Στα δικα μου τωρα... Οταν ημουν 1η δημοτικου μου αγορασαν 2 χρυσοψαρα, τον Φουσκα και τη Λολα. Εζησαν 2 ή 3 χρονια, πρωτα πηγε η Λολα απο ασιτια και μετα απο κανα διμηνο ο Φουσκας απ' το πολυ φαι :P Μεσα σ'αυτα τα 2 χρονια μια γειτονισσα μου εδωσε ενα παπι, που ονομασα Ντοναλντ. Ο Ντοναλντ ζουσε σε μια χαρτοκουτα στην τραπεζαρια και οταν βρισκοταν μεσα στο σπιτι φορουσε παμπερς :P Μετα απο κανα τριμηνο τον σουταρε η μανα μου γιατι λεει "Μου εκανε το μπαλκονι να βρωμαει σαν κοτετσι" Η αληθεια ειναι οτι ενα προβληματακι ακρατειας το ειχε :P Απ' οτι ξερω οι γονεις μου το εδωσαν σε κατι γνωστους που εξετρεφαν παπιες... Ο Ντοναλντ πιθανοτατα εγινε φουα γκρα Αυτα ηταν τα μοναδικα ζωα που αφησα να μπουν στο διαμερισμα. Οταν ειχαν δωσει στα ξαδερφια μου και μενα κατι γατες τις πηγαμε στο χωριο, στη γιαγια. Οι πρωτες 2 γατες ηταν ο Διας και η Ηρα, θρυλικες γατες που εκαναν παμπολλα παιδια, μεταξυ των οποιων οι υπολοιποι 10 θεοι του Ολυμπου :P , ο Σιμος, ο αγαπημενος γατος του πατερα μου, πολυ μαμακιας αλλα και πολυ πιστο γατι, γνωστος και ως μπλε ζιπουνακι, μπουλης κτλ., οι διδυμοι Πικατσου και Ραιτσου :P , η Κιαρα που μας τη βουτηξε μια θεια και της εδωσε αλλο ονομα και εγω με τον ξαδερφο μου πηγαιναμε στο σπιτι της και τη φωναζαμε επιδεικτικα με το παλιο της ονομα : , ο Κοβου που τελικα δεν ηταν Κοβου, ηταν Μπαρμπαρα και τον πατησε αυτοκινητο (και πηγε η γιαγια μου και τα ψαλε σ'αυτον που τον πατησε, τον εφερε να μας ζητησει και συγνωμη :P ), η Μπαρτζωκα που επεσαν πανω της κατι καυσοξυλα και αλλαξοπιστησαμε με τον ξαδερφο μου μεχρι να τα σηκωσουμε και να της κανουμε μια αξιοπρεπη κηδεια, η Μπουρνοβα που τη γλιτωσε αλλα την επνιξαν οι τυψεις και δεν ξαναπατησε στο σπιτι :P, ο Μπατσινιλας που το παιζε μαγκας, τα βαζε με ολα τα ζωα απο καναρινια μεχρι γαιδουρια και ηταν γεματος ουλες :P , η Μαιρη που ακολουθησε το παραδειγμα της μητερας της και εκανε και αυτη γατια με ολους τους γατους του χωριου και αλλα 64739 γατια που ειτε δεν θυμαμαι πως τα λενε και τι εκαναν ειτε δεν εκαναν και τιποτα σημαντικο :P
Η Ηρα ηταν αυτη που εζησε περισσοτερο απ' ολα τα γατια (ή τουλαχιστον ηταν αυτη που ξεραμε οτι εζησε περισσοτερο γιατι υπηρχαν και μερικοι λιποτακτες :P). Πεθανε μαζι με 5 απο τα παιδια της πριν μερικα χρονια οταν εφαγε ποντικοφαρμακο στο ελαιοτριβειο του χωριου και μετα τα θηλασε (Κλασσικα η γιαγια πηγε και τσακωθηκε με τα αφεντικα εκει μεσα :P )
Honorable mention: Το καναρινι που επαθε καρδιακη προσβολη οταν γλιστρησε το κλουβι του απο τα χερια της γιαγιας. Ο ξαρεδφος μου και γω στεναχωρηθηκαμε, το θαψαμε κοντα στην κορομηλια... και μετα πεθαναμε στα γελια :