από Fleur Delacour Παρ Φεβ 06, 2009 2:56 pm
Κατ' αρχάς δεν ξέρω αν μπορώ να γράψω στην ενότητα αυτή, αλλά επειδή έχω γίνει φόρτωμα πολύ συχνά στις μεγάλες μου αδερφές που σπουδάζουν και έχω πάει πολλές φορές στις σχολές τους, θέλω να πω το εξής: Είμαι κάθετα αντίθετη στην παρουσία κομμάτων μέσα στο πανεσπιστήμιο. Αυτό είναι ελληνική πατέντα, δεν νομίζω να υπάρχει αλλού. Οι σπουδές είναι για να εξειδικευθείς σε μια επιστήμη κι όχι να αποδείξεις στο κόμμα σου ότι είσαι καλός αφισοκολλητής. Αν φοβόμαστε ότι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα δικά μας θα φαίνονται αίσχος, τότε ας έρθουν, γιατί δηλ. πρέπει μια ζωή να έχουμε ευκαιρίες μόνο για χάλια παιδεία; Αν γλιτώσεις τα λεφτά για φροντιστήρια, αφού δε θα μπαίνεις με το σύστημα των πανελλαδικών, θα τα έχεις να πληρώνεις το ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Πάντως να ξέρετε ότι οι μεγάλες εταιρίες για στελέχωση των οικονομικών τμημάτων τους δεν παίρνουν αποφοίτους ελληνικών σχολών, αλλά αποφοίτους ιδιωτικών σχολών καθώς θεωρούν ότι έχουν όχι μόνο θεωρητική γνώση αλλά και πολύ καλή πρακτική εξάσκηση και γνώση. Στην αγορά εργασίας δηλ. τα ελληνικά πανεπιστήμια, έτσι που τα κατάφεραν, έχουν αρχίσει ήδη και το χάνουν το παιχνίδι. Επίσης το ξέρετε ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που είναι δημόσιο, ζητά 4.500 ευρώ ετησίως για τα δίδακτρα+έξοδα στέγασης (εντός του παν/ου) και σίτισης. Εμείς που λέμε ότι έχουμε δωρεάν δημόσια παιδεία υπολογίστε τα έξοδα που κάνει ένας φοιτητής όταν πάει σε άλλη πόλη. Πολύ περισσότερα πάντως από 4.500 ευρώ ετησίως. Και τέλος αφού καμαρώνουμε ότι έχουμε Δημοκρατία ας το αποδείξουμε και έμπρακτα, γιατί Δημοκρατία είναι να έχεις τη δυνατότητα της επιλογής κι όχι το μονοπώλιο Αυτά.