.::HarryWorld::.

Εδώ ο Ήλιος της Φαντασίας δεν δύει ποτέ...

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ενδιαφέρεστε να γίνετε δημοσιογράφοι?
Αν υπάρχουν θέματα και απουσιάζουμε, στείλτε μήνυμα στο Φατσοβιβλίο

+12
Arcturus Regulus Black
Angelika-Lavender Black
Tom Marvolo Riddle
Lisette de Lapin
elliza
Alviva Black
Hermione Black
EL.J girl
potter 94
bugs_bunny
Narcissa
multi
16 απαντήσεις

Σχέση Ελλάδας-Κύπρου

Vindictus Viridian
    Vindictus Viridian
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 17209
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/12/2009

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν Σλίθεριν
    Blood Status: Half-Blood
    Today's thought: σημασία δεν έχει το τι κάνεις αλλα το πως και γιατί το κάνεις

Σχέση Ελλάδας-Κύπρου - Σελίδα 2 Empty Απ: Σχέση Ελλάδας-Κύπρου

Δημοσίευση από Vindictus Viridian Παρ Ιουλ 20, 2012 7:50 pm

Μπορούμε όποτε θες να κάνουμε μία ιστορική συζήτηση από το το έχει προσφέρει η Κύπρος στην Ελλάδα μέχρι την απόπειρα δολοφονίας του προθυπουργού της κύπρου από την δική μας ελληνική χούντα. Δεν θεώρησα όμως πως πρέπει να γεμίσω ένα ποστ με ιστορικές αναδρομές διότι το τόπικ δεν ζητάει τέτοιου είδους αιτιολόγηση αλλά γενικό σχολιασμό για τις σχέσεις μας.

We are the hot ghosts of HarryWorld
    "Τι σου κάνω Λίλα μου!"
    - Chost Chickos

Σχέση Ελλάδας-Κύπρου - Σελίδα 2 Tumblr_static_severus-snape-in-deathly-hallows-gifs-hogwarts-professors-17276177-500-208

Σχέση Ελλάδας-Κύπρου - Σελίδα 2 Gentleeeeeeeee_zpsda022e6e
    Neville Longbottom
    Neville Longbottom
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 2576
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/08/2011

Magical Identity
    Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ Γκρίφιντορ
    Blood Status: Muggle born
    Today's thought: Τυφλή η τύχη και την βρίσκουν λάθος άτομα...

Δημοσίευση από Neville Longbottom Παρ Ιουλ 20, 2012 7:57 pm

Χάρη δεν σου έκανα επίθεση, δεν είπα πως δεν ξέρεις ιστορία. Απλά θα ήταν καλύτερο να τεκμηρίωνες την άποψη σου με συγκεκριμένα γεγονότα απλά για να μιλάμε για το ίδιο γεγονός. Μην το παίρνεις κατάκαρδα.
    Και μια διόρθωση, ο Μακάριος(αν μιλάς γι' αυτόν) δεν ήταν προθυπουργός, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας.

Σχέση Ελλάδας-Κύπρου - Σελίδα 2 Batman_killing_joke_10
    Vindictus Viridian
    Vindictus Viridian
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Magical Identity

Δημοσίευση από Vindictus Viridian Παρ Ιουλ 20, 2012 8:00 pm

Φυσικά και δεν το είπες...απλά για την περίπτωση που απλά σου πέρασε από το μυαλό πως μιλάω έτσι αυθαίρετα, ώστε να μην γυρίσει μπούμερανγκ όπως λες κι εσύ η πρότασή μου, για αυτό σου λέω όποτε θες να μιλήσουμε ιστορικά...ας το κάνουμε. Όσο για τον Μακάριο, θα συμφωνήσω μαζί σου αν κι έχω την εντύπωση πως εκτελούσε και τα χρέη ενός πρωθυπουργού. Τώρα αν κάνω λάθος, συγγνώμη.

"Τι σου κάνω Λίλα μου!"
    - Chost Chickos

Σχέση Ελλάδας-Κύπρου - Σελίδα 2 Tumblr_static_severus-snape-in-deathly-hallows-gifs-hogwarts-professors-17276177-500-208

Neville Longbottom
    Neville Longbottom
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 2576
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/08/2011

Magical Identity
    Today's thought: Τυφλή η τύχη και την βρίσκουν λάθος άτομα...

Δημοσίευση από Neville Longbottom Παρ Ιουλ 20, 2012 8:05 pm

Βασικά η Κύπρος ποτέ δεν είχε προθυπουργό γι' αυτό στο είπα. Είναι ο πρόεδρος το ανώτατο πολιτικό αξίωμα.
    Αν τύχει ποτέ συζητάμε, αλλά προτιμώ να μην το έχουμε προκανονισμένο για διάφορους λόγους.

Σχέση Ελλάδας-Κύπρου - Σελίδα 2 Batman_killing_joke_10
    Vindictus Viridian
    Vindictus Viridian
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Magical Identity

Δημοσίευση από Vindictus Viridian Παρ Ιουλ 20, 2012 8:08 pm

Ε άρα εκτελούσε τα χρέη ενός πρωθυπουργού...όσον αφορά τον τίτλο του αξιώματος όντως έκανα λάθος!
    Δεν θα σε παραπλανήσω Χρήστο ούτε θα στρωθώ να διαβάσω ιστορία για το ραντεβού της ιστορικής μας συζήτησης.
    Παρ'όλα αυτά συμφωνώ πως ναι...αν τύχει

"Τι σου κάνω Λίλα μου!"
    - Chost Chickos

Hermione Black
    Hermione Black
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς
    Απόφοιτος Χόγκουαρτς

Αριθμός μηνυμάτων : 11974
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/09/2010

Magical Identity
    Today's thought: Αν ελπίζεις σε κάτι, κανείς δεν μπορεί να σου διώξει την ελπίδα

Δημοσίευση από Hermione Black Πεμ Αυγ 09, 2012 2:18 am

Συνειδητοποίησα ότι τελικά δεν έγραψα όλα όσα θα ήθελα σε αυτό το τόπικ αλλά βλέποντας κυρίως τα τελευταία ποστ του Χάρη και του ΧρΙστου θέλω να συμπληρώσω κάποια πράγματα!

Σπόιλερ:

Εντάξει, εντάξει σοβαρεύομαι! Καταρχήν προσωπικά δεν αισθάνομαι Ελληνίδα, όχι Ελλαδίτισσα, Ελληνίδα αλλά ποτέ δεν είπα πως δεν έχουμε σαν λαούς δεσμούς με την Ελλάδα! Είναι ένας λαός, όχι ένα κράτος, ένας λαός, που νιώθουμε κοντά μας έχουμε πολλά κοινά στην ιστορία, μετρώντας και από την εποχή των Μικινών ακόμα την οποία μετράω γιατί από ʽκει πήραμε αυτό που λέγεται «έθνος»! Κι εμένα με ενοχλεί να ακούω ότι είμαστε Έλληνες και ότι η Κύπρος είναι Ελληνική και τις λοιπές αηδίες επειδή μας εξελλήνισαν οι Μικινέοι απλά λέω πως έχει παίξει ρόλο!

Έπειτα δεν έχω σκοπό να αναλύσω το θέμα περί Ομόνιας και τα λοιπά! Ή μάλλον με την ευκαιρία θα πω κάποια άλλα πράγματα!

Η σχέση Ελλάδας – Κύπρου και το κατά πόσον είμαστε Έλληνες και τι πιστεύει ο καθένας έχει να κάνει με το σε ποια ιδεολογία πιστεύει, το πώς χωρίζεται η αριστερά από τη δεξιά σε αυτή τη χώρα έχει να κάνει με το κυπριακό και το κατά πόσον είμαστε Έλληνες! Αν και στις συγκεκριμένες απόψεις μπορώ να συμφωνήσω με αυτά που εκφράζει ο Χρήστος είναι άλλα πράγματα που παραμελούνται λόγω αυτών από κάθε κυβέρνηση!

Αν λυνόταν ποτέ το κυπριακό, με κάθε λύση (εννοείται πως συμφωνώ Χρήστο με όσα είπες περί αδύνατης λύσης του να πάνε όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και ότι το «Θα πετάξουμε τους Τούρκους στη θάλασσα» είναι τεράστιες αηδίες, που λέτε αν λυνόταν το κυπριακό το 80 τα εκατό των Κυπριών πολιτικών θα εξαφανίζονταν από το πολιτικό σκηνικό! Και λίγο λέω, πόσο λάθος είναι τοτό?

Χάνουμε άλλες ουσίες, περί κρίσης και άλλων επειδή εδώ και τριάντα οκτώ αν μετράω σωστά χρόνια ασχολούμαστε με κάτι που …. Δεν θα έχει λύση όσο κι αν το προχωρήσει η κυβέρνηση Χριστόφια και όποια δίποτε κυβέρνηση!

Λυπάμαι που η σχέση Ελλάδας – Κύπρου και η άποψη γύρω από αυτήν εξαρτάται από το σε ποια παράταξη ανήκει ο καθένας! Συμφωνώ με το Χάρη, πρέπει να θεωρούμε τους Έλληνες «αδέρφια» μας ίσως και τους Τουρκοκύπριους … εν μέρει.

Όσο περί ένωσης αν όντως είχαμε αυτή την ευκαιρία, πράγμα που δεν υφίσταται, θα ήμουν καθʼ όλα κατά!

Και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Χάρη γιατί είναι ένας απʼ τους λίγους Έλληνες που αναγνωρίζουν και τον άσχημο και φυσικά το θετικό τρόπο που επηρέασε η Ελλάδα την Κύπρο! Πολλοί δεν αναγνωρίζουν τίποτα απʼ τα δύο, πολλοί Έλληνες το πρώτο και πολλοί Κύπριοι το δεύτερο!

Τέλος άλλο Ελλάδα και άλλο Ελληνισμός, ξεκαθαρίζω πως με αυτό δεν εννοώ πως ανήκουμε καθʼ όλα στον Ελληνισμό, αλλά αφού δεν μπορώ να εκφράσω αυτό που θέλω ελπίζω ότι μπορείτε να το αντιλήφθητε όσοι έχετε γνώσεις ιστορικές και επί του θέματος!

Είμαι σίγουρη πως σε κάποια σημεία όσα είπα θα παρεξηγηθούν και δεν έχω εκφραστεί σωστά και όταν τα εντοπίσω θα τα διορθώσω!

Σχέση Ελλάδας-Κύπρου - Σελίδα 2 Kaiksis_OLD_SCORE124
    Kreacher
    Kreacher
    Τριτοετής στην Σχολή
    Τριτοετής στην Σχολή

Αριθμός μηνυμάτων : 55
    Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2015

Magical Identity
    Blood Status:
    Today's thought:

Δημοσίευση από Kreacher Παρ Μάης 29, 2015 1:01 pm

Φήμες λένε για διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας επειδή δεν ανταλλάξαμε 12αρα στη Eurovision 2015. :P rofl

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 2:45 am