Αν είχατε την ευκαιρία και το χάρισμα για να δημιουργήσετε μία προφητεία θα το κάνατε; Τι θα έλεγε; Θα μιλούσε για το μέλλον σας ή για το μέλλον άλλον; Θα σας άρεσε να φτιάχνετε ψεύτικες προφητείες για να φοβίζεται ανθρώπους;
+15
Αlbus Dumbledοre
princessmaggie
Dominique Weasley
elenaki8
Nicolas Flamel
Nearly Headless Nick
Aurora Sinistra
Sectumsembra
Gellert
Alviva Black
Lisette de Lapin
Marcy Ann Dunkelheit
Maria Granger
Cassandra Black
Laura Mandley
19 απαντήσεις
Your own Prophecy
Επισκέπτης- Επισκέπτης
- Δημοσίευση Ν°1
Your own Prophecy
Αν είχατε την ευκαιρία και το χάρισμα για να δημιουργήσετε μία προφητεία θα το κάνατε; Τι θα έλεγε; Θα μιλούσε για το μέλλον σας ή για το μέλλον άλλον; Θα σας άρεσε να φτιάχνετε ψεύτικες προφητείες για να φοβίζεται ανθρώπους;
Laura Mandley- Θεραπευτής/ρια
- Αριθμός μηνυμάτων : 4034
Ημερομηνία εγγραφής : 16/08/2010
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Blood Status: Muggle born
Today's thought: Misunderstanding is geniuses curse, they call us evil but nothing is worse than passive submission to meaningless rules these are oppression and misery's tools.
- Δημοσίευση Ν°2
Απ: Your own Prophecy
Ναι, θα το έκανα.Θα μιλούσε γενικά για το μέλλον.Όχι δεν θα κατασκεύαζα ποτέ μια ψευδή προφητεία.Είναι άσχημο να παίζεις με τα συναισθήματα των άλλων.
Όταν μιλάτε ακούω να λέτε "Γιατί;"
Όλο "Γιατί;"
Βλέπετε πράγματα και λέτε "Γιατί;"
Μα εγώ ονειρεύομαι πράγματα που ποτέ δεν υπήρξαν και λέω:
"Γιατί όχι;"
Όλο "Γιατί;"
Βλέπετε πράγματα και λέτε "Γιατί;"
Μα εγώ ονειρεύομαι πράγματα που ποτέ δεν υπήρξαν και λέω:
"Γιατί όχι;"
Cassandra Black- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 33695
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2008
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Blood Status: Pureblood
Today's thought: I'd name you Darkfriend as well, but I suspect that the Dark One would perhaps be embarrassed to associate with you.
- Δημοσίευση Ν°3
Εγώ είμαι σίγουρη πως αν ήμουν μάντισσα θα μου είχε στρίψει Αν όσοι έχουν το χάρισμα βλέπουν άπειρα εναλλακτικά μέλλοντα μαζί, δεν θέλει και πολύ
Αλλά δεν νομίζω να γινόμουν ποτέ σαν την Τρελόνι, που πέταγε άκυρες "προβλέψεις" επειδή μπορούσε. Νομίζω πως θα κλεινόμουν στον εαυτό μου και δεν θα μιλούσα σε κανέναν
Τώρα λογικά αν έκανα κάποια αληθινή προφητεία δεν θα το θυμόμουν καν μετά, οπότε αν ήμουν αρκετά τυχερή ώστε να είναι κάποιος κοντά μου και να την ακούσει κάτι θα γινόταν...
Αλλά δεν νομίζω να γινόμουν ποτέ σαν την Τρελόνι, που πέταγε άκυρες "προβλέψεις" επειδή μπορούσε. Νομίζω πως θα κλεινόμουν στον εαυτό μου και δεν θα μιλούσα σε κανέναν
Τώρα λογικά αν έκανα κάποια αληθινή προφητεία δεν θα το θυμόμουν καν μετά, οπότε αν ήμουν αρκετά τυχερή ώστε να είναι κάποιος κοντά μου και να την ακούσει κάτι θα γινόταν...
- We seed the stars:
Maria Granger- Υπάλληλος Μαγικών Τρικ Ουέσλι
- Αριθμός μηνυμάτων : 6382
Ημερομηνία εγγραφής : 02/07/2011
Magical Identity
Blood Status: Half-Blood
Today's thought: Friends can help each other. A true friend is someone who lets you have total freedom to be yourself - and especially to feel. Or, not feel. Whatever you happen to be feeling at the moment is fine with them. That's what real love amounts to - letting a person be what he really is.
- Δημοσίευση Ν°4
Θα έκανα προφητείες αλλά ποτέ ψεύτικες....
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Maria Granger στις Τρι Απρ 10, 2012 1:34 pm, 1 φορά
Marcy Ann Dunkelheit- Θανατοφάγος
- Αριθμός μηνυμάτων : 1493
Ημερομηνία εγγραφής : 16/10/2011
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Σλίθεριν
Today's thought: Καλυτερα σκυλα παρα σκυλακι!
- Δημοσίευση Ν°5
Φυσικα και θα το εκανα αλλα ποτε δεν θα δημιουργουσα ψευτικες!!
Nobody knows it but you've got a secret smile
And you use it only for me.
And you use it only for me.
Lisette de Lapin- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 11396
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2011
Magical Identity
Today's thought: κεφτέδες.
- Δημοσίευση Ν°6
Δεν προκειτε ποτε να εφτιαχνα ψευτικη προφητεια....Αλλα ουτε και δικια μου γιατι ποτε δεν θα μπορουσα να ειμαι σιγουρη για το τι θα γινει στο μελλον..
Alviva Black- Παράφρων
- Αριθμός μηνυμάτων : 20832
Ημερομηνία εγγραφής : 30/10/2011
Magical Identity
Today's thought: Credo in un Dio crudel.
- Δημοσίευση Ν°7
Θα εφτιαχνα ψευτικες μονο για τους εχθρους μου !
- RAULSON:
Gellert- Member of Order Of Merlin 2nd
- Αριθμός μηνυμάτων : 19472
Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2009
Magical Identity
Today's thought: "Per Aspera Ad Astra" Through hardships to the stars...
- Δημοσίευση Ν°8
Νομιζω θα εκανα προφητειες σε σχεση με συγκεκριμενους ανθρωπους και οχι γενικα μελλοντολογιες!
«Πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει»
Sectumsembra- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 5829
Ημερομηνία εγγραφής : 28/05/2011
Magical Identity
Today's thought: Life sucks.Get a helmet!
- Δημοσίευση Ν°9
Θα έκανα για άλλους ανθρώπους αλλά ίσως και για μένα.Θα έκανα ψεύτικες προφητείες για κάποιους έτσι για να γελάμε.
Slytherin Fiction Team
Aurora Sinistra- Μαγικός Ζωολόγος
- Αριθμός μηνυμάτων : 8719
Ημερομηνία εγγραφής : 29/02/2012
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°10
θα έφτιαχνα καταρχάς μια προφητεία που θα έλεγε οτι μια απόγονος της Ροβένα θα κατάφερνε να βρεί τα απομεινάρια του κατεστραμένου διαδήματος, να τα ενώσει και με τη σοφία του διαδήματος θα γινόταν μια άξια ηγέτιδα.Γενικά πάντος θα έδινα αληθινές προφητειες άλλα όχι σε όποιον μου ζήταγε, σε όποιον έκρινα εγώ οτι χρειάζεται να ξέρει το μέλλον του.Ισως να έδινα την προφητεία στους γονείς για να φροντίσουν για το μέλλον του παιδιού τους.
Nearly Headless Nick- Ministry's Ambassador
- Αριθμός μηνυμάτων : 39590
Ημερομηνία εγγραφής : 13/09/2009
Magical Identity
Today's thought: My philosophy is that worrying means you suffer twice
- Δημοσίευση Ν°11
Δε θα δημιουργούσα ούτε ψεύτικη ούτε αληθινή. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος λόγος να το κάνω αυτό. Καλύτερα να μη μπλέκομαι με το μέλλον και να το αφήνω απλώς ρέει φυσιολογικά. Θα κράταγα τις πληροφορίες στον εαυτό μου και ειναι πολύ πιθανό να μη τις αποκάλυπτα σε κανένα.
“Isn't everything we do in life a way to be loved a little more?”
Nicolas Flamel- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 2135
Ημερομηνία εγγραφής : 07/01/2012
Magical Identity
Today's thought: Δύο πραγματά είναι άπειρα,το σύμπαν και η βλακεία του ανθρώπου.Αν και για το πρώτο έχω τις επιφυλάξεις μου.
- Δημοσίευση Ν°12
Εαν ειχα τετοιο χαρισμα θα προτιμουσα να το χρησιμοποιω μονο για συγκεκριμενα πραγματα,πραγματα δηλαδη τα οποια να μην εχουν τοση μεγαλη σημασια,οπως πχ τι καιρο θα κανει αυριο ή ποια ειναι τα νουμερα του ΛΟΤΤΟ( ).
Ομως μεχρι εκει.Το να μπορεις να προβλεπεις το μελλον στην αρχη φανταζει υπεροχο ομως εαν το σκεφτεις προκειτε για μια καταρα.Καταρχας καταληγεις να εισαι υπηρετης των προφητειων σου ξεχνοντας οτι το μελλον μας το καθοριζουμε εμεις και μονον εμεις.Ομως απο την στιγμη που δεχομαστε την υπαρξη των προφητειων ειναι σαν να σταματαμε να ρισκαρουμε για το μελλον μας και πλεον ολα τα αφηνουμε στην τυχη.
Ακομη φανταστειτε το ακολουθο παραδειγμα:να οραματιστειτε τον θανατο ενος πολυ κοντινου σας προσωπου.Εσεις λοιπον ξερετε οτι θα πεθανει απο καποια αιτια την οποια επεισης γνωριζετε(πχ απο αυτοκινιστικο ατυχημα).Προσπαθητε λοιπον να εξηγησετε στον γνωστο σας το τι ειδατε για αυτον,ομως εκεινος δεν σας πιστευει και κανει του κεφαλιου του.Εσεις κανετε τα παντα για να τον μεταπεισετε σε σημειο να σας βγαλουν τρελους.Ωσπου τελικα γινετε το μοιραιο.Ετσι εκτος απο την στεναχωρια του θανατου του κοντινου σας προσωπου θα εχετε και την ιδεα οτι <<Το ηξερα,μπορουσα να το αλλαξω,μπορουσα να του σωσω την ζωη,ομως δεν τα καταφερα>>.Θα γινοταν κατι σαν το Βλεπω τον Θανατο σου οπου υποψιν στο τελος κανενας δεν γλυτωνει.Συνεχιζετε να θεωρειτε τα οραματα ως χαρισματα;
Υπαρχει ενας μυθος της αρχαιας Ελλαδας που εχει αμεση σχεση με το θεμα μας.Ο μυθος αφορα μια γυναικα που την λεγανε Κασσανδρα.Η Κασσανδρα αναφερετε στην Ιλιαδα και ηταν κορη του Πριαμου,βασιλια της Τροιας.Η Κασσανδρα ειχε αποχτησει το χαρισμα να προβλεπει το μελλον απο τον θεο Απολλωνα ο οποιος της εδωσε αυτο το <<χαρισμα>>με ανταλαγμα να τον ερωτευτει.Εκεινη αρνηθηκε και ο Απολλωνας εξοργισμενος την καταραστηκε ναι μεν να προβλεπει το μελλον αλλα κανενας να μην πιστευει τα λογια της,δεν.Η Κασσανδρα ειχε κανει αρκετες προφητειες που αφορουσαν τον πολεμο Τρωων-Αχαιων,ειχε προβλεψει λογου χαρη την αρπαγη της Ωραιας Ελενης απο τον Παρη,ομως κανενας δεν εδωσε βαση στα λογια της.Την θεωρουσανε ολοι ως μια τρελη που ελεγε συνεχεια ασυναρτησιες.Στο τελος,οταν ο Οδυσσεας εστειλε τον Δουρειο Ιππο στους Τρωες και εκεινοι τον εβαλαν μεσα στην Τροια η μονη που καταλαβε το κολπο των Αχαιων ηταν η Κασσανδρα.Μαλιστα προσπαθησε να καψει τον Ιππο μαζι με τους αντρες που βρισκοταν μεσα του και φωναζε υστερικα πως ολο αυτο ηταν κολπο των Αχαιων ομως ολοι οι Τρωες της επιτεθηκαν και την κλειδωσαν μεσα στο παλατι καθως νομιζαν πως επαθε παλι τις κρισεις της.Πολυ αργα συνιδητοποιησαν οτι ολες οι προφητιες της ηταν αληθινες.
Οταν καταληφθικε η Τροια απο τους Αχαιους η Κασσανδρα εγινε αιχμαλωτη του Αγαμεμνωνα.Προτου φυγει μαζι του εκανε μια τελευταια προφητια,προφητευσε την δολοφονια του βασιλια Αγαμεμνωνα απο την γυναικα του Κληταιμνηστρα και απο τον εραστη της που μου διαφευγει ποιος ηταν.Ο Αγαμεμνωνας δεν εδωσε σημασια στα λογια της καθως ειχε ακουσει για την λεγομενη τρελα της Κασσανδρας.Τελικα πεθανε οντως στο παλατι του μεσα στο λουτρο του απο την ιδια του την γυναικα,μαζι και η Κασσανδρα.
Αυτο λοιπον ειναι το περιφημο <<χαρισμα>>εντος πολλων εισαγωγικων του μελλοντος.Εαν το εχεις περνας μια ζωη μεσα στην μιζερια,μια ζωη που πλεον δεν προσπαθεις για τιποτα απολυτως αφου ξερεις ηδη τι προκειτε να γινει.Περνας μια ζωη που ολοι θα σε παραμεριζουν και θα σε θεωρουνε τρελο και το χειροτερο,στο τελος αποδυκνειετε οτι εσυ ειχες δικιο και μαλιστα με τον χειροτερο τροπο.
Ομως μεχρι εκει.Το να μπορεις να προβλεπεις το μελλον στην αρχη φανταζει υπεροχο ομως εαν το σκεφτεις προκειτε για μια καταρα.Καταρχας καταληγεις να εισαι υπηρετης των προφητειων σου ξεχνοντας οτι το μελλον μας το καθοριζουμε εμεις και μονον εμεις.Ομως απο την στιγμη που δεχομαστε την υπαρξη των προφητειων ειναι σαν να σταματαμε να ρισκαρουμε για το μελλον μας και πλεον ολα τα αφηνουμε στην τυχη.
Ακομη φανταστειτε το ακολουθο παραδειγμα:να οραματιστειτε τον θανατο ενος πολυ κοντινου σας προσωπου.Εσεις λοιπον ξερετε οτι θα πεθανει απο καποια αιτια την οποια επεισης γνωριζετε(πχ απο αυτοκινιστικο ατυχημα).Προσπαθητε λοιπον να εξηγησετε στον γνωστο σας το τι ειδατε για αυτον,ομως εκεινος δεν σας πιστευει και κανει του κεφαλιου του.Εσεις κανετε τα παντα για να τον μεταπεισετε σε σημειο να σας βγαλουν τρελους.Ωσπου τελικα γινετε το μοιραιο.Ετσι εκτος απο την στεναχωρια του θανατου του κοντινου σας προσωπου θα εχετε και την ιδεα οτι <<Το ηξερα,μπορουσα να το αλλαξω,μπορουσα να του σωσω την ζωη,ομως δεν τα καταφερα>>.Θα γινοταν κατι σαν το Βλεπω τον Θανατο σου οπου υποψιν στο τελος κανενας δεν γλυτωνει.Συνεχιζετε να θεωρειτε τα οραματα ως χαρισματα;
Υπαρχει ενας μυθος της αρχαιας Ελλαδας που εχει αμεση σχεση με το θεμα μας.Ο μυθος αφορα μια γυναικα που την λεγανε Κασσανδρα.Η Κασσανδρα αναφερετε στην Ιλιαδα και ηταν κορη του Πριαμου,βασιλια της Τροιας.Η Κασσανδρα ειχε αποχτησει το χαρισμα να προβλεπει το μελλον απο τον θεο Απολλωνα ο οποιος της εδωσε αυτο το <<χαρισμα>>με ανταλαγμα να τον ερωτευτει.Εκεινη αρνηθηκε και ο Απολλωνας εξοργισμενος την καταραστηκε ναι μεν να προβλεπει το μελλον αλλα κανενας να μην πιστευει τα λογια της,δεν.Η Κασσανδρα ειχε κανει αρκετες προφητειες που αφορουσαν τον πολεμο Τρωων-Αχαιων,ειχε προβλεψει λογου χαρη την αρπαγη της Ωραιας Ελενης απο τον Παρη,ομως κανενας δεν εδωσε βαση στα λογια της.Την θεωρουσανε ολοι ως μια τρελη που ελεγε συνεχεια ασυναρτησιες.Στο τελος,οταν ο Οδυσσεας εστειλε τον Δουρειο Ιππο στους Τρωες και εκεινοι τον εβαλαν μεσα στην Τροια η μονη που καταλαβε το κολπο των Αχαιων ηταν η Κασσανδρα.Μαλιστα προσπαθησε να καψει τον Ιππο μαζι με τους αντρες που βρισκοταν μεσα του και φωναζε υστερικα πως ολο αυτο ηταν κολπο των Αχαιων ομως ολοι οι Τρωες της επιτεθηκαν και την κλειδωσαν μεσα στο παλατι καθως νομιζαν πως επαθε παλι τις κρισεις της.Πολυ αργα συνιδητοποιησαν οτι ολες οι προφητιες της ηταν αληθινες.
Οταν καταληφθικε η Τροια απο τους Αχαιους η Κασσανδρα εγινε αιχμαλωτη του Αγαμεμνωνα.Προτου φυγει μαζι του εκανε μια τελευταια προφητια,προφητευσε την δολοφονια του βασιλια Αγαμεμνωνα απο την γυναικα του Κληταιμνηστρα και απο τον εραστη της που μου διαφευγει ποιος ηταν.Ο Αγαμεμνωνας δεν εδωσε σημασια στα λογια της καθως ειχε ακουσει για την λεγομενη τρελα της Κασσανδρας.Τελικα πεθανε οντως στο παλατι του μεσα στο λουτρο του απο την ιδια του την γυναικα,μαζι και η Κασσανδρα.
Αυτο λοιπον ειναι το περιφημο <<χαρισμα>>εντος πολλων εισαγωγικων του μελλοντος.Εαν το εχεις περνας μια ζωη μεσα στην μιζερια,μια ζωη που πλεον δεν προσπαθεις για τιποτα απολυτως αφου ξερεις ηδη τι προκειτε να γινει.Περνας μια ζωη που ολοι θα σε παραμεριζουν και θα σε θεωρουνε τρελο και το χειροτερο,στο τελος αποδυκνειετε οτι εσυ ειχες δικιο και μαλιστα με τον χειροτερο τροπο.
Slytherin Fiction Team
- Σπόιλερ:
elenaki8- Πεμπτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 296
Ημερομηνία εγγραφής : 08/04/2012
Magical Identity
Today's thought: Ανήκεις εκεί που είναι η καρδιά σου!!!
- Δημοσίευση Ν°13
Ναι θα έκανα μία προφητεία πρώτα σε σχέση με εμένα και ύστερα με τους γύρω μου. Τώρα για το αν θα κατασκεύαζα μία ψεύτικη προφητεία θέλει σκέψη.
[ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ] Ναι θα κατασκεύαζα ψεύτικες προφητείες αλλά όχι με σκοπό να τρομάξω κάποιον.
[ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ] Ναι θα κατασκεύαζα ψεύτικες προφητείες αλλά όχι με σκοπό να τρομάξω κάποιον.
Dominique Weasley- Αστρονόμος
- Αριθμός μηνυμάτων : 803
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2011
Magical Identity
Today's thought: I'm dreaming of a white Christmas!!
- Δημοσίευση Ν°14
Ψευτικη δε θα εκανα σίγουρα αλλά ούτε κι αληθινή νομίζω γιατί δε θα ήμουν σιγουρη αν ισχύει.
princessmaggie- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 414
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2012
Magical Identity
Today's thought: I Solemnly Swear That I Am Up To No Good....
- Δημοσίευση Ν°15
Δε θα ήθελα να φτιάξω προφητείες...το θεωρώ άσκοπο και ανούσιο!.Ακόμη κι αν μπορούσα δεν θα το έκανα!!
Αlbus Dumbledοre- Τάγμα του Φοίνικα
- Αριθμός μηνυμάτων : 649
Ημερομηνία εγγραφής : 26/10/2012
Magical Identity
Today's thought: To the well-organised mind,death is but the next great adventure!!!
- Δημοσίευση Ν°16
Θα έκανα προφητείες αλλά όχι ψεύτικες!!Για να πω την αλήθεια δεν μου αρέσει πολύ!!!
Albus Dumbledore
Help will always be given at Hogwarts to those who deserve it!!
I solemny swear that I'm up to no good
...Ο βασιλιάς των λουλουδιών
λένε πως είν'ο κρίνος
μα στη δικήυ σου ομορφιά
μαραίνεται και 'κείνος!!!...
Leon Black- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 3276
Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2010
Magical Identity
Today's thought: Nothing Is True Everything Is Permitted
- Δημοσίευση Ν°17
Μπα δεν το κατέχω το άθλημα
- Σπόιλερ:
teddy potter- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 745
Ημερομηνία εγγραφής : 11/04/2014
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°18
Οχι δεν θα το εκανα
Severous Albous- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 658
Ημερομηνία εγγραφής : 10/03/2014
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°19
ΝΑΙ !!! θα ηθελα να κανω φαρσες σε καποιους σπαστικους που γνωριζω: κσθηγητες, γειτονες, συμμαθητες
. .
Jane Lovegood- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 831
Ημερομηνία εγγραφής : 13/03/2018
Magical Identity
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°20
Δεν θα ήθελα να κάνω προφητείες, πόσο μάλλον ψεύτικες.
Καλό δεν είναι το να μην αδικείς, αλλά να μην θέλεις να αδικείς.
Δημόκριτος