από Higgs Boson Παρ Ιουν 30, 2017 11:39 am
Λοιπόν, παιδιά, το είδα το Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales και θα ήθελα για όποιον ενδιαφέρεται να πω την άποψή μου χωρίς πολλά σπόιλερ.
Η ταινία δεν με απογοήτευσε. Βέβαια, δεν ήταν τόσο καλή όσο οι τρεις πρώτες, αλλά σίγουρα όχι τόσο κακή όσο η τέταρτη. Η συνταγή πέτυχε: καλό χιούμορ, ωραίες σκηνές, αρκετά συγκινητική πού και πού, αλλά δυστυχώς χιλιοδοκιμασμένη και στερεότυπη, χωρίς να έχει κάτι ιδιαίτερα κινηματογραφικό και πρωτότυπο να προσφέρει. Ακόμη κι ο Τζόνι Ντεπ, αν και μοναδικός στο είδος του ηθοποιός, δεν με εντυπωσίασε, ένιωσα μάλιστα ότι ο ρόλος του Κάπταιν Τζακ Σπάροου πολύ απλά δεν μας εκπλήσσει πλέον.
- Βέβαια, πάντα υπάρχουν και οι ανατροπές...
: - Για παράδειγμα, βλέπουμε ένα πλάνο του από τότε που ήταν πιο νέος, το οποίο εκτίμησα ιδιαιτέρως, όπως και όλες οι γυναίκες εκεί μέσα, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας.:
Χαβιέ Μπαρδέμ εξαιρετικός στο ρόλο του "κακού", ο οποίος ήταν πιο "σκοτεινός" και από τον Davy Jones, εντύπωση μου έκανε η προφορά του. Μπαρμπόσα όπως πάντα απολαυστικός. Συγχαρητήρια θέλω να δώσω στα νέα μέλη του casting, φρέσκες παρουσίες στο franchise και με πολλές δυνατότητες. Ανυπομονώ να τους δω ξανά μαζί σε άλλη ταινία.
Α, και πού 'στε... Μετά τα credits
(ναι, βαρετό, ξέρω...) υπάρχει μία σκηνή που υπονοεί την έλευση και έκτης ταινίας. Αν θέλετε να με ακούσετε, καθίστε να τη δείτε.