Μπορούμε όποτε θες να κάνουμε μία ιστορική συζήτηση από το το έχει προσφέρει η Κύπρος στην Ελλάδα μέχρι την απόπειρα δολοφονίας του προθυπουργού της κύπρου από την δική μας ελληνική χούντα. Δεν θεώρησα όμως πως πρέπει να γεμίσω ένα ποστ με ιστορικές αναδρομές διότι το τόπικ δεν ζητάει τέτοιου είδους αιτιολόγηση αλλά γενικό σχολιασμό για τις σχέσεις μας.
+12
Arcturus Regulus Black
Angelika-Lavender Black
Tom Marvolo Riddle
Lisette de Lapin
elliza
Alviva Black
Hermione Black
EL.J girl
potter 94
bugs_bunny
Narcissa
multi
16 απαντήσεις
Σχέση Ελλάδας-Κύπρου
Vindictus Viridian- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 17209
Ημερομηνία εγγραφής : 23/12/2009
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: σημασία δεν έχει το τι κάνεις αλλα το πως και γιατί το κάνεις
- Δημοσίευση Ν°26
Απ: Σχέση Ελλάδας-Κύπρου
We are the hot ghosts of HarryWorld
"Τι σου κάνω Λίλα μου!"
- Chost Chickos
"Τι σου κάνω Λίλα μου!"
- Chost Chickos
Neville Longbottom- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 2576
Ημερομηνία εγγραφής : 02/08/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Γκρίφιντορ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Τυφλή η τύχη και την βρίσκουν λάθος άτομα...
- Δημοσίευση Ν°27
Χάρη δεν σου έκανα επίθεση, δεν είπα πως δεν ξέρεις ιστορία. Απλά θα ήταν καλύτερο να τεκμηρίωνες την άποψη σου με συγκεκριμένα γεγονότα απλά για να μιλάμε για το ίδιο γεγονός. Μην το παίρνεις κατάκαρδα.
Και μια διόρθωση, ο Μακάριος(αν μιλάς γι' αυτόν) δεν ήταν προθυπουργός, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας.
Και μια διόρθωση, ο Μακάριος(αν μιλάς γι' αυτόν) δεν ήταν προθυπουργός, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°28
Φυσικά και δεν το είπες...απλά για την περίπτωση που απλά σου πέρασε από το μυαλό πως μιλάω έτσι αυθαίρετα, ώστε να μην γυρίσει μπούμερανγκ όπως λες κι εσύ η πρότασή μου, για αυτό σου λέω όποτε θες να μιλήσουμε ιστορικά...ας το κάνουμε. Όσο για τον Μακάριο, θα συμφωνήσω μαζί σου αν κι έχω την εντύπωση πως εκτελούσε και τα χρέη ενός πρωθυπουργού. Τώρα αν κάνω λάθος, συγγνώμη.
"Τι σου κάνω Λίλα μου!"
- Chost Chickos
"Τι σου κάνω Λίλα μου!"
- Chost Chickos
Neville Longbottom- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 2576
Ημερομηνία εγγραφής : 02/08/2011
Magical Identity
Today's thought: Τυφλή η τύχη και την βρίσκουν λάθος άτομα...
- Δημοσίευση Ν°29
Βασικά η Κύπρος ποτέ δεν είχε προθυπουργό γι' αυτό στο είπα. Είναι ο πρόεδρος το ανώτατο πολιτικό αξίωμα.
Αν τύχει ποτέ συζητάμε, αλλά προτιμώ να μην το έχουμε προκανονισμένο για διάφορους λόγους.
Αν τύχει ποτέ συζητάμε, αλλά προτιμώ να μην το έχουμε προκανονισμένο για διάφορους λόγους.
Magical Identity
- Δημοσίευση Ν°30
Ε άρα εκτελούσε τα χρέη ενός πρωθυπουργού...όσον αφορά τον τίτλο του αξιώματος όντως έκανα λάθος!
Δεν θα σε παραπλανήσω Χρήστο ούτε θα στρωθώ να διαβάσω ιστορία για το ραντεβού της ιστορικής μας συζήτησης.
Παρ'όλα αυτά συμφωνώ πως ναι...αν τύχει
Δεν θα σε παραπλανήσω Χρήστο ούτε θα στρωθώ να διαβάσω ιστορία για το ραντεβού της ιστορικής μας συζήτησης.
Παρ'όλα αυτά συμφωνώ πως ναι...αν τύχει
"Τι σου κάνω Λίλα μου!"
- Chost Chickos
"Τι σου κάνω Λίλα μου!"
- Chost Chickos
Hermione Black- Απόφοιτος Χόγκουαρτς
- Αριθμός μηνυμάτων : 11974
Ημερομηνία εγγραφής : 02/09/2010
Magical Identity
Today's thought: Αν ελπίζεις σε κάτι, κανείς δεν μπορεί να σου διώξει την ελπίδα
- Δημοσίευση Ν°31
Συνειδητοποίησα ότι τελικά δεν έγραψα όλα όσα θα ήθελα σε αυτό το τόπικ αλλά βλέποντας κυρίως τα τελευταία ποστ του Χάρη και του ΧρΙστου θέλω να συμπληρώσω κάποια πράγματα!
Εντάξει, εντάξει σοβαρεύομαι! Καταρχήν προσωπικά δεν αισθάνομαι Ελληνίδα, όχι Ελλαδίτισσα, Ελληνίδα αλλά ποτέ δεν είπα πως δεν έχουμε σαν λαούς δεσμούς με την Ελλάδα! Είναι ένας λαός, όχι ένα κράτος, ένας λαός, που νιώθουμε κοντά μας έχουμε πολλά κοινά στην ιστορία, μετρώντας και από την εποχή των Μικινών ακόμα την οποία μετράω γιατί από ʽκει πήραμε αυτό που λέγεται «έθνος»! Κι εμένα με ενοχλεί να ακούω ότι είμαστε Έλληνες και ότι η Κύπρος είναι Ελληνική και τις λοιπές αηδίες επειδή μας εξελλήνισαν οι Μικινέοι απλά λέω πως έχει παίξει ρόλο!
Έπειτα δεν έχω σκοπό να αναλύσω το θέμα περί Ομόνιας και τα λοιπά! Ή μάλλον με την ευκαιρία θα πω κάποια άλλα πράγματα!
Η σχέση Ελλάδας – Κύπρου και το κατά πόσον είμαστε Έλληνες και τι πιστεύει ο καθένας έχει να κάνει με το σε ποια ιδεολογία πιστεύει, το πώς χωρίζεται η αριστερά από τη δεξιά σε αυτή τη χώρα έχει να κάνει με το κυπριακό και το κατά πόσον είμαστε Έλληνες! Αν και στις συγκεκριμένες απόψεις μπορώ να συμφωνήσω με αυτά που εκφράζει ο Χρήστος είναι άλλα πράγματα που παραμελούνται λόγω αυτών από κάθε κυβέρνηση!
Αν λυνόταν ποτέ το κυπριακό, με κάθε λύση (εννοείται πως συμφωνώ Χρήστο με όσα είπες περί αδύνατης λύσης του να πάνε όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και ότι το «Θα πετάξουμε τους Τούρκους στη θάλασσα» είναι τεράστιες αηδίες, που λέτε αν λυνόταν το κυπριακό το 80 τα εκατό των Κυπριών πολιτικών θα εξαφανίζονταν από το πολιτικό σκηνικό! Και λίγο λέω, πόσο λάθος είναι τοτό?
Χάνουμε άλλες ουσίες, περί κρίσης και άλλων επειδή εδώ και τριάντα οκτώ αν μετράω σωστά χρόνια ασχολούμαστε με κάτι που …. Δεν θα έχει λύση όσο κι αν το προχωρήσει η κυβέρνηση Χριστόφια και όποια δίποτε κυβέρνηση!
Λυπάμαι που η σχέση Ελλάδας – Κύπρου και η άποψη γύρω από αυτήν εξαρτάται από το σε ποια παράταξη ανήκει ο καθένας! Συμφωνώ με το Χάρη, πρέπει να θεωρούμε τους Έλληνες «αδέρφια» μας ίσως και τους Τουρκοκύπριους … εν μέρει.
Όσο περί ένωσης αν όντως είχαμε αυτή την ευκαιρία, πράγμα που δεν υφίσταται, θα ήμουν καθʼ όλα κατά!
Και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Χάρη γιατί είναι ένας απʼ τους λίγους Έλληνες που αναγνωρίζουν και τον άσχημο και φυσικά το θετικό τρόπο που επηρέασε η Ελλάδα την Κύπρο! Πολλοί δεν αναγνωρίζουν τίποτα απʼ τα δύο, πολλοί Έλληνες το πρώτο και πολλοί Κύπριοι το δεύτερο!
Τέλος άλλο Ελλάδα και άλλο Ελληνισμός, ξεκαθαρίζω πως με αυτό δεν εννοώ πως ανήκουμε καθʼ όλα στον Ελληνισμό, αλλά αφού δεν μπορώ να εκφράσω αυτό που θέλω ελπίζω ότι μπορείτε να το αντιλήφθητε όσοι έχετε γνώσεις ιστορικές και επί του θέματος!
Είμαι σίγουρη πως σε κάποια σημεία όσα είπα θα παρεξηγηθούν και δεν έχω εκφραστεί σωστά και όταν τα εντοπίσω θα τα διορθώσω!
- Σπόιλερ:
- Καταρχήν θέλω να παρακαλέσω αυτόν τον ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟ άνθρωπο το Χάρη να μη μιλάει γιατί δεν έχει ιδέα από ιστορία (τα περί χούντας δεν πιάνονται) Χάρη αγόρι μου, μην έχεις άποψη σε παρακαλώ!
Εντάξει, εντάξει σοβαρεύομαι! Καταρχήν προσωπικά δεν αισθάνομαι Ελληνίδα, όχι Ελλαδίτισσα, Ελληνίδα αλλά ποτέ δεν είπα πως δεν έχουμε σαν λαούς δεσμούς με την Ελλάδα! Είναι ένας λαός, όχι ένα κράτος, ένας λαός, που νιώθουμε κοντά μας έχουμε πολλά κοινά στην ιστορία, μετρώντας και από την εποχή των Μικινών ακόμα την οποία μετράω γιατί από ʽκει πήραμε αυτό που λέγεται «έθνος»! Κι εμένα με ενοχλεί να ακούω ότι είμαστε Έλληνες και ότι η Κύπρος είναι Ελληνική και τις λοιπές αηδίες επειδή μας εξελλήνισαν οι Μικινέοι απλά λέω πως έχει παίξει ρόλο!
Έπειτα δεν έχω σκοπό να αναλύσω το θέμα περί Ομόνιας και τα λοιπά! Ή μάλλον με την ευκαιρία θα πω κάποια άλλα πράγματα!
Η σχέση Ελλάδας – Κύπρου και το κατά πόσον είμαστε Έλληνες και τι πιστεύει ο καθένας έχει να κάνει με το σε ποια ιδεολογία πιστεύει, το πώς χωρίζεται η αριστερά από τη δεξιά σε αυτή τη χώρα έχει να κάνει με το κυπριακό και το κατά πόσον είμαστε Έλληνες! Αν και στις συγκεκριμένες απόψεις μπορώ να συμφωνήσω με αυτά που εκφράζει ο Χρήστος είναι άλλα πράγματα που παραμελούνται λόγω αυτών από κάθε κυβέρνηση!
Αν λυνόταν ποτέ το κυπριακό, με κάθε λύση (εννοείται πως συμφωνώ Χρήστο με όσα είπες περί αδύνατης λύσης του να πάνε όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και ότι το «Θα πετάξουμε τους Τούρκους στη θάλασσα» είναι τεράστιες αηδίες, που λέτε αν λυνόταν το κυπριακό το 80 τα εκατό των Κυπριών πολιτικών θα εξαφανίζονταν από το πολιτικό σκηνικό! Και λίγο λέω, πόσο λάθος είναι τοτό?
Χάνουμε άλλες ουσίες, περί κρίσης και άλλων επειδή εδώ και τριάντα οκτώ αν μετράω σωστά χρόνια ασχολούμαστε με κάτι που …. Δεν θα έχει λύση όσο κι αν το προχωρήσει η κυβέρνηση Χριστόφια και όποια δίποτε κυβέρνηση!
Λυπάμαι που η σχέση Ελλάδας – Κύπρου και η άποψη γύρω από αυτήν εξαρτάται από το σε ποια παράταξη ανήκει ο καθένας! Συμφωνώ με το Χάρη, πρέπει να θεωρούμε τους Έλληνες «αδέρφια» μας ίσως και τους Τουρκοκύπριους … εν μέρει.
Όσο περί ένωσης αν όντως είχαμε αυτή την ευκαιρία, πράγμα που δεν υφίσταται, θα ήμουν καθʼ όλα κατά!
Και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Χάρη γιατί είναι ένας απʼ τους λίγους Έλληνες που αναγνωρίζουν και τον άσχημο και φυσικά το θετικό τρόπο που επηρέασε η Ελλάδα την Κύπρο! Πολλοί δεν αναγνωρίζουν τίποτα απʼ τα δύο, πολλοί Έλληνες το πρώτο και πολλοί Κύπριοι το δεύτερο!
Τέλος άλλο Ελλάδα και άλλο Ελληνισμός, ξεκαθαρίζω πως με αυτό δεν εννοώ πως ανήκουμε καθʼ όλα στον Ελληνισμό, αλλά αφού δεν μπορώ να εκφράσω αυτό που θέλω ελπίζω ότι μπορείτε να το αντιλήφθητε όσοι έχετε γνώσεις ιστορικές και επί του θέματος!
Είμαι σίγουρη πως σε κάποια σημεία όσα είπα θα παρεξηγηθούν και δεν έχω εκφραστεί σωστά και όταν τα εντοπίσω θα τα διορθώσω!
Kreacher- Τριτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 55
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2015
Magical Identity
Blood Status:
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°32
Φήμες λένε για διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας επειδή δεν ανταλλάξαμε 12αρα στη Eurovision 2015.