silver έγραψε:============================================================================================
Fleur Delacour έγραψε:Δεν πειράζει νέος είναι προλαβαίνει να μετανοήσει. Ενώ αν είσαι 65 πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα γιατί τον βλέπεις τον Άγιο Πέτρο να σου κάνει "έλα-έλα".
Δυο χρόνια πριν έγραφα σε άλλο λαϊκό φόρουμ.
Μια ψυχούλα αντιδρούσε στα γραπτά μου για Χριστό.
Μια εβδομάδα μετά ο διαχειριστής πληροφόρησε τα μέλη
ότι ο Γιώργος 22 ετών τότε δεν θα είναι μαζί μας πλέον διότι
σκοτώθηκε με το μηχανάκι που οδηγούσε.....
===========================================================================================
Η εισαγωγή μου θύμισε αυτά τα καταραμένα μέιλς που αν δεν τα προωθήσεις θα πεθάνεις. Και ξέρεις κάτι φίλτατε σίλβερ;(επέτρεψέ μου τον ενικό γιατί δεν συνηθίζω να μιλάω στον πληθυντικό σε ανθρώπους που χάνουν με τον τρόπο τους τον σεβασμό μου). Τελικά μάλλον εσύ χρειάζεται να ξαναδιαβάσεις την Αγία Γραφή. Εσύ χρειάζεται να μάθεις να φέρεσαι στα παιδιά με αγάπη, εσύ πρέπει να μελετήσεις την στάση του Χριστού, εσύ πρέπει πολύ απλά να ανοίξεις λίγο τους ορίζοντές σου. Γιατί θεωρείς εμάς ανόητους, και μας το αποδεικνύεις με τους λόγους σου, όμως δυο τρεις φορές πήρε το μάτι μου τον αριθμό 7.500 χρόνια. Ξέρεις πόσων εκατομμυρίων χρόνων είναι η Γη; Ο άνθρωπος; Ο έμφρων άνθρωπος;
Ναι η μεσαιωνική αντίληψη περί 7.500 χρόνων είναι λάνθασμένη, και δεν θα βρεις την παραμικρή αναφορά σε αυτό το παράλογο νούμερο στο σοφό βιβλίο που προφανώς δεν μελετάς με αγάπη αλλά με σχολαστικότητα.
Και προχωράμε. Αναφέρθηκες στον Σατανά σαν αφεντικό πολλών από εδώ μέσα. Φαίνεται πως είναι εύκολο για σένα να βγάζεις συμπεράσματα, άλλωστε τέτοιες βιαστικές υποθέσεις οδηγούσαν και τη Ιερά Εξέταση σε δολοφονίες, τέτοιος μισανθρωπισμός είναι που διώχνει τον κόσμο από την εκκλησία.
(Παρένθεση, Τίνα, εγώ δεν θα ήθελα ο παππούς μου να μην μπορεί να καταλάβει τη γενιά μου. Να μην μπορεί να εκτιμήσει ένα βιβλίο καθαρά για την λογοτεχνική του αξία, να κατηγορεί τους φίλους μου πως είναι παιδιά του Σατανά κ.τ.λ)
Ντρέπομαι που ανήκω σε όσους συνέχισαν τη συζήτηση σε αυτό το τόπικ, καθώς φαίνεται πως τα όσα λέγονται εδώ θα κάνουν τον κόσμο να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο.
Αυτό που θέλω να τονίσω, σίλβερ, είναι το ότι για μένα δεν είσαι κατάλληλος για συζήτηση. Είχα εξ' αρχής όλη την καλή πρόθεση για μία τέτοια, καθώς είναι φοβερά ενδιαφέρον θέμα και πάντοτε, εδώ ο ίδιος, ζύγιζα μέσα μου τα μηνύματα που περνάει ο Χάρι Πότερ. Ωστόσο εδώ, ξεκίνησες απόλυτα ήρεμα και κατέληξες σε σημείο να κατηγορείς μέλη για πίστη στο Σατανά. Θεωρείς τον εαυτό σου μοναδικό φάρο του αληθινού φωτός; Μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξεις τις λάμπες σου.
Προφανώς στην εποχή σου δεν είχες τις ίδιες αναζητήσεις που μπορούμε να έχουμε εμείς, κυρίως λόγω της προόδου σε τομείς όπως η φιλοσοφία, αλλά και η επαφή των νέων με αυτήν. Οπότε δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε πόσο αναρωτιόμαστε τι κρύβει ο Χάρι Πότερ και ο οποιοσδήποτε Χάρι Πότερ, αλλά ούτε και τι πιστεύουμε. Κενές διδασκαλίες αναπαράγεις κι εσύ, από αυτά τα τετριμμένα εκκλησιαστικά πυροτεχνήματα που σκοπό έχουν να αποπλανήσουν τις γιαγιάδες και τα αμαθή παιδιά.
Και επειδή έχω αρχίσει να νιώθω άσχημα με τις διαστάσεις του θέματος, θέλω πριν κλείσω να σε ρωτήσω ορισμένα πράγματα.
1) Μπορείς να μου αποδείξεις την περί 7500 χιλιάδων ετών θεωρία; Σε παρακαλώ μη στηριχθείς στα έτη που έζησαν οι απόγονοι του Αδάμ, όπως αυτοί αναγράφονται στο βιβλίο της Γενέσεως. Θέλω σε παρακαλώ επιστημονικά στοιχεία. Και μη μου πεις πως ο σατανάς τοποθέτησε ανθρώπινα οστά του homo habilis και του homo erectus σε παλαιότερες γεωλογικές εποχές γιατί πολύ απλά θα γελάσω.
2) Τι ακριβώς επεδίωκες κατά την συγγραφή αυτού του θέματος; Εννοώ, ξεκίνησες ένα θέμα χωρίς να έχεις συζητήσει με κανέναν από εμάς, ρίχνοντας μία φανερά πρόχειρη ματιά(είδα τις αναφορές σου στο τόπικ "αστρική προβολή") και με σκοπό ποιον; Να μας φέρεις στον ίσιο δρόμο; Και γιατί, αν ήθελες να κάνεις κάτι τέτοιο δεν το έκανες με τρόπο που θα μας έδειχνε ότι ήθελες να μας προσεγγίσεις;
3) Νομίζω-χωρίς να παίρνω όρκο βέβαια- πως ολόκληρο το θέμα, όταν ξεφεύγει από τα όρια της συζήτησης και καταλήγει σε σημεία επιβολής της άποψης του πιο δυνατού(εν προκειμένω του ενός με τα λιγότερα επιχειρήματα), θεωρείται προσηλυτισμός, αδίκημα ποινικά κολάσιμο.
4) Απορώ γιατί προσπέρασες άλλα θέματα που μας εκφράζουν περισσότερο από την συζήτηση για την αστρική προβολή. Φαίνεται πως δεν είδες ούτε τις φιλοσοφικές μας συζητήσεις σε άλλα τόπικς, ούτε τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες, ούτε φυσικά την απλή και καθημερινή μας νότα όπως αποτυπώνεται στις ενότητες "off topic". Και έρχομαι να σε ρωτήσω, χριστιανισμός δεν είναι η καθημερινότητα; Όχι ο άνθρωπος που θα είσαι την Κυριακή πρωί στην εκκλησία, αλλά ο άνθρωπος που θα είσαι κάθε μέρα, όλη μέρα, για όλη σου τη ζωή.
5) Όχι άλλη ερώτηση. Θέλω μόνο να σου υπενθυμίσω, όπως επισημαίνεται μέσα στην Αγία Γραφή, πως ο Εωσφόρος άγγελος φωτός υπήρξε και ως τέτοιος εμφανίζεται πολλές φορές, όταν θέλει να παρασύρει ανθρώπους. Σκέψου το.
Καλό απόγευμα από μένα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Tom Marvolo Riddle στις Πεμ Ιαν 14, 2010 7:46 pm, 2 φορές συνολικά