+33
Lisette de Lapin
Neville Longbottom
Lucy Weasley
Jace Wayland
Laverne de Montmorency
Lena*
Lily Luna Potter
Morgan le Fay
Leonie Vernier
Sev-Dark-Prince
Cassiopeia Black
Hecate
Hrw Black Snape
Phineas Nigellus Black
Amelia Blackfoot
Amycus
Herpo The Foul
Harry Potter Black
anthian9
Minerva McGonagall
SiMoS
FoNikos21
Arcturus Regulus Black
Romilda Vane
Berenice
Madame Maxime
Roxy Black
Maria Lovegood
FLEUR258
Tom Marvolo Riddle
Αstοria Greengrass
elliza
Imperio
37 απαντήσεις
Πανελληνιες!
Imperio- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 33330
Ημερομηνία εγγραφής : 03/06/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'm the one I should love
- Δημοσίευση Ν°826
Απ: Πανελληνιες!
Η μάνα μου θεωρούσε δύσκολα για την ηλικία μου τα μαθηματικά της πρώτης λυκείου, αυτό δεν λέει κάτι.
_
_
Sometimes I'm afraid of myself, thanks to my self-hatred
And the depression that came to play again
Min Yoongi is already dead (I killed him)
It's been a long time since my everyday life became killing my passions and comparing myself with others
- Stuff:
Μιάμιση ώρα ταινία. Κάψιμο για μια ζωή!
The North Remembers
Lucy Weasley- Θεραπευτής/ρια
- Αριθμός μηνυμάτων : 12036
Ημερομηνία εγγραφής : 02/03/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Ballet is my passion
- Δημοσίευση Ν°827
Ο θείος μου δεν είναι μαθηματικός αλλά ήταν από μικρός πολύ καλός σε αυτά και τα ξέρει. Και πάλι, του φάνηκαν δύσκολα και πολύ ψαγμένα για μαθηματικά 3ης γυμνασίου... Επίσης δεν μου είπαν αυτό που λες, αλλά μου είπαν πως ήταν αρκετά πολύ δύσκολα αν και τα έλυσαν, το θέμα είναι ΤΙ έγραψαν...
Lily Luna Potter- Λύτης Κατάρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 8875
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Magical Identity
Today's thought: Jo, thank you for making glasses, spectacles, and red hair really cool.
- Δημοσίευση Ν°828
Τα μαθηματικά της τρίτης γυμνασίου δύσκολα?? Εάν ήταν αυτά δύσκολα δεν ξέρω τι να πω. Και εγώ όταν έμαθα πρώτη φορά διακρίνουσα και να λύνω σύστημα με 2x2 είχα πάθει πανικό αλλά πλέον όταν βλέπω τέτοια άσκηση λέω εντάξει πλάκα μας κάνουν...
Από όσο έχω καταλάβει σε ενοχλεί το ότι για κάποια επαγγέλματα πρέπει για να τα σπουδάσεις να διδαχτείς κάποια μαθήματα τα οποία δεν είναι ακριβώς σχετικά. Πχ για το οικονομικό η Φυσική δεν χρειάζεται πουθενά ή για την ψυχολογία τα λατινικά επίσης δεν φαίνεται να χρησιμεύουν. Αλλά και αυτά κάτι σου προσφέρουν και στην τελική ονομάζεται γενικό λύκειο, οπότε θα σου προσφέρει γενικές γνώσεις.
Μπορείς όμως να πας και σε τεχνικό, για να πάρεις εξειδίκευση από πολύ νωρίτερα. Μπορείς και να μην σπουδάσεις κάπου και να ανοίξεις ένα μαγαζί ή μια επιχείρηση. Μάλιστα μπορεί να κάνεις και περισσότερα λεφτά έτσι. Ή να πας σε κάποιο ΙΕΚ ή οτιδήποτε άλλο... όλα σεβαστά.
Δεν σε υποχρεώνει κανένας να δώσει πανελλαδικές. Είναι επιλογή μας και το έχουμε ξεχάσει. Προσωπικά όποτε κουράζομε σκέφτομαι πως το θέλω αυτό, θέλω να δώσω πανελλαδικές γιατί θέλω να πάω στο πανεπιστήμιο. Αν δεν ήθελα δεν θα έδινα.
Όσο για την ύλη και τα θέματα πρέπει να είναι δύσκολα. Γιατί αλλιώς ο μαθητής του 20 και του 17 θα έγραφαν τον ίδιο βαθμό, και θα ήταν τεράστια αδικία για το μαθητή του 20.
Από όσο έχω καταλάβει σε ενοχλεί το ότι για κάποια επαγγέλματα πρέπει για να τα σπουδάσεις να διδαχτείς κάποια μαθήματα τα οποία δεν είναι ακριβώς σχετικά. Πχ για το οικονομικό η Φυσική δεν χρειάζεται πουθενά ή για την ψυχολογία τα λατινικά επίσης δεν φαίνεται να χρησιμεύουν. Αλλά και αυτά κάτι σου προσφέρουν και στην τελική ονομάζεται γενικό λύκειο, οπότε θα σου προσφέρει γενικές γνώσεις.
Μπορείς όμως να πας και σε τεχνικό, για να πάρεις εξειδίκευση από πολύ νωρίτερα. Μπορείς και να μην σπουδάσεις κάπου και να ανοίξεις ένα μαγαζί ή μια επιχείρηση. Μάλιστα μπορεί να κάνεις και περισσότερα λεφτά έτσι. Ή να πας σε κάποιο ΙΕΚ ή οτιδήποτε άλλο... όλα σεβαστά.
Δεν σε υποχρεώνει κανένας να δώσει πανελλαδικές. Είναι επιλογή μας και το έχουμε ξεχάσει. Προσωπικά όποτε κουράζομε σκέφτομαι πως το θέλω αυτό, θέλω να δώσω πανελλαδικές γιατί θέλω να πάω στο πανεπιστήμιο. Αν δεν ήθελα δεν θα έδινα.
Όσο για την ύλη και τα θέματα πρέπει να είναι δύσκολα. Γιατί αλλιώς ο μαθητής του 20 και του 17 θα έγραφαν τον ίδιο βαθμό, και θα ήταν τεράστια αδικία για το μαθητή του 20.
- Σπόιλερ:
- Hufflupff Fiction Team
Β.W.F.C.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°829
Ναι έχεις δίκιο, γιατί όντως σκέφτομαι να παω στο επαγγελματικό επειδή με όσους το έχω συζητήσει μου είπαν πως θα κουραστώ πολύ περισσότερο στο γενικό διότι έχει πιο πολλές απαιτήσεις. Από εκεί μπαίνεις σε κάποιο πανεπιστήμιο ανάλογα με την ειδικότητα σου. Και θα δω μέχρι τότε αν θα δώσω πανελλήνιες. Εγώ δεν θέλω να δώσω γιατί θέλω να κάνω σπουδές στην Αγγλία, αλλά θα δείξει...
Όσο για τα μαθηματικά εμένα μου φάνηκαν δύσκολα. Δεν θες να δεις τους βαθμούς μου στα μαθηματικά, είναι πάνω απ την βάση αλλά μην μας πάθεις και τίποτα, μια χαρά κοπέλα είσαι...
Όσο για τα μαθηματικά εμένα μου φάνηκαν δύσκολα. Δεν θες να δεις τους βαθμούς μου στα μαθηματικά, είναι πάνω απ την βάση αλλά μην μας πάθεις και τίποτα, μια χαρά κοπέλα είσαι...
Lily Luna Potter- Λύτης Κατάρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 8875
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Magical Identity
Today's thought: Jo, thank you for making glasses, spectacles, and red hair really cool.
- Δημοσίευση Ν°830
Απλά κοίταξε να δεις και στην Αγγλία να κάνεις σπουδές μη νομίζεις ότι είναι εύκολο. Δεν ξέρω αν έχεις τα χρήματα για τα δίδακτρα (γιατί στην Αγγλία ακόμη και με υποτροφίες είναι τα πιο ακριβά πανεμιστήμια), αν δεν έχεις δυνατότητες και γενικές γνώσεις δεν θα τα καταφέρεις. Γιατί και εκεί έχει εξετάσεις, εργασίες, μαθήματα στα αγγλικά που όσα προφίσενσι και να έχεις, με την μητρική γλώσσα είναι πολύ διαφορετικά. Και φυσικά δυσκολίες στο να προσαρμοστείς και τα σχετικά.
Κοίτα μπορεί τα μαθηματικά να μη τα καταλαβαίνεις, για αυτό υπάρχουν και οι κατευθύνσης. Αλλά και σε τεχνικό να πας πάλι θα υπάρχουν αντίστοιχα δύσκολα μαθήματα και από ότι ξέρω κάνουν μαθηματικά. Και επίσης για να πας από τεχνικό σε κάποιο πανεπιστήμιο πάλι δίνεις πανελλαδικές (από όσο ξέρω?).
Κοίτα μπορεί τα μαθηματικά να μη τα καταλαβαίνεις, για αυτό υπάρχουν και οι κατευθύνσης. Αλλά και σε τεχνικό να πας πάλι θα υπάρχουν αντίστοιχα δύσκολα μαθήματα και από ότι ξέρω κάνουν μαθηματικά. Και επίσης για να πας από τεχνικό σε κάποιο πανεπιστήμιο πάλι δίνεις πανελλαδικές (από όσο ξέρω?).
- Σπόιλερ:
- Hufflupff Fiction Team
Β.W.F.C.
Neville Longbottom- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 2576
Ημερομηνία εγγραφής : 02/08/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Today's thought: Τυφλή η τύχη και την βρίσκουν λάθος άτομα...
- Δημοσίευση Ν°831
Βασικά, τα μαθήματα όπως τα μαθηματικά, τα νέα ελληνικά, και ίσως η φυσική είναι αναγκαία παντού. Αλλού λιγότερο κι αλλού περισσότερο.
Και στα τρία αυτά μαθήματα δεν μπορείς να μάθεις τα πάντα, ακόμα και να τελειώσεις 100 πανεπιστήμια. Στόχος είναι να μάθεις τον τρόπο σκέψης, όπως και στις σπουδές άλλωστε, όποιος κλάδος και να είναι.
Έτσι το φαντάζομαι εγώ τουλάχιστον. Το τι μαθαίνεις στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο είναι έμμεσα ο τρόπος σκέψης. Μπορεί τα μαθηματικά να φαίνονται άχρηστα σε πολλούς, κυρίως του κλασικού αλλά όντως προσφέρουν πολλά! Μην με ρωτήσετε τώρα τι προσφέρουν, για τον καθένα είναι ξεχωριστό, ακόμα κι αν δεν φαίνεται.
Συγκεκριμένα, τα μαθηματικά είναι ένα εντελώς θεωρητικό μάθημα. Δεν είναι το να λύνεις ασκήσεις και προβλήματα. Είναι η σκέψη που θα κάνεις για να τα λύσεις. Γι' αυτό χρειάζονται σε όλους τους κλάδους της θετικής τουλάχιστον αλλά και σε άλλους. Απλά ίσως δεν γίνεται σωστά το μάθημα στα σχολείο γι' αυτό και οι περισσότεροι μαθητές, είτε τα χρειάζονται είτε όχι τα αντιπαθούν
Εμένα πάντως με εμπνέουν πολλές φορές τα μαθηματικά!
Α και κάτι άλλο, ο Γαλιλαίος είπε πως είναι καλύτερα να ξεκινάς τις σπουδές σου από τα μαθηματικά. Άλλοι καιροί τότε βέβαια, σπούδαζαν πολλά πράγματα αλλά κάτι ήξερε και το είπε ε;
Και στα τρία αυτά μαθήματα δεν μπορείς να μάθεις τα πάντα, ακόμα και να τελειώσεις 100 πανεπιστήμια. Στόχος είναι να μάθεις τον τρόπο σκέψης, όπως και στις σπουδές άλλωστε, όποιος κλάδος και να είναι.
Έτσι το φαντάζομαι εγώ τουλάχιστον. Το τι μαθαίνεις στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο είναι έμμεσα ο τρόπος σκέψης. Μπορεί τα μαθηματικά να φαίνονται άχρηστα σε πολλούς, κυρίως του κλασικού αλλά όντως προσφέρουν πολλά! Μην με ρωτήσετε τώρα τι προσφέρουν, για τον καθένα είναι ξεχωριστό, ακόμα κι αν δεν φαίνεται.
Συγκεκριμένα, τα μαθηματικά είναι ένα εντελώς θεωρητικό μάθημα. Δεν είναι το να λύνεις ασκήσεις και προβλήματα. Είναι η σκέψη που θα κάνεις για να τα λύσεις. Γι' αυτό χρειάζονται σε όλους τους κλάδους της θετικής τουλάχιστον αλλά και σε άλλους. Απλά ίσως δεν γίνεται σωστά το μάθημα στα σχολείο γι' αυτό και οι περισσότεροι μαθητές, είτε τα χρειάζονται είτε όχι τα αντιπαθούν
Εμένα πάντως με εμπνέουν πολλές φορές τα μαθηματικά!
Α και κάτι άλλο, ο Γαλιλαίος είπε πως είναι καλύτερα να ξεκινάς τις σπουδές σου από τα μαθηματικά. Άλλοι καιροί τότε βέβαια, σπούδαζαν πολλά πράγματα αλλά κάτι ήξερε και το είπε ε;
Leonie Vernier- Member of Order of Merlin 3rd
- Αριθμός μηνυμάτων : 70128
Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2009
Magical Identity
Today's thought: I have to fest it up!
- Δημοσίευση Ν°832
Άντε πάλι. Και ο πατέρας μου αγαπά την ιστορία, ήταν πάντα πολύ καλός, μελετά συνέχεια, αλλά είναι διαφημιστής. Συνεπώς ΔΕ ΜΕΤΡΑ η άποψή του.Lucy Weasley έγραψε:Ο θείος μου δεν είναι μαθηματικός αλλά ήταν από μικρός πολύ καλός σε αυτά και τα ξέρει. Και πάλι, του φάνηκαν δύσκολα και πολύ ψαγμένα για μαθηματικά 3ης γυμνασίου... Επίσης δεν μου είπαν αυτό που λες, αλλά μου είπαν πως ήταν αρκετά πολύ δύσκολα αν και τα έλυσαν, το θέμα είναι ΤΙ έγραψαν...
Δύσκολα στη Γ γυμνασίου, αν είναι δυνατόν. ΟΚ, ας μάθουμε πολλαπλασιασμό και διαίρεση στη Γ γυμνασίου.
Επιβάλλεται να είναι δύσκολα. Είναι Πανελλήνιες, όχι διαγώνισμα τετραμήνου ή τεστ στο μάθημα της ημέρας.
A psychopath,
by definition,
is incapable of remorse.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°833
Ναι βρε Όλγα, δε λέω ότι θα είναι όλα πανεύκολα και χωρίς κανένα βαθμό δυσκολίας, σίγουρα θα έχει και εδώ τα στραβά του το πανεπιστήμιο. Όπως και παντού άλλωστε... Σαν χώρα όμως μπορώ να προσαρμοστώ πολύ εύκολα. Την έχω μάθει πλέον τόσα χρόνια που έρχομαι. Επίσης ναι Όλγα, δίνεις αν θέλεις κι απ το τεχνικό πανελλήνιες για το πανεπιστήμιο. Αλλά μπορεί να με πάρουν εκεί που θέλω εγώ στην Αγγλία. Αν ξέρω τα αποτελέσματα αρκετό καιρό πριν την εξεταστική περίοδο τότε θα δω αν θα δώσω πανελλήνιες.
Χρήστο μαθηματικός ήταν ο Γαλιλαίος, τι θα έλεγε??
Ρέα γιατί να μην μετράει η γνώμη ενός ανθρώπου που ξέρει από αυτά? Επειδή δεν είναι μαθηματικός σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει και να καταλάβει αν είναι κάτι υπερβολικό?
Χρήστο μαθηματικός ήταν ο Γαλιλαίος, τι θα έλεγε??
Ρέα γιατί να μην μετράει η γνώμη ενός ανθρώπου που ξέρει από αυτά? Επειδή δεν είναι μαθηματικός σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει και να καταλάβει αν είναι κάτι υπερβολικό?
Maria Lovegood- Member of Order of Merlin 3rd
- Αριθμός μηνυμάτων : 19672
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Touching the starlight....
- Δημοσίευση Ν°834
Léonie Vernier έγραψε:Τι θα τα πάω τέλεια ρε που μου παίρνει 1500 ώρες να μάθω την ιστορία; Και που πίνω δύο καφέδες, πάω να διαβάσω ΑΟΘ και με παίρνει ο ύπνος; Πω βαρεμάρα αυτό το μάθημα, πάλι καλά που 'ναι γελοίο (μέχρι τώρα ).
Α καλά, εγώ καθόμουν ολόκληρο ΣΚ για να μάθω 2 σέλιδες Ξέρεις τι όμως; Αν τα μάθεις καλά τα θυμάσαι. Εγώ στην ιστορία ήμουν σε φάση "Ω μλκ, δε θα γραψω, δε θα γραψω, δε θα γραψω! " Και τελικά ήρθε φλασιά στον εγκέφαλό μου, τα θυμήθηκα ΟΛΑ και έγραψα τον κλύτερό μου βαθμό στις Πανελλήνιες φέτος!
Η ΑΟΘ ναι είναι γελοία, αλλά να τη μαθαίνεις κατά λέξη καλού καού. Εγώ την έγραψα νοηματικά και μου έκοψαν, τα τσ*λια
Lucy Weasley έγραψε:Είναι γελοίο να διαβάζεις ένα χρόνο πριν... Πρέπει να διαβάσεις αν θες να περάσεις εκεί που θέλεις αλλά ξαναλέω πως δεν είναι σωστό το θέμα αυτό στην Ελλάδα...
Γελοίο είναι; Χαχα, αστείο. Εγώ διάβαζα πολύ παραπάνω από ένα χρόνο για τις Πανελλήνιες, δε βλέπω όμως να μου βγήκε σε κακό αυτό. Ίσα-ίσα, με οφέλησε ιδιαίτερα πολύ.
Και εξάλλου, είναι πράγματα που θα χρησιμοποιήσεις στο πανεπιστήμιο τα περισσότερα που μαθαίνουμε σε όλο το λύκειο, όπου και αν πας.
Arcturus Regulus Black έγραψε:Εγώ αφού δε χρειάζεται τίποτα λέω να μπαίνουμε πανεπιστήμιο από το δημοτικό
Τι γυμνάσια και βλακείες; Κατευθείαν εξειδίκευση
Με κάτι τέτοιες ατάκες, με κάνεις και σε αγαπάω
Lucy Weasley έγραψε:Κοιτά, μπορεί να μην είναι όλα τα μαθήματα τόσο άχρηστα αλλά εγώ για την ιστορία θα την βγάλω πάλι άχρηστη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Καλά, στην θετική κατεύθυνση γίνεται της κακομοίρας από αχρηστήλα... Μαθηματικά ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλά και δύσκολα.
Όπα, αυτή η αντίληψη η σνομπίστικη του τύπου "η θεωρητική κάνει παπαγαλία άρα ό,τι μαθαίνει είναι άχρηστο" πολύ μου τη δίνει. Εγώ προσωπικά αποκόμισα πολλά πράγματα και ξέρεις τι; Μπορεί να πέταγα τα βιβλία από δω και από κει με νεύρα, αλλά δε θεωρώ πως ότι έκανα όλη τη χρονιά φέτος ήταν εις μάτην. Και τα μαθηματικά δεν είναι τίποτα από τα δύο.
Lucy Weasley έγραψε:Το θεωρώ λίγο άχρηστο Ρέα γιατί η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν μου έχει χρησιμεύσει πουθενά...
Δεν αμφιβάλλω καθόλου στο ότι σε βοηθούν να σκέφτεσαι αλλά μέχρι ένα σημείο... Έχω δει τα μαθηματικά του λυκείου κι έχω φρίξει... Τι είναι αυτά ρε??
Χρήστο θα τα χρειαστείς αν γίνεις μαθηματικός, φυσικός ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Επίσης δε νομίζω πως ένας απλός άνθρωπος θα πάει στο σούπερ μάρκετ και για να πληρώσει πρέπει να ξέρει να λύνει διακρίνουσα για παράδειγμα...
Εκάτη δεν εννοώ τέτοιο επίπεδο στις πανελλήνιες, είπαμε... Αλλά όχι αυτά τα τρελά θέματα που βάζουν... Εγώ προσωπικά πάντως τα θεωρώ πολύ δύσκολα, ήρεμα, παιδιά είμαστε όχι ο Αϊνστάιν..!
Επίσης, επειδή κάτι εσύ δεν το χρησιμοποιείς δε σημαίνει πως είναι άρχηστο, ό,τι μαθαίνεις για προσωπικό σου κέρδος το μαθαίνεις.
Νομίζω είσαι υπερβολική με τα μαθηματικά. Δε θα πας να δώσεις κατευθείαν. Για αυτό το Λύκειο χωρίζεται σε 3 έτη και κάθε έτος είναι πιο δύσκολο. Υπάρχει μία διαβάθμιση. Τα μαθηματικά που κάναμε φέτος ήταν πιο δύσκολα από τα μαθηματικά του γυμνασίου. Αν τα έβλεπα τότε σαφώς θα έφριττα, αδίκως όμως. Μην κρίνεις προτού τα δεις και μόνη σου.
Lucy Weasley έγραψε:Και ναι, αν το κάνει κάθε εβδομάδα έτσι μπορεί και να πάθει γιατί και ξενυχτάει και διαβάζει παρά την κούραση που έχει υποστεί όλη μέρα.
Επίσης δεν το πιστεύω μόνο έτσι. Ξέρω ότι σε μερικούς αρέσει να μαθαίνουν πολλά κι ας μην τα χρησιμοποιήσουν ποτέ, αλλά είναι όντως κάποια πράγματα που και να τα μάθουν μετά θα τα ξεχάσουν και πάνε στράφι όλα αυτά. Εγώ ότι έχω μάθει στην φυσική δεν χαίρομαι και πολύ που τα ξέρω. Το ίδιο ήμουν και πριν που πουν ποιος είναι ο Κουλόμπ και τι νόμο είχε βγάλει αυτός...
Εγώ φέτος κάθε μέρα κομόμουν μετά τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα (και πολλές φορές 3) και διάβαζα όλη μέρα και είχα σχολείο και τουλάχιστον 4ωρο καθημερινό στο φροντιστήριο και πρωινά μαθήματα το ΣΚ. Είμαι μια χαρά Απλά κοιμήθηκα 15 ώρες μονοκοπανιά μετά την ΑΟΘ.
Κοίτα, ίσως εγώ να το βλέπω μονάχα έτσι, μα όταν ξερω γω κατάφερα να λύσω για πρώτη μου φορά ΘΜΚΕ (επειδή δεν ξέρω γρι από φυσική) ένιωσα προσωπική υπερηφάνια. Δεν είναι ότι άλλαξε κάτι, απλά το κατάφερα και χάρηκα και ακόμα το θυμάμαι σα θεωρία
Lucy Weasley έγραψε:Ο θείος μου δεν είναι μαθηματικός αλλά ήταν από μικρός πολύ καλός σε αυτά και τα ξέρει. Και πάλι, του φάνηκαν δύσκολα και πολύ ψαγμένα για μαθηματικά 3ης γυμνασίου... Επίσης δεν μου είπαν αυτό που λες, αλλά μου είπαν πως ήταν αρκετά πολύ δύσκολα αν και τα έλυσαν, το θέμα είναι ΤΙ έγραψαν...
Ο μπαμπάς μου δεν είναι μαθηματικός, κάποτε έγραψε τον τρίτο καλύτερο βαθμό πανελλαδικά σε μαθηματικά και ήταν 38 χρόνια εφοριακός (χρησιμοποιούσε σα να λέμε μαθηματικά με το τσουβάλι). Θεωρεί πως είχα δύσκολα μαθηματικά. Δεν έχει σημασία όμως, δεν είναι το αντικείμενό του. Χρησιμοποιούσε υπερβολικά περιορισμένες γνώσεις για να κρίνει τι είναι το δύσκολο και τι όχι.
Και όλο αυτό που λες για τα παιδιά που δεν έγραψαν, πέρα από το ότι είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, δλδ καθόλου αντιπροσωπευτικό δείγμα, πρέπει να σκεφτείς πως ίσως να μη φταίνε τα θέματα μα τα ίδια τα παιδιά or something. Γιατί εγώ ξέρω κάποιους που λέγαν "α εύκολα ήταν" και δεν έγραψαν ούτε 3000 μόρια συνολικά και κάποιους άλλους που λέγανε πως δεν ήταν εύκολα και πήγαν τέλεια.
Συγνώμη για τα πολλά quotes, έπρεπε να απαντήσω.
you were there for me on the days I rained nothing but pain yet when you left I became a hurricane and you are no where to be found
- something hidden...:
I love you, Onee-chan
Ravenclaw Fiction Team
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°835
Τι να σου πω... Το ξέρω ότι δεν έχει ιδιαίτερη σχέση, αλλά από τη στιγμή όμως που ο θείος μου τα ξέρει και μπορεί να τα ξεχωρίσει, δεν μπορείς να πεις ότι δεν μετράει η γνώμη του επειδή δεν είναι μαθηματικός. Αλλά όμως, είναι μηχανικός στο ναυτικό(και όσο είναι στην Αγγλία τον έχουν στείλει στην Ρολς Ρόις που φτιάχνουν και μηχανές για τα καράβια), έχει σπουδάσει στην σχολή του και μαθηματικά. Και έχει κάνει και το μάστερ στην Αμερική. Οπότε, όπως και να έχει δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει από μαθηματικά και ότι μόνο τα διαβάζει. Γι αυτό πρέπει να μετράει η γνώμη του. Ξέρει τι λέει. Τέλος πάντων... Επίσης μου είπε πως τα μαθηματικά αυτά που κάναμε φέτος τα έκαναν πριν μερικά χρόνια στην δευτέρα λυκείου.
Αstοria Greengrass- Θανατοφάγος
- Αριθμός μηνυμάτων : 9367
Ημερομηνία εγγραφής : 09/06/2011
Magical Identity
Today's thought: Close your eyes I'll stay beside you I'm still here I won't let them find you
- Δημοσίευση Ν°836
Πότε θα μάθουμε την ημερομηνία που θα βγουν οι βάσεις?
sh*t happens
but life goes on!
but life goes on!
- <3 :
- (:
The Rabbit Finder
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°837
Νομίζω 20κάτι Αυγούστου... Το θυμάμαι από τον αδερφό μου, πριν τρία χρόνια
Morgan le Fay- Βάρδος
- Αριθμός μηνυμάτων : 33267
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2009
Magical Identity
Today's thought: Many times since, I have called to Marius. But there was no answer. Just the endless procession of days, months...years. My teacher left me to my darkest lesson. That in the end, we are alone. And there is nothing but the cold, dark wasteland of eternity.
- Δημοσίευση Ν°838
Βασικά Λούσι, νομίζω πως κάνεις τεράστιο λάθος σε ένα μόνο πράγμα, στο γεγονός πως αντιμετωπίζεις την γνώση ως κάτι περιττό, και, αν έχει άμεση σχέση με το επάγγελμά σου, την θεωρείς υπερβολική, δύσκολη στην μελέτη και στην συγκράτηση. Μήπως απλά δεν σου αρέσει το διάβασμα; Και δεν το λέω για να σε προσβάλλω, απλά και γω τεμπέλιαζα από ένα σημείο και μετά, και το μετανιώνω. Αργότερα έκανα κάτι μαθήματα μαθηματικών και φυσικής για να μην μείνω από κανά βαθμό και τα λάτρεψα, και τα δύο. Αν δεν μου είχε αρέσει τόσο πολύ η θεωρητική, τα μαθήματά της και οι σχολές που εμπεριείχε, θα πήγαινα θετική, στεγνά.
Και η γνώση, ακόμα κι όταν δεν είσαι άμεσα ενδιαφερόμενος ως προς το περιεχόμενό της, δεν είναι άχρηστη. Όλο και κάπου θα σου χρησιμεύσει. Βασικά, ούτε αυτό. Θα ανοίξει το μυαλό σου, θα δεις τα πράγματα αλλιώς, αυτά που θα σκέφτεσαι και θα λες θα έχουν 3 διαφορετικές έννοιες και διαστάσεις από αυτά που λες και σκέφτεσαι τώρα. Από ένα σημείο και μετά, θα θέλεις να μάθεις παραπάνω. Τι αντιπαραγωγικό που είναι αυτό το "δεν έχει σχέση με αυτό που σπουδάζω", δεν νομίζεις; Ο άνθρωπος δεν αναπτύχθηκε ούτε θριάμβευσε ως ον με αυτή την λογική. Ήταν η φιλοδοξία που τον έκανε αυτό που είναι σήμερα.
Και στην τελική, δες τις επιλογές σου. Δες τι θέλεις να σπουδάσεις ως αντικείμενο σπουδών, όχι τι επάγγελμα θες μόνο, ούτε ποια σχολή θα ευχαριστήσει τους γονείς σου, ή σου φαίνεται εσένα αβαντάζ. Γιατί αν δεν το θες αρκετά αυτό που πας να κάνεις, θα το βαρεθείς πριν καν το ξεκινήσεις. Πρέπει να κρατάς ζωντανή την όποια φιλοδοξία έχεις, αν έχεις τα κότσια να ακολουθήσεις την φιλοδοξία σου.
Και όσο για το Λονδίνο, δεν είναι εύκολα τα πράγματα, μην εξαπατάσαι. Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν μπορούνε να σε βάλουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Εξετάσεις θα δώσεις, θέλεις δεν θέλεις. Και μιας και είσαι Λονδίνο αυτή τη στιγμή, τσέκαρε το επίπεδο των αγγλικών σου, μίλα με τους γύρω σου και πες καμμιά κουβέντα παραπάνω εκτός από τα εξυπηρετικά "do you want fries with that". Μέσα στο φόρουμ, ξέρω 3 άτομα μετρημένα εκτός από μένα που πιστεύω πως μπορούν να επικοινωνήσουν άνετα στα αγγλικά, σε μία αγγλόφωνη χώρα. Βλέπεις; δεν είναι μόνο οι γνώσεις που θα έχεις, είναι και το αν μπορείς να τις μεταφέρεις σε μία γλώσσα που δεν σου είναι τόσο οικεία όσο η μητρική σου.
Edit: Και το προφίσιενσι δεν είναι τίποτα. Δεν ξέρω αν το έχεις, ή αν έχεις το lower, αλλά δεν είναι τίποτα. Στην ουσία όταν παίρνεις prof, απλά έχεις πιστοποιήσει στο κράτος πως ξέρεις να συντάσσεις απλές προτάσεις στα αγγλικά. Τίποτα παραπάνω. Το παραπάνω είναι όταν θα διαβάσεις αγγλική και αμερικανική λογοτεχνία και ποίηση, θα μιλήσεις με κόσμο ο οποίος γνωρίζει άριστα την αγγλική. Αυτή τη γνώση που εσύ την θεωρείς περιττή.
Και η γνώση, ακόμα κι όταν δεν είσαι άμεσα ενδιαφερόμενος ως προς το περιεχόμενό της, δεν είναι άχρηστη. Όλο και κάπου θα σου χρησιμεύσει. Βασικά, ούτε αυτό. Θα ανοίξει το μυαλό σου, θα δεις τα πράγματα αλλιώς, αυτά που θα σκέφτεσαι και θα λες θα έχουν 3 διαφορετικές έννοιες και διαστάσεις από αυτά που λες και σκέφτεσαι τώρα. Από ένα σημείο και μετά, θα θέλεις να μάθεις παραπάνω. Τι αντιπαραγωγικό που είναι αυτό το "δεν έχει σχέση με αυτό που σπουδάζω", δεν νομίζεις; Ο άνθρωπος δεν αναπτύχθηκε ούτε θριάμβευσε ως ον με αυτή την λογική. Ήταν η φιλοδοξία που τον έκανε αυτό που είναι σήμερα.
Και στην τελική, δες τις επιλογές σου. Δες τι θέλεις να σπουδάσεις ως αντικείμενο σπουδών, όχι τι επάγγελμα θες μόνο, ούτε ποια σχολή θα ευχαριστήσει τους γονείς σου, ή σου φαίνεται εσένα αβαντάζ. Γιατί αν δεν το θες αρκετά αυτό που πας να κάνεις, θα το βαρεθείς πριν καν το ξεκινήσεις. Πρέπει να κρατάς ζωντανή την όποια φιλοδοξία έχεις, αν έχεις τα κότσια να ακολουθήσεις την φιλοδοξία σου.
Και όσο για το Λονδίνο, δεν είναι εύκολα τα πράγματα, μην εξαπατάσαι. Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν μπορούνε να σε βάλουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Εξετάσεις θα δώσεις, θέλεις δεν θέλεις. Και μιας και είσαι Λονδίνο αυτή τη στιγμή, τσέκαρε το επίπεδο των αγγλικών σου, μίλα με τους γύρω σου και πες καμμιά κουβέντα παραπάνω εκτός από τα εξυπηρετικά "do you want fries with that". Μέσα στο φόρουμ, ξέρω 3 άτομα μετρημένα εκτός από μένα που πιστεύω πως μπορούν να επικοινωνήσουν άνετα στα αγγλικά, σε μία αγγλόφωνη χώρα. Βλέπεις; δεν είναι μόνο οι γνώσεις που θα έχεις, είναι και το αν μπορείς να τις μεταφέρεις σε μία γλώσσα που δεν σου είναι τόσο οικεία όσο η μητρική σου.
Edit: Και το προφίσιενσι δεν είναι τίποτα. Δεν ξέρω αν το έχεις, ή αν έχεις το lower, αλλά δεν είναι τίποτα. Στην ουσία όταν παίρνεις prof, απλά έχεις πιστοποιήσει στο κράτος πως ξέρεις να συντάσσεις απλές προτάσεις στα αγγλικά. Τίποτα παραπάνω. Το παραπάνω είναι όταν θα διαβάσεις αγγλική και αμερικανική λογοτεχνία και ποίηση, θα μιλήσεις με κόσμο ο οποίος γνωρίζει άριστα την αγγλική. Αυτή τη γνώση που εσύ την θεωρείς περιττή.
Oh, the skies, tumbling from your eyes
So sublime, a chase to end all time
Seasons call and fall, from grace and uniform
Anatomical, metaphysical
Oh, the dye, a blood red setting sun
Rushing through my veins, burning up my skin
I will survive, live and thrive
Win this deadly game
Love crime
I will survive, live and thrive
I will survive
I will...
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°839
Κοίτα Κώννη, ίσως να φταίει στο ότι αυτά τα τρία που ανέφερα πριν τα απεχθάνομαι. Όσα μαθήματα και να κάνω πάνω σε αυτά κι ανάγκη να τα έχω, πάλι δεν θα τα μπορέσω, θα τα βρίσω και θα τα συχαθώ. Τέλος πάντων.
Το ξέρω ότι εδώ πάλι θα πρέπει να προσαρμοστώ ανάλογα με το περιβάλλον που θα ζω, θα πρέπει να δώσω εξετάσεις, θα βρω κάτι να βρίσω κι από εδώ επειδή μπορεί να μην το καταφέρνω, αλλά νομίζω έχω τα κότσια να το κάνω. Θα έρθω και θα δω τι μπορώ να καταφέρω. Φυσικά και θα επιλέξω κάτι που θα με ευχαριστεί απ' όλους τους τομείς και θα με ενδιαφέρει. Τι να το κάνω αν πάω σε ένα πανεπιστήμιο και το βαρεθώ πριν καλά καλά πατήσω?
Το επίπεδό μου στα αγγλικά δεν είναι και το τέλειο, αλλά μπορώ να μιλήσω αρκετά καλά. Βέβαια αυτό είναι που με ανησυχεί λιγότερο απ' όλα γιατί η μαμά μου είναι καθηγήτρια αγγλικών κι έχουμε δικό μας φροντιστήριο οπότε όσο είμαι στο φροντιστήριο καθημερινά το χειμώνα, στο μάθημα και κάθε φορά που πάω Αγγλία μαθαίνω και περισσότερα. Και νομίζω η καλύτερη διδασκαλία(λεξιλογίου και προφοράς κυρίως) γίνεται στην Αγγλία από αυτά που ακούω από τους γύρω μου, απ' την τηλεόραση, από τις συζητήσεις με τους Άγγλους και νομίζω αυτές οι δύο μέρες που πέρασα στο αγγλικό σχολείο μου έκαναν πολύ καλό. (Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα για βελτίωση της ομιλίας σας )
Το ξέρω ότι εδώ πάλι θα πρέπει να προσαρμοστώ ανάλογα με το περιβάλλον που θα ζω, θα πρέπει να δώσω εξετάσεις, θα βρω κάτι να βρίσω κι από εδώ επειδή μπορεί να μην το καταφέρνω, αλλά νομίζω έχω τα κότσια να το κάνω. Θα έρθω και θα δω τι μπορώ να καταφέρω. Φυσικά και θα επιλέξω κάτι που θα με ευχαριστεί απ' όλους τους τομείς και θα με ενδιαφέρει. Τι να το κάνω αν πάω σε ένα πανεπιστήμιο και το βαρεθώ πριν καλά καλά πατήσω?
Το επίπεδό μου στα αγγλικά δεν είναι και το τέλειο, αλλά μπορώ να μιλήσω αρκετά καλά. Βέβαια αυτό είναι που με ανησυχεί λιγότερο απ' όλα γιατί η μαμά μου είναι καθηγήτρια αγγλικών κι έχουμε δικό μας φροντιστήριο οπότε όσο είμαι στο φροντιστήριο καθημερινά το χειμώνα, στο μάθημα και κάθε φορά που πάω Αγγλία μαθαίνω και περισσότερα. Και νομίζω η καλύτερη διδασκαλία(λεξιλογίου και προφοράς κυρίως) γίνεται στην Αγγλία από αυτά που ακούω από τους γύρω μου, απ' την τηλεόραση, από τις συζητήσεις με τους Άγγλους και νομίζω αυτές οι δύο μέρες που πέρασα στο αγγλικό σχολείο μου έκαναν πολύ καλό. (Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα για βελτίωση της ομιλίας σας )
Phineas Nigellus Black- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 63952
Ημερομηνία εγγραφής : 14/07/2011
Magical Identity
Today's thought: I am not good, I am not nice, I am just right.
- Δημοσίευση Ν°840
Ρε η ανθή που χάθηκε;
Ψάχνω τόσες σελίδες κανένα σοβαρό ποστ και τα μόνα που βρίσκω είναι οι βλακείες για το κατα πόσο είναι αναγκαίες οι πανελλήνιες και πόσο γαμάτα είναι όλα στην αγγλία!
Ψάχνω τόσες σελίδες κανένα σοβαρό ποστ και τα μόνα που βρίσκω είναι οι βλακείες για το κατα πόσο είναι αναγκαίες οι πανελλήνιες και πόσο γαμάτα είναι όλα στην αγγλία!
meet me in montauk
Carl
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°841
Phineas Nigellus Black έγραψε:Ρε η ανθή που χάθηκε;
Κάνει τα μπάνια της τώρα να πάρει χρωματάκι
Το τσέκαρα
Αstοria Greengrass έγραψε:Πότε θα μάθουμε την ημερομηνία που θα βγουν οι βάσεις?
Αν είστε τυχεροί τέλη Αυγούστου
*
*
*
*
*
*
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°842
Λες και υπάρχει περίπτωση να βγουν οι βάσεις το Σεπτέμβριο
you were there for me on the days I rained nothing but pain yet when you left I became a hurricane and you are no where to be found
- something hidden...:
I love you, Onee-chan
Ravenclaw Fiction Team
Madame Maxime- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 55431
Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2008
Magical Identity
Today's thought: Somebody mixed my medicine. :S
- Δημοσίευση Ν°843
Oh God, η νοσηλευτική έχει Βιοστατική στο πρώτο -νομίζω- εξάμηνο και βλέπω να μου μένει χρωστούμενο μέχρι το τέταρτο έτος!Arcturus Regulus Black έγραψε:Μπορώ να σου αναλύσω εκτενέστερα που χρειάζονται τα μαθηματικά στη φυσιολογία,στη διατροφολογία , στην πληροφορική , στη βιομετρία!
Μου 'χαν πει πως τα αποτελέσματα θα βγουν γύρω στις 20-24. Επειδή όμως ποτέ δεν βγαίνουν στην ώρα τους, εγώ περιμένω να βγουν γύρω στις 25-30.
Πάντως, οι αθλητές θα πρέπει να ετοιμάσουν τα χαρτιά τους από τις 3 Σεπτέμβρη και συνήθως αυτό το κάνουν αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Άρα, τα αποτελέσματα μπορεί να βγουν στις 31.
C. Addicts for the win.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°844
Λίζα και το Υπουργείο για 25-30 λέει πως θα είναι η ανακοίνωση των βάσεων
Όταν ανεβαίνει ο αριθμός των εισακτέων είναι καλό ή κακό;
Όταν ανεβαίνει ο αριθμός των εισακτέων είναι καλό ή κακό;
- something hidden...:
I love you, Onee-chan
Ravenclaw Fiction Team
Berenice- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 18387
Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2007
Magical Identity
Today's thought: well behaved women rarely make history
- Δημοσίευση Ν°845
Καλό νομίζω
“You know, Evans, sooner or later youʼre going to have to make up your mind, whether you like me or hate me.”
“Believe me, Iʼve made up my mind.” (x)
Arcturus Regulus Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 24400
Ημερομηνία εγγραφής : 24/11/2010
Magical Identity
Today's thought: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε...
- Δημοσίευση Ν°846
Δεν νομίζω ότι υπάρχει απόλυτη απάντηση
Αν έχεις σίγουρη τη θέση στη σχολή μπορεί να μη συμφέρει γιατί θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας στο μέλλον και ειδικά σε κορεσμένα επαγγέλματα. Από την άλλη συμφέρει αυτούς που θα μπουν στο τσακ λόγω της αύξησης των θέσεων και δε θα χάσουν τη σχολή.
Πχ αν μπουν στο φυσικό φέτος 5.000 άτομα ενώ πέρυσι μπήκαν 4.000 σκέφτεσαι αμέσως : "δηλαδή καλύψαμε τις θέσεις των 4.000 φυσικών που θα βγουν στην αγορά εργασίας σε 4 χρόνια και θέλουμε και άλλους 1.000 γιατί δε μας έφταναν;"
Πάντως αν το δεις πολύ βραχυπρόθεσμα ίσως να συμφέρει αυτούς που θέλουν οπωσδήποτε τη σχολή.
Αν έχεις σίγουρη τη θέση στη σχολή μπορεί να μη συμφέρει γιατί θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας στο μέλλον και ειδικά σε κορεσμένα επαγγέλματα. Από την άλλη συμφέρει αυτούς που θα μπουν στο τσακ λόγω της αύξησης των θέσεων και δε θα χάσουν τη σχολή.
Πχ αν μπουν στο φυσικό φέτος 5.000 άτομα ενώ πέρυσι μπήκαν 4.000 σκέφτεσαι αμέσως : "δηλαδή καλύψαμε τις θέσεις των 4.000 φυσικών που θα βγουν στην αγορά εργασίας σε 4 χρόνια και θέλουμε και άλλους 1.000 γιατί δε μας έφταναν;"
Πάντως αν το δεις πολύ βραχυπρόθεσμα ίσως να συμφέρει αυτούς που θέλουν οπωσδήποτε τη σχολή.
*
*
*
*
*
*
Madame Maxime- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 55431
Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2008
Magical Identity
Today's thought: Somebody mixed my medicine. :S
- Δημοσίευση Ν°847
Πάντως, αν και ανέβηκε ο αριθμός των εισακτέων, ανέβηκε μόνο για τις ειδικές κατηγορίες απ' όσο ξέρω.
C. Addicts for the win.
anthian9- Member of Order Of Merlin 1st
- Αριθμός μηνυμάτων : 20262
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2009
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°848
Πέρυσι τέτοιο καιρό σε αυτό το τόπικ γινόταν χαμός. Όλοι γράφατε τι διαβάζατε, σε ποιο κεφάλαιο είχατε φτάσει, τι επαναλήψεις είχατε προγραμματίσει... Πόσο μ'αρέσει η σιωπή των παιδιών του '95
♩ - ♫
Warriors don't show their heart
until the axe reveals it.
until the axe reveals it.
Neville Longbottom- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 2576
Ημερομηνία εγγραφής : 02/08/2011
Magical Identity
Today's thought: Τυφλή η τύχη και την βρίσκουν λάθος άτομα...
- Δημοσίευση Ν°849
anthian9 έγραψε:Πέρυσι τέτοιο καιρό σε αυτό το τόπικ γινόταν χαμός. Όλοι γράφατε τι διαβάζατε, σε ποιο κεφάλαιο είχατε φτάσει, τι επαναλήψεις είχατε προγραμματίσει... Πόσο μ'αρέσει η σιωπή των παιδιών του '95
Γρήγορα δεν είναι; Ακόμα δεν άρχισε η χρονιά, δώσε τους λίγο χρόνο ακόμη
Leonie Vernier- Member of Order of Merlin 3rd
- Αριθμός μηνυμάτων : 70128
Ημερομηνία εγγραφής : 27/06/2009
Magical Identity
Today's thought: I have to fest it up!
- Δημοσίευση Ν°850
Τα παιδιά του '95 κάνουν διακοπές τώρα.anthian9 έγραψε:Πέρυσι τέτοιο καιρό σε αυτό το τόπικ γινόταν χαμός. Όλοι γράφατε τι διαβάζατε, σε ποιο κεφάλαιο είχατε φτάσει, τι επαναλήψεις είχατε προγραμματίσει... Πόσο μ'αρέσει η σιωπή των παιδιών του '95
- Σπόιλερ:
- Άσε, με έπιασε παραλήρημα σήμερα που έκανα αρχαία στον ξάδερφό μου... Τα 'δα και με έπιασε ένα άγχος... Σε τι; Στην ύλη της Α γυμνασίου ...