γιατί πιστεύω ότι θα το θίγατε στην συνέχεια της συζήτησης, η οποία φυσικά προϋποθέτει μια κάποια οικονομική σταθερότητα... μέχρι τότε και αν το επιθυμώ, θα φροντίσω να την εξασφαλίσω με οποιαδήποτε δουλειά μπορέσω. Δεν με φοβίζει αυτός ο Γολγοθάς.
^Είσαι τυχερή ως προς αυτό Ανθούλα αν αισθάνεσαι έτσι.Γιατί εμένα μου την δίνει η αφραγκία.Θέλω ναι μεν να έχω μια δουλεία που ξέρω ότι θα βγάλω λεφτά και θα έχω να φάω,αλλά θέλω και μια δουλεία με έναν μισθό που θα με βοηθήσει να ικανοποιήσω όνειρά μου,και πράγματα που μου αρέσουν.
Θέλω κάαααποτε να μάθω ιππασία είναι παιδικό μου όνειρο.Θέλει λεφτά.Θέλω να κάνω ταξίδια.Θέλει λεφτά.Θέλω να ξέρω ότι αν σκιστεί το παππούτσι μου θα έχω να πάρω καινούργιο.Κάπως έτσι.
Οπότε εγώ όταν συμπλήρωσα το μηχανογραφικό σκέφτηκα και λίγο την αποκατάσταση.Γιατί στο μυαλό μου φαντάζει περισσότερο ωραία ο νηπιαγωγός και όχι τόσο ο φιλόλογος(και αυτό μου αρέσει απλά όχι τόσο
).Αλλά ο νηπιαγωγός βγαίνει,και περιμένει κααααποτε να διοριστεί.Ενώ αν σαν φιλόλογος είσαι πραγματικά ΚΑΛΟΣ τα ιδιαίτερα θα πολλαπλασιαστουν,κάποιο φροντ θα βρεις και ίσως να τα καταφέρεις και στο ΑΣΕΠ.(+μαθήματα αρχαίων ελληνικών που κάνουν σ'άλλες χώρες σε πχ ελληνογερμανικά παιδιά)
Δεν σου λέω να κάνεις και εσύ το ίδιο.Απλά σου λέω πως ίσως να σκέφτεται το μεγαλύτερο ποσοστό,και ίσως οι καθηγητές σου ή οι γονείς σου.Δεν μιλάω για να σου επιβάλλουν την γνώμη τους,αλλά έστω για να σε συμβουλεύσουν.
Γιατί όπως είπε και ο Αριστοτέλης η μεσότητα είναι η καλύτερη.
Πρέπει να κάνεις και κάτι που αγαπάς αλλά και κάτι που θα σου προσφέρει χρήματα.