Κάθε μα κάθε μάχη ήταν επική, κάθε μα κάθε μάχη είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο πάνω μου.
Μάχη στο Υπουργείο Μαγείας για την Προφητεία: Ήδη από το τρίτο βιβλίο τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται πιο σκοτεινά, αλλά τώρα βλέπουμε μία κάποια άνοδο προς την κατεύθυνση αυτή. Εφτά παιδιά καβαλούν αόρατα ιπτάμενα άλογα για να σώσουν έναν αθώο άνθρωπο που βασανίζει ο Βόλντεμορτ. Και όλα τελικά είναι παγίδα και βλέπουμε εφτά εφήβους με πολύ άγουρες ικανότητες άμυνας και επίθεσης να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με ένα μάτσο σκοτεινούς μάγους. Και πάνω που νομίζουν πως θα σωθούν από το Τάγμα του Φοίνικα, η Λεστρέιντζ σκοτώνει τον Σείριο -πλήγμα τραγικό για το Χάρι- και ο Βόλντεμορτ καταλαμβάνει το σώμα του Χάρι. Ναι, νομίζω, είναι μία αρκετά κρίσιμη μάχη, που διαμορφώνει εντελώς την εξέλιξη της ιστορίας μετέπειτα. Εξάλλου, έριξα τρελό κλάμα με το θάνατο του Σείριου...
Μάχη στο Χόγκουαρτς μετά τον θάνατο του Ντάμπλντορ:Ναι. Περίμενα να πεθάνει ο Ντάμπλιντορ, αλλά ΌΧΙ έτσι. Και μετά, όλος ο πανικός, οι κατάρες να πέφτουν αβέρτα, οι προστάτες του Χόγκουαρτς να προσπαθούν να αμυνθούν με τις λίγες δυνάμεις τους στους Θανατοφάγους που είχαν κατακλύσει το Χόγκουαρτς. Τα συναισθήματα φορτησμένα, παρότι δεν έγινε καμία τρομερή απώλεια, πέρα από τον Μπιλ που δαγκώθηκε από τον Φέρνιρ Γκρέιμπακ. Μου άφησε έντονα συναισθήματα, μελαγχολίας κυρίως, ίσως γιατί ξέρεις πως πλέον τα πράγματα έχουν πάρει μία πορεία αναπόφευκτη και τίποτα δε μπορεί να αλλάξει το γεγονός πως αναμένεται όχι απλά μία μεγάλη μάχη, αλλά ένας δεύτερος επικός πόλεμος στον κόσμο των μάγων.
Μάχη με τους 7 Πότερ πάνω από το Λίτλ Γουίνγκιν: Ένταση και πολύ γρηγοράδα. Όλα έγιναν με ταχύτητα φωτός και δεν καταλάβαμε πεθαίνει η Χεντβιχ και ο Μούντι και ο Τζορτζ χάνει το ραβδί του. Μπορεί να μην ήταν και Η μεγάλη ή η πιο αγαπημένη μου μάχη, αλλά νταξει χάρη σε αυτή γίνονται τρελές προοίκονομίες και εξελίξεις.
Απόδραση από το Μέγαρο Μαλφόυ: Πωωω, αρκετά επική μάχη. Οι κραυγες της Ερμιόνης, η αγωνία των παιδιών για το αν θα ζήσουν ή όχι, με έκαναν να ψιλοανατριχιάσω, ειδικά εφόσον είχαμε να κάνουμε και με το σάικο τη Μπέλατριξ. Και μετά, ο Ντόμπι.
Touching death that one
Μάχη του Χόγκουαρτς: Ναι νταξει.
Η μάχη ίσως; Η Ρόουλινγκ τα έδωσε όλα εδώ. Γενναιότητα και ανδρεία και αποφασιστικότητα και μία ελπίδα για ίσως ένα καλύτερο αύριο. Βλέπουμε τους ήρωες με τους οποίους μεγαλώσαμε να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, να μάχονται υπερ του τι πιστεύουν πως είναι σωστό και πρέπον. Βλέπουμε στιγμές χαράς και λύπης σε αυτή τη μάχη. Βλέπουμε έρωτα και θρήνο, αγάπη και απώλεια, όλα μαζί στιβαγμένα σε ένα έντονο countdown ως την τελική αναμέτρηση. Τα συναισθήματά μου σε αυτή τη μάχη δε μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Αξίζει μόνο να πω πως πιστεύω πως η σελίδα με το θάνατο του Φρεντ, της Τονκς και του Λουπιν είναι ακόμη γεμάτη δάκρυα και πως η μητέρα μου με άκουγε να μουρμουρίζω σαν τρελή καθώς περνούσα τις σελίδες, φτάνοντας προς το τέλος...
Όλες οι μάχες είναι σημαντικές, κατ' εμέ, αλλά με επηρέασαν άσχημα αυτή στο Υπουργείο και η τελευταία στο Χόγκουαρτς.