Θα με λυπούσε να μην κυνηγήσω τις φιλοδοξίες μου, αλλά θα φρόντιζα την οικογένειά μου αν δεν θα μπορούσα να τα συνδυάσω.
+26
FelicisDream21587
Leon Black
Αlbus Dumbledοre
Druella Black
Nathan Griefindor
Tistart
agnulla sexy
Morfin Gaunt
elenaki8
Snuffles
Sectumsembra
Ignotus Peverell
Nearly Headless Nick
Nicolas Flamel
Immortality Dumbledore
Harry Potter Black
Cassiopeia Black
georges
Remous Loupin
Maria Granger
Amycus
Amelia Blackfoot
Andromeda Black
Ronerm
Albus P.W.B. Dumbledοre
Sirius Black
30 απαντήσεις
Άλμπους Ντάμπλντορ:Το δίλημμα
FelicisDream21587- Τριτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 16/11/2013
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts:
Blood Status: Pureblood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°26
Απ: Άλμπους Ντάμπλντορ:Το δίλημμα
@RtVaVa- Εβδομοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 10225
Ημερομηνία εγγραφής : 20/04/2008
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Ραβενκλόου
Today's thought: lalala
- Δημοσίευση Ν°27
Συμφωνώ απόλυτα. Εξ άλλου, αν βρισκόμουν σε ανάλογη ηλικία με αυτήν του Άλμπους, δεν πρόκειται να σκεφτόμουν αλτρουιστικά. Κατ' αρχάς στην περίπτωση της οικογένειας Ντάμπλντορ πράγματι βγήκε σε κακό, λογικά διότι ο ίδιος ένιωσε μια άλλου είδους πίεση ώστε να κάνει αυτήν την επιλογή, δεν ήταν αυτό που ήθελε. Αν ήταν πράγματι πρώτο του μέλημα η φροντίδα της αδερφής του, θα την προστάτευε και, πράγματι, η ιδανική περίπτωση θα ήταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.Amycus έγραψε:O Ντάμπλντορ αντιμετώπιζε ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα το οποίο ομως είχε δημιουργηθεί απο τους γονείς του.Η Αριάννα έπρεπε να μεταφερθεί στον Άγιο Μάνγκο όπου θα της παρέχονταν η καλύτερη δυνατή φροντίδα απο ειδικευμένους θεραπευτές.Αυτό ήταν το σωστό να γίνει και όχι η "λύση" που αποφάσισαν να δώσουν,κρατώντας ένα παιδί με ασταθείς μαγικές δυνάμεις στο σπίτι.Και ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Ένας πατέρας που πέθανε στο Αζκαμπάν,μια μητέρα που έπεσε νεκρή απο μια κρίση και η Αριάννα νεκρή απο ένα ξόρκι πάνω σε ένα καυγά.Μια ολόκληρη τραγωδία μόνο και μόνο για ποιό λόγο; Για να μην μεταφερθεί ένα παιδί που έπρεπε στο νοσοκομείο.
Επειδή λοιπόν εγώ δεν είμαι σωτήρας και ούτε μου αρέσουν αυτοί οι ρόλοι,θα έκανα αυτό που ήταν το καλύτερο για όλους και το σωστό.Αν το πρόβλημα ξεφεύγει απο τις δικές μου ικανότητες,θα ασχοληθούν με αυτό οι ειδικοί.Γι'αυτό είναι "ειδικοί" και εγώ όχι.Δεν μου αρέσει να μπαίνω σε χωράφια άλλων όταν δεν έχω τις γνωσεις τους και τις ικανοτητές τους.Στην τελική μου φαίνεται ότι πιο πολύ νοιάζεσαι για τους ανθρώπους σου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όταν τους κατευθύνεις εκεί που πραγματικά μπορούν να βοηθηθούν παρά όταν αποφασίσεις να δώσεις τα δικά σου "σκιτζίδικα" φώτα και να κάνεις τα πράγματα χειρότερα.
Άλλωστε θα είχα και εγώ μια πορεία να διανύσω στην ζωή.Μικρή,μεγάλη δεν έχει σημασία.Σημασία έχει ότι θα ήταν δική μου και όχι βασισμένη πάνω στα λάθη άλλων.Δεν χρειάζεται να διαιωνίζω την δυστυχία επ'άπειρον και να είμαι και εγώ δυστυχισμένος.Αυτό ξεφεύγει απο τα όρια της θυσίας,αγγίζει τα σύνορα της ηλιθιότητας.
Από μια άλλη σκοπιά, καλή χρυσή η οικογένεια, καλό είναι να σεβόμαστε τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, αλλά δεν την επιλέξαμε. Τί θέλω να πω; Δεν θεωρώ σωστό να θυσιάζει κάποιος την προσωπική του ευτυχία και ψυχική υγεία γιατί η κοινωνία τον πιέζει να στηρίξει την οικογένειά του. Η κατάσταση στην οικογένεια Ντάμπλντορ ήταν εξ ορισμού νοσηρή. Εξ αιτίας της κοινωνικής πίεσης που υπέστη ο Άλμπους, από την μία όσον αφορά την "ντροπή" της οικογένειας για την Αριάννα, από την άλλη την υποχρέωσή του να φροντίσει τα αδέρφια του ως μεγαλύτερος, συνέβη όλο αυτό το δράμα.
Σε τέτοια περίπτωση λοιπόν, θα έφευγα. Θα προσπαθούσα να στηρίξω υλικά και οικονομικά τα αδέρφια μου από μακριά, αν και εφόσον υπήρχε ανάγκη, αλλά θα έκανα αυτό που πραγματικά ήθελα, το οποίο αναμφίβολα θα αφορούσε τις δικές μου προσωπικές φιλοδοξίες.
We will always be so much more human than we wished to be.
- They're taking the Hobbits to Isengard!:
- Έπρεπε:
Κάνε μια παύση.
teddy potter- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 745
Ημερομηνία εγγραφής : 11/04/2014
Magical Identity
Κοιτώνας Hogwarts: Χάφλπαφ
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°28
θα εκανα το ιδιο
rodolphus lestange- Τεταρτοετής στην Σχολή
- Αριθμός μηνυμάτων : 143
Ημερομηνία εγγραφής : 19/04/2014
Magical Identity
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°29
Θα φροντίζα την οικογενειά μου
Jane Lovegood- Χρυσούχος
- Αριθμός μηνυμάτων : 831
Ημερομηνία εγγραφής : 13/03/2018
Magical Identity
Blood Status: Half-Blood
Today's thought:
- Δημοσίευση Ν°30
Θα φρόντιζα την οικογένειά μου.
Καλό δεν είναι το να μην αδικείς, αλλά να μην θέλεις να αδικείς.
Δημόκριτος