Stefanos έγραψε:Νομίζω όρι τους ανίκανους πρέπει να τους κρίνουμε με βάση αντικειμενικά κρητήρια προσφοράς στο τάγμα και όχι από το εάν ήταν "καλά παιδιά"...
Ανίκανοι Λοιπόν:
Σείριος: Δεν βοήθησε καθόλου στο τάγμα, ούτε την πρώτη φορά (όταν φοβήθηκε να γίνει φύλακας στο μυστικό των Ποτερ), ούτε φυσικά την δεύτερη, όταν ήταν κλεισμένος μέσα...
Stefanos έγραψε: Ναι, αλλά εδώ δεν κρίνουμε πίστη και αφοσίωση, αλλά ικανότητα και προσφορά έτσι??? δεν αμφιβάλλω και εγώ ότι ο Σείριος ήταν κ από τους καλύτερους και πιο "γεμάτους" χαρακτήρες της Ρόουλινγκ, αλλά στο Τάγμα δεν πρόσφερε πολλά...
Stefanos έγραψε:
Σύμφωνα με την κα Ρόουλινγκ, ο Σείριος πέθανε γιατί δεν άντεχε να μείνει κλεισμένος σε ένα σπίτι, ενώ το τάγμα πολεμούσε το Βόλντεμορτ και (εμεσσα) το Υπουργείο... Αν θυμάμαι καλά φυλακίστηκε για το γεγονός ότι σκότωσε τον Τζέιμς Πότερ, την Λίλυ Έβανς και τον Πίτερ Πέτιγκριου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιά ήταν η προσφορά του στο Τάγμα...
Ξαναείπα και παραπάνω, ότι δεν τον θεωρώ δειλό κλπ, απλά ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ!!!
Ελπίζω να σε κάλυψα... :hmm:
ms_padfoot έγραψε: Λαθος.Ετσι οπως το περιγραφεις εοναι λες και αυτοκτονησε.Λογω του ψευδοεγκληματικου παρελθοντος του ΤΟ ΤΑΓΜΑ δεν του επετρεπε να βγαινει εξω απο το αρχηγειο διοτι ισως να προεδιδε την ακριβη τοποθεσια του.Ο Σειριος ειχε καθε καλη προθεση και ολες τις αφορμες που μπορει να ζητουσε ενας ανθρωπος προκειμενου να αρχισει να κυνηγαει τον Βολντεμορτ.Και μην ξεχναμε την δυναμη.Πεθανε πανω στην προσπαθεια του να σωσει τον ανηψιο του και την παρεα των συνομιλικων συμμαθητων του που κινδυνευαν.Πεθανε πολεμωντας θανατοφαγους.Πεθανε προσφεροντας τις υπηρεσιες του στο Ταγμα.Πεθανε αγωνιζομενος για τις ιδεες του Ταγματος και για την αποκατασταση τη ειρηνης.Τι απο αυτα σε κανει να πιστευεις οτι δεν συνεσφερε?
Φυσικα υπηρχαν αλλα μελη που δεν ειχαν καποιο περιορισμο που να τους αναγκαζει να κρυβονται κι ετσι μπορουσαν να βοηθησουν περισσοτερο το Ταγμα.Αλλα αυτο απεχει απο το γεγονος οτι ο Σειριος δεν προσφερε ΤΙΠΟΤΑ.Μη ξεχνας πως ειχε προσφερει ψυχη και σωμα σε αυτον τον αγωνα.Δεν ειναι ολες οι βοηθειες υλικες ξερεις.
Γκουχ γκουχ.Ο Σειριος ειχε καθε καλη προθεση να γινει φυλακας του μυστικου των Ποττερ.Ο Τζειμς δεν του το επετρεψε και επεμεινε να γινει φυλακας ο Πεντιγκρου.Και μετα ο Σειριος απεμεινε μονος γενναιος και δυνατος οσο κανεις αλλος για να βγαλει το φιδι απο την τρυπα.Ποτε δεν προδωσε κανενα οσο ηταν στο Αζγκαμπαν.Και ηταν παντα διπλα στο καλο και στο δικαιο.Ετοιμος να πεθανε για το καλο.Και μετα μου λες οτι δεν προσφερε?
Προσφερε και πολυ μαλιστα.
ms_padfoot έγραψε: Αν οντως διαφωνεις μπορεις με τη σειρα σου να αναιρεσεις τα επιχειρηματα μου με δικα σου.Κατι που δεν κανεις.Οι αποψεις σου για μενα τουλαχιστον στη παρουσα φαση δεν εχουν υποσταση.
Συγγνωμη αν σε εθιξα.Δεν το ειχα σκοπο.
Πρώτον, να σχολιάσω το δεν είχα σκοπό... Συνεχίζεις με το υφάκι σου, να μην κάνεις συζήτηση, αλλά αντιπαράθεση....
Δεύτερον, σου παραθέτω πάνω τα ποστ μου, ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ, τι δεν τεκμηριωνω....
Τρίτον συνεχίζεις να με προσβάλεις, Δημήτρη, σε παρακαλώ,
κάνε κάτι....Τέταρτον, για να απαντήσω και εγώ στο υφάκι (και εδώ μου αξίζει ένα φάουλ)....
"Γκου χου", "Δηλαδή έλεος" και "...μας ενδιαφέρει ότι κάποιοι...", αυτά είναι τα επιχειρήματά σου???
Και επειδή ευτυχώς εγώ δεν καίγομαι να βγάλω ικανό (ή έστω ανίκανο) έναν χαρακτήρα ενός βιβλίου και ανήκω στους κάποιους που παραθέτουν απλά τις απόψεις τους, αφήνω σε εσένα την δικηγορία, και πάω να χαρώ το καλοκαίρι...
Υ.Γ.
Θερμή παράκληση σε όσους διαβάσουν το ποστ, να μην κρίνουν με βάση τις προσωπικές φιλίες αλλά αντικειμενικά, γτ αλλιώς είμαι χαμένος... Δεν έχω ούτε μια βδομάδα εδω...