Sauron the Great έγραψε:Sorazal the Erised έγραψε:
Καλά το ότι κάποιος δε καπνίζει και δε μπεκροπίνει δε σημαίνει ότι είναι παραγκωνισμένος και ξεχασμένος από όλους. Στα 100 μπορεί να έχει τρία παιδιά, 6 εγγόνια άντε και κανα δισέγγονο. Και επίσης εγώ που καπνίζω έχω να σου πω ότι παααρα πολύ τα χαίρομαι τα παπούδια και τις γιαγούλες που έχουνε ζωή μέσα τους και δεν έχουνε μιζεριάσει.
Γιατί είπα εγώ ότι καπνίζω?
Στα 100 μπορείς να έχεις όσα παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, τρισέγγονα να σου πω θέλεις...Και??
Οι πιό πολλοί πετάγονται στα γηροκομεία, πλήρως ξεχασμένοι από την οικογένεια τους, κανά χαίδεμα από τα ασωτά παιδιά μήπως και τους θυμηθείς στην διαθήκη σου και τέλος...Για να μην αναφέρω το πόσο μίζερος θα ένιωθες σε μια υπερήλικη κατάσταση όπου δεν μπορείς απλά(βιολογικό αίτιο εννοείται)να προσφέρεις κάτι στους συνανθρώπους σου, δεν έχεις την δύναμη που είχες παλια, το μυαλό που είχες παλιά, οι ασθένειες, τα Αλτσχαιμερ, η άνοια κλπ καραδοκούν και οι περισσότεροι λένε "αμάν, πότε θα πεθάνεις"(και επειδή τυχαίνω να το έχω δει και ακούσει αυτό από πρώτο χέρι Λαζαρε κάτι ξέρω παραπάνω επί του θεματος)...Δεν ισχύει σε όλους τους γερους αυτό μα οι πιό πολλοί έχουν ανάλογη τύχη...Δυστυχώς...
Και μετα σου λενε κανε οικογενεια.
Θυμώνω με κατι τέτοια. Ωστοσο θελω να πιστευω οτι δεν ειναι η πλειοψηφεια ετσι... Δεν ειναι ομως προβλημα των ηλικιωμενων, ειναι η νοοτροπία που υπαρχει και η αντιμετωπιση τους απο τους νεωτερους...