Με αφορμή μία συζήτηση μεταξύ φίλων όπου ανταλλάσσαμε απόψεις για το ποιο έργο τέχνης θαυμάζουμε πιο πολύ, διαπίστωσα ότι υπήρχαν πίνακες ,κτήρια ή και γλυπτά που κάποιοι όχι μόνο θαυμάζουν αλλά και φέρνουν στο μυαλό τους σε συγκεκριμένες στιγμές ανάλογα με την ψυχολογική τους κατάσταση!Οπότε θέλοντας να επεκτείνω το θέμα και να δω και έργα που πιθανόν δεν γνωρίζω έρχομαι να ρωτήσω το εξής:
Ποια έργα τέχνης θαυμάζετε πιο πολύ; Ποια σας προξενούν τη μεγαλύτερη εντύπωση και σας αφήνουν με "ανοιχτό το στόμα" από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα; Και αυτά τα θαυμάζετε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο ,τα έχετε συνδέσει με κάποιο περιστατικό ή απλά σας αρέσουν;
(παραθέστε από πίνακες και γλυπτά μέχρι αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα και street art)
Προσωπικά για παράδειγμα λατρεύω τον "Αποκεφαλισμό του Ολοφέρνη από την ΙουδήΘ" του Caravaggio ,την Pietà του Michelangelo και κάποια του maurits cornelis escher Φυσικά είναι και άλλα πολλά αλλά αυτά ξεχωρίζω και μου ήρθαν πρώτα στο μυαλό. Δεν τα έχω συνδέσει με κάτι συγκεκριμένο εκτός του τελευταίου που το σκέφτομαι όταν είμαι σε δίλημμα
- Αποκεφαλισμος Ολοφερνη:
- pieta:
- M. C. Escher: