Με λίγα λόγια, ένα επίπεδο να κρατήσουμε. Διάλογο κάνουμε. Δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε απόψεις.
Back on topic...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Evie Frye στις Δευ Μαρ 12, 2018 12:08 am, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : N)
Isabelle Lightwood έγραψε:
Αν και νομίζω ότι αυτό που είπες, το είπες απλά για να το πεις, δεν βγάζει και νόημα. Προφανώς και αξιολογώ βάσει της κοινωνίας ΜΟΥ, εφόσον αυτή βιώνω και αυτής τις καταστάσεις επωμίζομαι.
Isabelle Lightwood έγραψε:Ναι μωρέ, ψιλοπράματα. Και τι έγινε δηλαδή που πρέπει να αγγαρεύεις συνέχεια γκόμενο/πατέρα/φίλο να σε γυρνάει σπίτι το βράδυ; Που αν τυχόν και βγεις μόνη ενημερώνεις την κολλητή για την τοποθεσία σου; Που κρατάς το κλειδί στο χέρι ως αυτοσχέδιο όπλο;
Και θα σου πω κάτι, τα ερημικά σοκάκια είναι το λιγότερο, γιατί στην τελική, τα αποφεύγεις. Δεν είναι εκεί το νόημα.
Και ναι, σαφώς και η εγκληματικότητα απειλεί τους πάντες, η έμφυλη βία όμως όχι, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. \
Δεν υπάρχει ιεράρχηση σε τέτοια θέματα. Ένα πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα και αξίζει να αντιμετωπιστεί όσο και τα "πιο σοβαρά" γιατί στην τελική το πόσο σημαντικό είναι ένα θέμα είναι εντελώς υποκειμενικό και επίσης με αυτή την λογική κανείς δεν θα έπρεπε να θεωρεί τίποτα πρόβλημα, εφόσον υπάρχουν καταστάσεις σαν της Συρίας και δεν μας επηρεάζουν. Τι, όχι;
Α, επίσης ξεχνάτε κάτι: δεν είμαστε αμοιβάδες. Είμαστε, θεωρητικά τουλάχιστον, νοήμονα όντα με την μοναδική ικανότητα του multi-tasking. Το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να μην μονοπωλεί τον εγκεφαλό μας μόνο η κατάσταση των γυναικών σε μία χώρα. Τέλειο;
Isabelle Lightwood έγραψε:Λολ.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι καταπολέμηση του προβλήματος απ την ρίζα, όχι καταστολή των συμπτωμάτων του.
The Sorting Hat έγραψε:Καλύτερη αστυνόμευση. Ελ Οου Ελ.
Higgs Boson έγραψε:
Χρειάζομαι το φεμινισμό γιατί δε χρειάζεται να περπατώ στο δρόμο και να επιταχύνω το βήμα μου κάθε φορά που υποπτεύομαι ότι κάποιος με ακολουθεί. Όλες οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όπου κι εάν είναι, ό,τι κι αν φοράνε.
Higgs Boson έγραψε:
Για να εξακριβώσω λίγο αυτό που είπα στο ποστ μου αυτό, επειδή έχω την αίσθηση ότι παρερμηνεύτηκε:
Σίγουρα χρειαζόμαστε καλύτερη αστυνόμευση και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, κάτι για το οποίο θα μεριμνήσει το κράτος. Το φαινόμενο όμως που παρουσιάζω είναι πολυπαραγοντικό, δηλαδή είναι καθαρά και θέμα νοοτροπίας. Όταν μία κοπέλα γυρίζει από το κλαμπ στις τρεις η ώρα τα ξημερώματα και σκέφτεται ότι τώρα μπορεί να τη βιάσουν επειδή φοράει κοντό φόρεμα ή όταν ένα θύμα κακοποίησης έχει αισθήματα ενοχής επειδή όλοι του/της λένε ότι "έδωσε δικαιώματα", τότε κάτι δεν πάει καλά μ'εμάς σαν κοινωνία. Κι αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα.
Aurora Sinistra έγραψε:Χρειαζόμαστε τον φεμινισμό γιατί πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως είναι απολύτως οκ να θέτουμε όρια, μερικές φορές μάλιστα επιβάλλεται να θέτουμε και όταν το κάνουμε πρέπει ο άλλος να τα σεβαστεί.
Όχι σημαίνει όχι. Δεν είναι διαπραγμάτευση.
Denrean έγραψε:Ανησυχω λιγο, ελπιζω η ανασυρση του τοπικ στην επιφανεια να μην εχει να κανει με κατι που σου συνεβη.
Παντως σαν απαντηση σε αυτο που ειπες, ειναι απολυτως θεμιτο να κατσεις εντος των οριων που σου βαζει ο αλλος και να προσπαθησεις να τον πεισεις να τα διευρυνει. Ειναι κι αυτο ενας τροπος διαπραγματευσης. Αλλο η διαπραγματευση και αλλο ο εξαναγκασμος.
Aurora Sinistra έγραψε:Όχι δεν είναι οκ η διαπραγμάτευση. Ειδικά όταν καταλήγει να περιλαμβάνει συναισθηματικούς εκβιασμούς. Ο εξαναγκασμός δεν είναι μόνο σωματική βία μπορεί να είναι και ψυχολογική.
Aurora Sinistra έγραψε:Χρειαζόμαστε όμως τον φεμινισμό για να μπορούμε να δίνουμε τα στοιχεία μας χωρίς να φοβόμαστε.
Isabelle Lightwood έγραψε: Μου κάνει "boyfriend? If no boyfriend, cheaper"
Γιατί ήμουν στη Ρώμη. Δεν του είπα "τιμούλα" προφανώς.Denrean έγραψε:Aurora Sinistra έγραψε:Χρειαζόμαστε όμως τον φεμινισμό για να μπορούμε να δίνουμε τα στοιχεία μας χωρίς να φοβόμαστε.
^ διςIsabelle Lightwood έγραψε: Μου κάνει "boyfriend? If no boyfriend, cheaper"
Κατσε μισο, γιατι σου μιλαγε στα αγγλικα;
Isabelle Lightwood έγραψε:Γιατί ήμουν στη Ρώμη. Δεν του είπα "τιμούλα" προφανώς.