Μιας και η διαθεση μου εχει βελτιωθει καπως (ειχα απιστευτα νευρα απο χτες) θα 'θελα να σας δειξω καποιες ενδιαφερουσες σκηνες, που μου εκαναν εντιπωση καθως παρατηρουσα τα screencaps απο τα teasers.
Το ειχα διαβασει καπου και σ'αυτη την σκηνη επαληθευεται: τα γυρισματα εντος του καστρου εγιναν στο Alnwick Castle, οπου γυριστηκαν και οι δυο πρωτες ταινιες επι Colombus. Μερικοι θα θυμουνται τους χαρακτηριστηκους διαδρομους, που δεν υπηρχνα στις υπολοιπες ταινιες.
Εχουμε τις πρωτες σκηνες απο τον Πυργο της Αστρονομιας:
Λιγο πριν επιστρεψουν ο Νταμπλντορ και ο Χαρι απο την σπηλια
Ο Σεβερους Σνειπ καθως εκτελει το 'Αβαντα Κενταβρα' (συμφνωνα με πληροφοριες δεν προφερει το ξορκι, ομως οπως φαινεται η σκηνη εχει ιδιαιτερο συναισθημα χαρη στον Ρικμαν)
Λιγο μετα τον θανατο του Αλμπους Νταμπλντορ (μπορουμε να δουμε τον Γκρειμπακ, την Λεστρειντζ και τους Καροου)
Και την τελευταια σκηνη της ταινιας (συμφωνα με πληροφοριες παντα)
Σκηνες απο το (ανανεωμενο) Χογκουαρτς Εξπρες:
Η επιθεση του Ντρακο Μαλφοι στον Χαρι, αφου καταλαβε πως παρακολουθυσε την συζητηση του
Επισης το ειχα τσεκαρει καπου και επαληθευεται εδω: εγινε μια αλλαγη στο σεναριο. Αντι για την Τονκς, η Λουνα αυτη που βλεπει τον Χαρι με τον αορατο μανδυο, χατη στα πολυεστικα της γυαλια (!)
και πανε μαζι στο καστρο
Απο τις τρεις πρωτες εικονες μπορουμε να δουμε οτι δυστυχως τα κουπε καταργηθηκαν πλεον απο το τρενο...
Εχουμε και το σημειο στο οποιο διακτηνιστηκαν ο Νταμπλντορ και ο Χαρι εξω απο την σπηλια. Απ' αυτην την εικονα αποδεικτειεται οτι και οι δυο τους ειναι εξαιρετικοι κολυμβυτηες, καθως συμφωνα με το σεναριο πρεπει να κολυμπησουν μεχρι την σπηλια :P
Και η πρωτη μας επαφη με τον εφηβο Τομ Ριντλ
Ως Χαφλπαφ δεν μπορω να γνωριζω και πολλα σχετικα με τη μοχθηροτητα, αλλα αυτο παιδι μου φαινεται υπεροβολικα καλοκαγαθο για να εξελιχθει στον πιο σκοτεινο μαγο ολων τοων εποχων... Παρακατω...
Οι περισσοτεροι ισως το γνωριζετε. Η ταινια θα αρχιζει με την καταστροφη της Brockdale Bridge, μιας απο τις μεγαλυτερης και πιο συχνης σε κυκλοφορια γερφυρας του Λονδινου, απο τους Θανατοφαγους. Αρκετα εντυπωσιακες σκηνες...
Σ' αυτες τις σκηνες βλεπουμε και τον διακτινισμο των Θανατοφαγων. Πρωτοτυπο θα 'λεγα, αν και, φια οσους γνωριζουν, μοιαζει με το συστημα ασφαλιας στους Lost :P
Σ' ενα απ'τα τρειλερ βλεπουμε και την επιθεση με τα καναρινια της Ερμιονης στον Ρον... Δεν περιμενα να βαλουν αυτη την σκηνη...
Και μια τελευταια σκηνη που μου εκανε μεγαλη εντιπωση
Πιθανον ειναι στην λιμνη της σπηλιας, οπου οι Κολασμενη επιτηθενται στον Χαρι... Πολυ ωραια σκηνη...
Αυτο που παρατηρησα σε ολες τις εικονες ειναι ο φωτισμος και τα χρωματα. Πραγματικα εντυπωσιακα...
Καπου διαβασα οτι υπευθυνος φωτογραφιας γι'αυτη την ταινια ειναι ο βραβευμενος Bruno Delbonnel (βλ.Amélie).
Αυτα!