Παραθετω το κειμενο
- Σπόιλερ:
- Δηλαδή ειλικρινά, ποιος
κλασμένος (ναρκομάνης?) παπαρομαλάκας (κ.ν.π.) έγραψε αυτούς τους στίχους? Υπό την επίρροια ποιον ναρκωτικών? Τι πίνει και δε μας δίνει? Πετάει ο γάιδαρος?
(η πρώτη απορία μου λύθηκε λίγο αργότερα, κ.ν.π. = Φίλιππος Πλιάτσικας)
Δηλαδή διαβάστε και γελάστε (ή κλάψτε με τα “έντεχνα” τραγούδια που ακούν τα λυκειόπαιδα και οι γκομενίτσες)
Στίχοι: Φ.Πλιάτσικας, μουσική: Φ.Πλιάστικας, Μ.Γοβατσιδάκης
Ένα παιδί περπατάει με τα χέρια
Είσαι το πιο λευκό χρώμα απʼ τις σκέψεις μου
ένα παιδί που περπατάει με τα χέρια
μια γυναίκα που το όνειρό της σκότωσε
και πριν το μάθουν όλοι το έστειλε στʼ αστέρια.
Είσαι το πιο λευκό χρώμα απʼ τις σκέψεις μου
ένα τραγούδι που πάντα τρόμαζα να γράψω
Η μυρωδιά μιας ξεχασμένης θάλασσας
που βρέχει μόνο αυτά που ήθελα να κάψω.
Αν θέλεις να με βρεις να παίζεις, να νιώθεις, να ζεις
αν πάλι δε μπορείς μη φύγεις, μη χαθείς.
Κι αν η σιωπή που τριγυρνάει την ομορφιά σου
στο τέλος δέσει την οργή σου με βροχή
και γίνει στίχος που ξεχνάει το όνομά σου
κι έρχεται πάλι όταν έρχεσαι κι εσύ.
Θέλω να πω τόσα πολλά για αυτούς τους βλάκες που γράφουν τέτοια τραγούδια και τους ακόμα πιο βλάκες (ντάξει, δεν είναι και όλοι, μη το πάρετε τοις μετρητοίς) που τα ακούν και τα θεωρούν γαμάτα (γάμησε τα) και ψαγμένα (πάντως ακόμα ψάχνω τι παίρνει ο “στιχουργος”) που ειλικρινά δε μπορώ να γράψω τίποτα (update: τελικά είχα δεν είχα, τα έγραψα στα σχόλια…). Έχω μείνει άναυδος από το νόημα των στίχων (μάλλον γράφτηκαν κατά τη διάρκεια παρατεταμένου χεσίματος). Αν το αποκωδικοποιήσω θα σας ενημερώσω.
“Η μυρωδιά μιας ξεχασμένης θάλασσας, που βρέχει μόνο αυτά που ήθελα να κάψω…”
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!
Αυτο λοιπον το βρηακα εδω
http://gmargari.wordpress.com/2006/11/01/pyx-lax/
Οσοι θελετε διαβαστε και τα σχολια που εχουν κανει αλλοι απο κατω. Τι πιστευετε. Απο τη μια ο συγγραφεας θιγει πως τα τραγουδια εινια για γυμνασιοπαιδα (παλι καλα 8α παω 1 λυκειου λολ) και οτι ειναι για ατομα που πιστευουν στην ουσια στην ποιοτητα ενω αυτο λεει πως δεν υπαρχουν. Λοιπον τι πιστευετε;