- Σπόιλερ:
- Είμαι παρατηρητικός
Η πρόταση μου: Να γίνουν αξιόλογες προσπάθειες αυτά τα μέλη να γίνουν ενεργά!
Πώς; Πρώτον, με την εγγραφή του μέλους να στέλνεται αυτόματα ένα πμ καλοσωρίσματος (δεν γνωρίζω ωστόσο εάν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, εάν υπάρχει τέτοια ρύθμιση κ.τ.λ., έτσι μπορεί και να μην είναι εφικτό αυτό ). Δεύτερον, οι μοντς να εντοπίζουν τα καινούρια μέλη και να τα στέλουν ένα πμ που να δίνει στα μέλη αυτά, διάφορα χρήσιμα λινκς, βασικές οδηγίες κ.τ.λ. ώστε τα μέλη να προσαρμόζονται και αυτά που δε γνωρίζουν από φόρουμ να εξοικιώνονται γρήγορα. Το πμ αυτό να μην είναι απρόσωπο του τύπου "με εκτίμηση το Υπουργείο Μαγείας" και άλλα παρόμοια. Θα πρέπει να είναι απλό, σύντομο, περιεκτικό και να δίνει τη δυνατότητα στα μέλη αυτά να μη διστάζουν και να μη ντρέπονται καθόλου να απαντήσουν και να εκφράσουν απορίες κ.τ.λ. Θα είναι φιλικό ας πούμε "Γεια σου και καλωσήρθες στο φόρουμ, είμαι ο/η τάδε και μπορείς να βασιστείς πάνω, να μου πεις κάθε απορία σου [...] εδώ μπορείς να συστηθείς με τα υπόλοιπα μέλη, εδώ θα δεις χρήσιμες πληροφορίες [...] εάν δεν κατάλαβες κάτι, μπορείς να απαντήσεις στο μήνυμα μου πατώντας reply στο κάτω μέρος."
Τα καινούρια μέλη θα εγκλιματίζονται και δε θα νιώθουν χαοτικά εδώ.
Εάν πιστεύετε πως οι μοντ είναι ήδη παραφορτωμένοι με τα καθήκοντα τους (που και μάλλον είναι), καλό θα ήταν να δημιουργηθεί μία τέτοια ομάδα με ρανκ ή και χωρίς (ή να είναι στους hw partners) που θα έχει σκοπό την κατατόπιση και το καλοσώρισμα των νέων μελών και μόνο αυτό.
Μπορεί και η πρόταση μου να είναι και ανόητη , ωστόσο θα ήταν καλό να γίνει κάτι ώστε να μην χάνονται έτσι τόσα μέλη καθημερινά. Ευχαριστώ!