από Hecate Κυρ Ιουν 17, 2012 9:11 pm
Δεν πιστεύω πως η μουσική ολοένα και χειροτερεύει, ούτε πως δεν γράφονται σήμερα τραγούδια αντάξια αυτών των παλαιότερων δεκαετιών / εποχών. Η μουσική εξελίσσεται, η τέχνη εξελίσσεται, δημιουργούνται και δοκιμάζονται νέα είδη και ρεύματα, κάποια από αυτά ακούγονται καλά στα αυτιά μας, κάποια όχι. Επίσης είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο λιγότερο εξοικειωνόμαστε με τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας οπότε οι πιθανότητες να μας αρέσει ένα καινούριο είδος μουσικής ή ένας νέος καλλιτέχνης είναι λιγότερες στα 40 μας απ' ότι στα 15. Για παράδειγμα, οι σημερινοί τριαντάρηδες που πέρασαν εφηβεία στα '90s λένε πόσο "γυναικοφέρνει" ο Bieber ξεχνώντας ότι εκείνοι κάποτε άκουγαν αυτό το νιαούρισμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η μουσική της γενιάς τους (ή πολύ συχνά η μουσική της προηγούμενης γενιάς) ήταν η καλύτερη και δεν θα ξαναβγούν ποτέ τραγούδια σαν και αυτά και μυξόκλαμα, αλλά αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε στα ραδιόφωνα να παίζει μόνο αρχαιοελληνικός αυλός για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.
Αν υπάρχει κάτι που να με ενοχλεί στην σημερινή μουσική είναι το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει διάσημος κάποιος ασχέτως ταλέντου και ικανοτήτων και πόσο πολύ προβάλλεται από παντού. Με έναν κατά συρροή feat. artist, λίγο autotune και πολύ marketing γίνονται όλοι παγκόσμια φαινόμενα. Φυσικά, επιλέγω εγώ ποιους τραγουδιστές θα ακούσω και ποιους όχι και δεν κάθομαι να βρίζω την XΨ δισκογραφική που τους έβγαλε το δίσκο αλλά όταν δεν μπορώ ούτε οδοντόκρεμα να αγοράσω χωρίς να δω την φάτσα του σταρ της εβδομάδας τυπωμένη πάνω στο κουτί εκνευρίζομαι λίγο. Για να επανέλθω στο παράδειγμα του Bieber, αμφιβάλλω αν θα αναγνωρίσω την φωνή του στο ραδιόφωνο γιατί έχω ακούσει μόνο ένα του τραγούδι και αυτό όχι ολόκληρο, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω το πρόσωπο του και να ακούω το όνομα του παντού.
Επίσης ενοχλούμαι από όλους αυτούς τους 13χρονους ψευτοκουλτουριάρηδες που πάνε και γράφουν κάτω από κάθε βίντεο στο youtube, είτε πρόκειται για τραγούδι των Nirvana είτε για tutorial τεχνικής ντεκουπάζ, αυτό το "είμαι μόνο 13 χρονών και όλοι οι συνομήλικοι μου ακούν One Direction και Taylor Swift αλλά εγώ προτιμώ Guns & Roses και Led Zeppelin και πιστεύω πως το Glee είναι η καταστροφή του κόσμου και ντρέπομαι για τη μουσική της γενιάς μου και μπλα μπλα μπλα". Μόνο στα δικά μου αφτιά ακούγεται σαν τα παιδάκια που ζητούν ελεημοσύνη στο μετρό;
Εν κατακλείδι, συμφωνώ με αυτό που είπε ο Κραουνάκης, δεν με ενδιαφέρει η γενιά ή το είδος του τραγουδιού, θέλω απλώς να είναι ωραίο.