@RtVaVa έγραψε: Elladora Black έγραψε:Με βελόνα στο αυτί; Και δεν πονάει;
Εγώ με το πιστόλι την έκανα όπως και στην μύτη.
Από τις τέσσερις τρύπες που έχω κάνει στην ζωή μου, η μία έτυχε να γίνει με βελόνα.
Η πληγή επουλώθηκε καλύτερα έχω να πω, οι άλλες πήραν περισσότερο χρόνο.
Ο πόνος είναι ακριβώς ο ίδιος. Ξαναλέω το τρύπημα δεν πονάει, δεν κατάλαβα τίποτα. Ενόχληση νιώθεις όταν σου βάζουν το σκουλαρίκι, όσο νιώθεις και με το πιστόλι.
Γενικώς με την βελόνα υπάρχει προκατάληψη. Όταν είναι μίας χρήσης και τηρούνται κανόνες υγιεινής μια χαρά λειτουργεί.
Ισα ισα που το με το πιστολάκι υπάρχει μεγαλύτερος κύνδυνος για μολύνσεις-αποστειρώνεται πιο δυσκολα- για αυτό και έχει απαγορευτεί.
Ενώ η βελόνα είναι μιας χρησης, οποτε ουσιαστικα μηδενιζεται ο κυνδυνος μολυνσης και ειναι πιο "σταδιακή" στη διαδικασία, οποτε τη "δεχεται" πιο ευκολα ο οργανισμος και μειονεται η πιθανοτητα να κλεισει ευκολα η τρυπα μετα.
Συμφωνα με τον σκουλαρικά πάντα.
@RtVaVa έγραψε:Αυτό πάλι... όταν είχα κάνει τρύπες στα αφτιά πριν χρόνια, μου είχαν πει οινόπνευμα. Όταν έκανα πέρυσι την μία στο πάνω μέρος του αφτιού μου είπαν μόνο οξυζενέ,
μην τολμήσω να βάλω οινόπνευμα. Όταν έκανα και την δεύτερη μου είπαν "Απαπαπα οξυζενέ;
Μόνο φυσιολογικό ορό και αντισηπτική κρέμα, τίποτε άλλο, δεν κάνει.". Επαγγελματικές διαμάχες μεταξύ σκουλαρικάδων;
Και μένα αυτά μου είπαν.
το οινοπνευμα καταστρέφει τους ιστούς ορ σαμθινγκ.
Έκανα
- αυτό:
με βελονα και έχω να πω οτι πόνεσε λιγότερο απ'ότι περιμενα. Για την ακρίβεια πόνεσε ελάχιστα, όταν περνούσε η βελόνα, που ενιωσα ένα στιγμιαίο τσίμπημα. Ούτε όταν περνούσε το σκουλαρίκι είχα πρόβλημα. Ούτε με το ψαλιδακι-εργαλειο που κρατούσε το αυτί, που μου είπε αυτός οτι πολλοί πονάνε περισσοτερο με αυτό παρά με τη βελόνα. Τι να πονέσει, απλά σαν "κλικ" που κρατούσε το αυτί ήταν.
Η μεγαλύτερη ενόχληση ήταν απο το τέταρτο μεχρι δυο-τρεις ώρες μετα το πίρσινγκ, που ένιωθα απλά ένα κάψιμο, σαν να είχα ωτίτιδα ή βουητό στο αυτι.
Αλλά απο εκει και πέρα, μια χαρά είναι. Ούτε κανένα ιδιαίτερο πρήξιμο έχει κάνει και πλέον πονάει μόνο αν πιέζω τα σκουλαρίκια (κάτι που δεν πρέπει να κάνω
)
Τα οποία σκουλαρίκια πρέπει να κρατησω για δύο μηνες χωρίς να τα βγάλω, χωρίς να τα πειράζω, χωρίς να τα στριβω μέσα στην τρύπα,να μην κοιμάμαι απο αυτή την πλευρά για να μην ασκειται πίεση(ευτυχώς εχω συνηθίσει και κοιμαμαι απο την άλλη
), να μην βάζω καλλυντικα,λακ, κολώνιες κοντά στην περιοχή, να την καθαρίζω δύο φορές τη μέρα στις αρχές -μόνο με φυσιολογικό ορό ή βρασμένο (κρυο
) αλατόνερο- και γενικά, ενας μπελάς είναι αλλά αξίζει.
Ανυπομονώ να βγάλω τις μπάρες και να βάλω σκουλαρίκια της προκοπής.
(Αν και, οσο περνάνε οι μέρες, μ'αρέσουν και οι μπάρες.
)