από Morfin Gaunt Κυρ Μάης 20, 2012 3:55 pm
Εγώ προσωπικά κρίνω την στάση των παιδιών πολύ λογική.Ο Άραγκογκ στο δεύτερο έτος είχε διατάξει τα παιδιά του να σκοτώσουν τον Χάρι και τον Ρον και παραλίγο να τα κατάφερναν,αν δεν ερχόταν το αυτοκίνητο του πατέρα του Ρον.Εσύ δηλαδή θα πήγαινες στην κηδεία αυτού που προσπάθησε να σε σκοτώσει,απλώς και μόνο επειδή στο ζήτησε ένας φίλος σου;Ίσως και να πήγαιναν,εάν δεν προσπαθούσαν ο Άραγκογκ και οι υπόλοιπες Ακρομαντούλες να τους φάνε.Τώρα όμως δεν υπήρχε λόγος...
Και πράγματι στα χρόνια της φοίτησης τους βγήκαν κάμποσες φορές παράνομα έξω απο το Χόγκουαρτς,το θέμα είναι πως όλες τις φορές είχαν και κάποιον λόγο(που σίγουρα ήταν πολύ πιό σοβαρός απο μιά κηδεία ενός μαγικού πλασματός).Στο πρώτο έτος είδαμε τον Χάρι και την Ερμιόνη να βοηθάνε τον Χάγκριντ να ξεφορτωθεί τον Νορβηγικό δράκο του παραβιάζοντας τους κανονισμούς της Σχολής.Αλλά και συνέχισαν να παραβιάζουν κανονισμούς για να σώσουν την Φιλοσοφική Λίθο.Όχι και ασήμαντος λόγος!Στο δεύτερο έτος παραβίασαν πάλι ένα σωρό κανονισμούς για να σώσουν το ένδοξο Χόγκουαρτς.Στο τρίτο έσωσαν τον ωραιόραμφο του Χάγκριντ και τον Σείριο βγαίνοτας όμως παράνομα απο την Σχολή!Εάν εξαιρέσουμε εκείνη την φορά που ο Χάρι έφυγε στο τρίτο έτος παράνομα απο το Χόγκουαρτς για το Χόγκσμιντ(που βασικά και πάλι είχε λόγο,καθώς δεν ήταν σωστό να στερηθεί ο Χάρι,ως έφηβος,την εκδρομή που θεωρούνταν αυτονόητο πως όλοι οι συνομίλικοι του θα πάνε),ο Χάρι είχε πάντα και κάποιον λόγο για να βγει παράνομα απο το Χόγκουαρτς.Στο έκτο έτος όμως δεν υπήρχε κανένα θέμα ζωής και θανάτου για να δικαιωλογήσουν τους εαυτούς τους.Εάν τους έπιαναν δηλαδή τι θα έλεγαν;Ότι πήγαν στην κηδεία μιάς Ακρομαντούλας και αναγκάστηκαν να παραβιάσουν τους κανονισμούς;Η τιμωρία ήταν βέβαιη.
Και όχι,δεν θα πήγαινα ούτε εγώ αν ήμουν στην θέση τους.Εκτός του ότι το βρίσκω κάπως χαζό να διακυνδινέψω τους βαθμούς του κοιτώνα μου για να θάψω απλά ένα μαγικό πλάσμα,δεν θα πήγαινα ποτέ στην κηδεία ενός πλάσματος(ακόμη και αν μου το ζητούσε ένας φίλος μου)το οποίο πριν απο χρόνια προσπάθησε να με σκοτώσει.Και στο κάτω κάτω,δεν θα το γνώριζα κιόλας.Ο Χάγκριντ το ανέθρεψε απο τότε που ήταν 13 ετών και έτσι δικαιολογείται να θέλει να θάψει τον "φίλο" του,εγώ όμως τι οικιότητα θα είχα αναπτύξει με τον Άραγκογκ;Και υπευθημίζω και πάλι το γεγονός,ότι προσπάθησε να με κάνει μεζεδάκι(του)μιά φορά.Οπότε όχι,με τίποτα...