από M.Fiera Τετ Απρ 10, 2013 7:08 pm
Πως με ανατριχιάζει αυτό το πέπλο...
Όπως είπαν όλοι οι αποπάνω πρόκειται για μια πύλη, για ένα άνοιγμα ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και τον κόσμο των νεκρών. Δεν νομίζω να το δημιούργησαν οι μάγοι, προφανώς υπάρχει από πάντα ή δημιουργήθηκε κάποια στίγμη κάτω από...αδιευκρίνιστες συνθήκες, σίγουρα όμως όχι από ανθρώπινο χέρι. Και προύπηρχε του Υπουργείου, το οποίο χτίστηκε από πάνω του για να το προστατέψει ή και ίσως γιατί ο τόπος που βρίσκοταν το "πέρασμα" θεωρούνταν ιερός και με μεγάλη σημασία, οπότε ήταν ταιριαστό να οικοδομηθεί εκεί πάνω το Υπουργείο.
Eleniotis έγραψε: Αναφέρει ξεκάθαρα πως επηρεασμένη από τους ψιθύρους ήταν και η Τζίνι, αναφέρει μάλιστα πώς "...πίσω όμως από την Ερμιόνη η Τζίνι και η Λούνα κοιτούσαν σαν μαγεμένες".
Και ερωτώ, γιατί και η Τζίνι αφού δεν είχε "δει" ποτέ μέχρι τότε τον θάνατο;
Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερον πως γίνεται η Πύλη για τη μεταθανάτια ζωή να "ρουφά" και την Ύλη; Από όποια σκοπιά και αν το δείτε, στην πραγματικότητά μας(π.χ. Χριστιανισμός) ή στον Μαγικό Κόσμο της Ρόουλινγκ, δεν υπήρξε ποτέ αναφορά ότι κάποιος περνά στον "Άλλο Κόσμο" ψύχη τε και σώματι. Είναι λίγο πρωτάκουστο. Όταν ο άνθρωπος πεθαίνει η ψυχή του περνά στον άλλον κόσμο. Το σώμα του Σείριου τι απέγινε; Διασπάστηκε, εξαϋλώθηκε, εξαφανίστηκε; Είναι νομίζω αναπάντητα ερωτήματα αυτά. Μόνο η ίδια η Ρόουλινγκ θα μπορούσε να μας πει πώς τα σκέφτηκε. Αλλά θα ήθελα να πουν και άλλοι τη γνώμη τους...
Και εγώ πιστεύω πως η Τζίνι τους άκουγε, η Ερμιόνη απλώς
δεν ήθελε να τους ακούσει, το πέπλο την τρόμαζε γιατί ήταν κάτι που δεν μπορούσε να εξηγήσει και της προκαλούσε φόβο. Επιμένει μάλιστα πως "είναι ένα απόλυτα συνηθισμένο πέπλο" (κάπως έτσι-δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια της) περισσότερο για να πείσει τον εαυτό της και όχι τους άλλους. Τους ψίθυρους λοιπόν τους ακούνε όλοι πιστεύω, η Ερμιόνη όμως απορρίπτει ότι δεν ταιριάζει με την λογική της. Και όσο για το σώμα του Σειριου... δεν νομίζω οτι το πέπλο τον σκότωσε ακριβώς, πέρασε όμως στην άλλη πλεύρα και το πέπλο κατα καποιόν τρόπο τον απελευθέρωσε από το σώμα του ,το οποιο χάθηκε ώστε μόνο η ψυχή του να περάσει στον κόσμο τον νεκρών. Δεν μπορώ να εξηγήσω καλύτερα, η ιδέα μου είναι το πέπλο δεν σκοτώνει, δεν σταματάει τις ζωτικες λειτουργειες , ο Σείριος δεν ένιωσε να πεθαίνει απλώς τη μια στιγμή ηταν σ' αυτόν τον κόσμο και την αλλη βρέθηκε αλλού χωρίς ούτε ο ίδιος να συνηδητοποιήσει το πέρασμα (ο καημένος ο Σείριος
). Ουφ, όπως είπα δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς πως το σκέφτομαι, ο θάνατος του Σείριου πάντα με μπέρδευε...