Νοέμβριος 2011
Άλλος ένας μήνας φτάνει στο τέλος του και για ακόμη μία φορά οι Magic Quotes έρχονται κοντά σας. Τον μήνα αυτό όλες οι ατάκες που παραθέτουμε προέρχονται ή σχετίζονται με το αγαπημένο άθλημα των μάγων, το Quidditch. Γνωρίζουμε ότι το Quidditch αποτελεί για την Μαγική Κοινότητα, ότι αποτελεί για την Κοινότητα των Μάγκλ το ποδόσφαιρο. Επιλέξτε λοιπόν την αγαπημένη σας ατάκα και σχολιάστε την!
1.
"Don't play."
"Say you're ill."
"Pretend to break your leg."
"Really break your leg."
("Μην παίξεις."
"Πες πως είσαι άρρωστος."
"Κάνε ότι έσπασες το πόδι σου."
"Σπάσε όντως το πόδι σου.")
- Ερμιόνη Γκρέιντζερ και Ρόναλντ Ουέσλι προσπαθώντας να πείσουν τον Χάρι Πότερ να μην συμμετάσχει στον αγώνα Κουίντιτς το 1991.
2. "Bad news, Harry. I've just been to see Professor McGonagall about the Firebolt. She, er, got a bit shirty with me. Told me I'd got my priorities wrong. Seemed to think I cared more about winning the Cup than I do about you staying alive. Just because I told her I didn't care if it threw you off, as long as you caught the Snitch first. Honestly, the way she was yelling at me... you'd think I'd said something terrible?"
"Άσχημα νέα Χάρι. Πριν από λίγο πήγα να ρωτήσω την Καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ σχετικά με την Αστραπή. Φαίνεται ότι, ε, τσατίστηκε λιγάκι μαζί μου. Μου είπε ότι έχω λάθος προτεραιότητες. Φαινόταν να πιστεύει ότι με ενδιαφέρει περισσότερο να πάρουμε το Κύπελλο από το να μείνεις εσύ ζωντανός. Κι αυτό επειδή της είπα ότι δεν με νοιάζει αν θα σε πετάξει [το σκουπόξυλο], αρκεί να έχεις πιάσει πρώτα την Χρυσή. Ειλικρινά ο τρόπος που μου φώναζε.. εσύ νομίζεις ότι είπα κάτι τρομερό;"
- Όλιβερ Γούντ στον Χάρι Πότερ το 1993.
3. "It's only a game, isn't it?"
"Hermione, you're good on feelings and stuff, but you just don't understand about Quidditch."
"Maybe not, but at least my happiness doesn't depend on Ron's goalkeeping ability."
"Ένα απλό παιχνίδι είναι, σωστά;"
"Ερμιόνη, είσαι καλή σε συναισθήματα και τέτοια, αλλά απλά δεν σκαμπάζεις από Κουίντιτς."
"Ίσως όχι, αλλά τουλάχιστον εμένα η ευτυχία μου δεν εξαρτάται από την ικανότητα του Ρον να πιάνει την μπάλα."
- Ερμιόνη Γκρέιντζερ και Χάρι Πότερ σχετικά με αγώνα του Ρόναλντ Ουέσλι το 1995.
"I can't see anyone trying to bump off a Quidditch team."
"Wood might've done the Slytherins if he could've got away with it."
"Δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος θα προσπαθούσε να διαλύσει μια ομάδα Κουίντιτς."
"Ο Γουντ ίσως να το έκανε για τους Σλύθερινς εάν μπορούσε να ξεφύγει από τιμωρίες μετά."
- Ο Τζορτζ και Φρεντ Ουέσλι το 1995
"So - after that obvious and disgusting bit of cheating - "
"Jordan!"
"I mean, after that open and revolting foul - "
"Jordan, I'm warning you - "
"Λοιπόν- ύστερα από αυτό τη ολοφάνερη και αηδιαστική ζαβολιά - "
"Τζόρνταν!"
"Εννοούσα, ύστερα από αυτό το εξόφθαλμο και αποκρουστικό φάουλ - "
"Τζόρνταν σε προειδοποιώ!"
Λι Τζόρνταν και Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ κατά την διάρκεια αγώνα Κουίντιτς το 1996.