από Curse Σαβ Ιαν 16, 2010 1:24 pm
Αποφασισα να μεινω μακρια απο τη συζητηση αυτον τον καιρο....αποφασισα να μην πληγωσω κανενα ( Silver ) με την κυνικη συμπεριφορα μου...που πολλοι εδω μεσα ξερουν οτι εχω σε καποια θεματα... αποφασισα εγω σαν Curse (καταρα δηλαδη) να μην πω βαρια λογια που θα κλονησουν τα πιστευω καποιων....αλλα παιδια...παρακολουθουσα την συζητηση και ενα εχω να πω....ΝΤΡΟΠΗ....ευτυχως ειμαι συναισθηματικα κλειστος ( εκτος εαν ξερουν να κερδιζουν την εμπιστοσυνη μου) και ευτυχως που ξερω να μαχομαι τετοια γελοια υποκειμενα σαν τον εν λογω κυριο....Σιλβερ.... πως τολμα να αποκηρησει ενα βιβλιο σαν το ΧΠ το οποιο σε μερικα θεματα δειχνει ποσο κοντα και αγαπημενα πρεπει να ειμαστε ενω...διαβαζωντας την Βιβλο ( την εχω διαβασει 3 φορες) μου ερχοταν να κλαψω για το τι πιστευουν οι ανθρωποι...ειχα αμφιβολιες για την πιστη μου απο τοτε που ημουν 6 δημοτικου....τοτε αρχισαν ολα...με ενα μεγαλο γιατι...γιατι να μην δουμε το θεμα πιστεως απο την πλευρα αλλων θρησκειων....Γιατι...αυτο το γιατι μου κοστισε μια βολτα στο γραφειο του διευθυντη και μια μεγαλη συζητηση με τη μητερα μου...που μου ειπε....[μακαρι να ειχες απαντηση σε αυτο το γιατι...αλλα σιγουρα μην περιμενεις να την παρεις απο την εκκλησια....γιατι εαν υπαρχει ενα πραγμα που κανει καλα η εκκλησια ειναι το ψεμα και ο θανατος , τα οποια κουκουλωνουν.....](Σημειωνετε οτι ολοι εκτος απο εμενα και τον αδερφο μου στην οικογενεια ειναι Ορθοδοξοι χριστιανοι...+οτι δεν ειχα δηλωσει δημοσια πανω σε σηζητηση τις αποψεις μου μεχρι να παω 3 Γυμνασιου....Μαλλον φοβομουν τις αντιδρασεις...ή ντρεπομουν....αλλα ανακαλυψα οτι αυτα που πιστευεις ειναι καταδικα σου και δεν μπορει κανεις να σου πει αν ειναι λαθος ή οχι...) Ναι ο Χριστος μπορει να ηταν ο καλυτερος ανθρωπος στη γη...ο καλυτερος που υπηρχε και θα υπαρξει αλλα για μενα η εκκλησια εχει ξεφυγει απο αυτα που ελεγε Εκεινος....ΑΓΑΠΗ..... που την βλεπετε την αγαπη οταν πολεμαν ενα παιδικο βιβλιο...ενα βιβλιο που σε εισαγει για λιγες ωρες, δυστυχως,... σε εναν κοσμο με μαγεια...μακρινο απο την αθλιοτητα της καθημερινης ζωης....Ανοιγουμε ειδησης και ακουμε θανατος, κλιματικη αλλαγη, πλουτισαν πιο πολυ οι πλουσιοι, πολεμος, φανατισμος, βιασμοι...
Γιατι λοιπον η εκκλησια ειναι τοσο αντιθετη ( το εχει συζητησει, δηλωσει, και αποκηρυξει δημοσιως το θεμα) στον ΧΠ ενα παιδικο βιβλιο...και δεν αντιτιθετε δημοσια σε αισχροκερδιες, βιασμους, θανατους κ.λ.π....???πειτε μου γιατι? τοσο μεγαλο προβλημα ειναι το παιδικο βιβλιο και θελουν να το διωρθωσουν...και δεν θελουν να διορθωσουν ολα τα αλλα???
Καλος ο Χριστος αλλα ΧΑΛΙΑ οι Χριστιανοι του.... οπως ειπε και ο Φρηντριχ Νιτσε :
''Η λέξη χριστιανισμός περιέχει κάποια παρανόηση, γιατί ουσιαστικά υπήρξε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. ''
Σκεφτειτε αυτα την επομενη φορα που θα καταδικασετε ενα απλα υπεροχο βιβλιο...