Στο Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/4 Ημερίδα με θέμα: «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.: Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΥ» στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, την Γ. Γραμματέα κ. Λίνα Μενδώνη και άλλους παράγοντες του Υπουργείου, οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές και Πρόεδροι των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και Δήμαρχοι. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης εκπροσώπησε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μιχάλης Αεράκης. Κατατέθηκαν εισηγήσεις. Στη συζήτηση που ακολούθησε ανταλλάχτηκαν γνώμες και απόψεις. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κατέθεσε την επισυναπτόμενη εισήγηση.
Επίσης την Πέμπτη 14/4 έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη, από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Γιώργο Λούκο παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών (Ηρώδειο) με την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» όπου θα δοθεί και η πρεμιέρα του έργου στις 29 Ιουνίου ενώ στον ίδιο χώρο θα δοθεί επιπλέον μία παράσταση στις 30 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι το θεατρικό μέρος του Φεστιβάλ ανοίγει με την παράστασή μας.
Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Βάλιας Μαργαρίτη, χορογραφίες Κυριάκου Κοσμίδη.
Τους ρόλους του έργου θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φαίη Ξυλά, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Κίμων Φιορέτος, Μένη Κωνσταντινίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αννίτα Κούλη, Μάρα Βλαχάκη κ.α.
Στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδέψει στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά στις 4, 5 και 6 Ιουλίου, στο Ρέθυμνο στις 7, 8 και 9 Ιουλίου και στο Ηράκλειο στις 11, 12 και 13 Ιουλίου αλλά και σε άλλες πόλεις. Επίσης η παράσταση έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα των πιο σημαντικών Φεστιβάλ (Ολύμπου, Φιλίππων, Θάσου, Ήλιδας, Πάτρας, Κασσάνδρας, Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκη κ.α.). Οι συνολικές παραστάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα θα είναι περίπου 60.
ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης: ΑΝΕΚ LINES
Start:
29/04/2011
End:
30/04/2011
Venue:
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Address:
Χανιά, Κρήτη, Greece, 73100
http://www.chaniamagazine.gr/?p=21671
Το τρέιλερ της παράστασης
Πηγη: http://fotografoschania.blogspot.com/2011/06/29.html
Το πρόγραμμα της παράστασης:
29-30/6 ΗΡΩΔΕΙΟ (ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2011)
4-5-6-7 ΧΑΝΙΑ
7-8-9/7 ΡΕΘΥΜΝΟ
11-12-13/7 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
15/7 ΔΙΟΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
16-17/7 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ-ΘΑΣΟΥ
19/7 ΣΕΡΡΕΣ
21-22/7 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23/7 ΘΑΣΟΣ
24/7 ΜΑΡΩΝΕΙΑ
25-26/7 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
28/7 ΛΑΡΙΣΑ
29/7 ΒΟΛΟΣ
30/7 ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
1/8 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
2/8 ΛΕΥΚΑΔΑ
3/8 ΠΡΕΒΕΖΑ
4/8 ΟΙΝΙΑΔΕΣ
5/8 ΛΗΞΟΥΡΙ
6/8 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
8/8 ΖΑΚΥΝΘΟΣ
10/8 ΑΜΑΛΙΑΔΑ
11/8 ΣΠΑΡΤΗ
30/8 ΓΑΛΑΤΣΙ
31/8 ΠΑΠΑΓΟΥ
1/9 ΑΙΓΑΛΕΩ
2/9 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
5/9 ΑΡΓΟΣ
6-7/9 ΠΑΤΡΑ
8-9/9 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
10/9 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
12-13/9 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
14-15/9 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
17/9 ΕΛΕΥΣΙΝΑ
19/9 ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ "ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ"
Είδα κι εγώ την παράσταση την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν εξαιρετική, πολύ καλά σκηνοθετημένη και μου άρεσαν πολύ τα χορευτικά διαλείμματα αν μπορώ να το πω έτσι.
Η Φαίη εκπληκτική, και ντυμένη σαν άντρας έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Το φόρεμα που φορούσε στο τέλος ΘΕΙΚΟ. Το λάτρεψα. Απορώ πως δεν της το ζήτησα
Ο Χαραλαμπόπουλος έκλεψε την παράσταση. Η κάθε του ατάκα ήταν ξεκαρδιστική και πάντα γέμιζε τον χώρο με την παρουσία του. Ειδικά στη σκηνή που αερίζει τα ρούχα των 2 αφεντάδων του και εμφανίζεται μία ο ένας και μία ο άλλος και προσπαθεί να τους εξηγήσει τι γίνεται κλπ έλιωσα. Όλο το θέατρο λύθηκε στα γέλια. Το χειροκρότημα που πήρε στο τέλος (το μεγαλύτερο φυσικά) του άξιζε και με το παραπάνω.
Ο Χρυσοστόμου πέρα από το ότι είναι ΘΕΟΣ μου άρεσε πάρα πολύ στο ρόλο του. Ο τρόπος που κινούνταν στη σκηνή ήταν απίστευτος. Είχε υπέροχη χημεία κυρίως με τον Χαραλαμπόπουλο αλλά και με την Φαίη και με εξέπληξε ευχάριστα. Ελπίζω στο μέλλον να έχω την ευκαιρία να τον δω και σε κάποια άλλη παράσταση. Τον είχα δει μόνο στο L.A.P.D και αυτός ο διαφορετικός ρόλος μου άρεσε πολύ..
Γενικά όλος ο θίασος ήταν υπέροχος. Απόλαυσα την παράσταση, ήταν εξαιρετική. Όχι η καλύτερη αλλά από τις καλύτερες που έχω δει. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Υ.Γ. : Η Φαίη είναι πολύ φιλική. Την είδα, της είπα συγχαρητήρια και βγήκαμε και φωτογραφία Αν και κουρασμένη από την παράσταση κάθισε μίλησε με τον κόσμο βγήκε φωτογραφίες και είχε και πολύ ζέστη όχι τίποτ'άλλο.. Μα να μη δω τον Χρυσοστόμου; Τον ΘΕΟ μου; Πού ήταν; Ορίστε και η φωτογραφία μας, λίγο κουνιστή αλλά δε πειράζει:
- Σπόιλερ: