H Taylor Swift γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1989. Μεγάλωσε στην Πενσιλβανία.
Απο πολύ μικρή έδειξε ενδιαφέρον για το τραγούδι. Τραγουδούσε σχεδόν απο πάντα.
Στα 11 της χρόνια έπεισε τη μητέρα της να την πάει στο Νάσβιλ και συγκεκριμένα στη περιοχή Music Raw, όπου στεγάζονται πολλές μουσικές επιχειρήσεις. Εκεί η Taylor άφησε σε διάφορα στούντιο ένα ντέμο της με cover και τους είπε "Γειά σας, είμαι η Taylor, είμαι έντεκα ετών και θέλω ένα συμβόλαιο". Φυσική η μικρή Tay έλαβε πολλές απορρίψεις, καθώς στο Νάσβιλ, όλοι ήθελαν να κάνουν αυτό που ήθελε κι εκείνη. Έτσι αποφάσισε ότι θα έπρεπε να κάνει κάτι για να διαφέρει απο τους άλλους. Μετά απο μερικές εμφανίσεις σε διάφορα events της περιοχής της, η Taylor αποφάσισε να μάθει κιθάρα, μόνη της. Η ίδια δηλώνει πως έκανε εξάσκηση στην κιθάρα τουλάχιστον 4 ώρες τη μέρα, μέχρι που άνοιγαν πληγές στα δάχτυλά της. Η Taylor ήξερε πολύ καλά τι ήθελε. Στα δεκατέσσερά της έπεισε τους γονείς της να μετακομίσουν στο Νάσβιλ όπου συνέχισε να κυνηγάει το όνειρό της και μια μέρα έλαβε ένα τηλεφώνημα απο έναν άνδρα που δούλευε σ'ένα μεγάλο στούντιο. Της είπε "Σου έχω ένα καλό κι ένα κακό νέο. Το καλό νέο είναι ότι θέλω να σου κλείσω ένα συμβόλαιο για την εταιρία μου. Το κακό νέο είναι ότι δεν έχω ακόμα την εταιρία." Ο άνδρας είχε αποφασίσει να ανοίξει τη δική του δισκογραφική. Ονόμασε την εταιρία του "Big Machine Records" και κάλεσε την Taylor στο νέο του στούντιο, για να του παίξει ένα τραγούδι. H Taylor έπαιξε και τραγούδησε ένα απο τα πρώτα της τραγούδια, το "Tim McGraw". Ο παραγωγός το λάτρεψε και κάπως έτσι η Taylor υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο.
Το πρώτο της, ομώνυμο, άλμπουμ βγήκε το 2006, όταν η Taylor ήταν μόλις 16-17 ετών. Την κυκλοφορία του άλμπουμ ακολούθησε μεγάλη αναγνώριση, κάτι που κορυφώθηκε μετά το δεύτερο άλμπουμ της Taylor, το "Fearless" (2008). Η Taylor έιχε αρχίσει να γίνεται γνωστή παγκοσμίως με τα τραγούδια της (τα οποία έγραφε η ίδια).
Ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία γνώρισε το τρίτο άλμπουμ της Taylor swift, "Speak Now" (2010), το οποίο την ανέβασε στα ύψη!
Τα γνωστότερα κομμάτια της είναι:
Fearless
Fifteen
Love Story
Our Song
Picture to Burn
Teardrops on my Guitar
You Belong With Me
White Horse
Should've Said No
Change
Mine
Sparks Fly
Mean
The Story of Us
Back to December
Back to December- best live ever
Enchanted
Tim McGraw
Ronan
Safe and Sound
και υπάρχουν πολλά ακόμη, εξίσου όμορφα!
Η 22α Οκτωβρίου ήρθε και μαζί της έφερε την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου RED!
Περιέχει 16 τραγούδια και είναι όλα τους πανέμορφα!
Απολαύστε την υπέροχη μουσική της Taylor στα τραγούδια του νέου της άλμπουμ, Red:
State of Grace
Red
Treacherous
I knew you were trouble!
All too well!
22
I almost do!
We are never ever getting back togetehr!
Stay Stay Stay!
The last time!
Holy Ground
Sad Beautiful Tragic
The Lucky One
Everything has changed!
Starlight
Begin Again
και τα πρόσθετα κομμάτια της deluxe edition του άλμπουμ:
Moment I knew
Come back...Be here
Girl at home
Ακούστε επίσης σε live τη διασκευή της για το I want you back I want you back
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η εικοσιτριάχρονη, πλέον, Taylor Swift έχει πολλά να προσφέρει στον χώρο της μουσικής.
Περιμένουμε με ανυπομονησία!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Clary Fray στις Τετ Οκτ 24, 2012 7:53 pm, 10 φορές συνολικά