.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+8
Sectumsembra
Mysterious Wizard
Jace Wayland
MrsLovesick
Dimitra Peverell
Gellert
Tom Marvolo Riddle
Curse
12 απαντήσεις

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Curse
    Curse
    Τάγμα του Φοίνικα
    Τάγμα του Φοίνικα


    Αριθμός μηνυμάτων : 824
    Ηλικία : 1013
    Location : Στη Χωρα μου...Χωρις κανονες...
    Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2009

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought:

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Curse Σαβ Απρ 03, 2010 10:17 pm

    Ας εξετασουμε αρχικα το γεγονος της 11.09.01:
    Σπόιλερ:
    Ας εξετασουμε επειτα και το θεμα του Ιησου Χριστου:
    Σπόιλερ:
    Curse
    Curse
    Τάγμα του Φοίνικα
    Τάγμα του Φοίνικα


    Αριθμός μηνυμάτων : 824
    Ηλικία : 1013
    Location : Στη Χωρα μου...Χωρις κανονες...
    Ημερομηνία εγγραφής : 04/10/2009

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought:

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Curse Σαβ Απρ 03, 2010 10:18 pm

    Το αστέρι της Βηθλεέμ
    Το άστρο της Βηθλεέμ, που κατά τη παράδοση καθοδήγησε τους μάγους στο Θείο Βρέφος, είναι μια γνωστή και ισχυρή ιστορία για τους Χριστιανούς. Αλλά ποια εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες για αυτό το φαινόμενο;
    Η ιστορική έρευνα προτείνει ότι είναι πιθανόν η Γέννηση του Ιησού να έγινε το έτος 7 π.Χ. όταν κατέφθασε στην αυλή του βασιλιά Ηρώδη μια ομάδα σοφών, αστρολόγων και ιερέων που τους ονόμαζαν Μάγους. Οι Μάγοι κατά τον Ηρόδοτο ήταν ιερείς μιας μορφής Ζωροαστρισμού, στην Περσία, που ασχολούνταν με τον αποκρυφισμό, ιδιαιτέρως με την αστρολογία. Ενώ κατά τον Κέπλερ ήταν Χαλδαίοι, από εκεί που γεννήθηκε η αστρολογία. Επίσης άλλοι αναφέρουν πως οι Μάγοι ήρθαν από την Αίγυπτο.
    Όταν έφθασαν στην Ιουδαία η παράδοση αναφέρει πως έψαχναν αυτόν που γεννήθηκε σαν Βασιλιάς των Ιουδαίων για να τον προσκυνήσουν. Η εξήγηση που έδωσαν ήταν ότι είχαν δει ένα άστρο στην Ανατολή.

    Το άστρο της Βηθλεέμ αναφέρεται μόνο από τον Ευαγγελιστή Ματθαίου. Κατά αυτόν δεν ήταν ένα έντονο φως στον ουρανό, αλλά ήταν ένα διακριτικό σημάδι, μήνυμα μόνο για εκείνους που έψαχναν. Το άστρο της Βηθλεέμ αναφέρεται επίσης και σε ένα μη-βιβλικό κείμενο το «Πρωτευαγγέλιο» του Αγίου Ιακώβου.
    Εδώ όμως η περιγραφή του άστρου είναι πολύ διαφορετική: «Και οι μάγοι είπαν: Είδαμε πώς ένα απερίγραπτα μεγαλύτερο αστέρι από αυτά που βρίσκονται στον ουρανό έλαμψε τόσο, που το φως των αστεριών δεν μπορούσε να φανεί πλέον».

    Η εξήγηση για την διαφορά μεταξύ των δύο αναφορών, μπορεί να βρίσκεται στην ανάγκη να συνδέσει ο συγγραφέας του «Πρωτευαγγελίου», τον Μεσσία με ένα μεγάλο αστέρι πιστεύοντας ότι, χωρίς ένα μεγάλο αστέρι, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ο ερχομός κανενός Μεσσία.
    Ο σοφός Ωριγένης ήταν ο πρώτος που συνέδεσε την εμφάνιση του άστρου με κάτι το φυσικό. Παραδείγματος χάριν με την εμφάνιση ενός τεράστιου κομήτη.

    Το άστρο έπρεπε να έχει εμφανιστεί πριν πεθάνει ο Βασιλιάς Ηρώδης, που επί των ημερών του έγινε η Γέννηση. Η ιστορία μας καθορίζει το θάνατο του πριν από την 11η Απριλίου του 4 π.Χ.. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο λόγος για τον οποίο ο Ιωσήφ και η Παναγία είχαν ταξιδέψει από τη Ναζαρέτ στη Βηθλεέμ ήταν η απογραφή, η οποία θεσπίστηκε από το Ρωμαίο Αυτοκράτορα Αύγουστο περίπου το 8 π.Χ..
    Ο Ιησούς όμως πρέπει να ήταν περίπου δύο χρονών όταν διέταξε ο Ηρώδης να σφαγιαστούν τα παιδιά κάτω από 2 χρονών. Άρα αν ο Ιησούς γεννήθηκε κατά την εποχή του Ηρώδη αυτό πρέπει να έγινε περίπου το 6 π.Χ.. Άλλωστε αναφέρεται πως οι Μάγοι πήγαν να προσκυνήσουν εκεί που βρισκόταν «παιδίον» κι όχι το «βρέφος».

    Μια άλλη ένδειξη για τη χρονολογία είναι ότι η άφιξη των Μάγων αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη στον Ηρώδη. Αυτό δείχνει ότι οι σύμβουλοί του δεν είχαν δει το άστρο.
    Κάτι που πρέπει να παρατηρήσουμε επίσης είναι ότι οι Μάγοι είπαν ότι είδαν το άστρο στην Ανατολή. Αυτό όμως μπορεί να είναι ένα λάθος στη μετάφραση από το «εν τη ανατολή», που είναι μια φράση η οποία έχει μια ειδική αστρονομική σημασία. Σημαίνει ότι το αστέρι ήταν ψηλά στον Ουρανό όλη τη νύχτα. Ανέτειλε όπως ο ήλιος και στάθηκε όπως ο ήλιος.

    Αυτό είναι μια από τις πέντε κύριες αστρολογικές θέσεις των Βαβυλωνίων, όταν θεωρήθηκε ότι έτσι συνέβαινε για να έχει ένα ουράνιο σώμα τη μέγιστη επιρροή του στα παγκόσμια γεγονότα.
    Στο Ματθαίο έχουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την ερμηνεία του άστρου της Βηθλεέμ. Οι Μάγοι είπαν ότι το άστρο «πήγε πριν από αυτούς» και στάθηκε πάνω από εκεί όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Αυτό δεν μπορούμε εύκολα να εξηγήσουμε.
    Έτσι έχουν οι ενδείξεις και οι αναφορές. Υπάρχει όμως κάτι αντικειμενικό που να μας δίνει μια ικανοποιητική εξήγηση για τα γεγονότα;

    Ο Γιόχαν Κέπλερ (Johannes Kepler), ο τελευταίος εκ των των μεγάλων αστρολόγων και συγχρόνως αστρονόμος, πίστευε επίσης ότι μια σύνοδος, μια προσέγγιση Δία και Κρόνου, ήταν το αστέρι της Βηθλεέμ.
    Τα Χριστούγεννα του 1603 μ.Χ., από το παρατηρητήριό του στην πόλη Hradcyn κοντά στην Πράγα, είδε πάλι τον Δία και τον Κρόνο να κάνουν πάλι σύνοδο στον ουρανό. Ο Κέπλερ ήταν γοητευμένος επειδή η σύνοδος έγινε στον αστερισμό των Ιχθύων, ένας αστερισμός με ειδική σημασία για το Ισραήλ. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι τελευταίες φορές που είχε συμβεί η σύνοδος αυτή ήταν το 799 μ.Χ. και το 7 π.Χ.
    Ακόμη και ο Τύχων Μπράχε έχει την ίδια άποψη με τον Κέπλερ.
    Μπορούμε να υπολογίσουμε πότε συνέβη σύνοδος του Δία και του Κρόνου ανάμεσα στο 8 και στο 7 π.Χ. και βλέπουμε ότι ο Δίας και ο Κρόνος ήρθαν σε στενή επαφή στον Ουρανό τρεις φορές. Στις 27 Μαΐου του 7 π.Χ., σταμάτησαν απέχοντας απόσταση μία μοίρα και δύο μήνες αργότερα ήταν σε απόσταση 3 μοιρών.
    Ακολούθως έκαναν σύνοδο δύο περισσότερες φορές, απέχοντας 1 μοίρα στις 6 Οκτωβρίου και στις 1 Δεκεμβρίου του 7 π.Χ. προτού να απομακρυνθούν οριστικά ο ένας από τον άλλον. Ήταν αυτό που οι αστρονόμοι καλούν τριπλή σύνοδος. Ένα αστρονομικό γεγονός που συμβαίνει κάθε 20 χρόνια, έγινε τρεις φορές σε λίγους μήνες.
    Στις 25 Φεβρουαρίου μάλιστα συμμετείχε στη σύνοδο Δία-Κρόνου και ο Άρης σχηματίζοντας ένα ισοσκελές τρίγωνο. Αυτό μάλλον ήταν που έκανε τους μάγους να υποθέσουν τη γέννηση ενός Βασιλιά. Μάλιστα αν σκεφθούμε ότι έγιναν στο ζώδιο των Ιχθύων, το σύμβολο των Εβραίων και των Χριστιανών αργότερα, αυτό μάλλον έκανε τους μάγους να συνδέσουν την εμφάνιση των άστρων με το Βασιλιά των Ιουδαίων.

    Για τους αστρολόγους της εποχής εκείνης τα γεγονότα αυτά ήταν εκπληκτικά. Ο Κρόνος ταυτιζόταν συνήθως με το Θεό του Ισραήλ και ο Δία με το Μεσσία. Είχαν ενωθεί στον αστερισμό των Ιχθύων (σημειώστε το «ΙΧΘΥΣ», αργότερα σήμαινε το Χριστό), το σημάδι του νερού. Και το νερό πέφτει στη Γη και την καθιστά εύφορη. Κάτι που θεωρήθηκε ότι ήταν ο ρόλος του Ισραήλ μεταξύ των εθνών.
    Και κάτι εκπληκτικό. Η ιστορία μας λέει ότι το υπέρλαμπρο άστρο σταμάτησε να φαίνεται για λίγο καιρό, όταν οι Μάγοι βάδιζαν προς την Ιερουσαλήμ για να εμφανιστεί λίγο αργότερα, οδηγώντας τους στη Φάτνη. Έτσι η σύνοδος του Δία-Κρόνου που αρχικά εμφανίστηκε, εξαφανίστηκε και ύστερα επανεμφανίστηκε ίσως είναι το άστρο της Βηθλεέμ και το άστρο της Ανατολής.
    Εάν ο Ιησούς γεννήθηκε το 7 π.Χ., όπως πολλοί θεωρούν σωστό, και εάν η θεωρία συνόδου είναι σωστή τότε αυτό δείχνει τη Γέννηση του Ιησού τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο. Δεν έχουμε κανέναν τρόπο να είμαστε βέβαιοι για την ακριβή ημέρα αλλά θα μπορούσαμε να πάρουμε την ημέρα κατά την οποία ο Δίας και ο Κρόνος όταν ήταν στον ουρανό όλη η νύχτα.

    Αυτό έγινε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου του 7 π.Χ.

    Η ημερομηνία αυτή αντιστοιχεί στον εβραϊκό μήνα Τισρί, (κρατάει από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως στις αρχές του Οκτωβρίου). Αν κοιτάξουμε τις Γραφές ο Ζαχαρίας (πατέρας του Ιωάννη του Πρόδρομου) ήταν ιερέας και συνάντησε τον αρχάγγελο Γαβριήλ τις ημέρες της εφημερίας του στον Ναό (δηλαδή στην εποχή του Ταμμούζ (Ιούνιο-Ιούλιο). Μετά την υπηρεσία του, η στείρα γυναίκα του, η Ελισάβετ, συνέλαβε – όπως προανήγγειλε ο αρχάγγελος – τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της Ελισάβετ, πιθανώς τον μήνα Τεμπέθ (Δεκέμβριος-Ιανουάριος), ο αρχάγγελος Γαβριήλ ανήγγειλε και στην Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γίνει μητέρα του Υιού του Θεού, γεγονός που συνέβη 9 μήνες αργότερα, πιθανώς τον μηνά Τισρί, δηλαδή τον Σεπτέμβριο, που ίσως είναι ο μήνας γέννησης του Χριστού.

    Η ανύπαρκτη πόλη Ναζαρέτ
    Ένα άλλο μυστήριο αποτελεί η πόλη Ναζαρέτ, από την οποία λέγεται ότι καταγόταν ο Ιησούς. Η προσαγόρευση Ναζωραίος για τον Ιησού αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη δώδεκα φορές. Για παράδειγμα, στο Ματθαίος 2,23 αναγράφεται:

    …και ελθών κατώκησεν εις πόλιν λεγόμενην Ναζαρέτ, όπως πληρωθεί το ρηθέν δια των προφητών, ότι Ναζωραίος κληθήσεται.

    Επίσης, στο σταυρό που θανατώθηκε υπήρχε η επιγραφή «Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς των Ιουδαίων» (Ιωάννης 19,19)! Πέρα απʼ αυτό, ως Ναζωραίος αναφέρεται και ο ληξιαρχικός πατέρας του Ιησού, ο Ιωσήφ. Όμως μια πόλη της Παλαιστίνης και συγκεκριμένα της Γαλιλαίας με το όνομα Ναζαρέτ δεν υπήρξε ποτέ πριν και κατά τη διάρκεια της ζωής του Ιησού και παρουσιάζεται για πρώτη φορά μέσα από τα ευαγγέλια. Η πόλη αυτή φαίνεται να «ιδρύθηκε» από τους χριστιανούς θεολόγους.

    Σύγχρονοί μας ιστορικοί συμφωνούν ότι η έλλειψη αναφοράς σε πόλη με όνομα Ναζαρέτ στα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, στο Ταλμούδ, όπως επίσης και στα έργα του Ιώσηπου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κατά την εποχή του Ιησού δεν υπήρχε πόλη με όνομα Ναζαρέτ!

    Στα ιστορικά έργα του Ιώσηπου Φλάβιου, ο οποίος ήταν αρχιστράτηγος των γαλιλαιϊκών στρατευμάτων στην εξέγερση κατά της Ρώμης και ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, συνελήφθη και κρατήθηκε αιχμάλωτος από το έτος 67 μ.Χ., δεν αναφέρεται πουθενά αυτή η πόλη, αν και τα στρατεύματά του στρατοπέδευαν στην περιοχή της σημερινής Ναζαρέτ. Κατά τις συγκρούσεις για την κατάληψη της γειτονικής πόλης Sepphoris, η οποία απείχε μερικά χιλιόμετρα από τον οικισμό που ονομαζόταν αργότερα Ναζαρέτ, έπρεπε να αποτελεί αυτή η Ναζαρέτ από στρατηγικής σκοπιάς σημείο οπισθοχώρησης ή στρατοπέδευσης των στρατευμάτων του. Μία πόλη Garis, 5 χλμ. νοτιοανατολικά της Sepphoris, που δεν υπάρχει πια και αναφέρεται πράγματι από τον Ιώσηπο (Βιβλίο 3, Κεφάλαιο 6,3) ως τοποθεσία του στρατοπέδου του, βρίσκεται ακριβώς στη θέση που υπάρχει η μεταγενέστερα αναφερόμενη Ναζαρέτ. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι μέχρι το 70 μ.Χ. δεν φαίνεται να υπήρχε κατʼ όνομα μια πόλη Ναζαρέτ.

    Αλλά και στους προηγούμενους αιώνες, στην π.Χ. εποχή, πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στην πόλη Ναζαρέτ. Στην Παλαιά Διαθήκη, η οποία αποτελεί την πολιτική και θρησκευτική ιστορία του ιουδαϊκού λαού, γίνεται αναφορά σε χιλιάδες πόλεις, χωριά και οικισμούς, πολλά ονόματα που έπαψαν να αναφέρονται κατά τη μεταγενέστερη εποχή. Όμως, σε κανένα σημείο της Π.Δ. δεν αναφέρεται κάποιος οικισμός που θα μπορούσε να ταυτιστεί κατʼ όνομα ή λόγω ιστορικών γεγονότων με την πόλη που ονομάστηκε Ναζαρέτ. Άρα τυχόν εικασίες ότι μπορεί να υπήρχε παλαιότερα το όνομα Ναζαρέτ, να περιέπεσε για δεκαετίες ή και αιώνες στη λήθη και να επανήλθε αργότερα, δεν ευσταθούν.

    Το Ταλμούδ, μια συλλογή ιουδαϊκών νόμων που γράφτηκε μετά τα χριστιανικά ευαγγέλια (3ος αι.), αναφέρει πολλούς μικρούς και μεγάλους γαλιλαιϊκούς οικισμούς, αλλά ούτε μία φορά τη Ναζαρέτ. Γενικότερα, ουδείς ιστορικός ή άλλος συγγραφέας, πριν ή λίγο μετά τον Ιησού, αναφέρει ποτέ το όνομα αυτής της πόλης. Η μόνη «πηγή» που «ιδρύει» και περιγράφει τη Ναζαρέτ, είναι η χριστιανική παράδοση, στην οποία αναφέρεται ακόμα ότι εκεί υπήρχε και συναγωγή, άρα θα έπρεπε να είναι ένας μεγαλύτερος οικισμός και όχι μια μικρή ομάδα κατοικιών ή ένας σταθμός αγροτικής παραγωγής. Παραμένει λοιπόν ανεξήγητο, πώς είναι δυνατόν να υπήρχε στο σταυρό του Ιησού επιγραφή που αναφερόταν σε μια πόλη, η οποία δεν υπήρχε καν εκείνη την εποχή ή πριν από αυτήν. Και πώς αναφέρεται αυτή η πόλη στα ευαγγέλια που λέγεται ότι γράφτηκαν μέσα στον 1ο αιώνα αλλά δεν αναφέρεται στο Ταλμούδ που γράφτηκε δύο αιώνες αργότερα …

    Από πού λοιπόν προέκυψε ο όρος «Ναζωραίος»;
    Κατά μία «αιρετική» εκδοχή ο χαρακτηρισμός Ναζωραίος (ή αλλιώς Ναζιραίς ή Ναζιραίος) σήμαινε στα εβραϊκά ο «κεχρισμένος». Επειδή όμως οι θεόπνευστοι πατέρες του χριστιανισμού δεν κατανοούσαν αυτή τη σημασία, νόμισαν ότι ήταν προσδιορισμός με τοπική-εθνική σημασία και «κατασκεύασαν» μια πόλη Ναζαρέτ. Τότε όμως, πώς αναφέρεται ο Ματθαίος στην πόλη Ναζαρέτ που κατοίκησε ο Ιησούς;

    Μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία μας δίνει ο ίδιος ο Ευσέβιος Καισαρείας. Ο Ευσέβιος (256-340 μ.Χ) γράφει ότι:

    …το ναζέρ, έλαιον αλείματος είναι… το ναζέρ κατά τους Εβδομήκοντα «άγιον» σημαίνει… το Ναζιραίων δε όνομα τον άγιο σημαίνει. Οι παλαιοί ιερείς (προφανώς Εβραίοι) δι ελαίου, ναζέρ καλουμένου χριώμενοι, εκ του ναζέρ παραγόμενο, εκαλούντο Ναζιραίοι.

    …Ο δε Κύριος ημών (ο Ιησούς δηλαδή) του Ναζιραίου τον τίτλο έλαβε όχι εκ του ναζέρ ελαίου, αλλά ως τη φύσει τοιούτος ονομάσθηκε Ναζωραίος απʼ τη Ναζαρά όπου ανετράφη. Όπως λέει και ο Ματθαίος ελθών κατώκοισεν εις πόλιν λεγομένην Ναζαρά, διά να εκπληρώση το ρηθέν Ναζωραίος κληθήσεται.

    (Ευσέβιος, Ευαγγελικής αποδείξεως 7.2.48-50)

    Αυτό που καταλαβαίνει κανείς απʼ όλα αυτά, είναι ότι, ο Ευσέβιος, που μοιάζει να ξέρει καλά τα εβραϊκά (σήμερα θεωρείται αγνώστου καταγωγής) τα έχει μπερδέψει τελείως, αφού από τη μια κάνει πλήρη ανάλυση του «ναζέρ» και των «Ναζιραίων» και λέει ότι ο Ιησούς ήταν εκ του φυσικού του Ναζιραίος (χρισμένος) και μετά προσθέτει και την ανύπαρκτη Ναζαρά για να δικαιολογήσει προφανώς τις ανοησίες του Ματθαίου…

    Ο Ιησούς ως μέλος της τριαδικής θεότητας
    Ένα άλλο ζήτημα προβληματισμού είναι, πως προέκυψε η «κατασκευή» για τον τριαδικό θεό, με τον Ιησού στη θέση του γιου, η οποία πουθενά δεν αναφέρεται ρητά, ούτε στην Παλαιά Διαθήκη ούτε στα Ευαγγέλια, αλλά συνάγεται από διάφορες διατυπώσεις, οι οποίες με την προσφιλή στους θεολόγους μέθοδο της ερμηνευτικής μπορούν να πάρουν και την ακριβώς αντίθετη σημασία. Γεγονός είναι ότι τα περί τριαδικότητας αποτελούν μεταγενέστερη επινόηση των εκκλησιαστικών «πατέρων», αρχικά του Αθηναγόρα και του Τερτυλλιανού.

    Η μόνη λογική εξήγηση για τη δημιουργία του «τριαδικού» θεού που είναι μεν ένας, αλλά έχει τρεις υποστάσεις, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, πρέπει να οφείλεται σε αντιγραφή από ανταγωνιστικές θρησκείες των πρώτων χριστιανικών αιώνων, οι οποίες είχαν επικεφαλής επίσης πλειάδα θεϊκών μορφών. Με αυτό τον τρόπο, ο χριστιανισμός παρουσιαζόταν προς τους Ιουδαίους ως μονοθεϊστική θρησκεία, αλλά προς τους εθνικούς ως πολυθεϊστική και γινόταν έτσι ελκυστική και πολυσυλλεκτική.

    Για παράδειγμα, στο αρχαιοελληνικό δωδεκάθεο παρουσιάζεται η τριάδα Δίας, Ήρα και θυγατέρα Αθηνά. Στην κέλτικη θρησκεία η θεά Morrigan έχει τρεις μορφές: αγάπη, γονιμότητα και θάνατος. Στον ινδουισμό εκφράζεται μια τριαδικότητα με την Trimurti, την ενότητα των τριών υποστάσεων του δημιουργού (βράχμα), προστάτη (βίσνου) και καταστροφέα (σίβα). Τέλος, στην επίσης πολύ παλαιότερη από το χριστιανισμό αιγυπτιακή θρησκεία υπήρχε ο θεός πατέρας Όσιρις, η θεά μητέρα Ίσις, σύζυγος του Όσιρι και το παιδί τους, ο Ώρος, ο οποίος ήταν πτηνό, όπως το χριστιανικό «άγιο πνεύμα». Στην αιγυπτιακή θρησκεία το πτηνό ήταν, όμως, γεράκι, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη μυθολογία και την κοινωνική ζωή των λαών της βόρειας Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής.

    Απουσία θηλυκής θεότητας και η δημιουργία της Παναγίας
    Αυτή η εισαγωγή της τριαδικότητας από τους εκκλησιαστικούς πατέρες δημιούργησε όμως, πέρα από τις πολλαπλές αιρέσεις και συγκρούσεις, ακόμα μέχρι το 19ο αιώνα και σήμερα ίσως, συμπληρωματικά προβλήματα: Οι εθνικές θρησκείες είχαν πάντα και μια θηλυκή θεότητα, η οποία «φρόντιζε» για τα θέματα της γυναικείας απασχόλησης στις αρχαίες κοινωνίες και μέχρι σήμερα, τη μητρότητα, την οικογένεια, την υγεία κ.ά. Τέτοιες θεότητες ήταν η περσική Εκάτη, η αιγυπτιακή Ίσις, οι ελληνικές θεότητες Ήρα, Αθηνά, Αφροδίτη κ.ο.κ., των οποίων η λατρεία ήταν πολύ διαδεδομένη στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και στις οποίες είχαν αφιερωθεί εντυπωσιακοί ναοί.

    Η χριστιανική θρησκεία είχε ένα θεό απροσδιόριστου φύλου, ο οποίος όμως εκδηλώνεται κατά γενική αντίληψη ως άντρας, ένα υιό αρσενικό και το πνεύμα που είναι ουδέτερο. Τίποτα θηλυκό, ίσως και λόγω του παραδοσιακού μισογυνισμού των «πατέρων». Όποτε είχε τεθεί το πρόβλημα της απουσίας θηλυκής θεότητας, κάθε πρόταση είχε απορριφθεί από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς «πατέρες», για διάφορους λόγους.

    Τελικά, στην Οικουμενική Σύνοδο της Εφέσου (431 μ.Χ.) αποφασίστηκε να ανακηρυχθεί η μητέρα του Ιησού, Μαρία, ως «παναγία και υπεραγία θεοτόκος», την οποία όμως ο Ιωάννης Χρυσόστομος (345-407 μ.Χ.) μόνο ως «χριστοτόκο» δεχόταν να αναγνωρίσει. Αυτή η επιλογή με την εισαγωγή θηλυκής θεότητας προκάλεσε νέες αντιδικίες, συγκρούσεις και αιρέσεις, πολλές από τις οποίες διαρκούν μέχρι των ημερών μας!

    Σταδιακά αποδόθηκαν δε όλες οι υπερφυσικές ικανότητες των προχριστιανικών θηλυκών θεοτήτων στη μητέρα του Ιησού. Για παράδειγμα, κοντά στο ιερό της Αφροδίτης στη Βραυρώνα Αττικής, η οποία Αφροδίτη «γιάτρευε» τα ασθενή παιδιά, δημιουργήθηκε εδώ και πολλούς αιώνες και υπάρχει μέχρι σήμερα ανακαινισμένη μια εκκλησία της «Παναγίας γιάτρισσας». Αντίστοιχα έχουν γίνει κοντά ή πάνω σε όλα τα αρχαία ιερά.

    Η Αγία Γραφή και τα «θεόπνευστα ιερά κείμενα»
    Η Αγία Γραφή, αποτελείται από 2 συλλογές βιβλίων. Την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.
    Ο όρος Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται στην αποκάλυψη του Θεού μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, τη συνδιαλλαγή του με το έθνος του Ισραήλ, με σκοπό να ευλογηθεί όλη η ανθρωπότητα. Τα βιβλία της, γράφτηκαν από πολλούς συγγραφείς σε διάστημα αρκετών εκατονταετηρίδων. Συνώνυμες ονομασίες είναι επίσης οι όροι Εβραϊκές Γραφές, Εβραϊκή Βίβλος —με βάση την προέλευση των συγγραφέων— και Δεύτερη Διαθήκη.
    Τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης αποτέλεσαν τις μοναδικές Ιερές Γραφές που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ιησού Χριστό, τους αποστόλους και την πρωτοχριστιανική κοινότητα. Σύμφωνα με την χριστιανική διδασκαλία, η σύναψη της Καινής Διαθήκης προφητεύεται ήδη μέσα στην Παλαιά Διαθήκη.
    Το σύνολο των βιβλίων που θεωρούνται «κανονικά» ποικίλει μεταξύ των χριστιανικών δογμάτων. Έτσι, η Ορθόδοξη Εκκλησία περιλαμβάνει στον κανόνα της 49 βιβλία, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία 46 βιβλία και οι Εκκλησίες της Μεταρρύθμισης 39 βιβλία. Πάντως, όλες οι χριστιανικές εκκλησίες εμπεριέχουν στην Παλαιά Διαθήκη τους τα 39 βιβλία που αναγνωρίζονται από τον Ιουδαϊσμό ως η Βίβλος, η αλλιώς Τανάκ.
    Η αρχαιότερη μετάφραση του εβραϊκού κειμένου της Παλαιάς Διαθήκης έγινε στην ελληνική γλώσσα και έχει επικρατήσει να ονομάζεται Μετάφραση των Εβδομήκοντα.

    Η Καινή Διαθήκη αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιερής γραμματείας ή ιερών κειμένων των Χριστιανών. Η Καινή Διαθήκη γράφτηκε από πολλούς συντάκτες μέσα σε μια χρονική περίοδο 50 περίπου ετών. Οι Χριστιανοί συγκέντρωσαν σταδιακά τα κείμενα αυτά σε ένα σώμα, μετά το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού, ώστε να ενισχυθεί το έργο της διάδοσης του μηνύματός του στον κόσμο. Επίσης, με το έργο αυτό θέλησαν να μεταδώσουν στις επόμενες γενιές χωρίς αλλοιώσεις, τις πληροφορίες για όσα είδαν και άκουσαν. Η πλειονότητα των βιβλίων της Καινής Διαθήκης γράφτηκαν εξ αρχής στα ελληνικά.
    Από ευαισθησία προς τους Εβραίους συγγραφείς της Ιουδαϊκής Βίβλου, κάποιοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν τους όρους «Εβραϊκές Γραφές» ή «Εβραϊκή Βίβλος» και Χριστιανικές (Ελληνικές) Γραφές αντί της παραδοσιακής χριστιανικής ονοματοδοσίας «Παλαιά Διαθήκη» και «Καινή Διαθήκη» αντίστοιχα.

    Η Καινή Διαθήκη αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά είδη βιβλίων:
    Τα τέσσερα Ευαγγέλια: 1. κατά Ματθαίον, 2. κατά Μάρκον, 3. κατά Λουκάν, 4. κατά Ιωάννην (τα τρία πρώτα ονομάζονται και Συνοπτικά).
    Τα τέσσερα Ευαγγέλια δίνουν πληροφορίες για τη διδασκαλία του Ιησού και λίγες πληροφορίες για τη ζωή του, όσες ήταν απαραίτητες ώστε να γίνει πιο κατανοητό το μήνυμα της διδασκαλίας του. Πιστεύεται ότι έχουν γραφτεί από τέσσερις πιστούς χριστιανούς: Τους αυτόπτες μάρτυρες της επίγειας ζωής του Ιησού, Ματθαίο και Ιωάννη και τους αυτήκοους μάρτυρες των μαθητών του, Μάρκο και Λουκά. Τα βιβλία αυτά καταγράφηκαν μεταξύ του 60 και του 120 μ.Χ.
    Το πρώτο από όλα, που γράφτηκε από τον Μάρκο γύρω στο 60 μ.Χ., αναφέρεται στη ζωή του Χριστού, και κυρίως στην τελευταία του εβδομάδα, αλλά δεν αναφέρεται καθόλου στην ανάσταση. Η διήγησή του τελειώνει με τις γυναίκες που φτάνουν στον τάφο του και τον βρίσκουν άδειο, και ένας άντρας τους λέει «Ο Ιησούς δεν είναι εδώ». Και μετά οι γυναίκες φεύγουν και δεν το λένε σε κανένα (πράγμα που δημιουργεί εύλογες απορίες για το πώς τα έμαθε όλα αυτά ο Μάρκος), και το Ευαγγέλιο τελειώνει. Αυτό είναι αρκετά περίεργο, δεδομένου ότι η Ανάσταση είναι ο θρίαμβος του Ιησού, η τελευταία και σημαντικότερη απόδειξη της θείας του υπόστασης. Τα επόμενα Ευαγγέλια, του Ματθαίου και του Λουκά, μας λένε όσα ξέρουμε για το τι έγινε μετά την Ανάσταση, αλλά το καθένα τα λέει λίγο διαφορετικά. Τα περισσότερα τα μαθαίνουμε από το τελευταίο Ευαγγέλιο, του Ιωάννη, που πιθανότατα γράφτηκε γύρω στο 120 μ.Χ.

    Τα Ευαγγέλια, μια καλή πηγή πληροφοριών, δεν είναι γραμμένα με τη μορφή βιογραφίας. Ο Ματθαίος και ο Ιωάννης ήταν δύο από τους αρχικούς μαθητές. Ο Μάρκος ήταν ακόλουθος του Πέτρου, ο δε Λουκάς είχε προσηλυτιστεί από τον Παύλο. Δεν γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος ότι είναι συγγραφείς των Ευαγγελίων, τα οποία ως το τέλος του 2ου μ.Χ. αιώνα ήταν χωρίς τίτλο. Τα ονόματα των Ευαγγελιστών εμφανίζονται περίπου το 180 μ.Χ.

    Μέχρι τότε, υπήρχαν πολλά Ευαγγέλια. Έπειτα από διαμάχες και συζητήσεις κατέληξαν οι πρώτοι χριστιανοί στα τέσσερα. Τα περισσότερα από τα λεγόμενα «Απόκρυφα» Ευαγγέλια έχουν χαθεί. Όπως για παράδειγμα το «Κατʼ Αιγυπτίους Ευαγγέλιο», ενώ άλλα είναι γνωστά από αναφορές και αποσπάσματα που περιελήφθησαν σε άλλα έργα.

    Σήμερα πλέον τα γνωστά είναι αυτά που γράφτηκαν μετά το 180, όπως τα «Παιδιά του Κυρίου» που θεωρείται ότι ανήκει στον Ιάκωβο και το «Ευαγγέλιο του Θωμά». Όμως η άποψη που επικρατεί γιʼ αυτό είναι ότι πρόκειται για περιγραφή θρύλων και μύθων.

    Οι Πράξεις των αποστόλων: Μετά από το θάνατο του Ιησού, οι πιστοί ενώθηκαν και δημιούργησαν την «εκκλησία», μια οργανωμένη κοινωνία πιστών με σκοπό να συνεχιστεί το έργο του Ιησού στη γη. Η πρώιμη ιστορία της εκκλησίας και των αποστόλων της περιγράφεται στο βιβλίο «Πράξεις των Αποστόλων» που έγραψε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε δύο κύριες ενότητες:
    * Τις Πράξεις του Πέτρου
    * Τις Πράξεις του Παύλου
    Ο Πέτρος ήταν ένας από τους πρώτους μαθητές του Ιησού ενώ ο Παύλος ήταν απόστολος στον μη εβραϊκό κόσμο, της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

    Οι Επιστολές: Απο τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης, τα 21 έχουν την μορφή των επιστολών. Οι 14 από αυτές γράφτηκαν από τον Απόστολο Παύλο. Μέσω αυτών απευθύνθηκε στους πιστούς διδάσκοντας το λόγο του Ιησού, δίνοντας λύσεις στα τοπικά προβλήματα των εκκλησιών και συμβουλές για το πως να ζήσουν μια χριστιανική ζωή.
    * Οι επιστολές του Απ. Παύλου: 6. προς Ρωμαίους, 7. προς Κορινθίους Α, 8. προς Κορινθίους Β, 9. προς Γαλατάς, 10. προς Εφεσίους, 11. προς Φιλιππησίους, 12. προς Κολοσσαείς, 13. προς Θεσσαλονικείς Α, 14. προς Θεσσαλονικείς Β, 15. προς Τιμόθεον Α, 16. προς Τιμόθεον Β, 17. προς Τίτον, 18. προς Φιλήμονα, 19. προς Εβραίους
    * Οι Καθολικές επιστολές: 20. Ιακώβου, 21. Πέτρου Α, 22. Πέτρου Β, 23. Ιωάννου Α, 24. Ιωάννου Β, 25. Ιωάννου Γ, 26. Ιούδα

    Η Αποκάλυψη: Το βιβλίο αυτό είναι γνωστό ως «Αποκάλυψη του Ιωάννη», εξαιτίας της πίστης ότι γράφτηκε από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Το περιεχόμενό του ενθαρρύνει τους Χριστιανούς να κρατήσουν την πίστη τους παρʼ όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσουν, δίνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα ελπίδας.

    Κατά τη διάρκεια του 1ου αιώνα, ο κανόνας ιερών συγγραμμάτων της χριστιανικής εκκλησίας αποτελούνταν αποκλειστικά από τις εβραϊκές «Γραφές» (Παλαιά Διαθήκη), οι οποίες θεωρούνταν θεόπνευστες. (2 Τιμ. 3:16· 2 Πέτρ. 1:20). Μόνο κατά τη διάρκεια του 2ου αιώνα τα Ευαγγέλια και οι επιστολές του αποστόλου Παύλου αναβαθμίστηκαν στο επίπεδο του «κανόνα». Καθώς η εκκλησία θεωρούσε ότι ήταν ο «νέος Ισραήλ», παρέμενε προσκολλημένη στον κανόνα βιβλίων που χρησιμοποιούνταν από τους Ιουδαίους, με μια νέα όμως αντίληψη περί αυτού. Η Παλαιά Διαθήκη μπορούσε να θεωρηθεί χριστιανική μόνο εφόσον ήταν κατανοητό ότι έδινε μαρτυρία στο σύνολό της για τον Ιησού Χριστό.

    Δεν μπορεί να λεχθεί με σαφήνεια πότε ακριβώς άρχισε η μακρόχρονη και αδιάκοπη διαμόρφωση του κανόνα της Καινής Διαθήκης καθώς η Iστορία ουσιαστικά σιωπά για αυτή τη σπουδαιότατη εξέλιξη της πρώιμης χριστιανικής εκκλησίας. Αντί να αποτελεί αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου διατάγματος από ένα άτομο ή μια σύνοδο κατά την έναρξη της χριστιανικής εποχής, η συλλογή των βιβλίων της Καινής Διαθήκης έλαβε χώρα σταδιακά και επηρεάστηκε από διάφορους παράγοντες εντός και εκτός της εκκλησίας. Οι πρώτες ενδείξεις εμφανίζονται στο πρώτο μισό του δεύτερου αιώνα και εντατικοποιούνται ως τα μέσα του ίδιου αιώνα, καθώς αυξανόταν σημαντικά ο όγκος της χριστιανικής φιλολογίας που κυκλοφορούσε μεταξύ των εκκλησιών. Πρώτος που χρησιμοποιεί τον όρο «καινή» διαθήκη φέρεται να είναι ο επίσκοπος Ειρηναίος της Λυών (Λουγδούνου) στις αρχές του 3ου αιώνα, αν και δεν αντιμετωπίζει όλα τα «κανονικά» συγγράμματα της Καινής Διαθήκης με τον ίδιο τρόπο. Παρʼ όλα αυτά, τα όρια του κανόνα είχαν ουσιαστικά παγιωθεί ως το έτος 200. Βέβαια, η κανονικότητα κάποιων από τις Καθολικές Επιστολές και το βιβλίο της Αποκάλυψης παρέμεινε ζήτημα αντιλογίας για κάποιο διάστημα. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 4ου αιώνα, ο κανόνας της Καινής Διαθήκης καθορίστηκε τελειωτικά και επακριβώς σε μια σειρά εκκλησιαστικών συνόδων.
    Πρώτος ο Μ. Αθανάσιος χρησιμοποιεί τον όρο κανών προς δήλωση του σώματος των βιβλίων της Αγίας Γραφής ή κατʼ άλλους, για να δηλώσει τα έγκυρα βιβλία της Αγίας Γραφής σε αντίθεση με τα «απόκρυφα» ή «ακανόνιστα»:

    Τοσαύτα και τα της Καινής Διαθήκης βιβλία τα γε κανονιζόμενα, και της πίστεως ημών οιονεί ακροθίνια ή άγκυραι και ερείσματα.

    Βεβαίως, ενώ οι εκκλησιαστικοί πατέρες και οι τοπικές σύνοδοι αποφαίνονταν για την εγκυρότητα των Χριστιανικών συγγραμμάτων, η χρήση από τις Χριστιανικές κοινότητες παρείχε την πραγματική αξιολόγηση του τι θα περιλάμβανε ο κανόνας. Η Καινή Διαθήκη βασίστηκε τελικά στα συγγράμματα που είχαν ευρεία αποδοχή και ήταν χρήσιμα για την ανάγνωση στις κατά τόπους εκκλησίες. Βέβαια, ακόμη και σήμερα, για παράδειγμα, η Αιθιοπική (Αβυσσινιακή) Εκκλησία περιλαμβάνει στον κανόνα της 35 (ή 38) βιβλία αντί των 27.

    Η γλώσσα του Ιησού και των πρώτων Αποστόλων δεν ήταν η ελληνική. Το ευαγγέλιο κηρύχθηκε αρχικά στην αραμαϊκή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ελληνική γλώσσα δεν ήταν αρκετά γνωστή στην Παλαιστίνη κατά την εποχή του Ιησού. Στα Ιεροσόλυμα λειτουργούσαν τουλάχιστον πέντε συναγωγές Ελληνιστών Ιουδαίων, οι οποίοι, πρέπει να χρησιμοποιούσαν το ίδιο καλά την αραμαϊκή και την ελληνική. Πάντως το ευαγγέλιο κηρύχθηκε επί Παλαιστινιακού εδάφους στην αραμαϊκή, και σε αυτήν καταγράφτηκαν τα πρώτα «Λόγια του Ιησού» και οι πρώτες περί αυτού διηγήσεις. Όμως πολύ σύντομα, με την έξοδο των πρώτων ιεραποστόλων από το Παλαιστινιακό έδαφος, παρουσιάστηκε η ανάγκη ώστε το κήρυγμα της νέας θρησκείας να γίνεται στην ελληνική και λόγια του Ιησού ή παραδόσεις που είχαν γραφτεί στην αραμαϊκή, να μεταφρασθούν στην ελληνική.

    Οι ελληνιστές Ιουδαίοι ιεραπόστολοι και ειδικά εκείνοι που είχαν ως κέντρο την Αντιόχεια, φαίνεται ότι υπήρξαν οι πρωτοπόροι προς την κατεύθυνση αυτή και η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης στην ελληνική από τους «Εβδομήκοντα» αποτέλεσε γιʼ αυτούς σημαντική κληρονομιά. Τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης είναι είτε από την αρχή είτε τουλάχιστον στην παρούσα μορφή τους, γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, επειδή άσχετα προς την αρχική καταγωγή του ιστορικού υλικού ή των αρχικών γραπτών πηγών, τα κείμενα αυτά προέρχονται όλα από Εκκλησίες που χρησιμοποιούσαν τα ελληνικά ως μέσο επικοινωνίας. Μάλιστα, αν εξαιρεθούν ελάχιστα χωρία, στα βιβλία της Καινής Διαθήκης, χρησιμοποιείται παντού και η ελληνική Παλαιά Διαθήκη των «Εβδομήκοντα». Κατʼ αυτό τον τρόπο, είναι φανερό πως η Καινή Διαθήκη αποτελεί μέρος της ελληνικής γραμματολογίας.

    Το γραπτό μήνυμα που διασώθηκε από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, εξαφανίστηκε στην αρχική του μορφή. Δεν έχουμε στη διάθεση μας ούτε ένα απλό σπάραγμα παπύρου, της γραφικής ύλης των πρώτων αιώνων, που να περιέχει κείμενο της Καινής Διαθήκης όπως βγήκε από το χέρι του αρχικού συγγραφέα.
    Αυτό οφείλεται σε χιλιάδες αντιγραφείς, που από γενιά σε γενιά διέσωσαν και μετέδωσαν τα κείμενα αυτά. Είτε δεν διάβασαν σωστά κάποιες λέξεις, είτε εσφαλμένα αντέγραψαν άλλες, μετέθεσαν ολόκληρες προτάσεις, παρέλειψαν ολόκληρες φράσεις καθώς ήταν δυνατό από κάποια φυσική φθορά στο κείμενο του υποδείγματος να είχαν σβηστεί λίγα ή πολλά γράμματα και αυτά να παραλείπονται στο αντίγραφο, διάφορες προσθήκες παρουσιάζονταν και γενικά έκαναν όλα τα λάθη που η μελέτη της παλαιογραφίας και της κριτικής κειμένων έχει εντοπίσει σε κάθε ανθρώπινη προσπάθεια αντιγραφής.

    Υπήρχαν επίσης πολλοί άλλοι αντιγραφείς που αναλάμβαναν να βελτιώσουν την ατελή γραμματική μερικών συγγραφέων της Καινής Διαθήκης, να προσθέσουν επεξηγήσεις όταν κάτι φαινόταν πως απαιτούσε αποσαφήνιση ή να εισαγάγουν κάποιες αλλαγές έτσι ώστε να κερδίσουν κάποια μάχη που δινόταν στα χρόνια τους. Πολλοί αντιγραφείς εμπιστεύονταν, περιστασιακά, περισσότερο τη μνήμη τους παρά την όραση τους, γράφοντας αυτό που θυμόντουσαν και όχι αυτό που έβλεπαν μπροστά τους. Παρόλο λοιπόν που οι αντιγραφείς αυτοί πίστευαν πως τα κείμενα που αντέγραφαν ήταν ο λόγος του Θεού, μας κληροδότησαν ένα πλήθος από παραλλαγές και παραφθορές του κειμένου της Καινής Διαθήκης.

    Την σύγκριση και αποκατάσταση των αρχαίων χειρογράφων ώστε να φτάσουμε όσο είναι ανθρώπινα δυνατό στο αρχικό κείμενο των ευαγγελιστών και επιστολογράφων, ανέλαβαν ερευνητές, που η ειδικότητα τους είναι γνωστή ως «Κριτική του κειμένου». Οι ερευνητές αυτοί, κατά τη διάρκεια του έργου τους, έπρεπε να μελετήσουν μαρτυρίες χιλιάδων χειρογράφων από τον δεύτερο ως τον δέκατο πέμπτο αιώνα, να αξιολογήσουν το υλικό, να ταχθούν υπέρ ή ενάντια αυτής ή της άλλης λέξης, υπέρ της μιας ή της άλλης φράσης, υπέρ της κρίσης μιας περικοπής ως αυθεντικής ή ως μεταγενέστερης προσθήκης.

    Το σημερινό κείμενο της Καινής Διαθήκης, είναι προϊόν όλων αυτών των συντονισμένων προσπαθειών. Σήμερα σώζονται πάνω από 2.500 ελληνικά χειρόγραφα που περιέχουν είτε πλήρη, είτε αποσπάσματα του κειμένου. Ο συνολικός αριθμός παραλλαγών, θελητών και αθέλητων, των ιερών κειμένων, κυμαίνεται γύρω στις 200.000(!), στο μεγαλύτερο μέρος τους όμως πρόκειται για παραλλαγές ασήμαντες όσον αφορά το νόημα και την ουσία του κειμένου. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τεράστιος αριθμός χειρογράφων και παραθέσεων χωρίων από τους εκκλησιαστικούς συγγραφείς, μας επιτρέπει να έχουμε ένα κείμενο κατά πολύ ανώτερο απέναντι στις περισσότερες σχεδόν νεώτερες φιλολογικές συνθέσεις.

    Το κείμενο της 27ης έκδ. «Nestle-Aland» και 4ης έκδ. της «Greek New Testament», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα οικουμενικά αποδεκτό κείμενο, αφού απʼ αυτό διδάσκονται οι φοιτητές την ερμηνεία στα Πανεπιστήμια του κόσμου και απʼ αυτό γίνονται οι μεταφράσεις στις διάφορες γλώσσες και διαλέκτους.

    Ο Τίμιος Σταυρός και η Αγία Ελένη
    Τη θέση της στην Ιστορία, η Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την οφείλει στο ταξίδι της στην Παλαιστίνη και τις υπόλοιπες ανατολικές επαρχίες της αυτοκρατορίας. Κατά τη διάρκεια της Αʼ Οικουμενικής Συνόδου (325 μ.Χ.) πληροφορήθηκε για την κατάσταση που επικρατούσε στους Αγίους Τόπους και προς το τέλος του 326 μ.Χ. αναχώρησε για την Ιερουσαλήμ.
    Ο Ευσέβιος περιγράφει με λεπτομέρειες το ταξίδι της 78χρονης τότε Ελένης (VC, 3.42-47). Το παρουσιάζει ως ένα ευλαβέστατο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, κατά το οποίο η Ελένη επιδιδόταν σε πράξεις φιλανθρωπίας συντηρώντας ολόκληρες κοινότητες, ανεγείροντας ιδρύματα κοινής ωφελείας με αυτοκρατορικές επιχορηγήσεις και ιδρύοντας μονές. Κάποιοι σύγχρονοι ιστορικοί όμως εκφράζουν ορισμένες επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα κίνητρα της Ελένης πήγαζαν αποκλειστικά από τη θερμή χριστιανική της πίστη. Είναι πιθανόν, το κύρος του μεγάλου Κωνσταντίνου να είχε κλονιστεί μετά από την υιοκτονία και συζυγοκτονία που είχε διαπράξει. Έτσι, σκοπός της Ελένης ίσως ήταν να κατευνάσει τη δυσαρέσκεια των κατοίκων στις ανατολικές περιοχές της αυτοκρατορίας.

    Στη Βηθλεέμ και το Γολγοθά διεξήγαγε μεγάλες ανασκαφές, κατά τις οποίες βρέθηκαν οι τόποι της Γέννησης, της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού. Εκεί, αφού έδωσε εντολή να κατεδαφιστεί ο ναός της Αφροδίτης από το Γολγοθά, η Ελένη ανέγειρε με αυτοκρατορικές χορηγίες τους μεγαλοπρεπείς ναούς της Γέννησης (στη Βηθλεέμ) και της Ανάστασης (στο λόφο του Γολγοθά), που μέχρι σήμερα αποτελούν τα σημαντικότερα μνημεία του Χριστιανισμού.

    Η μεγάλη δόξα της Ελένης, μεταξύ προπάντων των χριστιανικών πληθυσμών, οφείλεται στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού. Οι ιστορικοί διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις για το κατά πόσο η παράδοση αυτή αποτελεί ιστορικό γεγονός. Ο Ευσέβιος, παρόλο που δίνει λεπτομερείς πληροφορίες για τα έργα της Ελένης στα Ιεροσόλυμα, δεν αναφέρει την ανακάλυψη του Τιμίου Σταυρού. Ο Ρουφίνος είναι εκείνος, που στη δική του «Εκκλησιαστική Ιστορία», συνδέει την Ελένη με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού (Hist. Eccl 10, 7-8).
    Όπως επισημαίνει και ο γνωστός αρχαιολόγος και άριστος γνώστης του χώρου τής Ορθόδοξης Λατρείας, καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Καλοκύρης στο βιβλίο του «Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα τού Ναού τής Αναστάσεως Ιεροσολύμων και το θέμα τού Αγίου Φωτός», «η εύρεση τού Σταυρού (ή -κατά τους επιφυλακτικούς κριτικούς- τού ξύλου που ταυτίστηκε με τον Σταυρό) βεβαιώνεται από τις πηγές ότι έγινε επί της βασιλείας τού Μ. Κωνσταντίνου, όμως δεν αναφέρεται ως ευρέτρια η αγία Ελένη μέχρι το τέλος τού 4ου αιώνος».

    Οι εκδοχές βέβαια για το πώς ακριβώς συνέβη αυτό, ποικίλλουν, κοινός όμως παρονομαστής είναι ότι τόσο ο καθορισμός τού ακριβούς σημείου ανασκαφής όσο και η επιλογή τού σωστού σταυρού ανάμεσα στους συνολικά τρεις που βρέθηκαν, κατέστη δυνατός μέσω μιας σειράς θαυμάτων: λουλούδια κατεύθυναν με την ευωδιά τους, νεκροί αναστήθηκαν, μυαλά φωτίστηκαν…

    Κατά μία εκδοχή, όταν η Αγία Ελένη με τους συνοδούς της άρχισε τις έρευνες, μια νεαρή Εβραιοπούλα οδήγησε την Βασιλομήτορα στον Ιούδα, πού έμενε στα Ιεροσόλυμα, διότι εκείνος εγνώριζε από τους παλαιοτέρους την τοποθεσία, όπου είχαν ρίξει τους τρεις σταυρούς. Εκεί μάλιστα φύτρωνε κάθε χρόνον μόνο του και το ευωδιαστό «βασιλικό χόρτο», αυτό, που λέγεται και σήμερα βασιλικός. Πήγε, λοιπόν, η Αγ. Ελένη στην τοποθεσία αυτή και πριν δώσει εντολή να αρχίσουν οι ανασκαφές, γονάτισε και προσευχήθηκε θερμά στον Χριστό. Μόλις όμως σηκώθηκε στα πόδια της και πριν να πει μια λέξη, έγινε μέγας σεισμός, μόνον στο σημείον αυτό, και το έδαφος σχίστηκε σε μεγάλο βάθος. Τότε άρχισαν αμέσως οι ανασκαφές και σε λίγη ώρα βρέθηκαν και οι τρεις σταυροί, προς γενική κατάπληξη όλων των παρισταμένων.
    Όλοι έκλαιγαν από χαρά και άλλοι δόξαζαν τον Θεόν και προσεύχονταν. Η στιγμή ήταν μοναδική και πανίερη. Καθάρισαν τους τρεις σταυρούς από τα χώματα, μολονότι, βρέθηκαν σε ένα κοίλωμα της γης και ήταν καλά προστατευμένοι. Δεν ήξεραν όμως ποιος από τους τρεις ήταν ο Σταυρός επάνω στον όποιον σταυρώθηκε ο Χριστός. Εκεί κοντά βρισκόταν σε μια καλύβα μια ετοιμοθάνατη γυναίκα, που έπασχε από χρόνια ασθένεια. Η Αγ. Ελένη σκέφθηκε αμέσως ότι ο πραγματικός Τίμιος Σταυρός θα θεράπευε αμέσως την γυναίκα, εάν της έβαζαν πάνω της τον Σταυρόν του Κυρίου. Έτσι έβαλαν διαδοχικά τους δύο πρώτους σταυρούς, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μόλις όμως έβαλαν στο σώμα της τον τρίτον Σταυρόν, η ετοιμοθάνατη γυναίκα έγινε αμέσως καλά και σηκώθηκε στα πόδια της. Έτσι αποδείχτηκε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός Τίμιος Σταυρός. Και όπως γράφει και ο Ευθύμιος Ζυγαβηνός στον Σταυρόν του Κυρίου υπήρχε και η μικρή σανίδα με την επιγραφή «Ι.Ν.Β.Ι.» (Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς Ιουδαίων), πού είχε βάλει ο Πόντιος Πιλάτος.
    Βέβαια, στην παραπάνω εκδοχή υπάρχει η αντίφαση. Απʼ την στιγμή που υπήρχε η επιγραφή Ι.Ν.Β.Ι., πως μπερδεύτηκαν ανάμεσα στους τρεις σταυρούς; Ας παραβλέψουμε το ότι μέχρι να γίνει η ταυτοποίηση του «πραγματικού» σταυρού προηγήθηκε η κινηματογραφικά τυποποιημένη σκηνή των δυο «τζούφιων» σταυρών, που εμπεριέχει όλα τα στοιχεία του «θρίλερ», μέχρι επιτέλους να γίνει το θαύμα.

    Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η Αγία Ελένη πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει τον Θεό για τους θριάμβους του γιου της Μεγάλου Κωνσταντίνου.
    Ο θείος ζήλος, όμως, έκανε την αγία Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές.
    Έτσι ξάφνου διέκρινε δια της «Θείας Φώτισης» τρεις σταυρούς ανάμεσα σε εκατοντάδες που υπήρχαν εκεί, γιατί ο Γολογοθάς ήταν μέρος όπου επί πολλά έτη σταύρωναν κόσμο, ο τόπος έβριθε από ξύλινα κομμάτια σταυρών. Δεν είναι επομένως εύκολο να βρεις τον συγκεκριμένο σταυρό του Κυρίου. Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη, αλλά ποιος από τους τρεις ήταν του Κυρίου; Τότε ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος με αρκετούς ιερείς, αφού έκαναν δέηση, άγγιξε στους σταυρούς το σώμα μιας ευσεβεστάτης κυρίας που είχε πεθάνει. Όταν ήλθε η σειρά και άγγιξε τον τρίτο σταυρό, που ήταν του Κυρίου, η γυναίκα αμέσως αναστήθηκε.
    Η είδηση διαδόθηκε σαν αστραπή σε όλα τα μέρη της Ιερουσαλήμ. Πλήθη πιστών άρχισαν να συρρέουν για να αγγίξουν το Τίμιο Ξύλο. Επειδή όμως συνέβησαν πολλά δυστυχήματα από το συνωστισμό, ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στο ναό σε μέρος υψηλό, για να μπορέσουν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι.

    Κατά μια άλλη εκδοχή, πήγε στα Ιεροσόλυμα και ζήτησε να μάθει σε ποιο μέρος ήταν θαμμένος ο Σταυρός. Όμως κανένας Χριστιανό
    Tom Marvolo Riddle
    Tom Marvolo Riddle
    Member of Order Of Merlin 1st
    Member of Order Of Merlin 1st


    Αριθμός μηνυμάτων : 30733
    Ηλικία : 31
    Ημερομηνία εγγραφής : 11/09/2008

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Και τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Tom Marvolo Riddle Σαβ Απρ 03, 2010 10:49 pm

    Διάβασα περίπου ολόκλήρο το πρώτο ποστ επειδή δεν προλαβαίνω να το τελειώσω σήμερα.

    Το πρώτο κομμάτι που αναφέρεται στην 9.11 το θεωρώ συμπτώσεις. Με εξαίρεση αυτό με το word, που το χω κάνει, ισχύει, όμως, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα δεν είναι αυτός ο αριθμός της πτήσης, όλα τα άλλα είναι ή συμπτώσεις ή αναληθείς πληροφορίες.
    Όταν είχα πρωτοδεί την ταινία "το νούμερο 23" άθροιζα ότι ημερομηνία μπορούσα για να βγάλω 23. Δεν είναι δύσκολο να βρεις στοιχεία που να οδηγούν εκεί.

    Στο άλλο θέμα, με τον Ιησού. Προσωπικά δεν πιστεύω πως τίθεται θέμα για το αν υπήρξε. Αναφέρεται πολύ συχνά στο κείμενο το ότι "δεν τον αναφέρουν", όμως πριν πει αυτό ο συγγραφέας μόνος του παραδέχεται πως "η ανυπαρξία αποδείξεων δεν είναι απόδειξη ανυπαρξίας", κάτι στο οποίο συμφωνώ μαζί του.
    Δίνει μεγάλη βαρύτητα στον λόγο του Ιουλιανού, χωρίς να υπολογίζει, προφανώς, πως ο Ιουλιανός ήταν φανατικός πολέμιος του Χριστιανισμού.
    Αναφέρει και καποιες άλλες ιστορικές πηγές που δεν αναφέρουν τον Ιησού. Όμως υπάρχουν και αρκετές, εξωβιβλικές σαφώς, που τον αναφέρουν.
    Εγώ όμως δεν καταλαβαίνω κάτι άλλο, γιατί τα Ευαγγέλια δεν θεωρούνται ιστορικές πηγές; Κανένα από αυτά δεν γράφτηκε για να μπει σε ένα βιβλίο με τον τίτλο "Αγία Γραφή", γράφτηκαν ως ιστορικές μαρτυρίες και αυτό το καταλαβαίνει εύκολα όποιος τα διαβάσει! Ειδικά ο Λουκάς, παρ' όλο που περιγράφει, όπως όλα τα Ευαγγέλια, μεταφυσικά γεγονότα, τα αφηγείται όλα σαν σημερινός ιστοριογράφος!
    Αλλά εντάξει, ας θεωρήσουμε ότι ακόμα και τα Ευαγγέλια δεν είναι ιστορικές μαρτυρίες, για να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερο την αντικειμενικότητα.

    Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι πρώτοι Χριστιανοί, όταν αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες, πούλησαν την θρησκεία τους στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό τους ελευθερία, και προσφέροντας στον αυτοκράτορα ένα όπλο να επιβάλλεται στις μάζες.
    Ως εκ τούτου, είναι λογικό, πιστεύω, πως προστέθηκαν αρκετά εδάφια που μεροληπτούν κατά συγκεκριμένων ομάδων, μέσα στα Ευαγγέλια. Δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο, αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό.
    Το θέμα είναι, πως σε αυτό το σημείο συμφωνώ μαζί σου. Πως μπορούμε να βρούμε την αλήθεια όταν έχουν περάσει αιώνες ιστορίας, και ειδικά σε ένα βιβλίο που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το πιο "αναθεωρημένο ανά τους αιώνες";

    Σε αυτό το σημείο νομίζω πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λογική, γιατί δεν μας παρέχει αρκετα στοιχεία. Και, σιχαίνομαι που το λέω, αλλά εμπιστευόμαστε το συναίσθημα.
    Σε αυτό το σημείο να ρίξω μια παρένθεση, πιστεύω ακράδαντα πως η αλήθεια, σε κάθε περίπτωση είναι μία, και όποιος την ψάχνει με ανοιχτά μυαλά θα την βρει, με κάθε μέσο. Ας πούμε, το 2+2 πόσο κάνει; Λογικά 4, σε αυτήν την περίπτωση το 4 είναι αλήθεια, και μας το μαρτυράει η εμπειρία(πχ ας μετρήσουμε δύο δάχτυλα από το ένα χέρι και δύο από το άλλο), η λογική, και σαφώς, η γνώση που έχουμε εισπράξει. Ας κλείσω το παράδειγμα, και να συνοψίσω. Η αλήθεια είναι πάντοτε μία.

    Εν προκειμένω, εγώ θέλω να πιστεύω, και έχω λόγους να πιστεύω πως ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ όχι μόνο υπήρξε σαν ιστορικό πρόσωπο, υιός της Μαρίας και θετός υιός του Ιωσήφ, αλλά και ότι μέρος της φύσης του είναι θείο. Αυτό το πιστεύω με έχει βοηθήσει πολλές φορές, οπότε το θεωρώ αληθινό. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να συμβιβαστώ με το ότι ο Χριστός δεν υπήρξε, δεν τίθεται θέμα μέσης λύσης. Για μένα τουλάχιστον.

    Σαφώς όμως, ζουμε στον 21ο αιώνα της ανεξιθρησκίας, όσο έχω εγώ το δικαίωμα να πιστεύω σε αυτόν, άλλο τόσο έχει ο καθένας να πιστεύει στον Αλάχ, ή στον κανένα.

    Αύριο θα διαβάσω και το δεύτερο ποστ. Θα βοηθούσε, αν δεν είναι δικό σου, να παρέθετες και μία πηγή.

    Όσο για το γενικό περιεχόμενο, ναι πιστεύω πως υπάρχουν συνωμοσίες πίσω από μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Θα γράψω και κάποια παραδείγματα σύντομα, όταν βρω περισσότερο χρόνο.




    Statler
    Gellert
    Gellert
    Member of Order Of Merlin 2nd
    Member of Order Of Merlin 2nd


    Αριθμός μηνυμάτων : 19472
    Ηλικία : 37
    Location : In a galaxy far far away...
    Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2009

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: "Per Aspera Ad Astra" Through hardships to the stars...

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Gellert Σαβ Απρ 03, 2010 11:00 pm

    Αυτο το τοπικ δεν νομιζω οτι κολλαει στο Νταρμστρανγκ!

    Εχουμε ειδικη ενοτητα στο φορουμ που θα ταιριαζε Wink


    Φευγει για την καλυβα που ουρλιαζει!



    «Πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει»
    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Shma
    Dimitra Peverell
    Dimitra Peverell
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος


    Αριθμός μηνυμάτων : 2455
    Ηλικία : 29
    Location : alex/polis
    Ημερομηνία εγγραφής : 27/03/2010

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: 'Όταν βαριέμαι πάω στο φαρμακείο και ζητάω τις παστίλιες για τον πόνο του άλλου και λέω πως θα περάσει ο άλλος να τις πληρώσει...

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Dimitra Peverell Σαβ Μάης 08, 2010 2:28 pm

    “Ο Αβραάμ Λίνκολν εξελέγη στο Κογκρέσο το 1846.
    Ο Τζον Φ. Κένεντι εξελέγη στο Κογκρέσο το 1946.
    Ο Αβραάμ Λίνκολν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ το 1860.
    Ο Τζον Φ. Κένεντι εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ το 1960.
    Τα ονόματα Λίνκολν και Κένεντι έχουν από επτά γράμματα..
    Και οι δύο είχαν μεγάλη ευαισθησία στα δικαιώματα των πολιτών.
    Οι γυναίκες και των δύο έχασαν από ένα παιδί ενώ ήταν στο Λευκό Οίκο.
    Και οι δύο πρόεδροι δολοφονήθηκαν Παρασκευή.
    Και οι δύο πρόεδροι πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.
    Τη γραμματέα του Λίνκολν την έλεγαν Κένεντι.
    Τη γραμματέα του Κένεντι την έλεγαν Λίνκολν.
    Και οι δύο δολοφονήθηκαν από Νότιους.
    Και τους δύο τους διαδέχθηκαν Νότιοι με το όνομα Τζόνσον.
    Ο Άντριου Τζόνσον, που διαδέχθηκε τον Λίνκολν, γεννήθηκε στο 1808.
    Ο Λίντον Τζόνσον, που διαδέχθηκε τον Κένεντι, γεννήθηκε το 1908.
    Ο Τζον Γουίλκς Μπούθ, που δολοφόνησε τον Λίνκολν, γεννήθηκε το 1839.
    Ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, που δολοφόνησε τον Κένεντι, γεννήθηκε το 1939.
    Και οι δύο δολοφόνοι ήταν γνωστοί με τα τρία τους ονόματα..
    Ο Λίνκολν δολοφονήθηκε στο θέατρο «Κένεντι».
    Ο Κένεντι δολοφονήθηκε σε αυτοκίνητο «Λίνκολν».
    Ο Μπουθ έτρεξε από το θέατρο και τον συνέλαβαν σε μια αποθήκη.
    Ο Όσβαλντ έτρεξε από μια αποθήκη και τον συνέλαβαν σε θέατρο.
    Ο Μπουθ και ο Όσβαλντ δολοφονήθηκαν πριν από τις δίκες τους.
    Μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του, ο Λίνκολν ήταν στην πόλη Μονρό, της πολιτείας Μέριλαντ.
    Μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του, ο Κένεντι ήταν με την Μέριλιν Μονρό.”

    συμπτωσεις ή κατι αλλο???????????????????????
    Dimitra Peverell
    Dimitra Peverell
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος


    Αριθμός μηνυμάτων : 2455
    Ηλικία : 29
    Location : alex/polis
    Ημερομηνία εγγραφής : 27/03/2010

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: 'Όταν βαριέμαι πάω στο φαρμακείο και ζητάω τις παστίλιες για τον πόνο του άλλου και λέω πως θα περάσει ο άλλος να τις πληρώσει...

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Dimitra Peverell Τρι Ιουν 08, 2010 11:03 pm

    Ο John F. Kennedy δολοφονήθηκε το 1963 σε μια αυτοκινητοπομπή στο Ντάλας. Ποιος τον σκότωσε; Οι περισσότεροι (αν και όχι όλοι) οι συνωμοσιολόγοι παραδέχονται ότι ο Lee Harvey Oswald πυροβόλησε τον Kennedy από μια κρυψώνα.Ειναι ομως ετσι;;;;;;;;;

    Ας πιασουμε το θεμα απο την αρχη.
    Γυρω στο 1950 αρχισαν και γινονταν πολλες εμφανισεις UFO τοσο στην Αμερικη οσο και στον υπολοιπο κοσμο. Αυτες οι εμφανισεις των UFO κεντρισαν τοσο πολυ το ενδιαφερον του κενεντι που οταν εξελεγη το 1960 προεδρος των ΗΠΑ ζητουσε απο τις μυστικες υπηρεσιες και οχι μονο να του φερνουν οτιδηποτε σχετικο το οποιο το διαβασε με πολυ ενδιαφερον.
    Οι μυστικες οργανωσεις ηταν πολυ δυσαρεστημενες με αυτο το γεγονος καθως δεν τον ηθελαν να μπλεκεται συνεχεια στα ποδια τους.
    Επισης ο Κενεντι ειχε πολλες διαφωνιες με τον αρχηγο της CIA, Allen Dulles, το οποιο γεγονος νευριασε πολυ τους illuminati καθως ο Dulles ηταν δικος τους.
    Kαποιος λοιπον απο ολους αυτου αποφασισε να τον δολοφονησει. Το 1963 λοιπον και καθως ο Κενεντι ηταν στο αυτολινητο του ο Λη Χαρβεϊ τον πυροβολησε μια φορα ομως την δευτερη σφαιρα η οποια ηταν και η θανατηφορα συμφωνα με καποιες μαρτυριες ανθρωπων του την φυτεψε ο οδηγος του αυτοκινητου του, William Greer, ανθρωπος της CIA.
    Καθε μαρτυρας που υπηρχε ή δολοφονηθηκε ή πεθανε απο καρκινο μετα απο 2-3 εβδομαδες.
    Το οπλο με το οποιο δολοφονηθηκε ο Κενεντι ηταν ειδικα κατασκευασμενο απο τη CIA για αυτον τον σκοπο.



    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Tumblr_mf9pn8fvXW1rmbb6lo1_500
    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Ndzn
    MrsLovesick
    MrsLovesick
    Δευτεροετής στην Σχολή
    Δευτεροετής στην Σχολή


    Αριθμός μηνυμάτων : 30
    Ηλικία : 39
    Location : Αμερικη,Washington D.C.
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/06/2010

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status:
    Today's thought:

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από MrsLovesick Τρι Ιουν 15, 2010 3:41 pm

    Ένα μυθιστόρημα που είχε προβλέψει το πεπρωμένο του Τιτανικού, και ένα άλλο πλοίο το οποίο σχεδόν συνέχεια

    Η Morgan Robertson, το 1898, έγραψε την "Ματαιότητα". Περιέγραψε το παρθενικό ταξίδι του υπερωκεάνιου πολυτελείας όνομα του ''Τιτάνας''. Αν και θεωρούνταν ως αβύθιστο, χτυπάει ένα παγόβουνο και βυθίζεται με μεγάλες απώλειες ζωής. Το 1912 ο ''Τιτανικός'', ένα υπερωκεάνιο πολυτελείας ευρέως γνωστό ως αβύθιστο πέφτει σε ένα παγόβουνο και βυθίζεται με μεγάλες απώλειες ζωής για το παρθενικό του ταξίδι. Στο βιβλίο, ο μήνας του ναυαγίου ήταν ο Απρίλιος, το ίδιο όπως και στο πραγματικό γεγονός. Υπήρξαν 3.000 επιβάτες στο βιβλίο,στην πραγματικότητα, 2207. Στο βιβλίο, υπήρχαν 24 ναυαγοσωστικες λέμβες,στην πραγματικότητα, 20.
    Μήνες μετά το βύθισμα του Τιτανικό, ένα ατμόπλοιο έκανε τα ταξίδια μέσω του ομιχλώδους Ατλαντικού.Τότε θυμήθηκε ότι ο Τιτανικός είχε βυθιστεί εκεί κοντά την ίδια μέρα του Απρίλη και ήταν τρομοκρατημένος από τη σκέψη του ονόματος του πλοίου του - το ''Titanian''. Πανικόβλητος, κρούει τον κώδωνα του συναγερμού. Το πλοίο σταμάτησε, πάνω στην ώρα: ένα τεράστιο παγόβουνο εδραίωσε τη θέση του μέσα από την ομίχλη άμεσα στην πορεία τους. Η ''Titanian'' σώθηκε.



    ''Nothing Happens Unless First A Dream..''

    Carl Sandburg

    Χαμογέλα,κάνει τους άλλους ν'ανησυχούν!


    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα 81675916


    "Αν μερικές φορές αισθάνεσαι λίγος, άχρηστος, προσβεβλημένος και καταθλιπτικός,
    πάντα να θυμάσε ότι κάποτε ήσουν το πιο γρήγορο και πιο νικηφόρο σπέρμα
    από εκατοντάδες εκατομμύρια! "
    Jace Wayland
    Jace Wayland
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος


    Αριθμός μηνυμάτων : 11954
    Ηλικία : 27
    Location : City Of Glass
    Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: Friends share secrets. That's what keeps us close.

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Jace Wayland Πεμ Ιουν 17, 2010 10:04 am

    emmy έγραψε:Ο John F. Kennedy δολοφονήθηκε το 1963 σε μια αυτοκινητοπομπή στο Ντάλας. Ποιος τον σκότωσε; Οι περισσότεροι (αν και όχι όλοι) οι συνωμοσιολόγοι παραδέχονται ότι ο Lee Harvey Oswald πυροβόλησε τον Kennedy από μια κρυψώνα.Ειναι ομως ετσι;;;;;;;;;

    Ας πιασουμε το θεμα απο την αρχη.
    Γυρω στο 1950 αρχισαν και γινονταν πολλες εμφανισεις UFO τοσο στην Αμερικη οσο και στον υπολοιπο κοσμο. Αυτες οι εμφανισεις των UFO κεντρισαν τοσο πολυ το ενδιαφερον του κενεντι που οταν εξελεγη το 1960 προεδρος των ΗΠΑ ζητουσε απο τις μυστικες υπηρεσιες και οχι μονο να του φερνουν οτιδηποτε σχετικο το οποιο το διαβασε με πολυ ενδιαφερον.
    Οι μυστικες οργανωσεις ηταν πολυ δυσαρεστημενες με αυτο το γεγονος καθως δεν τον ηθελαν να μπλεκεται συνεχεια στα ποδια τους.
    Επισης ο Κενεντι ειχε πολλες διαφωνιες με τον αρχηγο της CIA, Allen Dulles, το οποιο γεγονος νευριασε πολυ τους illuminati καθως ο Dulles ηταν δικος τους.
    Kαποιος λοιπον απο ολους αυτου αποφασισε να τον δολοφονησει. Το 1963 λοιπον και καθως ο Κενεντι ηταν στο αυτολινητο του ο Λη Χαρβεϊ τον πυροβολησε μια φορα ομως την δευτερη σφαιρα η οποια ηταν και η θανατηφορα συμφωνα με καποιες μαρτυριες ανθρωπων του την φυτεψε ο οδηγος του αυτοκινητου του, William Greer, ανθρωπος της CIA.
    Καθε μαρτυρας που υπηρχε ή δολοφονηθηκε ή πεθανε απο καρκινο μετα απο 2-3 εβδομαδες.
    Το οπλο με το οποιο δολοφονηθηκε ο Κενεντι ηταν ειδικα κατασκευασμενο απο τη CIA για αυτον τον σκοπο.


    πως γινεται να πεθανε καθε μαρτυρας? Υπηρχαν χιλιαδες τοτε εκει και πολλες καμερες απο ολον το κοσμο παρακολουθουσαν το Αυτοκινητο δεν θα εβλεπαν τον οδηγο να ριχνει στον Κενεντι?





    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Jace-sig

    Dimitra Peverell
    Dimitra Peverell
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος


    Αριθμός μηνυμάτων : 2455
    Ηλικία : 29
    Location : alex/polis
    Ημερομηνία εγγραφής : 27/03/2010

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: 'Όταν βαριέμαι πάω στο φαρμακείο και ζητάω τις παστίλιες για τον πόνο του άλλου και λέω πως θα περάσει ο άλλος να τις πληρώσει...

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Dimitra Peverell Πεμ Ιουλ 08, 2010 5:34 pm

    αυτο λεω!!! ^^ πως καποιος ειδε τον οδηγο να ριχνει στον κενεντι αλλα τον σκοτωσανε και αυτον!!



    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Tumblr_mf9pn8fvXW1rmbb6lo1_500
    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Ndzn
    Mysterious Wizard
    Mysterious Wizard
    Αλχημιστής
    Αλχημιστής


    Αριθμός μηνυμάτων : 8962
    Ηλικία : 28
    Location : Gatlin
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/02/2011

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: “The best fantasy is written in the language of dreams. It is alive as dreams are alive, more real than real ... for a moment at least ... that long magic moment before we wake. [...] They can keep their heaven. When I die, I'd sooner go to middle Earth.”

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Mysterious Wizard Πεμ Αυγ 04, 2011 10:01 pm

    Αυτό με το 11 με ανατρίχιασε... Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα 15382
    Αυτό με τον Ιησού με ζάλισε και το άφησα στη μέση... Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα 235444
    Από το δύτερο ποστ διάβασα μέχρι εκεί που λέει για την Παναγία... Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα 235444
    Αυτό με τον Λίνκολν και τον Κένεντι, και το άλλο με τη δολοφονία του Κένεντι είναι τρομερά... Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα 273666
    Ακόμη, αν το προσέξατε, όλες μου οι πρτάσεις ξεκινούν μα "Α" και τελειώνουν με τρία αποσιωπιητικά και εμότικον... Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα 187760
    Αυτό το τόπικ είναι σίγουρα καταραμένο... Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα 324742



    .
    .


    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o1_250   Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o2_250

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o3_250   Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Tumblr_nqa3x5MUWZ1r0ppt5o4_250



    ...:
    Sectumsembra
    Sectumsembra
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή


    Αριθμός μηνυμάτων : 5829
    Ηλικία : 549
    Location : Mystic Falls
    Ημερομηνία εγγραφής : 28/05/2011

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Life sucks.Get a helmet!

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Sectumsembra Παρ Μαρ 02, 2012 3:19 pm

    Μόλις έκανα αυτό με τo Q33 NY έμεινα κάπως έτσι ti?



    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Tumblr_ovdiwtlMXU1u034pso1_500
    Slytherin Fiction Team
    Narcissa Black
    Narcissa Black
    Μαγικός Προσωπογράφος
    Μαγικός Προσωπογράφος


    Αριθμός μηνυμάτων : 807
    Location : In the desert outside of nowhere
    Ημερομηνία εγγραφής : 12/04/2012

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought:

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Narcissa Black Τετ Μάης 23, 2012 5:33 pm

    ^Κι εγώ.Πραγματικά ανατρίχιασα.Και αυτό με τον Τιτανικό...Δεν ήξερα για το μυθηστόριμα ούτε και για το ''Titanian''.

    Επίσης παρακάτω βάζω ένα σχετικό άρθρο που βρήκα σχετικά με ένα πλοίο-φάντασμα που ακολουθούσε τον Τιτανικό σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων:

    Δεκάδες είναι οι μαρτυρίες επιζώντων του θρυλικού ναυαγίου που μιλούν για ένα πλοίο που ακολουθούσε τον "Τιτανικό" σε ολόκληρο το ταξίδι του.

    Προσθέτουν μάλιστα οτι χάθηκε μυστηριωδώς μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο και δεν πήγε να βοηθήσει στην διάσωση των ναυαγών.

    Το πλήρωμα του πλοίου "Californian" που έπλεε στην περιοχή, υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο: λίγο πριν ο "Τιτανικός" εκπέμψει "sos" είδαν καθαρά ένα πλοίο στην ίδια θαλάσσια περιοχή αλλά από το μέγεθος του συμπέραναν οτι δεν ήταν ο "Τιτανικός". Η περίπτωση βεβαίως του πλοίου Californian είναι ένα σκοτεινό σημείο στην ιστορία του "Τιτανικου" όμως η συγκεκριμένη μαρτυρία θεωρείται αξιόπιστη αφού συμπίπτει με αυτή των διασωθέντων.

    Σήμερα σχεδόν 100 χρόνια μετα το ναυάγιο δεν έχει κανείς διευκρινήσει με σαφήνεια ποιό ήταν το "πλοίο φάντασμα" που ακολουθούσε τον "Τιτανικό" και κυρίως γιατί εξαφανίστηκε μετά το ναυάγιο. Σε αυτα τα ερωτήματα έρχεται να απαντησει ο συγγραφέας Robin Gardiner με την "θεωρία συνωμοσίας "του. Ο Gardiner -που υποστηρίζει οτι το πλοίο που βυθίστηκε δεν ήταν ο "Τιτανικός" αλλά το ολόιδιο πλοιο "Olympic" για να εισπράξει η εταιρεία το ποσό της ασφάλειας -προχωράει την θεωρία του ένα βήμα παραπέρα.

    Συγκεκριμένα λέει ότι ο "Τιτανικός" δεν προσέκρουσε πάνω σε παγόβουνο, όπως όλοι νομίζουμε, αλλά σε ένα πλοίο. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το αρχικό σχέδιο της πλοιοκτήτριας εταιρείας ήταν να ρίξουν το κρουαζιερόπλοιο σε ένα μικρό παγόβουνο γιατί θεωρούσαν οτι ήταν αδύνατο (!!) να βυθιστεί αμέσως το συγκεκριμένο πλοίο από αυτήν την πρόσκρουση. Είχαν κανονίσει λοιπόν να ακολουθεί σε διακριτική απόσταση ένα άλλο πλοίο, το οποίο θα πλησίαζε αμέσως μετά το στημένο "ατύχημα", θα βοηθούσε στην εκκένωση του "Olympic-Titanic" και αμέσως μετά στην ρυμούλκηση του.

    Το σχέδιο όμως δεν εφαρμόστηκε σωστά. Για άγνωστους λόγους -μηχανικη βλάβη ίσως;- το πλοίο που ακολουθούσε τον "Τιτανικό" πλησίασε υπερβολικά κοντά με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μαζί του και να προκληθούν και στα δύο τεράστιες ζημιές. Σύμφωνα πάντα με τον Gardiner το μοιραίο πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε και αυτό λίγη ώρα πριν από τον "Τιτανικό"- για αυτό και "εξαφανίστηκε μυστηριωδώς" όπως κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

    Τα συμπεράσματα δικά σας...



    My dear...
    You really can't send me to Hell. I came from there.
    Maria Granger
    Maria Granger
    Υπάλληλος Μαγικών Τρικ Ουέσλι
    Υπάλληλος Μαγικών Τρικ Ουέσλι


    Αριθμός μηνυμάτων : 6382
    Ηλικία : 27
    Location : Now I'm here...Now I'm there...
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2011

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Friends can help each other. A true friend is someone who lets you have total freedom to be yourself - and especially to feel. Or, not feel. Whatever you happen to be feeling at the moment is fine with them. That's what real love amounts to - letting a person be what he really is.

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Maria Granger Τετ Μάης 23, 2012 6:02 pm

    Αυτό με τον Λίνκολν και τον Κένεντι ήταν ΤΕΛΕΙΑ!




    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα 6yearsHW3

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Banner-huff
    Druella Black
    Druella Black
    Δημοσιογράφος
    Δημοσιογράφος


    Αριθμός μηνυμάτων : 6304
    Ηλικία : 26
    Location : Mystic Falls
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/01/2012

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: "Are we really going to do this again? We both know I could rip you to shreds and do my nails at the same time."

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από Druella Black Τετ Μάης 23, 2012 6:07 pm

    Πολυ καλη δουλεια hoho
    Ποπο αυτα με τις συμπτωσεις ti?



    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Tumblr_meoln3Ct3W1rjtzkso1_500
    Humanity is a vampire's greatest weakness.
    No matter how easy it is to turn it off, it keeps trying to fight it's way back in.
    Sometimes I let it.

    ♥:
    teddy potter
    teddy potter
    Χρυσούχος
    Χρυσούχος


    Αριθμός μηνυμάτων : 745
    Ηλικία : 28
    Ημερομηνία εγγραφής : 11/04/2014

    Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought:

    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα Empty Απ: Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα

    Δημοσίευση από teddy potter Σαβ Μάης 24, 2014 3:37 pm

    καλη δουλεια



    Συνωμοσίες πίσω από μεγάλα γεγονότα CHAMPION

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 4:58 am