από Morfin Gaunt Τετ Μάης 23, 2012 5:21 am
Μου φαίνεται κάπως δύσκολο να μπορέσει να διατηρηθεί για πάντα όλη η μαγεία που μας μετέφεραν τα βιβλία και οι ταινίες.Ο Χάρι Πότερ ήταν όντως ένα πολύ συγκλονιστικό γεγονός γενικά όμως αφού τελείωσαν και τα βιβλία και οι ταινίες,τότε πλέον οι λάτρες του Χάρι Πότερ θα πρέπει να μείνουν με τις αναμνήσεις τους απο τις στιγμές που διάβαζαν τα βιβλία και παρακολουθούσαν τις ταινίες του Χάρι.Για μερικά χρόνια ακόμα θα συνεχίσουν να ασχολούνται μερικοί,όμως μετά απο είκοσι,όπως και ρωτάει το ίδιο το τόπικ,μάλλον ελάχιστοι πλέον θα θυμούνται την αιγλή του Χάρι Πότερ που είχε κάποτε.Οι παλιότεροι θα τον θυμούνται απλά ως ένα γεγονός της ζωής τους,ενώ οι νεότεροι ίσως και να μην τον γνωρίσουν ποτέ.Οι ταινίες πλέον θα έχουν τελειώσει και τα βιβλία μπορεί να τα θεωρήσουν υπερβολικά παλιά για να τα διαβάσουν.Όμως είμαι βέβαιος πως ένα μικρό κομμάτι της μαγείας του θα παραμείνει ζωντανό,καθώς τα βιβλία μπορεί και να συνεχίσουν τα πουλιούνται στα βιβλιοπωλεία και οι ταινίες,ανεξάρτητα απο τα χρόνια,να συνεχίσουν να προβάλλονται στην τηλεόραση.Άλλωστε πόσες παλιές κινηματογραφικές επιτυχίες συνεχίζουν να βολοδέρνουν στην τηλεόραση,ο Χάρι Πότερ γιατί να είναι εξαίρεση;
Βέβαια στην επόμενη γενιά,όλα αυτά θα φαίνονται αναμφησβήτητα παλιά(εφφέ ταινιών,τα ίδια τα βιβλία απο τις χρονολογίες που έχουν κλπ),όμως κάποιοι θα έχουν αναμφισβήτητα και έναν θαυμασμό για όλα αυτά.Τι θέλω να πω,πως ο Χάρι Πότερ θα συνεχίσει να υπάρχει και ο κόσμο θα συνεχίσει να βλέπει τις ταινίες του στην τηλεόραση του και να διαβάζει τα βιβλία του στην πολυθρόνα του,απλά η μαγεία δεν θα υπάρχει πλέον στον αναγνώστη(εάν είναι απο τους παλιότερους που ανέφερα)αλλά θα διαβάζει απλά το βιβλία αναγνωρίζοντας το συγγραφικό ταλέντο.Όμως κάποια στιγμή,όχι απαραίτητα σε είκοσι χρόνια,ο Χάρι Πότερ θα χάσει το περισσότερο ενδιαφέρον και όσοι μείνουν δεν είναι σίγουρο για το αν θα συνεχίσουν να μιλάνε,όπως εμείς στο φόρουμ.Πάντως το σίγουρο είναι πως ο Χάρι θα παραμείνει για πάντα ένα μοναδικό γεγονός απο όλους και σίγουρα τα βιβλία του δεν θα μείνουν στα αραχνασιασμένα ράφια των βιβλιοπωλείων αλλά θα συνεχίσουν να προσφέρονται στο κοινό.Ομοίως και οι ταινίες θα συνεχίσουν να προβάλλονται,ισως και μετά απο χρόνια να τις ξαναπροβάλουν στον κινηματογράφο για να χαρίσουν στο νέο κοινό τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε και εμείς με τον μαγικό κόσμο.
Πάντως,ότι και να γίνει πραγματικά,και όπως ανάφεραν και οι προηγούμενοι,εγώ θα συνεχίσω να θυμάμαι τον Χάρι Πότερ για πάντα,δεν υποστηρίζω πως θα τον λατρεύω για πάντα όπως τώρα,όμως σίγουρα θα τον θυμάμαι για πάντα ως ένα υπέροχο γεγονός της παιδικής μου ηλικίας.