από Mrs Lovett Κυρ Ιαν 29, 2012 8:14 pm
Nethiel έγραψε:Δν νομίζω ότι ήταν μόνο για εκδίκηση νομίζω ότι τον χάρη τον αγάπησε λόγω των ματιών τ ή οτιδήποτε έμοιαζε στην Λίλη αλλά τον αγάπησε.Κ θυμάμαι όταν τ είπε ο νταμπλιντορ ότι ο χάρι πρέπει να πεθάνει ότι δν τ άρεσε κ δν ήταν επειδή πήγαν οι κόποι τ χαμένοι αλλά επειδή δέθηκε μαζί τ..
Όχι μόνο εκδίκηση.Ήταν και τύψεις.Τη σκηνή εγώ αλλιώς τη θυμάμαι.Ο Ντάμπλντορ του λέει πως ο Χάρι πρέπει να πεθάνει και ο Σνέιπ λέει πως νόμιζε ότι τον προστάτευαν για χάρη της Λίλη,για να μην πάει χαμένη η θυσία της.Κι ο Ντάμπι λέει "ώστε τον αγάπησες τελικά τον Χάρι" και ο Σνέιπ απαντά περιφρονητικά "Αυτόν;".Και για να επιβεβαιώσει τα λόγια του δημιουργεί ένα προστάτη ελαφίνα που αποδεικνύει ότι το μόνο κίνητρο των ενεργειών του ήταν η αγάπη του για τη Λίλη.
Όταν ο Τζέιμς φερόταν έτσι,ήταν έφηβος ενώ ο Σνέιπ ήταν ολόκληρος άντρας.Η άδικη συμπεριφορά του Τζέιμς απέναντι στον Σνέιπ,δεν απαλλάσει τον Σνέιπ από τα λάθη του.Έχοντας γνώση αυτού του περιστατικού,μπορούμε να κατανοήσουμε τα κίνητρα της συμπεριφοράς του Σνέιπ,αλλά επειδή ήταν πικραμένος άνθρωπος και τον λυπάμαι,δεν σημαίνει ότι θα τον δικαιολογήσω κιόλας.Κι εγώ πιστεύω πως είχε αλλάξει κάποιες απόψεις,αλλά το ότι ήταν ικανός ν'αναγνωρίσει τα λάθη του(πράγμα αξιοθαύμαστο που παραδέχομαι στον Σνέιπ)δεν ήταν αρκετό για να τον κάνει να πολεμήσει για το ευρύτερο συμφέρον.Δεν έκανε κάτι για να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος άνθρωπος.Πολεμούσε μόνο για τους δικούς του προσωπικούς λόγους και απλά οι ενέργειες του ωφέλησαν και σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Κι ο Χάρι χρησιμοποίησε την πέτρα της ανάστασης γιατί εκείνη τη στιγμή,ήθελε παρηγοριά και στήριξη.Οπότε σκεφτόταν τα άτομα που αγαπούσε και ήξερε ότι τον αγαπούσαν.Ο Σνέιπ ποτέ δε τον αγάπησε.Ο Χάρι αργότερα σαν ώριμος ενήλικας,ήταν σε θέση να εκτιμήσει την προσφορά του Σνέιπ.Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αγάπησε το άτομο που του φερόταν άσχημα σε όλα τα σχολικά του χρόνια.