από Albus P.W.B. Dumbledore Τρι Ιαν 11, 2011 4:16 pm
Cassandra-Έλντα (ψψψ τι θυμήθηκα
)όσον αφορά αυτό που είπες με την Ρόουλινγκ έχω να επισημάνω το εξής. Η Ρόουλινγκ από τη στιγμή που δημιούργησε τόσο πολλά -αν όχι κεντρικά, τουλάχιστον πολύ κοντά στα κεντρικά- πρόσωπα, πράγμα φυσιολογικό δεδομένης της έκτασης των βιβλίων της, ήταν αναπόφευκτο να σκοτώσει κάμποσα -ειδικά στην τελική μάχη-. Τι δηλαδή επειδή ο Χάρι είχε 600 φίλους δεν θα πέθαινε κανείς τους
;
Αυτό όμως δεν το βλέπουμε στο Έραγκον. Τα άτομα που συναναστρέφονται μαζί του και είναι φίλοι του είναι πάρα πολύ λιγότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα άτομα με τα οποία έχει φιλίες ο Χάρι. Ο Παολίνι θα σκοτώσει μερικούς αλλά δεν νομίζω να φτάσει τόσο ψηλά στην ιεραρχία ώστε να σκοτώσει την Άρυα, το τρίτο κατά σειρά κεντρικό πρόσωπο μετά τον Έραγκον και τη Σαφίρα.
Επίσης λάβε υπʼ όψιν το γεγονός ότι βλέπουμε τον Έραγκον από το πρώτο κιόλας βιβλίο να χάνει τους μόνους ανθρώπους που ήταν δεμένος μαζί τους μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αυτό επίσης δεν το συναντάμε στον Χάρι Πότερ καθώς οι μόνοι μέχρι το τέταρτο βιβλίο θάνατοι είναι των γονιών του που μας αφηνούν σχετικά αδιάφορους καθώς το αντιμετωπιζούμε σαν γεγονός που είχε συμβεί πριν κάμποσα χρόνια!
Κι εγώ βλέπω το θάνατο του Μέρταγκ, γιατί όντως από την αρχή για φούντο πήγαινε
, και της βασίλισσας Ισλανζάδης.
Και επίσης νομίζω ότι με το τέλος του πολέμου αφού ο Έραγκον θα έχει μαζέψει όλη την δύναμη των κρυμμένων Ελντουνάρι (και αυτών του βασιλιά και των άλλων που δεν τα έχει βρει ο βασιλιάς) θα ξανακάνει την Έλβα φυσιολογική. Ε, κι αν όχι θα πέθαινε (απλό;
).