Ισχύει, αν και στην πρώτη εξεταστική συνήθως σου κακοφαίνεται το 7 (ή 8) εκεί που είχες συνηθίσει στα 18-19...@RtVaVa έγραψε:
Νομίζω πως η κλίμακα με άριστα το 10 καλά κάνει που ισχύει στο πανεπιστήμιο, μου φαίνεται πιο λογική.
+203
DemEfraim
Severus.Snape
Sofia Snow
Nek Theo
Milady D' Hiver
Άγγελος Γ'
Apple2012
Evie Frye
Romelza Snicket
Beatrice Lightwood
Lykke Li
Peeta Apostolakis
Lydia\m/
Natalia McDonald
Severus John Snape
ElpidaHP
Fawkes Spirit
Helena Malfoy
Roland Weasley
Katherine Black
Sauron the Great
Alison Sheridan
Half Blood Princess
GinnyHermione
Q' Anilia
Severous Albous
teddy potter
Magic Is Might
Mia Luna
Andriana
Romilda Vane
Katerina Granger
Τρια πουλακια καθονταν...
Luna Lovegood Longbottom
hermione gr.
Ignotus Peverell
Mirabelle Salvatore
Sofiannam
Violleta Black
Venam Artis
Μia Melanie Hawkins
Dominique Weasley
Nethiel
Sheldon Cooper
Leanan Sidhe
Hermione-Ina
Con Black
Roxanne Black
Alviva Black
aimilia potter
Roxy Black
Phineas Nigellus Black
Roxanne Derwent
Lena Duchannes
Narcissa Black
Sectumsembra
Penellope Clearwater
Ariana Lestrange
GhostFlower
Druella Black
Rachel Rivera
Aurora Sinistra
didaki
Beatrice Baudelaire
Cassandra Black
Sleepless Soul
Harry Potter Black
Nicolas Flamel
Αstοria Greengrass
mjhp4ever
Maria Granger
EleniArmstrong-Potter
Eleanna Lovegood
Lydia Granger
Mysterious Wizard
Alice Longbottom
Perenelle Flamel
Hermione11031997
Augustus Rookwood
Apοlline Delacour
Harry James Potter
Iliana Granger McGonagall
Cassiopeia Black
Arcturus Regulus Black
Alicia Spinnet
The Sorting Hat
Tania_Re
Eloise Prewett
Bella Black
Markella
Beedle the Bard
Jace Wayland
anthian9
Sorazal the Erised
Andromeda Black
Minerva McGonagall
Helena Ravenclaw
-Moony
Safira
Hermione Black
Sandra Lightwood
harry dan
Ronerm
Sir Brutus
Christina Granger
Eileen Prince
Lily Luna Potter
Amelia Blackfoot
Nicholas Flamel
ChristineWeasley
Sylvie Lovegood
Apollo Maverick
Anactaciaa_Rosetta
Evan Rosier
Padma Patil
HermioneInLove
Antonin Dolohov
Isabelle Lightwood
Maria Lovegood
Katie Bell
Phyllida Spore
agnostos
Andros the Invincible
konstantinos zorbas
Hermione Jane Granger
Leonie Vernier
Dimitra Peverell
Jimmi Comptonn
Kenichi
Clary Fray
~Kath~
Halfblood Prince
Hermione Granger.
Armando Dippet
ΑΦΡΟ
Rowena Ravenclaw
Fairy!
Mr. Filch
Punk'sNotDeadGC9
sabinosss
Goddess of Evil
elliza
Anastasia Black
Necro-Chriss
Laverne de Montmorency
mariza27
The Voice of Eternity
Godric
The Grey Lady
MrsLupin
Dimitris el Mago Secreto
Dementor95
anaStaCia13
Isabella Ermioni Cullen
snape4-ever
Albus Dumbledore
Bloody_Valentine
Leroy Jethro Gibbs
Harry Potter
vasilina
Lily Evans
FoNikos21
Tom Marvolo Riddle
Jo_Mr.Sunshine
dropshoot
matron alis
katerina
Hecate
AliceCullen
Master Lumos
SiMoS
BaGGoS
RemousLoupin
Lavender Brown
Alex7
Shichibukai
Albus_The_Wise
nasiatheslayer
Narcissa
FLEUR258
EL.J girl
December Princess
Mary Jane
Lilith
Alice
@RtVaVa
s0fia
Fleur Delacour
Poisonous_touch
piper the wizard
Ms Skellington
Darkness
Pansy Parkinson
Seven
Berenice
Rose Black
Scorpion
Wanderer
dark witch
Madame Maxime
SOLID SNAKE
Witch-King
Christy
207 απαντήσεις
Πόσο μέσο όρο βγάλατε;
SiMoS- Μάντης
- Αριθμός μηνυμάτων : 18162
Ημερομηνία εγγραφής : 06/04/2008
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: I thought that I heard you laughing, I thought that I heard you sing...
- Δημοσίευση Ν°751
Απ: Πόσο μέσο όρο βγάλατε;
The Composer
C.Addicts United
@RtVaVa- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 10225
Ημερομηνία εγγραφής : 20/04/2008
Magical Identity
Blood Status: Pureblood
Today's thought: lalala
- Δημοσίευση Ν°752
Aυτό που λες είναι άλλο, εξαρτάται πώς βαθμολογουν οι καθηγητές και πόσο αυστηροί είναι (εγώ πάλι "εύκολα" δεκαράκια ένιωσα πως πήρα). Γενικά πάντως ίσως μαθαίνουμε ότι και το 5 είναι αποδεκτό, ενώ αν αντιστοίχως σε σχολικό μάθημα παίρναμε 10 δεν ήταν το ίδιο.
We will always be so much more human than we wished to be.
- They're taking the Hobbits to Isengard!:
- Έπρεπε:
Κάνε μια παύση.
Sauron the Great- Εκπαιδευτής Δράκων
- Αριθμός μηνυμάτων : 4137
Location : Είμαι παντού και πουθενά! Ναι, είμαι το Μαύρο Φάντασμα!
Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2014
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Today's thought: never try to teach a pig to sing it wastes your time and it annoys the pig...
- Δημοσίευση Ν°753
^Γιατί, που είναι το περίεργο??
Για να λέμε την αλήθεια, στο γυμνάσιο που πήγαινα γνώρισα άτομα που έβγαζαν 20ρια και 19ρια χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια...
Εε περιττό να πω ότι τώρα στο λύκειο αυτοί οι γνωστοί "άγνωστοι" του σχολείου μόλις που έβγαλαν έναν βαθμό κοντά στο 18(οι περισσότεροι κάτω από αυτό), και μιλάμε για παιδιά που πήγαιναν ένα σωρό φροντηστήρια!!
Εντυπωσιακός ο βαθμός του γυμνασίου, αλλά δεν μετράει(ίσως δυστυχώς για τους περισσότερους)....Αν έχετε πρόσβαση σε εφημερίδα που αναφέρει τους αριστούχους στο γυμνασίο θα δείτε τσούρμο τα 20ρια(4 και 5 και 6 με 20)....Στο λύκειο(και ειδικά από αυτήν την χρονιά)δεν πρόκειται να εμφανιστούν τέτοιοι βαθμοί σαν το τσουβάλι(ο μεγαλύτερος βαθμός στο σχολείο μου ήταν 19,7)...
Εγώ από την άλλην έχω να καμαρώνω, ότι στο Γυμνάσιο ήμουν μέτριος μαθητής(16-17, άντε κανά 18)από την Ά τάξη(και στο δημοτικό ακόμη), αλλά από την ΄Γ τάξη το πήρα απόφαση να σταματήσει αυτό(να μην παίρνω αριστείο)και με διάβασμα μόνος μου(χωρίς φροντηστήρια)έβγαλα 19 καθαρό(που αξίζει πρισσότερο από το 20 αυτού που είχε όλου του κόσμου τα βοηθήματα, φροντηστήρια, γονείς πάνω από το κεφ'αλι του κλπ κλπ)...Και στο λυκείο διατήρησα τον ίδιον βαθμό(και μεγαλύτερο κιόλας, στα τεράμηνα έβγαλα 19,4 και 19,8)χωρίς φροντηστήρια....Είναι απίστευτη η λογική των Ελλήνων να πληρώνουν φροντηστήρια για να βγάζει το παιδί τους άριστους βαθμούς, όταν τα φροντηστήρια είναι άχρηστα από μόνα τους(αν ο μαθητής δεν διαβάζει και λίγο)...Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να γνωρίζω για το τι συμβαίνει σε μεγαλύτερες τάξεις και στο πανεπιστήμιο.....
Alicia Spinnet έγραψε:^Δεν ξέρω ίσως να έλεγα "δεν διάβασα τίποτα" "δεν διάβασα ιδιαίτερα" και εγώ όταν πήγαινα γυμνάσιο και έβγαζα 19+ αλλά πραγματικά πιστεύω ότι δεν ισχύει.
Για παράδειγμα, για να γράψεις ιστορία είκοσι, πρέπει να βγάζεις όλη την ύλη ή τουλάχιστον το 80% και παραπάνω κι αν είσαι τυχερός και δεν πέσουν πολλά από το 20% που δεν έχεις διαβάσει. Και το 80% της ύλης δεν το βγάζεις με "δεν διάβασα ιδιαίτερα". Τουλάχιστον εγώ και όσοι ξέρω, που έβγαζαν και βγάζουν τέτοιος βαθμούς, έπρεπε να κάτσουμε να διαβάσουμε έστω κ λίγο. Το ίδιο και στα Αρχαία, και σε όλα σχεδόν τα μαθήματα.
Ίσως να είχες(δηλαδή σίγουρα είχες) καλούς βαθμούς όλο τον χρόνο και σε έσωσαν στις εξετάσεις, αλλά αυτό σημαίνει ότι διάβαζες όλο τον χρόνο ή έστω όταν γράφατε διαγωνίσματα. Δηλαδή για περίπου δύο τρίμηνα. Ε δεν γίνεται, κάποια στιγμή κάτι θα διάβασες.
Κι εγώ σχεδόν 20 έβγαζα στο Γυμνάσιο και δεν μπορώ να πω ότι σκοτωνόμουν στο διάβασμα, ούτε φροντιστήρια έκανα. Αλλά διάβαζα κάποιες ώρες για κάθε μάθημα(εκτός από αγγλικά, λογοτεχνία κτλ.) και να καταφέρω να γράψω.
Απλά πιστεύω ότι κάτι τέτοιες δηλώσεις, κάνουν άτομα που δεν διαβάζουν ιδιαίτερα και δεν βγάζουν σχεδόν 20 αλλά 15-16 να νιώθουν βλάκες.
Μπράβο σου που έβγαλες τόσο ειδικά αν δεν σκοτώθηκες στο διάβασμα και είχες ελεύθερο χρόνο και προσωπική ζωή αλλά πιστεύω ότι δεν ισχύει το "δε διάβασα ποτέ ιδιαίτερα". Προσωπική μου άποψη, μπορεί να κάνω κ λάθος.
Για να λέμε την αλήθεια, στο γυμνάσιο που πήγαινα γνώρισα άτομα που έβγαζαν 20ρια και 19ρια χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια...
Εε περιττό να πω ότι τώρα στο λύκειο αυτοί οι γνωστοί "άγνωστοι" του σχολείου μόλις που έβγαλαν έναν βαθμό κοντά στο 18(οι περισσότεροι κάτω από αυτό), και μιλάμε για παιδιά που πήγαιναν ένα σωρό φροντηστήρια!!
Εντυπωσιακός ο βαθμός του γυμνασίου, αλλά δεν μετράει(ίσως δυστυχώς για τους περισσότερους)....Αν έχετε πρόσβαση σε εφημερίδα που αναφέρει τους αριστούχους στο γυμνασίο θα δείτε τσούρμο τα 20ρια(4 και 5 και 6 με 20)....Στο λύκειο(και ειδικά από αυτήν την χρονιά)δεν πρόκειται να εμφανιστούν τέτοιοι βαθμοί σαν το τσουβάλι(ο μεγαλύτερος βαθμός στο σχολείο μου ήταν 19,7)...
Εγώ από την άλλην έχω να καμαρώνω, ότι στο Γυμνάσιο ήμουν μέτριος μαθητής(16-17, άντε κανά 18)από την Ά τάξη(και στο δημοτικό ακόμη), αλλά από την ΄Γ τάξη το πήρα απόφαση να σταματήσει αυτό(να μην παίρνω αριστείο)και με διάβασμα μόνος μου(χωρίς φροντηστήρια)έβγαλα 19 καθαρό(που αξίζει πρισσότερο από το 20 αυτού που είχε όλου του κόσμου τα βοηθήματα, φροντηστήρια, γονείς πάνω από το κεφ'αλι του κλπ κλπ)...Και στο λυκείο διατήρησα τον ίδιον βαθμό(και μεγαλύτερο κιόλας, στα τεράμηνα έβγαλα 19,4 και 19,8)χωρίς φροντηστήρια....Είναι απίστευτη η λογική των Ελλήνων να πληρώνουν φροντηστήρια για να βγάζει το παιδί τους άριστους βαθμούς, όταν τα φροντηστήρια είναι άχρηστα από μόνα τους(αν ο μαθητής δεν διαβάζει και λίγο)...Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να γνωρίζω για το τι συμβαίνει σε μεγαλύτερες τάξεις και στο πανεπιστήμιο.....
Katherine Black- Αλχημιστής
- Αριθμός μηνυμάτων : 5614
Ημερομηνία εγγραφής : 23/09/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Today's thought: It is important to remember that we all have magic inside us...
- Δημοσίευση Ν°754
^ διαφωνω καθετα. Τα φροντηστηρια δεν ειναι αχρηστα ισα ισα που βοηθανε κι ολας. Και ελεος εχεις την εντυπωση πως οι γονεις στελνουν τα παιδια τους φροντηστηρια για να γινουν αριστουχοι; κανεις λαθος. Εμεις ειχαμε εναν μαθηματικο στο γυμνασιο ο οποιος ηταν ρατσιστης προς τα κοριτσια, δηλαδη ελεγε α εισαι κοριτσι κατω απο 18 ενω στα αγορια εβαζε καλους. Και ολη την ωρα μιλαγε για το ποδοσφαιρο. Πως περιμενεις να μαθουμε μαθηματικα ετσι; να που χρειαζονται τα φροντηστηρια.
Και οσο για τους βαθμους του γυμνασιου που κατα τη γνωμη σου δε μετρανε για το μαθητη που εχει δουλεψει σκληρα για να το βγαλει μετρανε. Εγω ακομα θυμαμαι στην πρωτη γυμνασιου που περασα την ταξη με 19,12 και στις εξετασεις ειχα γραψει δυο 19 και ολα τα αλλα 20 ποσο χαρηκα που πηρα τετοιο βαθμο ακομα κι αν δε μετραει.Γιατι μετραει για μενα και δειχνει τον κοπο και χρονο που εριξα εκει. Επισης αναφερω την πρωτη γυμν επειδη τοτε ηταν η πρωτη φορα που εγραψα
Και οσο για τους βαθμους του γυμνασιου που κατα τη γνωμη σου δε μετρανε για το μαθητη που εχει δουλεψει σκληρα για να το βγαλει μετρανε. Εγω ακομα θυμαμαι στην πρωτη γυμνασιου που περασα την ταξη με 19,12 και στις εξετασεις ειχα γραψει δυο 19 και ολα τα αλλα 20 ποσο χαρηκα που πηρα τετοιο βαθμο ακομα κι αν δε μετραει.Γιατι μετραει για μενα και δειχνει τον κοπο και χρονο που εριξα εκει. Επισης αναφερω την πρωτη γυμν επειδη τοτε ηταν η πρωτη φορα που εγραψα
- Beauxbatons:
- It's Hufflepuff time :
Magical Identity
Today's thought: never try to teach a pig to sing it wastes your time and it annoys the pig...
- Δημοσίευση Ν°755
Katherine Black έγραψε:^ διαφωνω καθετα. Τα φροντηστηρια δεν ειναι αχρηστα ισα ισα που βοηθανε κι ολας. Και ελεος εχεις την εντυπωση πως οι γονεις στελνουν τα παιδια τους φροντηστηρια για να γινουν αριστουχοι; κανεις λαθος. Εμεις ειχαμε εναν μαθηματικο στο γυμνασιο ο οποιος ηταν ρατσιστης προς τα κοριτσια, δηλαδη ελεγε α εισαι κοριτσι κατω απο 18 ενω στα αγορια εβαζε καλους. Και ολη την ωρα μιλαγε για το ποδοσφαιρο. Πως περιμενεις να μαθουμε μαθηματικα ετσι; να που χρειαζονται τα φροντηστηρια.
1ον)Είπα τα φροντηστήρια είναι άχρηστα όταν ο μαθητής δεν διαβάζει από μόνος του...Γνώρισα παιδιά που πήγαιναν ένα σωρό φροντηστήρια και όμως ήταν κοντά στην βάση(12ρια και 13ρια με το ζόρι), έσκιζαν τα βιβλία τους, και γενικά είχαν την κάσσική αντίληψη ότι ¨"πάμε φροντηστήριο και από εκεί όλα λύθηκαν, δεν χρειάζεται να ξαναδιαβάσουμε..."...Βοηθάει εδώ το φροντηστήριο?? Αυτό ακριβώς είπα στο post μου, κατά τα άλλα εννοείται πως πρέπει ένας καλός μαθητής να παει σε φροντηστήριο(σε μεγάλες τάξεις κυρίως)για να διατηρήσει τον βαθμό του(φαντάσου αν δεν πήγαινε ο μαθητής φροντηστήριο τι άσχετος που θα ήταν από ξένες γλώσσες)....
2ον)Ότι υπάρχουν κακοί καθηγητές, υπάρχουν...Σε αυτό φταίει ένα άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα σε μία χώρα που ούτε ενδιαφέρεται για την παιδεία της....Αν έβλεπες το πως είναι τα σχολεία στο εξωτερικό θα πάθαινες την πλάκα σου...Ούτε απουσιολόγια υπάρχουν εκεί(αν κάνεις κοπάνα μπορείς κάλλιστα να αποβληθείς οριστικά), ούτε φροντηστήρια, αίθουσες για πειράματα σε φυσική και χημεία(όπου ΓΙΝΟΝΤΑΙ πειράματα σε ΚΑΘΕ μάθημα) κλπ κλπ....Γνωστά αυτά, τα ευκόλως εννούμενα παραλείπονται!
3ον)Εχμμ, αφού λες ότι τα φροντηστήρια δεν χρησιμεύουν για αριστεία(που όλους όσους γνώρισα στο γυμνάσιο και πήγαιναν φροντηστήριο ήταν άριστοι-μετά άλλαξε ο ζυγός)τότε πώς να γίνει κάποιος αριστούχος με δικές του δυνάμεις? Με λίγα λόγια, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, απλώς αναφέρεις(και δεν διαφωνώ)ότι τα φροντηστήρια μπορούν να βοηθίσουν σε περίπτωση που υπάρχει κακός καθηγητής...Αλλά μέχρις εκεί, μετά είναι και μερίδιο ευθήνης του μαθητή, τώρα αν ο μαθητής πάει πχ μαθηματικά επειδή δεν τα καταλαβαίνει(μπορεί αυτός να φταίει) και στον ελεύθερο χρόνο του είναι όλην στο facebook και στις καφετέριες(μονίμως), εε τι περιμένεις??
4ον)Σόρρυ κιόλας αλλά στο γυμνάσιο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια...Είναι ναι μεν μία αλλαγή από το δημοτικό(εξετάσεις, βαθμολογία βάση του 20 κλπ)αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, εκτός του ότι εδώ σε αυτό το τόπικ όλοι αναφέρουν ότι δεν δούλεψαν σκληρά και δεν διάβαζαν κλπ και έβγαζαν 20, ρώτα τους ίδιους του καθηγητές!! Όλοι θα σου πουν ότι γυμνάσιο και λύκειο δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, μέρα με την νύχτα!!! Δεν υπάρχει καθηγητής που να μην το λέει αυτό και έτσι είναι....Λίγοι δούλεψαν σκληρά στο γυμνάσιο και έβγαλαν άξιο βαθμό...
5ον) Φυσικά και νιώθεις περήφανη για τον βαθμό σου στην Ά γυμνασίου!! Και εγώ είπα ότι είμαι πολύ περήφανος για τον βαθμό μου στην ΄Γ γυμνασίου όπου στα αλήθεια κόπιασα χωρίς φροντηστήρια, χωρίς βοηθιτικά βιβλία, χωρίς γονείς πάνω από το κεφάλι μου κλπ!! Καμαρώνω για το 19 μου(σε κάποιους του γυμνασίου μπορεί να μοιαζει κακός βαθμός,άκουσον άκουσον)γιατί κόπιασα όπως και εσύ στην δική σου περίπτωση! Ο βαθμός του γυμνασίου εννοούσα ότι δεν μετράει για μετέπειτα....
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°756
Υπάρχουν κάποιοι που τα πιάνουν πιο εύκολα και κάποιοι που χρειάζονται περισσότερο διάβασμα, ακόμη και στο γυμνάσιο. Επειδή ανήκω στην πρώτη κατηγορία, το μόνο "κόλπο" που εφάρμοζα είναι να προσέχω στις παραδόσεις. Μετά ας πούμε στην Ιστορία τα περνούσα δύο φορές και ξαφνικά θυμόμουν τα πάντα. Δεν είναι ψέμα το "διάβασα λίγο", κάποιοι είμαστε τυχεροί.
Και αγαπητέ "είδα φως και μπήκα" σε πιστεύω, αλλά ό,τι λες ισχύει μόνο για εσένα. Εν τέλει ο καθένας μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο και δεν αφορά κανέναν άλλον τι μεθόδους διαλέγει αυτός και η οικογένειά του (που κυρίως στην τελευταία πίπτει λόγος μέχρι και το λύκειο). Μπορεί να μην πήγα φροντιστήριο ούτε για τις Πανελλαδικές αλλά δεν λέω ότι κανείς δεν το έχει ανάγκη. Ίσως λιγότεροι απ' ότι τελικά πηγαίνουν, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...
Και τελικό πόρισμα προς όλους τους μαθητές (και γονείς και καθηγητές...) όλων των ηλικιών: ο βαθμός δεν δείχνει την αξία σου ως άνθρωπος. Δείχνει την επίδοσή σου σε κάποιο ορισμένο σύνολο γνώσεων που σου παρέχονται στο πλαίσιο ενός μαθήματος. Δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μια ένδειξη που δείχνει συγκεκριμένα πράγματα. Και οι καθηγητές είναι άνθρωποι, και είναι καθηγητές, όχι δικαστές. Κάποιοι μπορεί να έχουν προσωπικά κριτήρια για τις βαθμολογίες, κάποιοι όμως δυσκολεύονται να χαρακτηρίσουν έναν άνθρωπο με έναν αριθμό.
Και αγαπητέ "είδα φως και μπήκα" σε πιστεύω, αλλά ό,τι λες ισχύει μόνο για εσένα. Εν τέλει ο καθένας μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο και δεν αφορά κανέναν άλλον τι μεθόδους διαλέγει αυτός και η οικογένειά του (που κυρίως στην τελευταία πίπτει λόγος μέχρι και το λύκειο). Μπορεί να μην πήγα φροντιστήριο ούτε για τις Πανελλαδικές αλλά δεν λέω ότι κανείς δεν το έχει ανάγκη. Ίσως λιγότεροι απ' ότι τελικά πηγαίνουν, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...
Και τελικό πόρισμα προς όλους τους μαθητές (και γονείς και καθηγητές...) όλων των ηλικιών: ο βαθμός δεν δείχνει την αξία σου ως άνθρωπος. Δείχνει την επίδοσή σου σε κάποιο ορισμένο σύνολο γνώσεων που σου παρέχονται στο πλαίσιο ενός μαθήματος. Δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μια ένδειξη που δείχνει συγκεκριμένα πράγματα. Και οι καθηγητές είναι άνθρωποι, και είναι καθηγητές, όχι δικαστές. Κάποιοι μπορεί να έχουν προσωπικά κριτήρια για τις βαθμολογίες, κάποιοι όμως δυσκολεύονται να χαρακτηρίσουν έναν άνθρωπο με έναν αριθμό.
- Έπρεπε:
Κάνε μια παύση.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°757
@RtVaVa έγραψε:
Δεν έχω κάτι να πω, συμφωνώ απολύτως με αυτήν την παράγραφο!!!
Επισκέπτης- Επισκέπτης
- Δημοσίευση Ν°758
Διαβάζω την παραπάνω άποψη ότι ο βαθμός δεν σημαίνει κάτι και απορώ πραγματικά.Στα πλαίσια των τάξεων του Γυμνάσιου - Λυκείου όντως ο βαθμός δεν κατοπτρίζει την εικόνα του μαθητή. Όταν πήγαινα εγώ σχολείο θυμάμαι γονείς που παρακάλαγαν τους καθηγητές να βάλλουν βαθμούς στα παιδιά τους για να ανεβεί το ηθικό τους(ουκ ολιγες φορες παρεβρισκονταν και το παιδι εμ κλάματα στα μάτια ) . Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε όλα τα μαθηματικά μου χρόνια ήταν ότι το παιδί του καθηγητή ήταν πάντα ο καλύτερος πάντα ο άριστος , ο απουσιολόγος(
Όταν όμως φτάνουμε στο σημείο των πανελλαδικών πως ο βαθμός δεν σημαίνει τίποτα ; Τι είναι η αξία σου ως άνθρωπος ; Γιατί προσωπικά θα εκτιμήσω περισσότερο έναν μαθητή που κατέβαλε προσπάθεια έπιασε την βαθμολόγια που ήθελε και πέρασε στη σχολή που επιθυμούσε παρά αυτον που ήταν του δε βαρίεσαι και με 10 περνάω σε κάτι παρόμοιο(ενω μπορούσε πολύ παραπανω), στο ΤΕΙ της περιφέρειας.Η προσπάθεια που καταβάλει ο μαθητής φυσικά και δείχνει την αξία του δείχνει μέχρι που είναι ικανός να φτάσει για να πετύχει κάποιο στόχο του.Και αυτή η προσπάθεια που φαίνεται από ένα νούμερο είναι κάτι που δεν θα πρέπει να παραλείπεται
Και ναι το 20 μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός αλλά το διάβασμα είναι, γιατί ως μαθητής μια είναι η υποχρέωση να αποδίδεις σε γενικές γνώσεις στο πλαίσιο κάποιων μαθημάτων.
Ah,@"ειδαφωςκαιμπηκα" το γυμνάσιο είναι YE μην το ξεχνάς αυτό
Όταν όμως φτάνουμε στο σημείο των πανελλαδικών πως ο βαθμός δεν σημαίνει τίποτα ; Τι είναι η αξία σου ως άνθρωπος ; Γιατί προσωπικά θα εκτιμήσω περισσότερο έναν μαθητή που κατέβαλε προσπάθεια έπιασε την βαθμολόγια που ήθελε και πέρασε στη σχολή που επιθυμούσε παρά αυτον που ήταν του δε βαρίεσαι και με 10 περνάω σε κάτι παρόμοιο(ενω μπορούσε πολύ παραπανω), στο ΤΕΙ της περιφέρειας.Η προσπάθεια που καταβάλει ο μαθητής φυσικά και δείχνει την αξία του δείχνει μέχρι που είναι ικανός να φτάσει για να πετύχει κάποιο στόχο του.Και αυτή η προσπάθεια που φαίνεται από ένα νούμερο είναι κάτι που δεν θα πρέπει να παραλείπεται
Και ναι το 20 μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός αλλά το διάβασμα είναι, γιατί ως μαθητής μια είναι η υποχρέωση να αποδίδεις σε γενικές γνώσεις στο πλαίσιο κάποιων μαθημάτων.
Ah,@"ειδαφωςκαιμπηκα" το γυμνάσιο είναι YE μην το ξεχνάς αυτό
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°759
Kms έγραψε:Διαβάζω την παραπάνω άποψη ότι ο βαθμός δεν σημαίνει κάτι και απορώ πραγματικά.Στα πλαίσια των τάξεων του Γυμνάσιου - Λυκείου όντως ο βαθμός δεν κατοπτρίζει την εικόνα του μαθητή. Όταν πήγαινα εγώ σχολείο θυμάμαι γονείς που παρακάλαγαν τους καθηγητές να βάλλουν βαθμούς στα παιδιά τους για να ανεβεί το ηθικό τους(ουκ ολιγες φορες παρεβρισκονταν και το παιδι εμ κλάματα στα μάτια ) . Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε όλα τα μαθηματικά λολ μου χρόνια ήταν ότι το παιδί του καθηγητή ήταν πάντα ο καλύτερος πάντα ο άριστος , ο απουσιολόγος( ; )
Όντως αν πάρεις την φράση μεμονομένη ακούγεται μηδενιστική και στην ουσία είναι ψέμα, δεδομένες τις ισχύουσες συνθήκες. Πάνω σε αυτό που λες όμως, έχω να κάνω μια ερώτηση: γιατί ο βαθμός από μόνος του να έχει αξία; Μήπως οι γονείς που επικαλούνται το "ηθικό των παιδιών τους" οι ίδιοι κοστολογούν την αξία τους ανάλογα τους βαθμούς τους; Πράγματι οι βαθμοί, είτε σε περιπτώσεις σαν αυτήν που λες είτε σε πιο "έντιμες", χρησιμοποιούνται από τους γονείς ως μέσο επιβράβευσης ή τιμωρίας. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό ή λάθος, δεν μπορώ να το κρίνω επειδή και γω έτσι μεγάλωσα (παρόλο που δεν άκουγα ευθείς επαίνους ή αποδοκιμασίες, χαιρόμουν μεγαλύτερης αποδοχής ως το "καλό κορίτσι" από τον αδελφό μου φερ' ειπείν). Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι γιατί ο γονιός θεωρεί τον βαθμό σημαντικό: είναι συνειδητοποιημένος και τον αντιμετωπίζει ως αντικατοπτρισμό της προσπάθειας σου ή θέλει να σου πετάξει κοκαλάκια με το να πάει να γλείψει τον καθηγητή, δίνοντάς σου ζωντανό παράδειγμα απόκτησης μιας πλαστής ευτυχίας;
Τα δικά μου μαθητικά χρόνια είχαν καθηγητές που είτε κατ' επιλογήν δίδασκαν σε διαφορετικά σχολεία απ' αυτό των παιδιών τους, είτε ήταν άνθρωποι, και μεγάλωναν ανθρώπους, όχι απουσιολόγους. Επίσης πιο συχνά έχω ακούσει παράπονα από καθηγητές για την πρακτική που αναφέρεις απ' ότι έχω δει μπροστά μου να συμβαίνει (η συγκεκριμένη μάνα έφερνε ως δικαιολογία "Τρίτη λυκείου, φροντιστήριο, ποιος διαβάζει γενικής παιδείας" αλλά μού έμοιαζε έμπειρη στο σπορ). Έχω και μία περίπτωση μαθήτριας κόρης καθηγητή που έβγαζε καθαρά 20 ή 19 και 11 στο λύκειο, αλλά η συγκεκριμένη όντως διάβαζε. Άλλωστε είχε δύο ενισχυτικούς παράγοντες παύλα καθοδηγητές ώστε να μάθει να διαβάζει και να πειθαρχεί από νωρίς. Λογικό δεν είναι;
Και το απουσιολόγιο στην δική μου εμπειρία μια ζωή οι κορυφαίοι μαθητές το πάσαραν αλλού. Έχει δύναμη η ρετσινιά του "φυτού", πανάθεμά την.
Σε αυτήν την περίπτωση χωράει ένα μεγάλο "εξαρτάται". Αν η σχολή που θέλεις είναι στο 16, είτε 19 γράψεις είτε 16,1, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει που πέρασες στην σχολή (ο βαθμός του απολυτηρίου είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, όντως μετράει σε αρκετές περιπτώσεις).
Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Από το τί στόχους θα βάλει, απ' το αν ξέρει τις δυνάμεις του, απ' τον τρόπο που τις διαχειρίζεται (αυτό που λες εσύ), απ' το πόσο γνωρίζει και ξεπερνά τα όριά του. Και μετά, από τις κοινωνικές του σχέσεις, από τον τρόπο που φέρεται δημοσίως, από την σχέση του με τα κοινά, πρόσθεσε ό,τι νομίζεις εδώ. Και η λίστα είναι τεράστια. Την μη αναλογία βαθμού και προσπάθειας νομίζω την ανέφερα σε άλλο ποστ, κάποιοι χρειάζονται λιγότερη και κάποιοι περισσότερη προσπάθεια. Εξ άλλου οι βαθμοί καθορίζονται πάντα σε σύγκριση με το σύνολο. Όταν έχεις έναν έξυπνο σε μια τάξη μετρίου επιπέδου θα πάρει εικοσάρια. Αν ήταν όλοι έξυπνοι ή/και εργατικοί η πίτα των βαθμών θα καταμεριζόταν αλλιώς.
Επίσης, ψιλοάσχετο, αλλά σχετικό με την υπερτίμηση των αριθμών, φαντάζομαι ξέρεις πόσοι απόφοιτοι ή σχεδόν απόφοιτοι νομικής (για αυτήν ξέρω) τα παρατάνε στο μέσον ή ξεκινούν κάτι άλλο εκ νέου. Η νομική όντως λογικό είναι που έχει τόσο υψηλή βάση και ζήτηση, είναι μια γενική και χρήσιμη σχολή που ανοίγει δρόμους για πολλά πολλά επαγγέλματα, αλλά δεν νομίζω όλοι όσοι την δηλώνουν πρώτη το κάνουν γι' αυτόν τον λόγο. Μεγάλος αριθμός την δηλώνει επειδή απλώς έγραψε 19 στις πανελλαδικές.
Και επειδή το σχολείο αντιμετωπίζεται ως υποχρέωση (δική σου η επιλογή λέξης και όντως πραγματικότητα) χάνεται η ουσία. Το πιο χρήσιμο πράγμα που έχεις να κάνεις ως μαθητής, έχων τον χρόνο και τα μέσα, είναι να μάθεις πώς μαθαίνει ο εγκέφαλός σου. Οι περισσότεροι μαθητές απ' ό,τι έχω δει με την περιορισμένη μου εμπειρία, είτε συμβιβάζονται με ένα σύστημα διαβάσματος σε ποσότητα, το οποίο ίσως να μην τους ταιριάζει, βγάζουν παρ' όλα αυτά τους βαθμούς, είτε νιώθουν πίεση και δεν διαβάζουν, άρα δεν βγάζουν και βαθμούς (και οι δύο ακραίες ομάδες παιδεύονται στις πανελλαδικές και στις εξεταστικές, όπου τα πράγματα είναι λίγο πιο απρόσωπα).
Ίσως οι βαθμοί να έχουν μια χρησιμότητα, να αποτελούν κίνητρο και σκοπό που επιβάλλεται από το σύστημα των μεγάλων στους μαθητές, ώστε να πάρουν τις γνώσεις και τα εφόδια που προσφέρει κάθε εκπαιδευτικό σύστημα και να τις χρησιμοποιήσουν στην μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Όλη αυτή η μέθοδος στηρίζεται στην πεποίθηση παύλα βεβαιότητα ότι τα παιδιά έχουν αδυναμία ( ; ) να καταλάβουν την πραγματική χρησιμότητα του σχολείου, που είναι η απόκτηση γνώσεων και η διαμόρφωση προσωπικής μεθοδολογίας για την απόκτησή τους. Και όλο αυτό επειδή δεν έχουν την "κατάλληλη ηλικία". Και για κάποιους αυτή η κατάλληλη ηλικία θα αργήσει να φτάσει, αν έχουν την τύχη να φτάσει με ομαλό τρόπο. Ίσως η συνειδητοποίηση τέτοιων προσωπικών μηχανισμών να απαιτεί και ευφυία εκτός από καλή καθοδήγηση, εδώ σίγουρα φεύγω πέραν από το βεληνεκές των γνώσεών μου.
- Έπρεπε:
Κάνε μια παύση.
Alviva Black- Παράφρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 20832
Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2011
Magical Identity
Today's thought: Credo in un Dio crudel.
- Δημοσίευση Ν°760
@RtVaVa έγραψε:Υπάρχουν κάποιοι που τα πιάνουν πιο εύκολα και κάποιοι που χρειάζονται περισσότερο διάβασμα, ακόμη και στο γυμνάσιο. Επειδή ανήκω στην πρώτη κατηγορία, το μόνο "κόλπο" που εφάρμοζα είναι να προσέχω στις παραδόσεις. Μετά ας πούμε στην Ιστορία τα περνούσα δύο φορές και ξαφνικά θυμόμουν τα πάντα. Δεν είναι ψέμα το "διάβασα λίγο", κάποιοι είμαστε τυχεροί.
THANK YOU.
- RAULSON:
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°761
Βασικά δεν χρειάζεται καν να διαβάσεις κάθε μέρα. Πχ στην ιστορία,κείμενα,θρησκευτικά λίγα λεπτά πριν μπει ο καθηγητής, μια ματιά στο βιβλίο αρκεί για να θυμηθώ τα βασικά σημεία του μαθήματος που έκανα χτες. Ή ακόμη και να ρίξω μια κλεφτή ματιά στο ανοιχτό βιβλίο τη στιγμή που γίνεται μια ερώτηση αρκεί για να σηκώσω το χέρι και να απαντήσω μια χρονολογία, κάτι που απαιτεί 3 λέξεις ως απάντηση κτλ. (το θυμάμαι χαρακτηριστικά σε Όμηρο, Ελένη ,Αντιγόνη και όλα αυτά). Το θέμα είναι ότι κάποιοι δεν έχουν την ευθιξία να κάνουν ούτε αυτό. Για να πάρεις εύκολα βαθμούς δεν χρειάζεται ΚΑΝ ιδιαίτερη προσπάθεια. Το προσποιητό ενδιαφέρον είναι αρκετό ώστε να πάρεις 18+ αν δει ότι συμμετέχεις.
Δηλαδή κάποιες φορές είναι αδιανόητο. Ρωτάει ο καθηγητής κάτι που διαβάστηκε κυριολεκτικά πριν 1 δευτερόλεπτο και η απάντηση είναι επακριβώς στην πρόταση που διαβάστηκε και πάλι τα ίδια άτομα απαντάνε. Αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι είναι ανεγκέφαλοι. Απλά αδιαφορούν. Ε τότε να μην περιμένουν και βαθμούς.
Εννοείται πως σε διαγωνίσματα και εγώ διάβαζα κανονικά αλλά τις υπόλοιπες μέρες κλάιν.
Δηλαδή κάποιες φορές είναι αδιανόητο. Ρωτάει ο καθηγητής κάτι που διαβάστηκε κυριολεκτικά πριν 1 δευτερόλεπτο και η απάντηση είναι επακριβώς στην πρόταση που διαβάστηκε και πάλι τα ίδια άτομα απαντάνε. Αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι είναι ανεγκέφαλοι. Απλά αδιαφορούν. Ε τότε να μην περιμένουν και βαθμούς.
Εννοείται πως σε διαγωνίσματα και εγώ διάβαζα κανονικά αλλά τις υπόλοιπες μέρες κλάιν.
*
*
*
*
*
*
Alviva Black- Παράφρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 20832
Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2011
Magical Identity
Today's thought: Credo in un Dio crudel.
- Δημοσίευση Ν°762
Arcturus Regulus Black έγραψε:Ρωτάει ο καθηγητής κάτι που διαβάστηκε κυριολεκτικά πριν 1 δευτερόλεπτο και η απάντηση είναι επακριβώς στην πρόταση που διαβάστηκε και πάλι τα ίδια άτομα απαντάνε. Αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι είναι ανεγκέφαλοι.
Βασικά αυτό σημαίνει Ειλικρινά τώρα,πιστεύεις πως αν οι υπόλοιπο που λες πρόσεχαν θα μπορούσαν να απαντήσουν ;
- RAULSON:
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°763
Ναι. Γιατί είναι κάτι τόσο τετριμμένο που δε χρειάζεται φιλοσοφία, μόνο να διαβάζεις και συ το κείμενο παράλληλα με αυτόν που το εκφωνεί. Δε λέω για σημασιολογικές κτλ. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να πεις ότι το ποίημα με τίτλο ξανθούλα αναφέρεται σε ξανθιά και όχι σε μελαχρινή;
*
*
*
*
*
*
SiMoS- Μάντης
- Αριθμός μηνυμάτων : 18162
Ημερομηνία εγγραφής : 06/04/2008
Magical Identity
Today's thought: I thought that I heard you laughing, I thought that I heard you sing...
- Δημοσίευση Ν°764
Γιατί όχι;Alviva Black έγραψε:Arcturus Regulus Black έγραψε:Ρωτάει ο καθηγητής κάτι που διαβάστηκε κυριολεκτικά πριν 1 δευτερόλεπτο και η απάντηση είναι επακριβώς στην πρόταση που διαβάστηκε και πάλι τα ίδια άτομα απαντάνε. Αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι είναι ανεγκέφαλοι.
Βασικά αυτό σημαίνει Ειλικρινά τώρα,πιστεύεις πως αν οι υπόλοιπο που λες πρόσεχαν θα μπορούσαν να απαντήσουν ;
Χρήστο συμφωνώ σ'αυτά που είπες. Οι βαθμοί στο γυμνάσιο μπαίνουν για πλάκα. Στη "φουρνιά" μου, στο γυμνάσιο βγάζαμε πάνω από 19 γύρω στα 20 άτομα. Στο λύκειο μειωθήκαμε στους 5, ενώ στις πανελλήνιες αριστεύσαμε 3 (και κανείς μας δεν ήταν απ'τα καθαρά 20άρια του γυμνασίου).
The Composer
C.Addicts United
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°765
Λες για όλη την τάξη και όχι για το τμήμα ε;
Εμείς στο γυμνάσιο ήμασταν περίπου το ίδιο με το λύκειο. 3-4 άτομα σε κάθε τμήμα (σύνολο γύρω στα 15-20) και πανελλήνιες πάνω από 19 θυμάμαι ότι έγραψαν 6 αν δεν κάνω λάθος.(αλλά οι μισοί ήταν από τα καθαρά 20αρια )
Εμείς στο γυμνάσιο ήμασταν περίπου το ίδιο με το λύκειο. 3-4 άτομα σε κάθε τμήμα (σύνολο γύρω στα 15-20) και πανελλήνιες πάνω από 19 θυμάμαι ότι έγραψαν 6 αν δεν κάνω λάθος.(αλλά οι μισοί ήταν από τα καθαρά 20αρια )
*
*
*
*
*
*
Half Blood Princess- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 3458
Ημερομηνία εγγραφής : 18/07/2014
Magical Identity
Blood Status: Muggle born
Today's thought: draco dormiens nunquam titillandus
- Δημοσίευση Ν°766
παντος υπαρχουν και περιπτωσεις που ενω ειναι μαθητες του 20 στις πανελληνιες πανε και γραφουνε 15 κ αν... ευχομαι να μην ανοικω εκει!!!
- Σπόιλερ:
- Σπόιλερ:
Roland Weasley- Δημοσιογράφος
- Αριθμός μηνυμάτων : 4343
Ημερομηνία εγγραφής : 07/08/2014
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Today's thought: Fuck it all.
- Δημοσίευση Ν°767
19,6
Just because everybody hates it doesn't mean it's no good.
-Despicable Me 2
-Despicable Me 2
Yes, you are cute
but a minion will always be cuter
but a minion will always be cuter
Nearly Headless Nick- Ministry's Ambassador
- Αριθμός μηνυμάτων : 39590
Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009
Magical Identity
Blood Status: Muggle born
Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice
- Δημοσίευση Ν°768
15,1
“Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”
Helena Malfoy- Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
- Αριθμός μηνυμάτων : 4395
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2013
Magical Identity
Today's thought: “Heaven may be a fantasy for the credulous and the afraid, but I can give you a map reference for hell.”
- Δημοσίευση Ν°769
18 και 11/13 αντε να δουμε και στο επομενο
“Mrs. Hudson took my skull.”
- <3:
Fawkes Spirit- Τεταρτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 174
Ημερομηνία εγγραφής : 03/02/2015
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°770
19 και κατι
The interpretation of dreams is the royal road to a knowledge of the unconscious activities of the mind.
-Sigmund Freud
- Queen Of The Dance Floor:
ElpidaHP- Πρωτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 13
Ημερομηνία εγγραφής : 22/01/2015
Magical Identity
Blood Status:
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°771
12
Severus John Snape- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 6404
Ημερομηνία εγγραφής : 10/06/2013
Magical Identity
Today's thought: The question is... Stay or leave... because at the end nobody cares...
- Δημοσίευση Ν°772
1,3 =19,x
Eleanna Lovegood- Εκπαιδευτής Δράκων
- Αριθμός μηνυμάτων : 25823
Ημερομηνία εγγραφής : 15/06/2011
Magical Identity
Today's thought: A mind needs books as a sword needs a whetstone, if it is to keep its edge.
- Δημοσίευση Ν°773
19,7
Natalia McDonald- Παρασκευαστής/-στρια φίλτρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 2748
Ημερομηνία εγγραφής : 05/12/2014
Magical Identity
Today's thought: fucking is my cardio
- Δημοσίευση Ν°774
17 αλλα ειμαι σιγουρη οτι στο 2ο θα παω τουλαχιστον 18
~NEMI4ever♥
πολυ με ΛΙ
- Descenus Auerno Facilis Est:
Lena Duchannes- Λύτης Κατάρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 8003
Ημερομηνία εγγραφής : 31/05/2012
Magical Identity
Today's thought: Imperfection is underrated!
- Δημοσίευση Ν°775
18
.
.
.
- *:
- A single metaphor can give birth to love