.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

5 απαντήσεις

Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ

Merlin the Great
    Merlin the Great
    Administrator
    Adviser to Minister
    Administrator Adviser to Minister

Αριθμός μηνυμάτων : 35474
    Ημερομηνία εγγραφής : 20/03/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: Οι στιγμές για να γίνουν αναμνήσεις χρειάζονται αγάπη. Το HarryWorld είναι αγάπη

Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ Empty Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ

Δημοσίευση από Merlin the Great Τετ Νοε 21, 2018 1:46 pm

Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ 800px-10

Οι μάγοι που αφιερώθηκαν στην σκοτεινή πλευρά.
    Πανίσχυροι, γνώστες των κλήρων του θανάτου κυνήγησαν τα ίδια πράγματα: δόξα και νίκες.

Ποια τα κοινά και ποιες οι διαφορές τους; σε μια μετωπική σύγκρουση ποιος θα κέρδιζε;

Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ Image10

Waldorf

House of Westeros:
    Dark King
    Dark King
    Δευτεροετής στην Σχολή
    Δευτεροετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 21
    Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2018

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Γιατί όχι στο Gryffindor;;;

Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ Empty Απ: Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ

Δημοσίευση από Dark King Πεμ Δεκ 20, 2018 4:19 pm

gridelvald

Dark King Ι
    Minerva McGonagall
    Minerva McGonagall
    Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 22848
    Ημερομηνία εγγραφής : 03/09/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Today's thought: Και πες στο Χάρο, θα πάω εγώ όταν γουστάρω.

Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ Empty Απ: Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ

Δημοσίευση από Minerva McGonagall Κυρ Σεπ 08, 2019 4:53 pm

Τι να συγκρίνουμε τώρα :P
    Έβλεπες τον Βόλντεμορτ σε σκηνή ενάμισι λεπτό και είχε ήδη κάνει δύο Αβάντες Laughing
    Ο άλλος ο ακόλουθος του Γκριντελβαλντ χαμήλωσε τα μάτια και παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να πάει να σκοτώσει τον Ντάμπλντορ, ενώ ο Βόλντεμορτ όταν ανέθεσε στον Μαλφόι να κάνει το ίδιο δε τόλμησε καν να πει όχι κι ας φαινόταν ότι δε μπορούσε, κι ας ήταν 16 ετών, γιατί ήξερε ότι το υπόλοιπο ζωής του θα ήταν ενα κλάσμα του δευτερολέπτου :P
    Ο Γκρίντελβαλντ δέθηκε με τον Ντάμπλντορ όσο δέθηκε, αυτό δείχνει αν μη τι άλλο ένα επίπεδο ανθρωπιάς, έκαναν όρκο να μην πολεμήσουν ο ένας τον άλλο. Ο Βόλντεμορτ ποτέ δεν έβαλε κανέναν άνθρωπο στη ζωή του, όλοι ήταν ακόλουθοι του και όλοι ντρέπονταν και να τον κοιτάξουν ακόμα. Όχι όπως του Γκριντελβαλντ που συζητούσαν μαζί του κιόλας.
    Ο Βόλντεμορτ επίσης ποτέ δε χρειάστηκε να είναι δεινός ρήτορας όπως ο Γκρίντελβαλντ. Άφηνε τα έργα , δηλαδή τις δολοφονίες του, να μιλήσουν για αυτόν.
    Και το σημαντικότερο από όλα, αυτό που τα περικλείει όλα δηλαδή ήταν το γεγονός ότι ο Γκρίντελβαλντ ναι μεν αναζητούσε τη δύναμη, αλλά παρέμενε σε ένα βαθμό άνθρωπος διότι δεν είχε τεμαχίσει την ψυχή του σε 8 κομμάτια και είχε μια ολόκληρη, όχι το 1/8, συνεπώς καμία σχέση με το επίπεδο του βολντι :P

Mischief managed.
    Merlin the Great
    Merlin the Great
    Administrator
    Adviser to Minister
    Administrator Adviser to Minister

Αριθμός μηνυμάτων : 35474
    Ημερομηνία εγγραφής : 20/03/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Today's thought: Οι στιγμές για να γίνουν αναμνήσεις χρειάζονται αγάπη. Το HarryWorld είναι αγάπη

Δημοσίευση από Merlin the Great Κυρ Σεπ 08, 2019 6:54 pm

πολυ σωστη η παρατηρηση σου Μαριλένα και ίσως αυτό καθιστά και τον Γκρίντελβαλντ μεγαλύτερο γνώστη της μαγικής τέχνης από τον Βολντεμορτ. Ενώ ήξερε τον τρόπο δεν προσπάθησε ποτέ να τεμαχισει την ψυχή του γιατί ήξερε τις συνέπειες.

Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ Image10

Waldorf

House of Westeros:
    Amycus
    Amycus
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 29797
    Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Today's thought: Δεν νιώθω ποτέ μοναξιά.Είμαι σχιζοφρενής!

Δημοσίευση από Amycus Κυρ Σεπ 08, 2019 8:56 pm

Όμως δεν ξέρουμε πόσο σατανικός ήταν ο Γκέλερτ. Η Rowling μάς τον έδειξε μεν μετανιωμένο αλλά μετανιωμένο για τι ακριβώς; Αν θυμάμαι καλά, όταν μιλούσαν για τους Κλήρους και έγινε αναφορά στην Πέτρα της Ανάστασης, ο Ντάμπλντορ λέει ότι για τον Γκέλερτ "σήμαινε έναν στρατό από Κολασμένους". Και πραγματικά, αν ο Ντάμπλντορ δεν αποφάσιζε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του, δεν ξέρουμε που θα είχε φτάσει η τρομοκρατία του. Άλλωστε ο χρόνος δράσης τους διαφέρει αρκετά. Αν δίναμε μιά πίστωση χρόνου στον Mr.G, δεν ξέρω αν θα είχε τα κότσια ο Βόλντερμορτ να το παίξει ιστορία. Και για τους πεμπτουσιωτές... Πάλι δεν μπορούμε να ξέρουμε ότι ο Mr.G γνώριζε. Τρεις μάγους έχουμε γνωρίσει, τον Οράτιο, τον Βόλντεμορτ και τον Ντάμπλντορ που κατείχαν την γνώση. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για τον Γκέλερτ. Τι θέλω να πω. Ακόμα και αν ο Γκέλερτ γνώριζε, το ότι δεν έφτιαξε δεν σημαίνει ότι ήτο και χρυσό παιδί. Τα είχε τα στραβά του.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    ---------------------------------------
    Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ Gg10
    Minerva McGonagall
    Minerva McGonagall

Magical Identity

Δημοσίευση από Minerva McGonagall Κυρ Σεπ 08, 2019 9:12 pm

Εγώ είμαι σίγουρη ότι γνώριζε, γιατί για να είσαι δυνατός σε τέτοιο επίπεδο συνεπάγεται πολλή γνώση οσον αφορά το κομμάτι της σκοτεινής μαγείας. Ο λόγος που δεν έφτιαξε; Εγώ πιστεύω πως το ζητούμενο του Γκριντελβαλντ ήταν αλλού. Δεν κυνηγούσε την προσωπική του αθανασία όπως ο Βόλντεμορτ, ήθελε να κατακτήσει το μαγικό κόσμο και μετά να επεκταθεί και στον κόσμο των μαγκλ. Αυτό εμένα μου δείχνει και το γεγονός ότι για αυτόν η πέτρα της ανάστασης σήμαινε ένα στρατό από κολασμένους. Για τον Βόλντεμορτ αντίστοιχα θα σήμαινε τη δική του ανασταση, για αυτό και κάθε εργαλείο που προσφέρει η μαγεία ο καθένας το χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο. Το κοινό σημείο τους είναι ότι χρησιμοποίησαν την καθαρόαιμη καταγωγή των μάγων για να δημιουργήσουν μια ομάδα ατόμων η οποία θα πιστεύει ακράδαντα ότι αποτελεί την ελίτ του μαγικού κόσμου, κάνοντάς τους έτσι ακολούθους τους. Από εκεί και πέρα ακολουθούσαν ο καθένας τις δικές του επιδιώξεις.
    Η προσωπική μου άποψη ήταν ότι ο Βολτεμορτ φοβόταν πολύ περισσότερο το θάνατο από ότι ο Γκρίντελβαλντ, δε συμφιλιώθηκε ποτέ με το γεγονός ότι θα πεθάνει, αλλά όπως φάνηκε και στο τελευταίο βιβλίο όσο και να προσπαθήσεις να κρυφτείς το τέλος είναι αναπόφευκτο.
    Τώρα, αν βάλουμε απέναντι τους έναν πανίσχυρο καλό μάγο της καλής πλευράς, τον Ντάμπλντορ δηλαδή, βλέπουμε ότι τον έναν τον έχει νικήσει ενώ τον άλλον όχι. Αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορούσε να νικήσει τον Βόλντεμορτ αλλά μπορεί και να πίστευε πως δεν έχει αξία γιατί δεν θα τον σκότωνε έτσι κι αλλιώς αν δεν κατέστρεφε τους πεμπτουσιωτες. Ή μπορεί και λόγω ηλικίας και φυσιολογικής φθοράς του χρόνου να μην τα κατάφερνε.

Mischief managed.
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Κυρ Σεπ 08, 2019 9:32 pm

Δεν νομίζω να είχαν και τόσο διαφορετικές επιδιώξεις τελικά. Ήθελαν κυριαρχία επί των μάγων αρχικά και των μαγκλς, αν και δεν νομίζω ότι τους θεωρούσαν και τόσο μεγάλο εμπόδιο. Στην περίπτωση του Βόλντεμορτ υπήρχε και δεύτερος άθλος, η αθανασία. Όσο για την δύναμη και την μαγική γνώση. Ο Βόλντεμορτ ποτέ δεν παρουσιάζεται ως υπέρτατος κάτοχος, αντίθετα, φαίνεται και όντως αγνοεί μεγάλο μέρος της, κάτι που οδήγησε και στην πτώση του. Το ότι είναι πανίσχυρος μάγος δεν σημαίνει ότι γνωρίζει πολλά. Και στα έντεκα του έχει αναπτύξει τρομακτικές ικανότητες, ο ίδιος όμως δεν γνωρίζει καν ότι είναι μάγος. Γενικά, δεν πείθομαι ότι ο ένας είναι καλύτερος του άλλου. Έχουν τους τομείς τους και πάνω κάτω τους θεωρώ ισάξιους.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Minerva McGonagall
    Minerva McGonagall

Magical Identity

Δημοσίευση από Minerva McGonagall Κυρ Σεπ 08, 2019 10:04 pm

Ο Βόλντεμορτ ήθελε περισσότερο από την κυριαρχία και περισσότερο από κάθε τι την αθανασία. Γι αυτόν ακόμα και η δύναμη ήταν ένας ακόμη τρόπος να διασφαλίσει την αθανασία του, δεν ήταν ο στόχος του. Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Θεωρώ πως αν τους έβαζες απέναντι από έναν καθρέφτη του Εριζεντ ο Βόλντεμορτ θα έβλεπε τον εαυτό του αθάνατο και ο Γκρίντελβαλντ θα έβλεπε να κυβερνά τον κόσμο.
    Το επόμενο που λες, ότι αγνοούσαν μεγάλο κομμάτι της μαγείας η Ρόουλινγκ το κάνει για ακόμα μια φορά σαφές στην τελευταία ταινία βάζοντας το Νιφλερ να κλέψει τον Γκριντελβαλντ. Είναι ακριβώς το λάθος που έκανε και ο Βόλντεμορτ. Όπως είχε πει και ο Ντάμπλντορ : "That which Voldemort does not value, he takes no trouble to comprehend. Of house-elves and children’s tales, of love, loyalty, and innocence, Voldemort knows and understands nothing. Nothing. That they all have a power beyond his own, a power beyond the reach of any magic, is a truth he has never grasped." Και οι δύο έκαναν το ίδιο λάθος, την πάτησαν από όσα θεωρούσαν ασήμαντα και μικρά. Αυτό βέβαια δεν το θεωρώ σχετικό με το αν ήταν η όχι ελλειπείς οι γνώσεις τους πανω στη σκοτεινή μαγεία, που ήταν και το αντικείμενο τους τέλος πάντων :P

Mischief managed.
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Κυρ Σεπ 08, 2019 10:16 pm

Αθανασία και κυριαρχία πάνε μαζί στην περίπτωση Βόλντεμορτ, όντως, αλλά δεν αθωώνουν τον Γκέλερτ που δεν ξέρουμε αν ήθελε να γίνει αθάνατος. Είναι δικτάκτορας, ξεκάθαρα, όπως και ο Άγγλος ομόλογος του. Τώρα, όσον αφορά τις γνώσεις, επειδή είναι παλιάς κοπής μάγος, να δεχτώ ότι ήξερε δέκα πράγματα παραπάνω.

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    Minerva McGonagall
    Minerva McGonagall

Magical Identity

Δημοσίευση από Minerva McGonagall Κυρ Σεπ 08, 2019 10:36 pm

Δεν τον αθωώνει τίποτα καλέ, απλά είπαμε να τους βγάλουμε έξω να τους μετρήσουμε :P

Mischief managed.
    Amycus
    Amycus

Magical Identity

Δημοσίευση από Amycus Κυρ Σεπ 08, 2019 10:40 pm

Όχι, γιατί έτοιμοι είστε να μου βγάλετε τον Mr.G, μαντάμ Ροζμέρτα. :P

_
    __
    ____
    ___
    ___
    -----
    -----
    fanny
    fanny
    Τάγμα του Φοίνικα
    Τάγμα του Φοίνικα

Αριθμός μηνυμάτων : 1164
    Ημερομηνία εγγραφής : 21/05/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Today's thought: It's a kind of Magic!!

Δημοσίευση από fanny Παρ Απρ 10, 2020 1:01 am

Ενδιαφέρον...
    Θα έλεγα ότι ο Γκρίντελβαλντ εστίαζε περισσότερο στην εξουσία μέσα από έλεγχο του μυαλού και ο Βόλντεμορτ με έλεγχο μέσω φόβου...

Δεν μπορώ να πω ότι κάποιος μοιάζει στα μάτια μου πιο ισχυρός από τον άλλο, απλά είχε ο καθένας τον τρόπο του για να σε εξουσιάσει... Αλλά τίποτα από τα δύο κρατά για πάντα... Ο Βόλντεμορτ απλά ίσως ήταν λίγο πιο έξυπνος, διότι με το να μείνει ζωντανός με τους πεμπτουσιωτές (λογαριάζοντας χωρίς το ξενοδόχο) φαινόταν πιο σταθερή η κατάσταση που είχε σκοπό να καταφέρει, ενώ το να το κάνει ο Γρίντελβαλντ όλο αυτό, ήταν εξ αρχής κάτι που μπορούσε να σταματήσει με τη πάροδο του χρόνου...

Θα πω Βόλντεμορτ, λοιπόν.

Γκέλερτ Γκριντελβαλντ VS Βόλντεμορτ Ravenclaw_Stamp_by_Biohazard_Soul

My name is Olympia and I admire Severus Snape!!!

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 5:11 am