.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+25
Romilda Vane
Isabelle Lightwood
Arcturus Regulus Black
Phineas Nigellus Black
Μia Melanie Hawkins
Ronerm
The Voice of Eternity
takinio
Hecate
Madame Maxime
Necro-Chriss
Rea
Tom Marvolo Riddle
FoNikos21
Merlin the Great
just reaper
Morgan le Fay
Minerva McGonagall
Merlin Longstaff
Darkness
Oceanborn
BaGGoS
SiMoS
Narcissa
Seven
29 απαντήσεις

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός

The Voice of Eternity
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 2958
    Ημερομηνία εγγραφής : 07/09/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ Χάφλπαφ
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought:

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 Empty Απ: Τι σημαίνει να είσαι φτωχός

Δημοσίευση από The Voice of Eternity Κυρ Νοε 29, 2009 6:55 pm

ο....πράγματη τέλειο Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 661482 ..με συγκίνισες....
    εκνευρίστικα όμος πάραπολυ διότι το έστιλα σε μια φίλη και λέει πως είναι βλακεία και πως έχει δει πολύ καλύτερα...και αρχισε να μου λέει για κάτι γλυκανάλατα του στίλ πίγεναμε με το μιχανάκι κτυπίσαμε,εγώ γλίτοσα,εκείνη όχι,και αυτοκτονώ μετά κι εγώ απο τον πόνο...
    Ronerm
    Ronerm
    Μάντης
    Μάντης

Αριθμός μηνυμάτων : 12534
    Ημερομηνία εγγραφής : 19/10/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Pureblood
    Today's thought: Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια

Δημοσίευση από Ronerm Παρ Νοε 05, 2010 5:30 pm

Πολύ ωραίο. Στέλνει πολλά μηνύματα.
    Μπράβο Seven

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 Rdv7kyzwppuxqw19ij6qk27

Wands up for our queen J.K.Rowling
    Μia Melanie Hawkins
    Μia Melanie Hawkins
    Μαγικός Προσωπογράφος
    Μαγικός Προσωπογράφος

Αριθμός μηνυμάτων : 7030
    Ημερομηνία εγγραφής : 09/04/2012

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Όλοι εσεις που προσπαθείτε καθημερινά να με βυθίστηκε,συνεχίστε,απλά να θυμ'αστε πως στην ιστορία έμεινε ο Τιτανικός και όχι το παγώβουνο.

Δημοσίευση από Μia Melanie Hawkins Κυρ Ιουν 02, 2013 9:55 pm

καταπληκτικό,μαγευτικό...άξιος σεβασμού όποιος το
    εγραψε...οντως μερα με την μερα μας ενδιαφερουν πιο πολυ τα υλικα
    αγαθα...αυτο πρεπει να σταματησει οσο ειναι ακομα καιρος...

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 Tumblr_mg0k3wjWFM1r3o83uo1_500Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 Tumblr_ml74h1hcQT1rljoyfo1_500
    Τaste me,drink my soul,show me things that I shouldn't know..

Everything looks better when the sun goes down.:
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Πεμ Ιαν 23, 2014 4:44 pm

Φτωχός δεν είναι αυτός που δεν έχει τα προς το ζην. Φτωχός είναι κάποιος στο μυαλό. Δεν υπάρχει φτώχεια. Η φτώχεια είναι σχετική. Ο ανώτερος μισθός εδώ μπορεί να είναι πάτος για μια άλλη χώρα. Η φτώχεια υπάρχει μόνο στο μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να μαι γω φτωχός στο μυαλό, μπορεί εσύ, μπορεί όλοι μας, μπορεί κανένας.
    Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black
    Member of Order Of Merlin 2nd

Αριθμός μηνυμάτων : 63952
    Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011

Magical Identity
    Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Πεμ Ιαν 23, 2014 4:51 pm

Προφανώς Γιάννη μου ποτέ δεν είχες θέμα με τα χρήματα για να το λες αυτό, ναι όντως υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που είναι φτωχοί στο μυαλό, αλλά η φτώχεια η οικονομική είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε. Τα λεφτά δεν φέρνουν την φτώχεια στο μυαλό και η έλλειψη χρημάτων ΔΕΝ σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Το κείμενο είναι πολύ ωραίο και πολύ έξυπνο αλλά λίγο μελό κατά τη γνώμη μου και υπερβολικό....

Σίγουρα η ευτυχία δεν εξαγοράζεται με τα λεφτά, αλλά ούτε και με την φτώχεια, δεν έχει σημασία πόσα έχεις αλλά ποιος είσαι και με ποιους είσαι.

meet me in montauk

Carl
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Πεμ Ιαν 23, 2014 6:16 pm

Phineas Nigellus Black έγραψε:Προφανώς Γιάννη μου ποτέ δεν είχες θέμα με τα χρήματα για να το λες αυτό, ναι όντως υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που είναι φτωχοί στο μυαλό, αλλά η φτώχεια η οικονομική είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε. Τα λεφτά δεν φέρνουν την φτώχεια στο μυαλό και η έλλειψη χρημάτων ΔΕΝ σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Το κείμενο είναι πολύ ωραίο και πολύ έξυπνο αλλά λίγο μελό κατά τη γνώμη μου και υπερβολικό....

Σίγουρα η ευτυχία δεν εξαγοράζεται με τα λεφτά, αλλά ούτε και με την φτώχεια, δεν έχει σημασία πόσα έχεις αλλά ποιος είσαι και με ποιους είσαι.

Μα προφανώς δεν με ξέρεις αρκετά για να βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα, όπως δεν θα μπορούσα κι εγώ να κάνω κάτι αντίστοιχο για τον κάθε ένα εδώ πέρα! Είπα απλώς ότι η φτώχεια είναι σχετική. Η οικονομική φτώχεια δεν υπάρχει, ακριβώς γιατί είναι σχετική ανάλογα με το που κατοικείς. Εδώ π.χ. μπορεί να θεωρούμαι φτωχός, μα αν πάω σε μια άλλη χώρα να είμαι με τα ιδια αγαθά πάμπλουτος. Γι' αυτό είπα ότι δεν υπάρχει. Ίσως φταίω εγώ που δεν εκφράζω σωστά τι θέλω να πω.

Τα λεφτά δεν φέρνουν την φτώχεια στο μυαλό και η έλλειψη χρημάτων ΔΕΝ σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Εν μέρει σωστό. Μερικές φορές τα λεφτά μπορούν να προκαλέσουν φτώχεια στο μυαλό. Βασικά να στο φουσκώσει τόσο μέχρι να σκάσει και να καταντήσει φτωχό. Επίσης, κάποιες φορές η έλειψη χρημάτων σε κάνει να εκτιμάς πιότερο αυτά που έχεις. Ένας λεφτάς δεν εκτιμάει τίποτα. Γι' αυτό και λέω πως μερικές φορές όντως ισχύουν και τα δύο που αρνείσαι. Μα σαφώς δεν είναι απόλυτο, και εν μέρει συμφωνώ με εσένα.

Εννοείς το δικό μου;; Εξήγησε μου τι εννοείς μελό και υπερβολικό! mouble mouble  loser

Είπα βρε Τάσο μου κάτι τέτοιο;;; Razz  Σαφώς και συμφωνώ με αυτό που λες. Τίποτα από τα δύο δεν εξασφαλίζει την ευτυχία. Όπως ίσως κατάλαβες, προτιμώ να λέμε έλλειψη χρημάτων αντί για φτώχεια. Τουλάχιστον εγώ!
    Κι όσο για την τελευταία πρόταση, σαφώς και συμφωνώ. Δεν είπα ότι δεν συμφωνώ! Razz 

Τες πα, χαίρομαι που κατά κύριο λόγο συμφωνώ μαζί σου! Μα ας μην ξεφεύγουμε. Άλλα είπα εξ αρχής και αλλού φτάσαμε θαρρώ! Razz  Αλλιώς θα έγινα η απόδειξη της θεωρίας μου! Razz 

Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black

Magical Identity

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Παρ Ιαν 24, 2014 1:28 am

Μιλούσα για το αρχικό κείμενο του ποστ στο δεύτερο κομμάτι.

Και όχι η έλλειψη χρημάτων δεν σε κάνει να εκτιμάς αυτά που έχεις, αλλά αυτά που είχες. Όταν παλεύεις για να μη σου πάρουν το σπίτι και δανείζεσαι απο όλο τον πλανήτη, ή όταν δεν έχεις να πληρώσεις δεή, αέριο, τηλέφωνο, νερό, κοινόχρηστα, να έχεις 5-6 πράγματα στο ψυγείο σου, εεε όχι δεν γίνεσαι ούτε καλύτερος άνθρωπος ούτε εκτιμάς αυτά που ουσιαστικά δεν έχεις, πρέπει να είσαι πολύ καλός άνθρωπος απο μόνος σου για να καταφέρεις να εκτιμήσεις αυτά που έχεις, και τέτοια άτομα όσο ψηλά και να ανέβουν και όσο ψηλά και να κατέβουν δεν θα αλλάξουν.

Αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι όταν είσαι πολύ στενά οικονομικά το μόνο που κερδίζεις είναι πολλά νεύρα.

meet me in montauk

Carl
    Arcturus Regulus Black
    Arcturus Regulus Black
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 24400
    Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου Ραβενκλόου
    Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...

Δημοσίευση από Arcturus Regulus Black Παρ Ιαν 24, 2014 1:39 am

Dragon The Grey έγραψε:

Η οικονομική φτώχεια δεν υπάρχει, ακριβώς γιατί είναι σχετική ανάλογα με το που κατοικείς. Εδώ π.χ. μπορεί να θεωρούμαι φτωχός, μα αν πάω σε μια άλλη χώρα να είμαι με τα ιδια αγαθά πάμπλουτος.

Δεν έχει νόημα αυτό.
    Αρχικά λες δεν υπάρχει οικονομική φτώχεια και μετά λες ότι στην Ελλάδα με τα x αγαθά μπορεί να θεωρούμαι φτωχός. Άρα παραδέχεσαι ότι υπάρχει οικονομική φτώχεια  Razz 
    Απλά το όριο κάτω από το οποίο κάποιος θεωρείται υλικά - οικονομικά φτωχός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο γεωγραφικούς. Τα όρια βέβαια τα καθορίζει η κοινωνία, δεν είναι όμως θεσμοθετημένα.

Παράδειγμα: κάποιος που έχει 0 εισόδημα , 0 καταθέσεις , 0 ακίνητα σε οποιοδήποτε γεωγραφικό πλάτος και μήκος θεωρείται "οικονομικά" φτωχός (γιατί υπάρχουν τουλάχιστον 4 έννοιες του ουσιαστικού). Ούτε πλούσιος θεωρείται , ούτε μεσαίου οικονομικά στρώματος ούτε τπτ. Σε όλες τις χώρες φτωχός είναι.  Razz

*
    *
    *
    *
    *
    *

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 Image
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Παρ Ιαν 24, 2014 6:15 pm

Phineas Nigellus Black έγραψε:Μιλούσα για το αρχικό κείμενο του ποστ στο δεύτερο κομμάτι.

Και όχι η έλλειψη χρημάτων δεν σε κάνει να εκτιμάς αυτά που έχεις, αλλά αυτά που είχες. Όταν παλεύεις για να μη σου πάρουν το σπίτι και δανείζεσαι απο όλο τον πλανήτη, ή όταν δεν έχεις να πληρώσεις δεή, αέριο, τηλέφωνο, νερό, κοινόχρηστα, να έχεις 5-6 πράγματα στο ψυγείο σου, εεε όχι δεν γίνεσαι ούτε καλύτερος άνθρωπος ούτε εκτιμάς αυτά που ουσιαστικά δεν έχεις, πρέπει να είσαι πολύ καλός άνθρωπος απο μόνος σου για να καταφέρεις να εκτιμήσεις αυτά που έχεις, και τέτοια άτομα όσο ψηλά και να ανέβουν και όσο ψηλά και να κατέβουν δεν θα αλλάξουν.

Αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι όταν είσαι πολύ στενά οικονομικά το μόνο που κερδίζεις είναι πολλά νεύρα.

Όχι. Επιμένω ότι βλέπεις τον κόσμο αλλιώς με την έλλειψη χρημάτων. Οτιδήποτε, έστω και το πιο απλό, που καταφέρνεις και παίρνεις, το εκτιμάς, γιατί τράβηξες τα πάνδεινα για να το πάρεις. Ένας όμως λεφτάς που σκουπίζεται με τάληρα δεν θα το δει έτσι. Δεν θα εκτιμήσει ότι αυτό που πήρε άλλοι δεν μπορούν να το έχουν. Βλέπεις τον άλλο και πετάει το μισό κρουασάν στον κάδο, και δεν σκέφτεται ότι ο συμμαθητής του δεν έχει να πάρει κάτι τέτοιο. Αν στενευόταν οικονομικά, θα εκτιμούσε έστω και αυτό το κρουασάν, και δεν θα το πετούσε. Ένα παιδί που δεν έχει χαρτζιλίκι για να ψωνίζει τόσο συχνά από το κυλικείο, όταν πάρει κάτι δεν θα το πετάξει, γιατί το εκτιμάει. Wink 

Και δεν κερδίζεις νεύρα. Νεύρα κερδίζει και ένας πλούσιος υστερικός. Είναι στο χέρι σου πως θα δεις και θα αντιμετωπίσεις την κατάσταση! Αν δεις το ποτήρι μισοάδειο, φυσικά και θα γεμίσεις νεύρα. Μα αν δεν λυγίσεις, δεν αφήσεις την έλλειψη χρημάτων να σε πάρει από κάτω, δεν θα νευριάσεις. Είμαι σίγουρος! Ωστόσο δέχομαι ότι λόγω ηλικίας, έχεις περισσότερη πείρα στην ζωή. Εγώ εξαρτώμαι στενά από γονείς, εσύ ίσως όχι τόσο, άρα θα ξέρεις περισσότερα! Wink 
    Arcturus Regulus Black έγραψε:
    Dragon The Grey έγραψε:

Η οικονομική φτώχεια δεν υπάρχει, ακριβώς γιατί είναι σχετική ανάλογα με το που κατοικείς. Εδώ π.χ. μπορεί να θεωρούμαι φτωχός, μα αν πάω σε μια άλλη χώρα να είμαι με τα ιδια αγαθά πάμπλουτος.

Δεν έχει νόημα αυτό.
    Αρχικά λες δεν υπάρχει οικονομική φτώχεια και μετά λες ότι στην Ελλάδα με τα x αγαθά μπορεί να θεωρούμαι φτωχός. Άρα παραδέχεσαι ότι υπάρχει οικονομική φτώχεια  Razz 
    Απλά το όριο κάτω από το οποίο κάποιος θεωρείται υλικά - οικονομικά φτωχός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο γεωγραφικούς. Τα όρια βέβαια τα καθορίζει η κοινωνία, δεν είναι όμως θεσμοθετημένα.

Παράδειγμα: κάποιος που έχει 0 εισόδημα , 0 καταθέσεις , 0 ακίνητα σε οποιοδήποτε γεωγραφικό πλάτος και μήκος θεωρείται "οικονομικά" φτωχός (γιατί υπάρχουν τουλάχιστον 4 έννοιες του ουσιαστικού). Ούτε πλούσιος θεωρείται , ούτε μεσαίου οικονομικά στρώματος ούτε τπτ. Σε όλες τις χώρες φτωχός είναι.  Razz
    Δεν παραδέχομαι τίποτα! Razz  Απλός τον όρο έλλειψη χρημάτων δεν μπορώ να τον ουσιαστικοποιήσω! Razz  Π.χ. φτώχεια--> φτωχός, έλλειψη χρημάτων-->? Razz 

Εξαρτάται αν και οι υπόλοιποι της χώρας έχουν 0 εισοδήματα κ.λπ.! tongue  ΟΚ ντάξ, σοβαρά τώρα, έχεις δίκιο! Wink  Απλώς θεωρώ πως η έλλειψη χρημάτων είναι σχετική, και γι' αυτό δεν υπάρχει! Razz  Μα με το τελευταίο σου παράδειγμα το καταρρίπτεις, οπότε ντάξει! Razz
    Isabelle Lightwood
    Isabelle Lightwood
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 36189
    Ημερομηνία εγγραφής : 22/04/2010

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Today's thought: Κι ενώ ο καθείς σκοτώνει ό,τι αγαπάει, όλοι ωστόσο δεν πεθαίνουν.

Δημοσίευση από Isabelle Lightwood Σαβ Ιαν 25, 2014 12:30 pm

Dragon The Grey έγραψε:Και δεν κερδίζεις νεύρα. Νεύρα κερδίζει και ένας πλούσιος υστερικός. Είναι στο χέρι σου πως θα δεις και θα αντιμετωπίσεις την κατάσταση! Αν δεις το ποτήρι μισοάδειο, φυσικά και θα γεμίσεις νεύρα. Μα αν δεν λυγίσεις, δεν αφήσεις την έλλειψη χρημάτων να σε πάρει από κάτω, δεν θα νευριάσεις. Είμαι σίγουρος!
    Wat wat wat wat  Razz
    Συγγνώμη αλλα εδω θέλω να διαφωνήσω καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως. Όλα αυτά που λέμε οτι ο φτωχός εκτιμάει περισσότερο και ειναι καλύτερος άνθρωπος και του δίνεται η ευκαιρία να αγαπήσει περισσότερο πέρα απο τα υλικά αγαθά ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
    Όταν σου κόβουν το ρεύμα επειδη δε πλήρωσες δε σκέφτεσαι "τι καλα, θα μαζευτεί ολη η οικογένεια γύρω απο το κερί και θα δεθούμε". Όταν σου κόβουν το Ίντερνετ δε θεωρείς πως "ειναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξουμε επιτραπέζια και να διαβάσουμε". Οταν χρωστάει ο πατέρας σου δε ξερω και γω πόσα χιλιάρικα στην εφορία και από όπου εχει δανειστεί, και τίθεται θέμα καθημερινού φαγητού, πώς μπορείς να αφεθείς και να χαρείς; Οχι δε γινεται. Ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Οποτε τα χρήματα μπορούν να θέσουν τις προϋποθέσεις, οχι να εγγυηθούν, για ενα συγκεκριμένο επίπεδο ευτυχίας. Τα χρήματα μπορούν να σου φέρουν τη καλύτερη εκπαίδευση, που θα σε οδηγήσει σε καλύτερες σπουδές και καλύτερη επαγγελματική κατάρτιση ( και ΟΧΙ δεν ειναι κανόνας, δεν χρειάζεται μονο αυτο, αλλα σιγουρα βοηθούν). Μπορούν να εγγυηθούν για καλύτερη υγεία ή τουλάχιστον πρόσβαση σε περισσότερες θεραπείες. Μπορούν να κάνουν πάρα πολλά, δυστυχώς ή ευτυχώς. Καθορίζουν τη ζωη μας θελουμε δε θελουμε και αν λεμε πως "μονο εμεις και η στάση μας τη καθορίζουν" φοράμε απλά παρωπίδες.

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 Ypo
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Σαβ Ιαν 25, 2014 3:08 pm

Isabelle Lightwood έγραψε:
    Dragon The Grey έγραψε:Και δεν κερδίζεις νεύρα. Νεύρα κερδίζει και ένας πλούσιος υστερικός. Είναι στο χέρι σου πως θα δεις και θα αντιμετωπίσεις την κατάσταση! Αν δεις το ποτήρι μισοάδειο, φυσικά και θα γεμίσεις νεύρα. Μα αν δεν λυγίσεις, δεν αφήσεις την έλλειψη χρημάτων να σε πάρει από κάτω, δεν θα νευριάσεις. Είμαι σίγουρος!
    Wat wat wat wat  Razz
    Συγγνώμη αλλα εδω θέλω να διαφωνήσω καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως. Όλα αυτά που λέμε οτι ο φτωχός εκτιμάει περισσότερο και ειναι καλύτερος άνθρωπος και του δίνεται η ευκαιρία να αγαπήσει περισσότερο πέρα απο τα υλικά αγαθά ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
    Όταν σου κόβουν το ρεύμα επειδη δε πλήρωσες δε σκέφτεσαι "τι καλα, θα μαζευτεί ολη η οικογένεια γύρω απο το κερί και θα δεθούμε". Όταν σου κόβουν το Ίντερνετ δε θεωρείς πως "ειναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξουμε επιτραπέζια και να διαβάσουμε". Οταν χρωστάει ο πατέρας σου δε ξερω και γω πόσα χιλιάρικα στην εφορία και από όπου εχει δανειστεί, και τίθεται θέμα καθημερινού φαγητού, πώς μπορείς να αφεθείς και να χαρείς; Οχι δε γινεται. Ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Οποτε τα χρήματα μπορούν να θέσουν τις προϋποθέσεις, οχι να εγγυηθούν, για ενα συγκεκριμένο επίπεδο ευτυχίας. Τα χρήματα μπορούν να σου φέρουν τη καλύτερη εκπαίδευση, που θα σε οδηγήσει σε καλύτερες σπουδές και καλύτερη επαγγελματική κατάρτιση ( και ΟΧΙ δεν ειναι κανόνας, δεν χρειάζεται μονο αυτο, αλλα σιγουρα βοηθούν). Μπορούν να εγγυηθούν για καλύτερη υγεία ή τουλάχιστον πρόσβαση σε περισσότερες θεραπείες. Μπορούν να κάνουν πάρα πολλά, δυστυχώς ή ευτυχώς. Καθορίζουν τη ζωη μας θελουμε δε θελουμε και αν λεμε πως "μονο εμεις και η στάση μας τη καθορίζουν" φοράμε απλά παρωπίδες.
    Κοίτα Μαρία. Κατανοώ ότι λόγω διαφορετικής περιοχής διαμονής αλλά και ηλικίας, οι απόψεις πάνω στο θέμα ποικιλοτροπούν. Είναι αρκετά διαδεδομένα εδώ κάτω στην Κρήτη ότι η ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πολύ πιο ζόρικη και δύσκολη από ότι εδώ στην επαρχία. Εδώ κανένας δεν είναι σε τόσο τραγική κατάσταση Γιατί;; Γιατί είμαστε μια κλειστή κοινωνία, όχι εκατομμύρια νομάτοι που ο καθένας δεν γνωρίζει τον άλλο. Εδώ γνωριζόμαστε όλοι τέλεια μεταξύ μας. Έτσι, μπορούμε να στηρίξουμε. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Ιεράπετρας είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν θερμοκήπια. Εδώ πέρα, για να μείνει κάποιος άνεργος πρέπει να είναι ανεπρόκοπος. Γιατί στην χείριστη περίπτωση που δεν βρίσκει δουλειά, θα πάει έστω στα θερμοκήπια, θα βγάλει κατιτίς, ή θα πάει σε τοπική επιχείρηση, η οποία γνωρίζοντάς τον θα τον στηρίξει όσο μπορεί. Θέλω να σου πω ότι εδώ η έλλειψη χρημάτων δεν είναι ευτυχώς τόσο έντονη ακόμα, οπότε μιλάω για Γεραπετρίτικα δεδομένα. 
    Σίγουρα κι εσύ γνωρίζεις καλύτερα τι εστί ζωή, κι έτσι δεν δύναμαι να το τραβήξω, καθώς θα ήταν εγωιστικό να το συνεχίσω ξέροντας ότι γνωρίζεις περισσότερα, λόγω πείρας και ηλικίας. Απλώς θέλω να σου πω ότι με την έλλειψη χρημάτων εδώ κάτω, το πως θα δεις την κατάσταση παίζει προς το παρόν σημαντικό ρόλο. Συγνώμη, μα δεν μπορώ να ξέρω τα δεδομένα της Αθήνας, πες με χωριάτη, πες με ανίξερο, θα σε γελάσω! Γι' αυτό και θα συμφωνήσω ότι εφόσον εσύ υποστηρίζεις καταστάσεις που εδώ δεν είναι γνωστές, είναι πάραυτα σωστές, μα άγνωστες σε μένα. Το ίδιο ισχύει θαρρώ και για μένα! Razz
    Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black

Magical Identity

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Σαβ Ιαν 25, 2014 3:40 pm

Isabelle Lightwood έγραψε:
    Wat wat wat wat  Razz
    αυτό ακριβώς  giveup giveup 

Γιάννη δεν έχω ιδέα τι γίνεται στην Ιεράπετρα, ίσως να είναι ένας ουτοπικός κόσμος, ή να την βλέπεις εσύ ουτοπικά, δεν είναι δα και το Λουτροχώρι Πέλλας (458 κατοίκους) σχεδόν 30.000 έχετε... Δεν μπορείτε δα να χαρακτηριστείτε και χωριουδάκι. Ίσως όντως η κρήτη να είναι σε διαφορετική μοίρα, ίσως απλά να μην το έχεις δει εσύ πάντως ακόμα και στα "χωριά" σαν την ιεράπετρα στην υπόλοιπη ελλάδα η κρίση υπάρχει, ίσως να μην υπάρχει σε τέτοιο βαθμό όσο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά υπάρχει και είναι αληθινη. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε, που χρωστάνε πολλά λεφτά και ζουν με τον φόβο οτι αν χάσουν την δουλειά τους που με το ζόρι ήδη τα βγάζουν πέρα με αυτήν θα τους πάρουν το σπίτι....

Υ.Γ.
    http://www.candianews.gr/2013/12/23/800-%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9/
    Να υποθέσω οτι αυτές οι 800 οικογένειάς/άτομα αποτελούνται απο ανεπρόκοπους;  =/ 

meet me in montauk

Carl
    Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Σαβ Ιαν 25, 2014 5:22 pm

Phineas Nigellus Black έγραψε:

Γιάννη δεν έχω ιδέα τι γίνεται στην Ιεράπετρα, ίσως να είναι ένας ουτοπικός κόσμος, ή να την βλέπεις εσύ ουτοπικά, δεν είναι δα και το Λουτροχώρι Πέλλας (458 κατοίκους) σχεδόν 30.000 έχετε... Δεν μπορείτε δα να χαρακτηριστείτε και χωριουδάκι. Ίσως όντως η κρήτη να είναι σε διαφορετική μοίρα, ίσως απλά να μην το έχεις δει εσύ πάντως ακόμα και στα "χωριά" σαν την ιεράπετρα στην υπόλοιπη ελλάδα η κρίση υπάρχει, ίσως να μην υπάρχει σε τέτοιο βαθμό όσο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά υπάρχει και είναι αληθινη. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε, που χρωστάνε πολλά λεφτά και ζουν με τον φόβο οτι αν χάσουν την δουλειά τους που με το ζόρι ήδη τα βγάζουν πέρα με αυτήν θα τους πάρουν το σπίτι....

Υ.Γ.
    http://www.candianews.gr/2013/12/23/800-%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9/
    Να υποθέσω οτι αυτές οι 800 οικογένειάς/άτομα αποτελούνται απο ανεπρόκοπους;  =/ 
    Τίποτα δεν είναι ουτοπικό βρε Τάσο μου.  Είπα πως δεν υπάρχει κρίση κι εδώ;; Razz  Τι είμαστε, η ουτοπία των charmed; Razz  Απλώς είπα ότι εδώ πέρα δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο στην Αθήνα και αλλού! Γιατί παράγουμε. Και από το σούπερ μάρκετ να μην έχουμε να ψωνίσουμε, θα την βγάζουμε με αγγούρια, πιπεριές, ντομάτες, πατάτες και ό, τι καλλιεργούμε. Μ' αυτό και μόνο το σκεπτικό μίλησα! :smilenew: 

Υ.Γ. Ξαναλέω πως δεν είπα ότι εδώ δεν υπάρχει κρίση, μα απλώς είναι σε μικρότερο βαθμό. Ξέρω πως αυτά είναι σοκαριστικά νέα από μόνα τους. Μα όπως αναφέρω παραπάνω, γνωρίζομαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας. Έτσι ξέρουμε ποιον στηρίζουμε. Να είσαι σίγουρος πως από τις 400 οικογένειες στην Ιεράπετρα (αν χωρίσεις στα δυο στο περίπου αφού υπάρχει και η Σητεία) τις 300 τουλάχιστον τις γνωρίζουμε. Και συσπειρωνόμαστε για να βοηθήσουμε. Ξεχνάς ότι πολλοί άνεργοι είναι κάποιας ηλικίας, ή παιδιά, που αδυνατούν να δουλέψουν σε βαριά χειρονακτική εργασία! Wink  Άλλοι πάλι δεν καταδέχονται να δουλέψουν σε θερμοκήπιο (χωρίς να λέω ότι είναι ανεπρόκοποι, δικό μου λάθος, εννοούσα πως δεν καταδέχονται να δουλέψουν χειρονακτικά, ζητώ συγνώμη για την παρεξήγηση! :smilenew: ). Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εγώ, που ενώ ο πατέρας μου και η μάνα μου έχουν χωράφια που εγώ και ο αδερφός μου θα κληρονομήσουμε στο μέλλον, εγώ ούτε που καταδέχομαι να σκεφτώ ότι θα δουλέψω εκεί.  =/  Μην ξεχνάμε ότι η πλεινότητα των εργατών είναι αλλοδαποί, κυρίως γιατί κάτι ξιπασμένα σαν κι εμένα δεν καταδέχονται να δουλέψουν εκεί. Και φυσικά γιατί οι αλλοδαποί πληρώνονται λιγότερο, ας μην γελιόμαστε και λέμε μόνο τα καλά, κοιτάμε και την πάρτη μας και το συφέρον μας εις βάρος του εργάτη! Ψέματα δε λέμε! Wink  =/ 

Όλοι μεγαλοπιαστήκαμε από έναν μπαμπά που μας είπε: Εσύ παιδί μου μην τραβήξεις τα βάσανα του χωραφιού, πήγαινε να σπουδάσεις να γίνεις υπάλληλος. Κι ως ένα σημείο ήταν ωραίο και χρήσιμο, μα όταν όλοι μεγαλοπιαστήκαμε και γίναμε υπάλληλοι, κανείς δεν ήθελε πλέον να πατήσει στο θερμοκήπιο και εν τέλει παραγάγαμε λιγότερο και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Razz  (μιλώ για εδώ, δεν ξέρω αν γίνεται κάτι εκεί πάνω.)

Και εν γένει πιστεύω πως το τραβήξαμε πολύ ρε Τάσο μου, μα σαφώς και θα απαντήσω σε οτιδήποτε θέλεις. Αυτή η συζήτηση μου αρέσει, είναι βλέπεις ωραίο να ακούς απόψεις από άλλο τόπο μα και διαφορετικές από τις δικές σου! Wink  :smilenew:
    Phineas Nigellus Black
    Phineas Nigellus Black

Magical Identity

Δημοσίευση από Phineas Nigellus Black Σαβ Ιαν 25, 2014 5:58 pm

Προσωπικά ουτοπικά μου φαίνονται αυτά που περιγράφεις.

Το πως γίνεται σε μια περιοχή με 30000 κάτοικους να υπάρχουν 400 οικογένειες με 75 άτομα η κάθε οικογένεια και κατά μέσο όρο να γνωρίζει το κάθε άτομο 22500 άτομα....

Απλά μου φαίνονται περίεργα αυτά που λες, ίσως να είναι έτσι εκεί πέρα, απλά μου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψω. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα....

Πάντως αν θες να μάθεις οτιδήποτε για το πως ζει μια οικογένεια ή το πως είναι περνούν την κρίση οι Μεγάλες πόλεις μη διστάσεις να ρωτήσεις.  awesome 

meet me in montauk

Carl
    Romilda Vane
    Romilda Vane
    Δασοφύλακας
    Δασοφύλακας

Αριθμός μηνυμάτων : 12879
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/08/2010

Magical Identity
    Today's thought: Μάγεψαν και σένανε τα ξωτικά;

Δημοσίευση από Romilda Vane Σαβ Ιαν 25, 2014 8:35 pm

Dragon The Grey έγραψε:
    Phineas Nigellus Black έγραψε:

Υ.Γ.
    Τίποτα δεν είναι ουτοπικό βρε Τάσο μου.  Είπα πως δεν υπάρχει κρίση κι εδώ;; Razz  Τι είμαστε, η ουτοπία των charmed; Razz  Απλώς είπα ότι εδώ πέρα δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο στην Αθήνα και αλλού! Γιατί παράγουμε. Και από το σούπερ μάρκετ να μην έχουμε να ψωνίσουμε, θα την βγάζουμε με αγγούρια, πιπεριές, ντομάτες, πατάτες και ό, τι καλλιεργούμε. Μ' αυτό και μόνο το σκεπτικό μίλησα! :smilenew: 

Υ.Γ. Ξαναλέω πως δεν είπα ότι εδώ δεν υπάρχει κρίση, μα απλώς είναι σε μικρότερο βαθμό. Ξέρω πως αυτά είναι σοκαριστικά νέα από μόνα τους. Μα όπως αναφέρω παραπάνω, γνωρίζομαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας. Έτσι ξέρουμε ποιον στηρίζουμε. Να είσαι σίγουρος πως από τις 400 οικογένειες στην Ιεράπετρα (αν χωρίσεις στα δυο στο περίπου αφού υπάρχει και η Σητεία) τις 300 τουλάχιστον τις γνωρίζουμε. Και συσπειρωνόμαστε για να βοηθήσουμε. Ξεχνάς ότι πολλοί άνεργοι είναι κάποιας ηλικίας, ή παιδιά, που αδυνατούν να δουλέψουν σε βαριά χειρονακτική εργασία! Wink  Άλλοι πάλι δεν καταδέχονται να δουλέψουν σε θερμοκήπιο (χωρίς να λέω ότι είναι ανεπρόκοποι, δικό μου λάθος, εννοούσα πως δεν καταδέχονται να δουλέψουν χειρονακτικά, ζητώ συγνώμη για την παρεξήγηση! :smilenew: ). Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εγώ, που ενώ ο πατέρας μου και η μάνα μου έχουν χωράφια που εγώ και ο αδερφός μου θα κληρονομήσουμε στο μέλλον, εγώ ούτε που καταδέχομαι να σκεφτώ ότι θα δουλέψω εκεί.  =/  Μην ξεχνάμε ότι η πλεινότητα των εργατών είναι αλλοδαποί, κυρίως γιατί κάτι ξιπασμένα σαν κι εμένα δεν καταδέχονται να δουλέψουν εκεί. Και φυσικά γιατί οι αλλοδαποί πληρώνονται λιγότερο, ας μην γελιόμαστε και λέμε μόνο τα καλά, κοιτάμε και την πάρτη μας και το συφέρον μας εις βάρος του εργάτη! Ψέματα δε λέμε! Wink  =/ 

Όλοι μεγαλοπιαστήκαμε από έναν μπαμπά που μας είπε: Εσύ παιδί μου μην τραβήξεις τα βάσανα του χωραφιού, πήγαινε να σπουδάσεις να γίνεις υπάλληλος. Κι ως ένα σημείο ήταν ωραίο και χρήσιμο, μα όταν όλοι μεγαλοπιαστήκαμε και γίναμε υπάλληλοι, κανείς δεν ήθελε πλέον να πατήσει στο θερμοκήπιο και εν τέλει παραγάγαμε λιγότερο και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Razz  (μιλώ για εδώ, δεν ξέρω αν γίνεται κάτι εκεί πάνω.)

Και εν γένει πιστεύω πως το τραβήξαμε πολύ ρε Τάσο μου, μα σαφώς και θα απαντήσω σε οτιδήποτε θέλεις. Αυτή η συζήτηση μου αρέσει, είναι βλέπεις ωραίο να ακούς απόψεις από άλλο τόπο μα και διαφορετικές από τις δικές σου! Wink  :smilenew:

Kουοτάρω μονο αυτο, γιατι ειδα την προηγουμενη απαντηση για τα θερμοκήπεια και αυτη ηταν η πρωτη μου σκεψη για απαντηση. Αλλα τα ειπες μονος σου, οποτε γιατι να παιδευομαι. Razz 
    Και μιας και το εχουμε "τραβηξει" το θεμα  (και καλα κανουμε, αλλωστε το θεμα ειναι αρκετα γενικο Razz ), νομιζω καποτε οι Ελληνες πρεπει να καταλάβουν οτι  η χειρωνακτικη εργασια δεν ειναι καθολου κατωτερη απο την "πνευματικη", αντιθετα χρειάζεται εξισου. Και για να ειναι αυτονομη η χωρα (ειναι ειρωνια να εχουμε τοσα χωραφια κτλ και να εισαγουμε βασικα προϊόντα απεξω) αλλα και γιατι, εντελως γενικά , χρειαζονται και οι μη χειρωνακτικες εργασιες και οι χειρωνακτικες.

Τωρα, για τη φτωχεια πιστευω οτι φυσικα και υπάρχει. Το οτι ειναι σχετικη απο περιοχη σε περιοχή δεν την εξαφανιζει κιολας. Απλά, το οτι μερικοι πιστευουν οτι ειναι φτωχοι απλά επειδη δεν εχουν να βγουν στα μπουζουκια και να χαλασουν 250 ευρω τη βραδια ειναι υπερβολικό. Ομως, οταν βλεπεις ανθρωπους να ψαχνουν τα σκουπιδια και να κοιμουνται στο δρομο, δε μπορεις να πεις οτι εκει δεν υπάρχει φτωχεια. =/ 
    Και ναι, μπορει καποιος που ειναι φτωχος να εκτιμησει περισσοτερο αυτα που εχει, γιατι συνηθως κοπιαζει για να τα αποκτησει και δεν τα βρισκει "ετοιμα". Και συμφωνω οτι ενας φτωχός θα εκτιμήσει περισσοτερο και αυτά που είχε και έχασε.
    απο την αλλη, σαφως και η φτώχεια δε σε κάνει καλυτερο ανθρωπο -αυτό ειναι θέμα χαρακτρηρα- αλλά το χρημα πιστευω μπορει να "διαφθειρει" κάποιον, αν θελετε να το θεσω ετσι. Βεβαια, ειναι και πάλι θεμα χαρακτηρα.
    Γενικά, νομίζω μπορουν να συμβούν και τα δύο, αναλογα το πως αντιμετωπιζει ο καθενας τη φτωχεια του ή τον πλουτο του. giveup 

Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Σαβ Ιαν 25, 2014 11:21 pm

Phineas Nigellus Black έγραψε:Προσωπικά ουτοπικά μου φαίνονται αυτά που περιγράφεις.

Το πως γίνεται σε μια περιοχή με 30000 κάτοικους να υπάρχουν 400 οικογένειες με 75 άτομα η κάθε οικογένεια και κατά μέσο όρο να γνωρίζει το κάθε άτομο 22500 άτομα....

Απλά μου φαίνονται περίεργα αυτά που λες, ίσως να είναι έτσι εκεί πέρα, απλά μου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψω. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα....

Πάντως αν θες να μάθεις οτιδήποτε για το πως ζει μια οικογένεια ή το πως είναι περνούν την κρίση οι Μεγάλες πόλεις μη διστάσεις να ρωτήσεις.  awesome 
    Κοίτα, τώρα μόλις γύρισα από βόλτα, και κάθισα και υπολόγισα Razz : 30000 κάτοικοι στον δήμο της Ιεράπετρας (γιατί ενημερωτικά η πόλη έχει 20000, μαζί με τα περίχωρα και τα γύρω χωριά γίνονται 30). Αν υποθέσουμε ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας μέσος όρος 4 ατόμων σε κάθε οικογένεια, καταλήγουμε σε 7500 οικογένειες. Αν πάρουμε ένα 400 από τις συνολικά 800 που αναφέρονται στο άρθρο, τότε λέμε 400/7500= 0,053333333333333.... Που σημαίνει ότι ένα 5% των οικογενειών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Μα επειδή πήρα στρογγυλούς αριθμούς και μέσους όρους και ανακρίβειες, πες το και 8 ή 9 %. Όπως και να χει δεν συγκρίνεται με το 30% που ισχύει γενικά στην Ελλάδα! Wink 

Όσο για το μαυρισμένο, σε πληροφορώ ότι γίνεται! Σαφώς όχι τόσο εξωφρενικά νούμερα, μα εντάξει. Αν με δεις να προχωράω στην πλατεία, θα χαιρετήσω την μισή κοσμοθύελλα τουλάχιστον! Razz  Η πόλη δεν είναι μεγάλη σαν την Αθήνα! Είναι μικρή. Όταν υπάρχουν μόνο 3 γυμνάσια σε αντίθεση με τα 325446 της Αθήνας, φυσικά και ξέρεις τα 3/4 των παιδιών όλης της πόλης. Ανάλογα και οι γονείς ξέρουν τους συνομίληκούς τους! Razz 
    Miss Smeouro έγραψε:
    Kουοτάρω μονο αυτο, γιατι ειδα την προηγουμενη απαντηση για τα θερμοκήπεια και αυτη ηταν η πρωτη μου σκεψη για απαντηση. Αλλα τα ειπες μονος σου, οποτε γιατι να παιδευομαι. Razz 
    Και μιας και το εχουμε "τραβηξει" το θεμα  (και καλα κανουμε, αλλωστε το θεμα ειναι αρκετα γενικο Razz ), νομιζω καποτε οι Ελληνες πρεπει να καταλάβουν οτι  η χειρωνακτικη εργασια δεν ειναι καθολου κατωτερη απο την "πνευματικη", αντιθετα χρειάζεται εξισου. Και για να ειναι αυτονομη η χωρα (ειναι ειρωνια να εχουμε τοσα χωραφια κτλ και να εισαγουμε βασικα προϊόντα απεξω) αλλα και γιατι, εντελως γενικά , χρειαζονται και οι μη χειρωνακτικες εργασιες και οι χειρωνακτικες.

Τωρα, για τη φτωχεια πιστευω οτι φυσικα και υπάρχει. Το οτι ειναι σχετικη απο περιοχη σε περιοχή δεν την εξαφανιζει κιολας. Απλά, το οτι μερικοι πιστευουν οτι ειναι φτωχοι απλά επειδη δεν εχουν να βγουν στα μπουζουκια και να χαλασουν 250 ευρω τη βραδια ειναι υπερβολικό. Ομως, οταν βλεπεις ανθρωπους να ψαχνουν τα σκουπιδια και να κοιμουνται στο δρομο, δε μπορεις να πεις οτι εκει δεν υπάρχει φτωχεια. =/ 
    Και ναι, μπορει καποιος που ειναι φτωχος να εκτιμησει περισσοτερο αυτα που εχει, γιατι συνηθως κοπιαζει για να τα αποκτησει και δεν τα βρισκει "ετοιμα". Και συμφωνω οτι ενας φτωχός θα εκτιμήσει περισσοτερο και αυτά που είχε και έχασε.
    απο την αλλη, σαφως και  η φτώχεια δε σε κάνει καλυτερο ανθρωπο -αυτό ειναι θέμα χαρακτρηρα- αλλά το χρημα πιστευω μπορει να "διαφθειρει" κάποιον, αν θελετε να το θεσω ετσι. Βεβαια, ειναι και πάλι θεμα χαρακτηρα.
    Γενικά, νομίζω μπορουν να συμβούν και τα δύο, αναλογα το πως αντιμετωπιζει ο καθενας τη φτωχεια του ή τον πλουτο του. giveup 

Έρχεσαι στα λόγια μου Πόπη! Razz  Για κάποιο λόγο το θεωρούμε κατώτερο. Είναι ξεφτίλα να εισάγουμε μπανάνες από την Βραζιλία ενώ το κλίμα μας είναι τέτοιο! Razz 
    Κι όσο για τα μαυρισμένα, συμφωνώ απόλυτα! :smilenew:  Βέβαια όσο για το πλάγιο, τελικά ναι, έχετε δίκιο, ήμουνα λάθος έτσι όπως το έθεσα εγώ. =/  Ήθελα να πω πως είναι σχετική και κατέληξα να πω ότι δεν υπάρχει! =/ facepalm  Τες πα, χαίρομαι όμως που με μεταπείσατε από την βλακεία που πίστευα! Razz 
    Jace Wayland
    Jace Wayland
    Αστρονόμος
    Αστρονόμος

Αριθμός μηνυμάτων : 11954
    Ημερομηνία εγγραφής : 28/03/2010

Magical Identity
    Today's thought: Friends share secrets. That's what keeps us close.

Δημοσίευση από Jace Wayland Σαβ Ιαν 25, 2014 11:42 pm

Μιλαμε τελεια στην Ιεραπετρα.Να ερθουμε ολοι!Γιατι εγω μενω στον Αγιο Νικολαο μια πολη 30 χλμ μακρια απο την Ιεραπετρα,με τους μισους κατοικους και δεν βλεπω κανενα να βοηθαει τον αλλον. =/  
    Στα συσσιτια που δινουν οι εκκλησιες ο κοσμος ειναι περισσοτερος απο ποτε και ατομα που δεν περιμενες ποτε να δεις εκει.
    Αλλα ισως ειναι διαφορετικα στην Ιεραπετρα. busy

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 Jace-sig

Anonymous
    Επισκέπτης
    Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης Κυρ Ιαν 26, 2014 12:03 am

Jace Wayland έγραψε:Μιλαμε τελεια στην Ιεραπετρα.Να ερθουμε ολοι!Γιατι εγω μενω στον Αγιο Νικολαο μια πολη 30 χλμ μακρια απο την Ιεραπετρα,με τους μισους κατοικους και δεν βλεπω κανενα να βοηθαει τον αλλον. =/  
    Στα συσσιτια που δινουν οι εκκλησιες ο κοσμος ειναι περισσοτερος απο ποτε και ατομα που δεν περιμενες ποτε να δεις εκει.
    Αλλα ισως ειναι διαφορετικα στην Ιεραπετρα. busy
    Άσχετο, μα να συναντηθούμε καμιά φορά αν θες, κρίμα τόσο κοντά και να μην τα πούμε! Razz 
    Μα ας επιστρέψουμε στο θέμα μας τώρα. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει κρίση, το ξαναλέω! Razz  Μα σίγουρα δεν είναι όπως στην Αθήνα. Εδώ έστω θα την βγάλουμε με αγγούρια και πιπεριές, μα από το τίποτα είναι καλύτερα!
    Και δεν ξέρω για σας εκεί, μα να φανταστώ κι εσείς έχετε χωράφια στον Άγιο. Να ξέρεις ότι είναι ένα πλήγμα για την πόλη κάθε φορά που ένας Έλληνας δεν καταδέχεται να μπει στο θερμοκήπιο και αφήνει την δουλειά στον αλλοδαπό. Οι άνθρωποι κι εδώ πεινάνε, δεν είπα το αντίθετο, μα εν αντιθέσει με τις μεγάλες πόλεις, εδώ υπάρχει δουλειά, άσχετα που κανείς δεν την προτιμάει. Στην Αθήνα βλέπεις τον άλλο 20 χρονών, με στάλα ελπίδα. Τι θα πρωτοκάνει στην ζωή του σε τέτοιο κρατικό χάος;; Και βλέπεις και τον άλλον εδώ , που του λένε: Εσύ παιδί μου δουλειά δεν θα βρεις, κάτσε να καλλιεργήσεις, χωράφια έχεις, κάτι θα βγάζεις, παρά το τίποτα... Και λέει κείνος: Τι; Στο χωράφι; Δεν σφάξανε! snob  Ή βασικά αυτό σκέφτεται...

Μα δηλαδή όντως κανείς δεν βοηθάει; ti?  Σοβαρά τώρα βρε παιδί μου. Νταξ δεν λέω πως εμείς ε'ιμαστε οι μεγάλοι ελεήμονες του καλού Θεούλη, μα είπαμε, κάτι θα κάνουμε. Ο αγροτικός συναιτερισμός που πάει ο πατέρας μου έδωσε λαχανικά μέχρι και την Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι που πέρασε... Ότι μπορεί κανείς θα το κάνει. Μεις στο σχολείο μαζέψαμε όλοι τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο. Πέρσι μαζέψαμε 3000 ευρώ για ένα παιδάκι που ήθελε επέμβαση. ΌΛΟΙ μαζί. Ο καθένας μόνος του είναι ένα τίποτα. Όλοι μαζί 'ομως μπορουμε να τα καταφέρουμε. Δεν ξέρω τι κάνει ο Άγιος βέβαια, μιας και μόνο για πτυχία αγγλικών, άντε και για ΕΟΠΥΥ πάω! Razz 

Τες πα, οι εποχές είναι δύσκολες, το θέμα λεπτό και νιώθω τύψεις που το έθιξα εν τέλει.... Τι να πει κανείς.... Sad =/ 
    Hrw Black Snape
    Hrw Black Snape
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 694
    Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2011

Magical Identity
    Today's thought: Αnyone who thinks sitting in a church can make you a christian,must also think that sitting in a garage can make you a car

Δημοσίευση από Hrw Black Snape Δευ Φεβ 03, 2014 4:16 am

To αρχικό κειμενάκι πολύ ωραίο, κάπου το είχα ξαναδεί και μου είχε κάνει εντύπωση νομίζω όμως ότι η ψυχική- πνευματική φτώχεια όχι μόνο δεν είναι άσχετη με την υλική, αλλά ίσα-ίσα είναι και άμεσα συνυφασμένες.
    Όχι βέβαια ότι ένας οικονομικά φτωχός άνθρωπος δεν μπορεί να αναπτυχθεί πνευματικά, ξεκινά όμως από πολύ χειρότερη βάση σε σύγκριση με αυτόν που έχει λυμένο το βιοποριστικό του ζήτημα. Για παράδειγμα διάβαζα πρόσφατα ότι ένας πατέρας με δύο παιδιά έμεινε άνεργος και συν τοις άλλοις του έκαναν και κατάσχεση στο σπίτι για 456 ?!! Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είχε όλη την καλή διάθεση και όλα τα προσόντα ώστε να ανελιχθεί πνευματικά, αλλά δε νομίζω να είχε αυτό στο μυαλό του την ώρα που κυριολεκτικά έμενε στο δρόμο...
    Κακά τα ψέματα, η οικονομία είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται η καθημερινότητά μας και καθορίζονται οι συνήθειές μας. Για να μη μιλήσουμε βέβαια για το προφανές, τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται σε σχεδόν όλους τους τομείς... Ακόμα και σε χώρες που υποτίθεται ότι είναι πρότυπα (βλ. Αγγλία, Αμερική, Γερμανία κ.α.) τα χρήματα που έχεις καθορίζουν μέχρι και τη μόρφωσή σου (ιδιωτικά πανεπιστήμια κλπ κλπ). Ποια πνευματική ανέλιξη λοιπόν; Πάνω σε ποια βάση;

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 222
    home sweet home:
    it all ends here:
    FLEUR258
    FLEUR258
    Κατασκευαστής/στρια ραβδιών
    Κατασκευαστής/στρια ραβδιών

Αριθμός μηνυμάτων : 30341
    Ημερομηνία εγγραφής : 12/10/2008

Magical Identity
    Today's thought: Δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή.Μόνο ευτυχισμένες στιγμές.

Δημοσίευση από FLEUR258 Δευ Φεβ 03, 2014 8:18 pm

^Νομίζω πως όταν οι προηγούμενη έλεγαν για πνευματική φτώχεια δεν εννοούσα τις σπουδές.Αλλά τις αρετές που διαθέτει ο καθένας μέσα του,και που αναπτύσσονται αναλόγως με περιστατικά που συμβαίνουν στην ζωή του.Λένε πχ ότι οι πιο φτωχοί άνθρωποι είναι και οι πιο γεναιόδωροι,σε σχέση με τους πλούσιους.

Το κειμενάκι πάρα πολύ όμορφο.
    Όσον αφορά την κρίση και την φτώχεια σε περιοχές της Ελλάδας,εντάξει είναι γεγονός πως την περισσότερη κρίση την έχουνε οι μεγαλουπόλεις.Η απλή λογική των πραγμάτων το λέει.Αλλά σίγουρα υπάρχει παντού φτώχεια.

Επίσης για το θέμα αν είσαι πιο φτωχός γίνεσαι και καλύτερος άνθρωπος θα συμφωνήσω και εγώ στο όχι.
    Οι άνθρωποι που έζησαν την πολυτέλεια και ξαφνικά φτώχεψαν δεν έγιναν καλύτεροι λόγω αυτού.Αντίθετα απλά εκτίμησαν περισσότερο αυτά που είχανε πριν και δεν τους δίνανε ιδιαίτερη σημασία.
    Από την άλλη,οι άνθρωποι που ανέκαθεν δεν ήτανε σε καλή οικονομική κατάσταση,αυτοί ναι,μπορεί να είναι καλύτεροι.Γιατί αυτοί ανέκαθεν ζούσαν έτσι,αυτοί ποτέ τους δεν γνώρισαν την πολυτέλεια,ποτέ τους δεν απαλλοτριώθηκαν λόγω χρήματος,ποτέ δεν ζήτησαν παραπάνω πράγματα για να ικανοποιήσουν την απληστία τους και τον υλικό ευδαιμονισμό των ημερών μας.Σίγουρα επιδιώκουν και αυτοί ένα καλύτερο αύριο με όνειρα,αλλά σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι είναι και αυτοί που έχουν μάθει να λένε  μέσα από την ψυχή τους ευχαριστώ σε ότι όμορφο μικρό τους δίνεται.

Όσο πέρασαν τα χρόνια από τότε που ήμουν μικρή,και η οικονομική κατάσταση του σπιτιού όλο στένευε,σε σημείο να πιστεύω σήμερα πως δεν έχουμε ξανά υπάρξει σε χειρότερη κατάσταση από αυτή,θα συμφωνήσω με τον Τάσο πως το μόνο που σου δημιουργεί είναι νεύρα.Νεύρα γιατί έχασες πολλές πολυτέλειες οι οποίες κάποτε ήτανε αυτονόητες.
    Σπόιλερ:

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 Tumblr_m6tdjvSrz61rzb9bro1_500
    <3:
    Hrw Black Snape
    Hrw Black Snape
    Εβδομοετής στην Σχολή
    Εβδομοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 694
    Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2011

Magical Identity
    Today's thought: Αnyone who thinks sitting in a church can make you a christian,must also think that sitting in a garage can make you a car

Δημοσίευση από Hrw Black Snape Δευ Φεβ 03, 2014 11:31 pm

^Ούτε κι εγώ μιλάω μόνο για σπουδές όταν λέω για πνευματική ανέλιξη. Το έφερα πιο πολύ ως παράδειγμα. Αλλά η πνευματική καλλιέργεια στο σύνολό της (όχι οι αρετές, η καλλιέργεια) είναι απόρροια του περιβάλλοντος στο οποίο κινείσαι. Είναι λογικό να είσαι πιο «τραχύς» άνθρωπος όταν έχεις περάσει μια ζωή με αρκετές δυσκολίες (που συνήθως σχετίζονται με την οικονομική σου άνεση). Αυτό δε σε καθιστά κακό απαραίτητα, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις η ανέχεια ωθεί σε ακραίες καταστάσεις.
    Τώρα για τις αρετές που λέμε ότι καλλιεργούνται, ναι, συμφωνώ κι εγώ ότι άνθρωποι που ζουν σε πιο δύσκολες συνθήκες αναπτύσσουν κάποια θετικά χαρακτηριστικά όχι συμπτωματικά, αλλά λόγω ακριβώς των συνθηκών. Ένα άτομο που έχει μάθει όλη του τη ζωή να δουλεύει δίπλα-δίπλα με κάποιον ας πούμε, προφανώς και αναπτύσσει την αλληλεγγύη όχι μόνο προς το συνάδελφό του, αλλά και προς όποιον βρίσκεται στην ίδια θέση. Αντίθετα κάποιος που δε δουλεύει και απλώς κάθεται και εισπράττει, ποια αλληλεγγύη να αναπτύξει; Με ποιον και γιατί;; Ένας άνεργος, μπορεί να καταλάβει τα ζόρια ενός χαμηλόμισθου, ένας εφοπλιστής, ξέρω 'γω, τι να καταλάβει από τα δικά σου τα προβλήματα;

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός - Σελίδα 2 222
    home sweet home:
    it all ends here:
    anthian9
    anthian9
    Member of Order Of Merlin 1st
    Member of Order Of Merlin 1st

Αριθμός μηνυμάτων : 20262
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009

Magical Identity
    Today's thought:

Δημοσίευση από anthian9 Δευ Ιουν 23, 2014 10:46 pm

Η φτώχεια είναι πολύ εποικοδομητική για να διαμορφώσεις χαρακτήρα, αλλά ελάχιστα ενθαρρυντική για να ζεις.

♩ - ♫

Warriors don't show their heart
    until the axe reveals it.

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 5:14 am