Το Dark είναι μια νέα τηλεοπτική σειρά γερμανικής παραγωγής. Είναι μυστηρίου και σε κρατά σε αγωνία. Προσωπικά, μου μοιάζει πολύ με αίνιγμα παρά με κλασσική σειρά μυστηρίου Τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει να παίρνει πολύ μεγάλη "φόρα" και να κάνει "θόρυβο". Έτσι το έμαθα και εγώ, και μου αρέσει πολύ.
Θα σας παραθέσω μια μικρή κριτική που διάβασα στο facebook, του Ανδρόνικου Κουτρούμπελη:
"Πρόκειται για ένα κράμα True Detective και Stranger Things, εκπληκτικά περίτεχνης πλοκής και προσοχής στη λεπτομέρεια.
Δεν μπορώ να πω πολλά για τη πλοκή χωρίς να κάνω κάποιου είδους spoiler, παρά το ότι αφορά ένα μυστήριο σκοτεινών σχέσεων και εξαφάνισης παιδιών που εκτυλίσσεται σε βάθος γενεών, με επίκεντρο μια σπηλιά που επιτρέπει το ταξίδι στο χρόνο μεταξύ 33 ετών, κοντά σε μια επαρχιακή γερμανική κωμόπολη.
Η στοιχειωτική ατμόσφαιρά του, με την ξεχωριστή ηχητική υπόκρουση (θα έχω ενδεικτικά το intro στα σχόλια), πρόκειται για την αγαπημένη μου ψυχολογικού θρίλερ.
Οι εξαιρετικές ερμηνείες ενός ολοένα και αυξανώμενου cast, που δομούν χαρακτήρες σε βάθος δεκαετιών, αποτελούν δείγμα φαινομενικής διαλογής και επιλογής ηθοποιών.
Δεν περίμενα ότι, όσο εξελισσόταν η σεζόν, τόσο το επίπεδο όσο και οι προσδοκίες αυξάνονταν, χωρίς να απογοητεύουν.
Απλώς έχετε κατά νου, δεν είναι σειρά που παρακολουθείς χαλαρά, για να σκοτώσεις το χρόνο. Είναι σειρά που μπορεί να καθίσεις να παρακολουθήσεις και πάλι, κρατώντας σημειώσεις."